top of page
  • Qendra e Shëndetit

Karcinoma e pankreasit - Programe të veçanta kuptimplote biologjike - sipas Mjekesis Germane


Në kohët e lashta, ishin grekët me Asklepitë e tyre ata që zhvilluan një kulturë të trajtimit të konflikteve psikologjike. Priftërinjtë e Asklepit pyetën ata që kërkonin këshilla për ëndrrat e tyre të natës së kaluar dhe nxorën nga kjo problemet e tyre psikologjike dhe sëmundjet fizike.


Edhe nëse deklaratat e kohëve të mëparshme mund të ishin vetëm globale dhe kryesisht të paqarta dhe të kishte mungesë sistematizimi, njerëzit tashmë i ishin afruar problemit të lidhjes midis psikikës dhe zhvillimit të kancerit sesa shekulli ynë i 20-të me fiksimin e tij. mbi proceset e dyshuara patologjike dhe hulumtimin e fakteve në nivel fizik. Hulumtimi jo specifik i stresit në lidhje me kancerin gjithashtu ngatërron kryesisht shkakun dhe pasojën, pasi të gjithë pacientët me kancer kanë stres (stres të përhershëm) në fazën ca.


Në thelb, askush nuk mund të shihte ndonjë lidhje me kancerin, sepse nuk u bë asnjë dallim midis fazës së stresit aktiv të konfliktit me simptomat e veta dhe fazës vagotonike të zgjidhur nga konflikti. “Vlerat” psikologjike janë gjithashtu të ndryshme për të dyja fazat. Kjo çoi në ekzaminimin e fazave dhe manifestimeve krejtësisht të ndryshme të sëmundjes për një emërues të përbashkët që nuk mund të ekzistonte për shkak të mosnjohjes së sistemit ontogjenetik të tumoreve.


Gjithashtu nuk u bë dallimi midis sëmundjeve parësore dhe dytësore apo edhe karcinomave të vjetra të shëruara, të cilat u zbuluan vetëm rastësisht. Shumë rezultate të studimeve të tilla janë të pakuptimta në vetvete. Përpara zbulimit të mjekësisë gjermane në vitin 1981, kishte shumë teori për origjinën e kancerit, por askush nuk besonte se kanceri mund të lindte nga një konflikt biologjik, d.m.th. një shoku dramatik, shumë akut izolues i përvojës së konfliktit (DHS) që na kap të papërgatitur dhe "në këmbën e gabuar". për të mundur.


Një shembull: Një paciente kishte humbur tashmë 4 të afërm shumë të afërt në një kohë të shkurtër, por nuk kishte pësuar asnjë konflikt të vetëm biologjik, sepse ajo e kishte ditur që më parë se secili prej këtyre të afërmve, babai, nëna, vëllai dhe xhaxhai, nuk kishte asnjë shans për të mbijetuar. kanë. Por kur xhaxhai, i cili i kishte premtuar asaj një gjoks të bukur, ia la gjoksin motrës së pacientit në testamentin e tij, pacienti u tremb plotësisht dhe pësoi DHS. Ajo u kap në këmbën e gabuar sepse tashmë e kishte pritur plotësisht dhe kishte përgatitur tashmë vendin e nderit në dhomën e ndenjjes për të. Ajo pësoi një konflikt të patretshëm. Në fund të fundit, ajo tashmë kishte marrë mendërisht pjesën (gjoksin) dhe tani duhej ta kthente mendërisht atë.

Ajo zhvilloi karcinomën e pankreasit.


Nga pikëpamja “psikologjike”, vdekja (“humbja”) e secilit prej këtyre të afërmve duhet të ishte shumë më e rëndësishme - por nuk ishte ashtu, sepse secili nga katër të afërmit e kishte ditur më parë këtë, sa e trishtueshme. ishte, asgjë nuk do të ndodhte ishte për të bërë. Të afërmit u vajtuan siç duhet, por ishte një konflikt humbjeje psikologjike apo psikologjike dhe jo konflikt biologjik.


