top of page
  • Qendra e Shëndetit

Cka është sëmundja dhe shërimi i tyre-Parime hyrëse të përgjithshme

Aktualisiert: 18. Juni 2021


Cdo semundje, pa marre parasysh se me cilin emer indentifikohet ajo nga shkenca medicinale nuk eshte asgje tjeter perpos se nje BLLOKIM. Nje bllokim i systemit gypor te trupit te njeriut! Cdo simptom semundjeje eshte pra thjesht vetem nje bllokim lokal nga mukusi i akumulluar ne kete pjese te trrupit. Pika speciale akumulluese te mukusit jane gjuha, lukthi e sidomos i tere sistemi i tretjes apo traktit digjestiv. Ky i fundit eshte edhe shkaktari kryesor qe shkakton edhe bllokimin e zorres se trrashe (nje fjale e urte thote “vdekja qendron ne zorre te trrashe”). Njeriu mesatar ka gjithmone ne zorret e tij me shume se 5 kilogram “Nevoje” te pa hudhur jashte, e cila helmon sistem i qarkullimit të gjakut dhe tere trrupin. Imagjinoni pak këtë!


Cdo njeri i semure ka me shume ose me pak nje organizem te bllokuar nga mukusi. Ky mukus ka preardhjen nga ushqimet e patretura dhe te pa hudhura jashte, te cilat jane mbledhur qe nga femijeria.

Teorite nga “Metodat sheruese me ushqime pa mukus” (anglisht “Mucusless Diet Healing System“) kane deshmuar per sherim te te gjitha llojeve te semundjeve. Permes zbatimit sistematik te kesaj teorie jane sheruar me mijera paciente, qe me pare u konsideruan si te pasherueshem.

“Metodat sheruese me ushqime pa mukus” perbehet nga frutat, perimet si dhe nga gjethet e gjelberta te perimeve (p.sh. spanqi) te ziera apo paziera. Kjo metode sheruese eshte nje kombinim i agjerimeve te njepasnjeshme te shkurta apo te gjata me ushqime te ndyshuara gradualisht te cilat nuk krijojne mukus. Kjo metode do te spjegohet ne kapitujt tjere te ketij libri.

Mirpo qe te kuptohet kjo metode si dhe si te perdoret ajo se pari eshte e nevojshme qe ju te liroheni nga perceptimet e mjekesise.


Cka eshte Vitaliteti (apo forca jetesore)?

Per shkencen mjekesore trupi i njeriut sidomos ne gjendje te semure eshte akoma nje sekret! Cdo semundje e re e zbuluar nga mjeket eshte per ta nje sekret. Nuk ka fjale per ta shprehur se sa larg jane ata nga e verteta! Shume shpesh permedet fjala Vitalitet mirpo askush nuk eshte ne gjendje te tregoj se cka do thote kjo fjali!


Eshtë e nevojshme qe të eliminohen të gjitha këto gabime edhe e verteta do te duhej te hudhet ne drite ne menyre me te lehte qe ajo te kuptohet menjehere. Kjo perparsi e theshtesise dhe qartesise eshte edhe arsyeja kryesore e suksesit te kesaj teorie (“Metodat sheruese me ushqime pa mukus”).


Agjerimi eshte per qindra vjet i njohur si “metode sheruese” per cdo semundje, metode e pagabueshme e ligjeve te natyres. E njejta vlene edhe per ushqimet qe krijojne mukus (Pemet, permimet, bimet). Mirpo pse askush deri me tani nuk pati sukses? Kjo per faktin se keto metoda asnjehere nuk u zbatuan dhe aplikua ne baze te gjendjes se te semuarit.

Njeriu mesatar nuk e ka fare iden se cfare ndodhe me sistemin e tretjes, cfare do te duhej ngrene gjate semundjes, cfare do te thote ta pastrosh trupin nga plehrat te cilat jane mbledhur ne trrupin e tij gjate gjithe jetes se tij.


Semundja eshte nje përpjekje e trupit qe te hudhe jashte plehrat, mukozen dhe helmet. “Metodat sheruese me ushqime pa mukus” ndihmon kete proces ne menyre natyrale. Jo semundja por trupi duhet sheruar, ai duhet pastruar dhe liruar nga plehrat, nga substancat e huaja, nga mukusi dhe helmet, te cilat jane mbledhur qe nga femijeria. Shendeti nuk mund ta blejme ne shishe. Ne smund ta sherojme trupin vetem nese e pastrojme ate per disa dite. Ne do te duhej ti balancojme padrejtsit e bera trupit tone gjate gjithe jetes.


Le ta perkujtojme: Mbeturinat e mbledhura ne organizmin tone jane origjina e çdo sëmundje, mungeses se vitalitetit, shëndetit te papërsosur, gjendjes psikike jo stabile dhe qëndrueshmërisë dhe të gjitha mangesive tjera!


Te gjitha semundjet kane origjinen ne zorre te trrashe, e cila qe nga lindja nuk eshe pastruar si duhet. Askush ne bote sot nuk ka nje trup ideal te paster dhe gjak te paster. Ajo se cka mjeksesia sot e quan si “shendet normal” ne fakt eshte gjendje e semure!


Ne permbledhje: Mekanizmi njerëzor është një sistem i lëvizshëm i gypor. Ushqimi i njerëzve të civilizuar nuk tretet plotësisht dhe mbeturinat nuk hudhen jashte trrupit sic duhet. Ky sistem gypor me kohe dal ngadal bllokohet, veçanërisht në Traktin e tretjes. Ketu pra gjendet shkaku i çdo sëmundjeje. Qellimi pra i sherimit te “CDO SEMUNDJE” eshte qe keto mbeturina te mbledhura ne trrupit tone gjate gjithe jetes sone, ti nxjerrim jashte me kujdes. Dhe kjo eshte e mundshme vetem permes “Ushqimit sherues pa mukoze“ dhe pastrimi te vazhdueshem te zorres se trrashe.


Pra Hipokrattes paska pase drejte me thenjen e tij: Ushqimi juaj le te jete medicina e juaj dhe medicina e juaj le te jete ushqimi i juaj“…


Trupi ynë është bartës i mendjes dhe mendja është bartës i Intelektit! Intelekti është pjesë e mendjes që ne e përdorim për të për të menduar racionalisht!


Trupi yne ka ndikim direkt ne mendjen edhe shpirtin tone. Pra te trija keto jane te lidhura ngushte njera me tjetren.


Kapitull i zgjedhur nga libri “Mucusless Diet Healing System” i autorit Arnold Ehret

4 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page