top of page
  • Qendra e Shëndetit

Fuqia ndërtuese e kockave të Lakërve të Brukselit


Deri në moshën 70 vjeç, një nga çdo dy gra në Shtetet e Bashkuara ka të ngjarë të pësojë një frakturë të dhimbshme për shkak të eshtrave të dobëta. Thyerjet e ijeve shpesh janë fatale. Por, një studim i një gruaje të re tregon se duke ngrënë një racion 3-ons të lakërve të Brukselit, gratë mund të zvogëlojnë rrezikun e një frakture të kofshës me 30%. Përveç kësaj, fitokimikatet e gjetura në lakrat e Brukselit rrisin aktivitetin e sistemeve natyrore të mbrojtjes së trupit për të mbrojtur kundër sëmundjeve, përfshirë kancerin. Shkencëtarët kanë zbuluar se sulforafani, një fitonutrient i fuqishëm i gjetur në lakrat e Brukselit dhe perimet e tjera prej bronzi, rrit enzimat e detoksifikimit të trupit.


Lakrat e Brukselit janë një burim i mirë i fibrave dhe folatit dhe një burim i shkëlqyer i vitaminës C. Vitamina C mbështet funksionin imunitar dhe prodhimin e kolagjenit, një proteinë që formon substancën bazë të strukturat e trupit duke përfshirë lëkurën, indin lidhës, kërcin dhe tendinat. Për më tepër, një filxhan lakër Brukseli përmban një shumë të madhe 1122 IU të vitaminës A, plus 669 IU beta-karoten, të dyja të cilat janë të rëndësishme për mbrojtjen e trupit kundër infeksioneve dhe promovimin e lëkurës elastike dhe me shkëlqim.

 

Burimet e artikullit:

  • Timeless Secrets of Health and Rejuvenation - Andreas Moritz

2 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Commenti


bottom of page