Dështimi për të trashëguar gjoksin e goditi plotësisht pacientin. Kjo bëri që ajo të kishte një konflikt biologjik dhe kancer në pankreasin e saj. Por, siç do të shohim, Ca pankreatik nuk është një "gabim", por më tepër një proces biologjik kuptimplotë.


Në këtë kontekst, është e rëndësishme të kuptohet se e njëjta ngjarje (p.sh. një aksident) nuk ka pse të shkaktojë të njëjtin konflikt te çdo person apo edhe të shkaktojë fare një DHS. Të vuash nga një konflikt është diçka shumë individuale dhe e vetmja gjë që ka rëndësi është ajo që vetë pacienti raporton për të.


Ca i pankreasit zakonisht përfshin një konflikt me anëtarët e familjes.


A. Konflikti i zemërimit "luftë për pjesën" p.sh. konfliktet e trashëgimisë


Fokusi i Hamer është i vendosur në trungun e trurit (pons) në anën e djathtë anësore.


Në fazën aktive të konfliktit, formohet një tumor kompakt.

Detyra e këtij tumori është të prodhojë lëng pankreatik në rritje, i cili mund të shpërbëjë sheqerin dhe proteinat. Gjatë kësaj faze, pacienti ndjen vetëm një presion të caktuar në të ashtuquajturin retroperitoneum, pra peritoneumin e pasmë, sepse pankreasi ndodhet “retroperitonealisht”, pas peritoneumit, si veshkat.

Gjatë fazës së shërimit, pacienti ka simptomat e zakonshme të TBC-së me djersitje gjatë natës, etj.


Pankreasi është i ashtuquajturi organ i apendiksit të zorrëve, ashtu si mëlçia ose mushkëritë (alveolat). Siç thashë, qëllimi biologjik është të prodhojë më shumë lëng tretës në pankreas në mënyrë që ndoshta të jetë në gjendje të thithë (tretet) copën (gjoksin). Ose e thënë ndryshe: indi i rritur i pankreasit duhet të përdoret për të tretur më mirë copën duke rritur çlirimin e lëngut të pankreasit.


Edhe nëse copa nuk është më një copë ushqimi për ne sot, e njëjta gjë vlen edhe për kafshën - për të cilën 5 ligjet biologjike të natyrës duhet të zbatohen në mënyrë analoge (humbja e një cope). Megjithatë, shumica e adenokarcinomave pankreatike të shkallës sekretore të ngjashme me lulelakrën nuk janë aq të rrezikshme sa duken.


Ekzistojnë 2 lloje kurash për adenokarcinomën e pankreasit:


  1. Në prani të mykobaktereve (në DHS) - kazezim tuberkuloz, degradim nekrotizues me kavitetet e mëvonshme të pankreasit. Shumica e adenokarcinomave të pankreasit nuk kërkojnë kirurgji, sepse enzimat tretëse mund të zëvendësohen nëse është e nevojshme (gjendja pas TB pankreatike).

  2. Shërimi me kapsulim nëse mykobakteret nuk ishin të pranishme në kohën e DHS. Pacienti praktikisht nuk ka simptoma shtesë përveç simptomave normale vagotonike. Por ai ka "disvantazhin" që tani nxjerr gjithnjë e më shumë lëng pankreatik, edhe pse kjo është e pakuptimtë biologjikisht.


B. Zemërimi territorial ose konflikti i identitetit - në lidhje me epitelin

(= letër-muri) e kanaleve pankreatike (në varësi të duarve, niveleve hormonale, konstelacionit skizo, etj.). Këtu fokusi Hamer ndodhet në trurin e madh në anën e djathtë të përkohshme.


Pankreasi është gjithashtu një nga organet që janë të montuara funksionalisht nga disa pjesë të shtresave të ndryshme embrionale dhe për këtë arsye kanë edhe përmbajtje konflikti të ndryshme.


Ulçera e qelizave skuamoze të pankreasit


p.sh., i përket shtresës së jashtme të mikrobeve dhe, në varësi të dorës, korrespondon me një zemërim territorial ose konflikt identiteti.


