top of page
 • Qendra e Shëndetit

Masat kundër Alzheimerit

Aktualisiert: 13. Dez. 2021

Doza e lartë e vitaminës B12 thuhet se parandalon ose lehtëson Alzheimerin dhe sëmundjet e lidhura me të. Sidoqoftë, në të ardhmen, qasja në këtë metodë trajtimi mund të pengohet nga ligjet e reja, pasi ka plane për të ndaluar doza më të larta të substancave vitale.


Parandalimi kundër Alzheimerit

Do të ishte interesante të zbuloni se sa sëmundje Alzheimer shkaktohen në të vërtetë nga kequshqyerja, veçanërisht pasi ekziston një formë e të ushqyerit shumë specifike, e pakomplikuar, e lirë dhe plotësisht e sigurt që mund të parandalojë këtë sëmundje më të madhe, të cilën shumë njerëz e konsiderojnë edhe më të tmerrshme sesa ajo Vdekja.


Disa mund të thonë tani, "Kjo tingëllon shumë mirë për të qenë e vërtetë." Por me një plan të thjeshtë të ngrënies që mund të përdorni në shtëpi dhe që përfshin doza të larta të vitaminës B12, është e mundur të parandaloni sëmundjen e Alzheimerit.


Fillimi i hershëm i trajtimit menjëherë pas sinjaleve të para paralajmëruese madje mund të ndalojë rrjedhën e sëmundjes.


Si e njihni Alzheimerin?

Alzheimeri karakterizohet nga konfuzion, vështirësi në përqëndrim, humbje të kujtesës, ndryshime të dukshme të personalitetit që mund të çojnë në shpërthime dhune, halucinacione, bredhje pa qëllim dhe vdekje të parakohshme.


Rreth 2.3 milion amerikanë vuajnë nga Alzheimer. Probabiliteti i zhvillimit të sëmundjes Alzheimer dyfishohet çdo pesë vjet pas moshës 60 vjeç, duke filluar me një përqind në moshat 60-64 vjeç në 40 përqind në moshat mbi 85 vjeç.


Me Alzheimer, një katastrofë po na drejtohet

Kujdesi në shtëpi kushton rreth 47,000 dollarë për pacient në vit - dhe numri po rritet - dhe është një barrë e madhe për sistemin e kujdesit shëndetësor. Kjo sëmundje është gjithashtu e tmerrshme për kujdestarët.


Statistikat parashikojnë midis pesë dhe shtatë milionë pacientëve me Alzheimer në dhjetë vitet e ardhshme për fenomenin që ekspertët e quajnë "një fatkeqësi e afërt shëndetësore".

Informacioni i historikut


Gjitarët, përfshirë njerëzit, lindin me një vlerë të vitaminës B12 prej rreth 2,000 pg / ml (pikogramë, dmth. Miliardat e gramit për mililitër).


Gjatë jetës në një shoqëri industriale perëndimore, kjo vlerë zvogëlohet. Nëse vlera është nën 550 deri në 600 pg / ml, simptomat e mungesës bëhen të dukshme në lëngun cerebrospinal.


Në laboratorët amerikanë, 200 pg / ml konsiderohet si vlera e ulët normale. Kjo vlerë u përcaktua nga pikëpamja hematologjike, por kriteret neuropsikiatrike tani janë bërë më të rëndësishme.


Në sëmundjen e Alzheimerit, nivelet e B12 janë jashtëzakonisht të ulëta

"Shumica e rasteve të Alzheimerit janë në thelb raste të neglizhuara të mungesës së vitaminës B12 për shkak të niveleve shumë të ulëta të vitaminës B12," shkroi Dr. mjekësore John V. Dommisse 1991 në Hipotezat Mjekësore.


Dommisse, e cila punon si mjek në Tucson / Arizona, konfirmoi se Alzheimer është rezultat i një deficiti të vitaminës B12 dhe se marrja e vitaminës çon në sukses pavarësisht faktorëve të tjerë ndikues. Furnizimi me vitaminë B12 mund të shërojë 75% të rasteve të demencës të shkaktuara nga mungesa e B12 që u zbuluan në kohë, sipas Dommisse.


Vitamina B12 pa efekte anësore

Siç u përmend më herët, trajtimi me vitaminë B12 është krejtësisht i sigurt; H. mbidozimi është praktikisht i pamundur. Dr. mjekësore H. L. Newbold nga Nju Jorku tri herë në ditë tri herë në ditë për një periudhë të pacaktuar kohe (9,000 mikrogramë në ditë si hidroksikobalamin = B12 në formë natyrale).


Niveli i saj i vitaminës B12 ishte 200,000 pg / ml - njëqind herë më i lartë se një i porsalindur - dhe asnjë i vetëm nuk vuajti nga efektet anësore që ia vlen të përmenden.


