top of page
  • Fisnik Komoni

I ashtuquajturi "kanceri" i gjirit - Programe të veçanta kuptimplote biologjike

Aktualisiert: 22. Sept. 2023


PROGRAME TË VEÇANTA KUPTIMTARE BIOLOGJIKE

Sipas gjetjeve të mjekses germane nga Dr. mjek. Ryke Geerd Hamer


Gruaja kryesisht e vendos lidhjen e saj me fëmijën dhe partnerin e saj në gjoksin e saj. Për këtë arsye, sëmundja e gjirit është sëmundja më e zakonshme tek gratë. (shih veprën e Dr. Hamer: "Kanceri i gjirit "I ashtuquajturi kanceri më i zakonshëm tek gratë?")


Sipas mjekësisë gjermane, ne dallojmë dy lloje të kancerit të gjirit:

  1. i ashtuquajturi kanceri i gjëndrës së qumështit, i njohur mjekësisht edhe si karcinoma adenoid i gjirit, mund të ndihet si një gungë e fortë, kompakte dhe

  2. i ashtuquajturi kancer i kanaleve të qumështit, i quajtur mjekësisht edhe karcinoma intraduktale - në fakt një ulçerë intraduktale - në të cilën nuk mund të ndjeni asgjë në fazën e konfliktit aktiv. Më së shumti, pacienti ndjen një ndjesi të lehtë tërheqjeje në zonën e prekur të gjirit.


Përveç kësaj, sigurisht që ka edhe karcinoma normale të lëkurës në lëkurën e jashtme të gjirit, të cilat ndodhin edhe në pjesën tjetër të trupit, duke përfshirë neurodermatitin e epitelit skuamoz të lëkurës.


Në thelb, konfliktet janë:

  • Për karcinomën e gjëndrës së qumështit është gjithmonë një argument ose një konflikt shqetësimi

  • Gjithmonë ka një konflikt ndarjeje për ulcerat e kanaleve duktale.

Tani e dimë se ka të djathtë dhe të majtë. Të gjithë mund ta vërejnë këtë vetë: duartrokasin si në teatër. Dora në krye është ajo kryesore, d.m.th. përcakton dorëzimin. Nëse dora juaj e djathtë është lart, atëherë ju jeni djathtas; anasjelltas, nëse dora juaj e majtë është sipër, truri juaj është mëngjarash. Ky test është shumë i rëndësishëm për të zbuluar se në cilën hemisferë cerebrale po punon një person, sepse ka shumë majtak të rikualifikuar që e konsiderojnë veten si të djathtë. Për ta thënë thjesht, tru i vogël dhe truri i djathtë janë kryesisht përgjegjës për anën e majtë të trupit, dhe anasjelltas - tru i vogël dhe truri i majtë janë përgjegjës për anën e djathtë të trupit.


Për gruan me dorën e djathtë mund të thuhet shkurtimisht:

Gjiri i majtë është përgjegjës për fëmijën dhe nënën e gruas dhe folenë (apartament, shtëpi), dhe gjoksi i djathtë është përgjegjës për partnerin (burrin ose të dashurin) ose partnerët, d.m.th të gjithë njerëzit e tjerë (babai, vëllai ose motra, nëna. -vjehrri, shefi, fqinjët etj.) – përveç fëmijëve të vegjël ose njerëzve dhe kafshëve të perceptuara si fëmijë.


Nëse një grua me dorën e djathtë ka kancer të qumështit në gjoksin e majtë, atëherë ajo ose ka një konflikt kujdesi për fëmijën e saj, nënën ose folenë e saj, ose ka një konflikt me fëmijën, nënën ose folenë e saj. Nga ana tjetër, nëse bëhet fjalë për ulçerë kanali, atëherë gruaja ka konflikt ndarjeje nga fëmija, nga nëna ose nga foleja.Për gruan majtake është pikërisht e kundërta:

Gjoksi i djathtë është për fëmijën, nënën e femrës dhe folenë, dhe gjoksi i majtë është për partnerin/partneret si më sipër).


