top of page
  • Qendra e Shëndetit

Fenomeni i madh KarotësKarotat janë një burim i pasur i beta karotenit, një antioksidant i fuqishëm kundër kancerit, mbrojtjes së arterieve, forcimit të imunitetit dhe luftimit të infeksioneve. Hulumtimet e fundit kanë treguar se një karotë e vetme në ditë uli normat e goditjes në tru me gratë me 68 përqind! Asnjë ilaç nuk mund ta afrojë atë. Nëse jeni ose keni qenë duhanpirës, beta-karoteni në një karotë të mesme zvogëlon rrezikun e kancerit të mushkërive në gjysmë.


Sytë tuaj do të jenë mirënjohës për atë karotë në ditë gjithashtu. Është treguar se doza të larta të beta karotenit, siç gjenden në karota, zvogëlon ndjeshëm shanset për sëmundje degjenerative të syve (katarakta dhe degjenerim makular). Ndihmon gjithashtu me dhimbjet në gjoks (anginë). Fibra e lartë e tretshme në karota balancon kolesterolin në gjak dhe promovon rregullsinë. Gatimi ka treguar se e bën më të lehtë për trupin të thithë beta-karotenin.

 

Burimet e artikullit:

  • Timeless Secrets of Health and Rejuvenation - Andreas Moritz

3 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

留言


bottom of page