Kur bëhet fjalë për konfliktet midis trurit të vogël dhe trurit të vogël, duarja është e një rëndësie vendimtare, ndërsa ende nuk luan një rol në trungun e trurit. Pra, testi i duartrokitjes (duartrokitje) është një kriter shumë i rëndësishëm në mjekësinë gjermanike. Nëse dora juaj e djathtë është sipër, ju jeni djathtas dhe nëse anasjelltas, ju jeni mëngjarash.


Pasoja e konflikteve, pra radha në të cilën ndodhin konfliktet, përcaktohet jo vetëm nga duarja, por edhe nga situata aktuale hormonale: pilula, klimakteria, marrja e hormoneve, heqja/rrezatimi i vezoreve, kimioterapia etj.


I riu me dorën e majtë, për shembull, nuk vuan nga një ulçerë epitelit skuamoz në kanalin pankreatik në një konflikt të zemërimit territorial, por më tepër nga një ulçerë rektale.

Nga ana tjetër, e reja me dorën e majtë ka një ulçerë të kanalit pankreatik (ose ulçerë stomaku ose ulçerë të kanalit biliar) në rast konflikti identiteti.


Zakonisht një i ri me dorën e djathtë reagon. Gruaja në një konflikt identiteti në hemisferën e majtë kortikale të trurit femëror. Por nëse e njëjta grua merr pilulën, për shembull, atëherë në rast konflikti ajo ndihet mashkull dhe merr fokusin e saj Hamer në anën e djathtë mashkullore.


Nga organi në tru ose nga truri në organ, korrelacioni është gjithmonë i qartë. Mëngjarashja dhe djathtasja është e rëndësishme vetëm kur bëhet fjalë për korrelacionin midis psikikës dhe trurit ose anasjelltas, sepse përcakton rrugën e konfliktit/trurit, dhe rrjedhimisht edhe cila "sëmundje" nga cili konflikt mund të vuajë pacienti.


Konflikti i identitetit femëror

Përmbajtja e konfliktit: "Të mos dish se ku i përket apo ku duhet të shkosh, as të dish se çfarë vendimi duhet të marrësh" korrespondon organikisht me një ulçerë mukozale rektale te një grua me dorën e djathtë.


Në fazën CA, zhvillohen ulçera rektale pa dhimbje që rrjedhin gjak rrallë ose jo ende në këtë fazë dhe zakonisht keqinterpretohen vetëm si "dhimbje hemorroide" në fazën e PCL. Kuptimi biologjik këtu është edhe zgjerimi ulcerativ i rektumit për defekim më të mirë dhe gjithashtu për të përmirësuar pozicionimin (identitetin).


Gjatë fazës së shërimit, pacientët përjetojnë kruajtje dhe dhimbje, si dhe ënjtje të rëndë të mukozës dhe gjakderdhje nga ulcerat shëruese. Kjo membranë mukoze shumë e fryrë, ulçeroze, e cila sekreton gjak të ndritshëm, më parë është diagnostikuar pothuajse gjithmonë si "gjakderdhje hemorroide", por sot shpesh keqinterpretohet po aq gabimisht si rektumi-Ca dhe, për fat të keq, "shërohet" plotësisht në mënyrë kirurgjikale dhe të panevojshme. ekstirpimi rektal.


Por nëse nuk bëni asgjë tjetër përveç terapisë simptomatike për të reduktuar ënjtjen dhe për të parandaluar përsëritjet e konfliktit, atëherë një ulçerë rektale do të shërohet pa asnjë problem. Megjithatë, këtu vlen edhe sa vijon: Kini kujdes nëse një SINDROM shfaqet në të njëjtën kohë me karcinomën e kanalit grumbullues të veshkave, një të ashtuquajtur konflikt refugjat/ekzistencë ose konflikt të të qenit vetëm, konflikt të ndjenjës së pakujdesit/kujdesit të dobët. ose frika nga spitali etj.