Pra, nëse ajo ka kancer të gjëndrës së qumështit në gjoksin e saj të djathtë, atëherë ky është një konflikt i kujdesit për fëmijën e saj, nënën ose folenë e saj. Nëse ajo ka një ulçerë duktale në gjoksin e djathtë, atëherë ajo ka një konflikt ndarjeje nga fëmija, nëna ose foleja e saj.


Ashtu si përmbajtja e konfliktit është e ndryshme për të dy llojet e kancerit të gjirit, reletë, vendet në trurin tonë kompjuterik, natyrisht janë të vendosura në pjesë të ndryshme të trurit tonë.


Reletë për kancerin e gjëndrës së qumështit janë të vendosura në zonën anësore të jashtme cerebellar dhe i përkasin shtresës së mesme embrionale.

Reletë për ulcerat e kanalit dieduktal janë të vendosura në qendrën ndijore kortikale të korteksit cerebral dhe - siç u përmend tashmë në fillim - në anën e kundërt me organin.


Kanceri i gjëndrës së qumështit është një nga kanceret që kontrollohet nga truri i vjetër, që do të thotë se qelizat shumohen në fazën aktive të konfliktit sipas sistemit ontogjenetik të SBS të kancerit dhe ekuivalentit të kancerit SBS (Ligji 3 Biologjik i Natyrës).


Në të kundërt, ulçera e kanalit të qumështit duktal është një proces i kontrolluar nga truri, i cili shkakton ulçera, pra defekte të indeve, në fazën e konfliktit aktiv.


Në fazën e shërimit gjithçka është e kundërt:

Tumoret kompakte që u rritën përmes proliferimit qelizor në fazën e konfliktit aktiv, kazezohen dhe ndahen përsëri nga mikrobet, nëse janë të pranishëm, p.sh. kërpudhat ose bakteret kërpudhore, si tuberkulozi, ndërsa defektet e indeve të kontrolluara nga cerebumi rindërtohen përmes përhapjes së qelizave. në fazën e shërimit që ndjek. Për këtë qëllim, vetëm të ashtuquajturit viruse (nëse ekzistojnë!) përdoren si mikrobe ndihmëse. Ky është operacioni i natyrës!


Mjekësia konvencionale nuk i dinte lidhjet, nuk mund të bënte dallimin midis aktivitetit të konfliktit dhe fazës së shërimit dhe thjesht përshkroi gjithçka që shkakton përhapjen e qelizave ose ndryshimet e indeve si malinje. Nga ana tjetër, ulçerat, të cilat shkaktojnë reduktimin e qelizave në fazën e konfliktit aktiv, përshkruhen si beninje.


Shembull: Foshnja e një nëne ra nga krahët e saj, goditi kokën në dysheme dhe ishte pa ndjenja për një kohë. Si një grua me dorën e djathtë, nëna vuante nga një konflikt biologjik nënë/fëmijë i gjirit të majtë me DHS (sindroma Dirk-Hamer). Nga ky DHS, një kancer i gjëndrës së qumështit adenoid u rrit në gjoksin e majtë të nënës, d.m.th. u rrit indi i gjëndrës së qumështit.


Kjo nuk është aspak një gjë e kotë që organizmi i nënës po bën këtu duke ndërtuar inde shtesë të gjëndrës së qumështit, sepse qëllimi është qartësisht që të ndihmohet foshnja, e cila po përjeton një çrregullim zhvillimi si pasojë e këtij aksidenti, duke marrë më shumë qumësht gjiri. . Në këtë mënyrë organizmi i nënës përpiqet të kompensojë dëmin e shkaktuar.


