top of page
  • Qendra e Shëndetit

Dhëmbët - organi i harruar gjatë trajtimit të cdo problemi shëndetësorNëse keni dhimbje dhëmbi, shkoni te dentisti dhe bëni riparimin e dhëmbit të kariesit, tërheqjen e dhëmbit ose kryerjen e kanalit të rrënjës. Kushdo që ka dhimbje kyçesh shkon te një ortoped, mund t'i jepen qetësues dhe ilaçe anti-inflamatore ose, nëse është e nevojshme, nyja mund të zëvendësohet. Nëse keni inflamacion të prostatës, shkoni te urologu dhe merrni antibiotikë.


A pyet ndonjëherë dentisti për reumatizmin tuaj? A është ai i interesuar për prostatën tuaj, për cistitin kronik, për astmën, për alergjitë tuaja? Jo, një dentist dëshiron të shikojë në gojën tuaj dhe të ndërmarrë veprime atje. Ai ju rregullon dhëmbët, nuk i intereson asgjë tjetër.

Anasjelltas, a ju pyet ortopedi për gjendjen e dhëmbëve tuaj apo nëse ka periodontit (inflamacion kronik i mishrave të dhëmbëve)? A pyet urologu për numrin e dhëmbëve tuaj të trajtuar me rrënjë? Jo. Normalisht, as mjekët e përgjithshëm dhe as specialistët nuk tregojnë interes për dhëmbët e pacientëve të tyre.


Megjithatë, nëse nuk merret parasysh se organizmi është një njësi, se çdo gjë në trup i përket së bashku dhe se çdo organ ndikon në gjendjen e të gjithë trupit, shpesh është e pamundur të gjesh shkaqet e vërteta të një sëmundjeje, as një terapi ndihmuese - pra përfundimisht shëruese.


Zgjedhja e dentistit të duhur

Fakti që ka ndërveprime ndërmjet dhëmbëve dhe pjesës tjetër të organizmit nuk merret parasysh në terapinë e shumicës së stomatologëve. Është krejtësisht ndryshe me dentistët me orientim natyral.

  • Ata përpiqen të mbajnë sa më të ulët stresin në trup (nëpërmjet mjekimeve, injeksioneve etj.) gjatë trajtimit.

  • Ata në thelb refuzojnë amalgamën dhe materialet e tjera toksike dentare si mbushëse.

  • Ofrojnë heqjen profesionale të mbushjeve me amalgamë.

  • Ata mund të këshillojnë për masat për eliminimin e merkurit.

  • Ata mund të këshillojnë për materialet e përputhshme mbushëse.

  • Ato zbulojnë vatrat e mundshme të dhëmbëve ose ndihmojnë pacientin të kërkojë shkaqet e mundshme të problemeve kronike shëndetësore në zonën e nofullës.

Vini re se stomatologjia holistike dhe stomatologjia normale nuk ndryshojnë për sa i përket trajnimit bazë të stomatologëve. Dentisti holistik ka vetëm trajnim shtesë, i cili është një shtesë e nevojshme urgjente për stomatologjinë konvencionale.


Çdo gjë rreth dhëmbëve gjeni duke klikuar në linkun më poshtë: 

Burimet e artikullit:

  • -

90 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page