Aspekte të tjera gjithashtu duhet të merren parasysh: Simptomat neurologjike dhe cerebrale të mungesës së B12 kërkojnë doza më të larta të B12, të cilat gjithashtu duhet të merren për një periudhë më të gjatë kohore sesa, për shembull, B. do të ishte e nevojshme për eliminimin e problemeve hematologjike.


Nuk ka asnjë arsye për të mos trajtuar në kohë mungesën e vitaminës B12 ose për ta parë trajtimin si një shpenzim ose shqetësim të panevojshëm. Për ta thënë më qartë: Thjesht provoni këtë metodë të padëmshme të trajtimit dhe shikoni nëse është e mirë për ju, pacientin.


Sëmundje të tjera që përmirësohen me marrjen e B12

Përveç Alzheimerit, mungesa e vitaminës B12 ("kobalamin") mund të shkaktojë sëmundjet e listuara më poshtë. Nëse filloni të rimbushni rezervuarin tuaj të vitaminës B12 në një fazë të hershme - deri në nivelin që keni pasur në lindje - shpesh mund të vini re një përmirësim në këto sëmundje:


 • Depresioni: Në formë të butë, depresioni është shpesh një shenjë e fillimit të demencës. Chris Reading (BSc, DipAgSc, MBBS) nga Australia pajtohet: "[...] në shumicën e rasteve të [jo vetëm të butë, por edhe]" depresioni të rëndë "ka pasur një dështim për të treguar mangësi në B12, një lëndë ushqyese tjetër ose një tiroide hormon për t’u trajtuar ”. Depresioni psikotik në veçanti është i lidhur ngushtë me mungesën e B12. Siç do të shpjegoj më vonë, një terapi e suksesshme me B12 ka shumë të ngjarë për sëmundjet e depresionit në format e tyre të ndryshme. Ekziston gjithashtu një lidhje me këtë mangësi ushqyese në psikozat paranojake, të cilat shprehen përmes mosbesimit patologjik, megalomanisë ose paranojës.

 • Çrregullimi Bipolar I (Depresioni Manik): Karakterizohet nga alternimi i fazave të ngazëllimit dhe depresionit; dhe më shpesh: çrregullimi bipolar II (personaliteti ciklotimik), i karakterizuar nga ndryshimet e humorit që janë ende brenda kufirit normal.

 • Sindroma e lodhjes kronike

 • Sistemi imunitar i dobësuar: Një imunitet i dobësuar mund të çojë në ndjeshmëri ndaj infeksioneve të përsëritura dhe kancerit. Rreziku i sëmundjeve kardiovaskulare është rritur gjithashtu. Për më tepër, sinteza e metioninës mund të ndërpritet, d.m.th. H. rimetilimi i homocisteinës (një aminoacid toksik, që përmban squfur) në metioninë (një aminoacid jo toksik, thelbësor) bëhet më i vështirë.

 • Astma: Tretja jo e plotë e shkaktuar nga hipoklorhidria (shumë pak acid klorhidrik në lëngun e stomakut) dhe prodhimi i pamjaftueshëm i pepsinës mund të çojë në astmë alergjike.

 • Ritmet e gjumit dhe zgjimit të ndërprerë

 • Çrregullimet e shëndetit mjedisor

 • Kapaciteti i ulët i stresit

 • osteoporoza

 • AIDS (Sindroma e Fituar e Mungesës së Imunitetit)

 • Plakja e parakohshme

 • Skleroza e shumëfishtë: Edhe para se të zbulohej anemia megaloblastike, simptomat e sklerozës së shumëfishtë u gjetën tek njerëzit me mungesë të vitaminës B12. Ekziston një ngjashmëri mahnitëse epidemiologjike midis MS dhe anemisë shkatërruese (malinje). Ngjashmëria e antigjeneve të limfociteve njerëzore sugjeron gjithashtu një lidhje midis dy sëmundjeve.

 • Demenca të ngjashme me Alzheimer dhe të tjera


Shërimi i mrekullisë përmes vitaminës B 12?

Injeksionet intramuskulare të vitaminës B12 kanë kryer gjithashtu atë që duket të jetë "kurë mrekulli" për sëmundje të tjera. Për më tepër, në rastet e sjelljes së dhunshme, pas marrjes së vitaminës B12, simptomat janë vërejtur të qetësohen.


"Pyetja e vetme tani," shkruan Dommisse, "është se sa raste të çrregullimeve të humorit shkaktohen nga mungesa e vitaminës B12 dhe sa janë ideopatike [pa asnjë shkak të dukshëm të sëmundjes]."


Pothuajse të gjithë pacientët me çrregullime unipolare dhe bipolare kanë vlera B12 në të tretën e poshtme të të ashtuquajturës "vlerë normale" (e nevojshme për të shmangur aneminë e dëmshme) - vlera që Dommisse i konsideron si shumë të ulëta për afektivët, njohësit dhe funksionet mendore për të vazhduar në mënyrë optimale.