Pra, për sa kohë që konflikti zgjat, rritet i ashtuquajturi tumor i gjëndrës së qumështit, pra prodhimi i qumështit vazhdon. Vetëm në momentin kur foshnja është përsëri plotësisht mirë, konflikti zgjidhet, pra ndalon rritja e gjëndrës së qumështit. Efekti: nëna ka shumë më shumë qumësht në anën e supozuar të sëmurë se më parë, edhe pse është në tension simpatik, pra në fazën e konfliktit aktiv.


Ne shohim se ndryshimet që ne i referohemi si sëmundje ishin në të vërtetë pikërisht e kundërta e sëmundjeve, domethënë: një proces shumë domethënës në ndërveprimin e natyrës, p.sh. midis nënës dhe fëmijës dhe nënës dhe partnerit.


Një grua tjetër e cila kishte pasur një konflikt me burrin e saj dhe kishte zhvilluar kancer gjiri para tre muajve të parë të shtatzënisë, i cili u ndez përsëri pas shtatzënisë, kishte qumësht në gjoksin e partnerit të saj të djathtë për një kohë të gjatë pasi qumështi në gjoksin e saj të majtë kishte shumë kohë. që kur u tha. Në fund të periudhës së ushqyerjes me gji, kanceri i gjëndrës së qumështit i shkaktuar nga tuberkulozi me djersitjet e zakonshme të natës u zhduk përsëri.


Megjithatë, ky proces mund, por jo domosdoshmërisht, të shoqërohet me dhimbje, të ashtuquajturat dhimbje cerebelare, të cilat e gjejmë edhe në pjesën tjetër të dermës së njeriut, veçanërisht të rënda në herpesin, për shembull. Gratë më pas flasin për dhimbje të forta, të ngjashme me thikë në vendin e gungës, të ashtuquajturat dhimbje cikatrike. Në tomografinë kompjuterike (CT) të gjirit, mund të shohim një zgavër në fund ku ndodhej nyja e qumështit. Ky është, për shembull, përparimi biologjik që është ende rregull mes popujve primitivë sot.


Për gratë në të ashtuquajturat vende të civilizuara, këto procese zakonisht ndodhin jashtë periudhës së ushqyerjes me gji. Pra, nëse një grua në qytetërim ka një konflikt nënë/fëmijë ndërkohë që ajo nuk ushqen më gji, atëherë një tumor i tillë i gjëndrës së qumështit rritet dhe imiton qëllimin e dëshirës për t'i dhënë më shumë qumësht foshnjës, që është një fëmijë, por zakonisht jo më shumë se që Foshnja është e pranishme. Kjo bëri që mjekët tanë modernë ta shihnin këtë tumor si diçka krejtësisht të pakuptimtë, të sëmurë, një degjenerim të natyrës, sepse ata kishin humbur kuptimin e tyre për kuptimin origjinal.


Por këto procese ndodhin në mënyrë analoge edhe te një grua në qytetërimin tonë, edhe pse gruaja nuk ushqehet me gji, dhe në fazën e shërimit - nëse ndodh kjo - tumori kazezohet nga bakteret mykotike të tuberkulozit (nëse ka) dhe zbërthehet sërish. Nëse nuk ka baktere mykotike të TB-së, nyja mbetet vazhdimisht e pranishme, kapsulon vetveten, por sigurisht nuk formon më një rast.


Por si mund të vdisni nga kanceri i gjirit, mund të pyesni?


Nëse lëmë mënjanë kurset e rralla, shumë, shumë të gjata të konfliktit, të cilat në raste të rralla mund të çojnë në vdekje, duhet thënë se konfliktet iatrogjene, d.m.th., paniku të shkaktuara nga injoranca mjekësore në vazhdën e një diagnoze të kancerit të gjirit (paniku i frikës nga kanceri, paniku i frikës nga vdekja, rënia e vetëvlerësimit), etj., të cilat më pas shkaktojnë një kancer të ri, të quajtur metastaza në mjekësinë konvencionale - që për fat të keq sot janë normë - dhe nga të cilat mund të vdesësh shumë lehtë. Por kjo nuk ka më asnjë lidhje me sëmundjen aktuale.