Shpesh preken edhe muskujt e rektumit përreth. Kjo shkakton paralizë në fazën ca dhe krizë epileptike = kriza epiletike në fazën pcl. Megjithatë, nëse të dyja epil. Krizat (shqisore dhe motorike) ndodhin njëkohësisht, pastaj pjesa ndijore ka mpirje dhe mungesë gjatë sulmit epileptiko-muskulor.

Ne i quajmë këto tenesmus të rektumit. Pas krizës epileptoide, kruajtja shqisore dhe dhimbja kthehen.


Nëse edema ruhet në organizmin tonë si pjesë e ndonjë faze shërimi, p.sh. në ulçerë të kanalit pankreatik, hepatit, kist të veshkave, pleurit apo edhe ulçerë rektale në fazën pcl etj., atëherë nëse në fazën aktive shtohet një kanal grumbullues Ca. , mbajtja e tepërt e ujit; dmth mukoza e rektumit mund të fryhet më pas dy herë më shumë ose edhe më shumë, pra të shkaktojë probleme dhe sigurisht fokusin Hamer në tru. Në rektum, për shembull, probleme me jashtëqitje (= probleme me jashtëqitje).


Në ulçerën e qelizave skuamoze të kanalit pankreatik


Tek gruaja me dorën e majtë, ulçera zhvillohen në degët e kanalit pankreatik dhe në kanalin e madh pankreatik (duktusi pankreatik) në fazën e konfliktit aktiv. Kuptimi biologjik është zgjerimi ulcerativ i kanaleve pankreatike në mënyrë që të mund të ekskretohet më shumë lëng pankreatik.


Gjatë fazës së shërimit, kanalet pankreatike të prekura nga ulçera fryhen; Përveç kësaj, amilaza në serum rritet. Tani diagnoza zakonisht bëhet për një tumor të pankreasit, i cili në realitet nuk është një tumor, por "thjesht" një i ashtuquajtur pseudo-tumor. Pasi ënjtja të jetë ulur, kanalet e prekura të pankreasit zakonisht bëhen përsëri të patentuara.


Por edhe këtu: Kujdes nga SINDROMI.


Nuk janë të rralla rastet kur ky konflikt shoqërohet me një ulçerë të stomakut ose të kanalit biliar, i cili gjithashtu i përket shtresës së jashtme të mikrobeve dhe ka të njëjtën përmbajtje si një konflikt.


Në ulçerat e mukozës së stomakut


P.sh. është një mosmarrëveshje territoriale, zakonisht një konflikt kufiri, p.sh. me “shefin e qarkut fqinj”, edhe në lidhje me përmbajtjen e territorit.

Ka “lloje stomaku” të vërtetë që gjithmonë reagojnë me zemërim territorial.


Në fazën e konfliktit aktiv, ka një humbje të substancës në mukozën e stomakut, përgjatë lakimit më të vogël të stomakut, në pilor dhe në bulbin duodenale, ku ka migruar epiteli skuamoz ektodermal, i cili është shumë i ndjeshëm. Prandaj dhimbja ose dhimbje barku.

Kuptimi biologjik është zgjerimi ulcerativ i kalimit të stomakut, veçanërisht i daljes gastrike. Ulçera e stomakut dhemb!

(Skema SS!).


Gjatë fazës së shërimit shpesh shohim ulçera gastrike me gjakderdhje (hematemezë dhe jashtëqitje të zeza). Edhe pse në fakt kjo është një shenjë e mirë, ne jemi mësuar ta shohim si të keqe, gjë që në parim nuk është.

Në këtë fazë, pacienti nuk ka më dhimbje, përfshirë dhimbje barku, derisa të ndodhë sulmi i dyfishtë ndijor (dhimbje + mungesë) dhe motorik (epileptik) i muskujve të strijuar të stomakut (= epilepsi gastrike me dhimbje dhe mungesë).


Kujdes me SINDROMIN.


Gjithashtu në ulçerat biliare intrahepatike dhe ekstrahepatike


është një konflikt i zemërimit territorial. Janë shkelur kufijtë me territoret fqinje, që “bosi fqinj” të kryejë sulme. Gjithashtu shpesh debate për paratë.


