top of page
  • Qendra e Shëndetit

Boronicat mbrojnë veshkat, zemrën, sytë, lëkurën


Infeksionet e traktit urinar (UTI) nxiten nga bakteret, kryesisht E. coli, duke u ngjitur në muret e fshikëzës ose veshkës. Shumë studime shkencore kanë gjetur se boronica e kuqe janë të dobishme në luftimin e infeksioneve infektive infektive infektive duke bllokuar ose ndaluar rritjen e baktereve. Lëngu i boronicës është tradicionalisht i njohur për të pastruar një infeksion të fshikëzës ose infeksion të traktit urinar brenda 1-2 ditëve. Merrni lëng 4 herë në ditë, rreth ½ orë para ngrënies dhe pak para se të flini.


Hulumtimet tregojnë se boronica përmban përqendrime të larta të komponimeve antioksiduese me veti të dobishme mjekësore. Përfitimet mjekësore të raportuara të boronicës përfshijnë parandalimin e infeksioneve të traktit urinar, stimulimin e aktivitetit kundër kancerit, zvogëlimin e rrezikut të sëmundjeve të zemrës, forcimin e kolagjenit, rregullimin e sheqerit në gjak, përmirësimin e shikimit të natës, zvogëlimin e përsëritjes së virusit HIV dhe trajtimin e diarresë.

Boronicat janë të pasura me bioflavonoide dhe vitaminë C natyrale të cilat stimulojnë sistemin imunitar dhe luftojnë infeksionet. Vetëm ngrënia e më shumë boronicave në dimër mund të shmangë ftohjet dhe gripin.


Përveç kësaj, boronicat e kuqe mund të zvogëlojnë shfaqjen e gurëve në veshka. Ato gjithashtu mund të ndihmojnë në zgjerimin e tubave bronkial gjatë një sulmi të astmës. Ato janë madje të dobishme për ata që vuajnë nga aknet. Boronicat e kuqe parandalojnë bakteret që shkaktojnë akne të hyjnë në lëkurë, kështu që plasjet janë më pak të shpeshta dhe më pak të rënda.

Acidi malik i përmbajtur në boronicat e kuqe ndihmon në zbutjen e gurëve në kanalet biliare të mëlçisë, dhe kështu mund të jetë i dobishëm në fazën përgatitore të pastrimit të mëlçisë. Bestshtë mirë të përdorni një formë të pastër të koncentratit organik i cili mund të hollohet në raportin e një pjese të lëngut me katër pjesë të ujit.

 

Burimet e artikullit:

  • Timeless Secrets of Health and Rejuvenation - Andreas Moritz

50 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

תגובות


bottom of page