Ndërsa pamë një rritje të indit të gjëndrës së qumështit në fazën konflikt-aktive të kancerit të gjëndrës së qumështit, ne shohim ulçera, një reduktim të qelizave në rreshtimin e kanaleve të qumështit, në fazën ca të SBS në kanalet e qumështit.


Nga pikëpamja psikologjike, ka gjithmonë një konflikt ndarjeje: ose nënë/fëmijë ose grua/nënë ose nga partneri. Duhet ta imagjinojmë këtë proces shumë realisht, sikur këta individë të ishin ngjitur së bashku me ngjitës dhe kur u ndanë, një pjesë e lëkurës më të jashtme u shqye, siç e shohim zakonisht në lëkurën e mbetur në tablonë klinike të neurodermatitit. Këto ulçera janë një simptomë. Simptoma tjetër është paraliza shqisore e kanaleve të qumështit.


Nëse paraliza shqisore shtrihet në lëkurën e jashtme të gjirit, pacienti nuk ka më asnjë ndjesi në thithkë. Ky proces vërehet rrallë, ndërsa me karcinomat e gjëndrave të qumështit, në varësi të madhësisë së gjirit dhe vendndodhjes së zonës së prekur, gunga mund të ndihet pas vetëm disa javësh.


Një përjashtim nga kjo është i ashtuquajturi nyje scirrhous në rastin e kancerit të kanalit të qumështit, i cili ndodh kur konflikti zgjat praktikisht pafund. Mund të quhet gjithashtu kancer i tkurrjes së mbresë. Një kancer i tillë scirrhous ndonjëherë mund të shihet si një masë në mamografi. Spërkatjet e vogla të gëlqeres janë shpesh tipike.


Nëse konflikti i ndarjes zgjidhet, atëherë ne tani shohim të lindë një ndërlikim që nuk ishte parashikuar biologjikisht, pasi foshnja normalisht do të thithte qumështin gjatë fazës së shërimit. Edhe pse tani nuk prodhohet qumësht, prodhohet sekrecion i plagës, i cili shpesh nuk mund të rrjedhë dhe për këtë arsye gjoksi grumbullohet, bëhet i nxehtë dhe i kuq i ndezur dhe fryhet në një kohë shumë të shkurtër. Pra, gjoksi zmadhohet vetëm kur fillon faza e shërimit, ndërsa me kancerin e gjirit ishte e kundërta.


Rrjedhja e gjirit është një shenjë e mirë dhe do të thotë se sekrecioni nga thithka po zbrazet nga jashtë apo edhe po pikon, pra kanalet e prekura të qumështit nuk janë fryrë plotësisht, por sekrecioni mund të zbrazet nga jashtë. Ajo që është e pakëndshme është se ndjeshmëria tani kthehet, zakonisht edhe e tepërt, kështu që flasim për mbindjeshmëri (hiperestezi). Ndonjëherë pacienti vëren edhe një tkurrje të brendshme të gjirit nëse konflikti ka zgjatur për një kohë të gjatë.


Duhet të operoni vetëm nëse ju duket e arsyeshme, nëse shërimi spontan do të zgjaste shumë ose nëse ka pasur konflikte të mëvonshme. Nëse, për shembull, pacienti ndihet i shpërfytyruar nga gunga dhe ka lindur një melanoma për shkak të DHS dhe/ose epiteli skuamoz i sipërm ka shpërthyer për ndonjë arsye, atëherë kemi një gji të hapur, me gjalpë, me erë të pakëndshme që mund të shkaktojë parehati. E njëjta gjë ndodh edhe nëse gjoksi është hapur nga një shpim ose prerje.

 

Burimi i artikullit:


82 Ansichten0 Kommentare

Comentarios


bottom of page