Në fazën e konfliktit aktiv, formohen ulçera në kanalet biliare intra dhe ekstrahepatike dhe në fshikëzën e tëmthit, të cilat janë të dhimbshme.

Kuptimi biologjik këtu është edhe zgjerimi ulcerativ në rrugët biliare në mënyrë që dalja e biliare të përmirësohet me diametrin më të madh.


Në fazën e shërimit shohim hepatit. Për shkak të ënjtjes intra-kanalikulare të mukozës për të shëruar ulcerat, ndodh një bllokim i përkohshëm i kanalit biliar (verdhëza) dhe akumulimi i biliare, qoftë në shumicën e kanaleve biliare intra dhe ekstrahepatike (hepatiti ikterik). ose vetëm në një pjesë të vogël (hepatiti anikterik).

  • Me krizë të njëkohshme shqisore-epileptoide: dhimbje dhe mungesë

  • dhe kriza motorepileptike: dhimbje barku biliare

  • dhe kriza shqisore-epileptike të qelizave a-ishullore: hipoglikemia deri në 0 - e rrezikshme!!

Por nuk janë viruset që shkaktojnë hepatitin, siç kishim besuar ne mjekët e zgjuar në thjeshtësinë tonë, por organizmi ynë i përdor ato, nëse janë të pranishëm dhe nëse ekzistojnë fare (meqë nuk janë vërtetuar ende), për qëllime optimizimi i procesit të shërimit. Nëse nuk ka viruse, faza e shërimit sigurisht që do të vazhdojë, por ndoshta jo në një mënyrë biologjikisht optimale;

p.sh. hepatiti jo A, jo B, jo C.


Truri ynë gjithmonë përcakton se çfarë lloj mikrobesh lejohen të na ndihmojnë me çfarë pune dhe kur, dhe vetëm një lloj i caktuar që lejon trurin tonë të punojë atje. Dhe në të njëjtën mënyrë, me urdhër të trurit tonë, mikrobet e supozuara patogjene bëhen sërish mikrobe beninje, jo patogjene, të cilat tërhiqen në një pjesë të organizmit tonë ku nuk shkaktojnë asnjë ndërprerje, por ku mund të riaktivizohen në çdo rast. koha kur nevojiten sërish.


Gjëja më e frikshme, si në procesin e shërimit të ulçerës gastrike, ashtu edhe në hepatitin, nuk është gjakderdhja në stomak apo vlerat e ngritura të mëlçisë (sidomos gama-GT, fosfataza alkaline dhe ndoshta bilirubina në rrjedhën ikterike), por kriza epileptoide. ndodh kur vlerat e mëlçisë sapo fillojnë të bien përsëri - në stomak, epilepsi gastrike.


Kërkohet kujdes i jashtëzakonshëm kundër "komës hepatike" (formimi i amoniakut në mëlçi), që në fakt është një koma cerebrale, kriza epileptoide.

Terapia konsiston në administrimin e vazhdueshëm të glukozës per os (orale), administrim të pakët ose aspak lëngjeve me infuzion nëse pacienti nuk reagon dhe nuk është i mundur një tub nazogastrik.


Kujdes nga SINDROMI që shkakton hepatomegalinë (ënjtje të rëndë të mëlçisë) me dhimbje tensioni të kapsulës së mëlçisë.

Vlerat e mëlçisë, veçanërisht gama GT, gjithashtu rriten ndjeshëm për shkak të hepatomegalisë, të cilën ata do ta bënin shumë më pak pa SINDROM.


Por pavarësisht të gjitha komplikimeve, p.sh. në konflikte të gjata dhe intensive, që falë Zotit nuk janë normë, shumica e pacientëve arrijnë të shërohen sërish.

Meqenëse e kemi njohur mjekësinë gjermanike, ne kemi ditur se si kanceri dhe të gjitha të ashtuquajturat sëmundje lindin, përparojnë dhe mund të ndalohen përsëri - dhe si mund ta shmangim ose t'i japim fund SINDROMËS nëse është e mundur.

 

Burimi i artikullit:


9 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page