Nëse vlerat u ngritën në të tretën e sipërme të vlerës normale përmes marrjes së vitaminës B12, çdo pacient ndihej më mirë. Për disa që sapo dolën nga depresioni ose çrregullimet e humorit, kjo ishte e vetmja formë tjetër e trajtimit.


Momentet në të cilat çrregullimet e saj të ndikimit u përkeqësuan ishin edhe ato në të cilat niveli i vitaminës B12 kishte rënë përsëri. A do të thotë kjo se aftësia për të rritur nivelet e vitaminës B12 mund të parandalojë shumicën e këtyre sëmundjeve? Ashtu si Dr. mjekësore Dommisse do të tregojë më poshtë, kjo pyetje mund të përgjigjet me "po", "të paktën sa i përket depresionit".


Marrja e vitaminës B12 është gjithashtu i dobishëm në pleqëri

Asnjëherë nuk jeni shumë të vjetër për terapinë me vitaminë B12. Këtu është një anekdotë: Një shoqe më tha se nëna e saj 90-vjeçare që jetonte me të filloi të mendonte më pak qartë se më parë dhe u ndje pak e dëshpëruar. Unë i sugjerova asaj të kundërshtonte këtë rënie fillestare me një terapi me vitaminë B12.


Zoti kurrë nuk shkroi në pllaka guri se 90 vjet ishte shumë e vjetër për të qenë përsëri të shëndetshëm dhe për të shijuar jetën. Dhe - pasi mori doza të larta B12 për disa javë, ajo ishte përsëri gjallë.


Tre vjet më vonë, megjithatë, ajo u ndje përsëri "e tmerrshme", por këtë herë mungesa e ujit ishte shkaku (studimi autoritar i F. Batmanghelidj, "Ju nuk jeni të sëmurë, ju jeni të etur", tregon se dehidratimi kronik nxit sëmundjen e Alzheimerit).


Në fillim: matje e kujdesshme

Matja e kujdesshme e vlerës së B12 është një pjesë thelbësore e procesit të rimëkëmbjes, sepse një furnizim i ngathët "në blu" mund të humbasë plotësisht objektivin.


Për t’i dhënë drejtësi pacientit në tërësi dhe në individualitetin e tij, Dr. Sherry A. Rogers e ashtuquajtura "analiza ION" (ION = "Ushqimi Optimal i Individualizuar" = ushqimi optimal i përshtatur për individin).


Sipas Dr. mjekësore Dommisse mund të vendoset në 600 deri në 2,000 pg / ml. Vlera "normale" e Japonisë është 500 deri në 1.300 pg / ml.


Sipas Dommisse, kjo është gjithashtu një arsye pse Japonia ka kaq pak raste të Alzheimerit në krahasim me SHBA. Shtë vlerësuar se rreth 80 përqind e të gjithë pacientëve të moshuar amerikanë vuajnë nga mungesa e fshehur e B12.


Vitamina B 12 e ngritur Vlerat: Përmirësimi në demenz?

Mangësitë e vitaminës B12 dhe acidit folik shpesh ndodhin së bashku në demencë dhe sa më e madhe të jetë mungesa, aq më shumë demenca përkeqësohet.


Ky korrelacion u bë i dukshëm për herë të parë me anë të matjeve neuropsikiatrike: Rritja e niveleve të B12 dhe acidit folik çoi në rezultate dukshëm më të mira në testet e performancës njohëse.


Metodat e mundshme të trajtimit:

Mënyra më e drejtpërdrejtë për dërgimin e dozave të larta të B12 në trup është me injeksion intramuskular, i cili kërkon një recetë dhe duhet të jepet vetëm nën mbikëqyrjen e një mjeku ose një infermiere.


Ky injeksion është po aq i komplikuar sa ngjitja e një gjilpëre në një portokall të pjekur. Methodshtë një metodë e mirë dhe e lirë nëse pacienti ose një mik i pacientit është në gjendje të bëjë injeksionin vetë.


Një opsion tjetër do të ishte blerja e vitaminës B12 si një sublingual i lirë (2.500 deri në 5.000 mcg, që është 2.5 deri në 5 mg). Shtë në dispozicion në çdo dyqan ushqimesh të shëndetshme.


Kur B12 merret nën gjuhë (nën gjuhë), shumica e vitaminës është treguar të migrojë përmes sistemit limfatik (shih gjithashtu: Rogers, Dr. Sherry A.: Detoxify or Die. 2005, f. 270).


Pra, trajtimi mund të prodhojë rezultate më të mira nëse sistemi tretës anashkalohet.


Arsyet e mungesës së vitaminës B12

Gjëra të ndryshme të përditshme në jetën moderne përshpejtojnë rënien e vitaminës B12 në jetën tonë, p.sh. B.:


Furrat me mikrovalë:

Një eksperiment zbuloi se qumështi i ngrohur me mikrovalë humbi 30 deri në 40 përqind të përmbajtjes së tij B12 në gjashtë minuta, ndërsa ngrohja normale zgjati 25 minuta që përmbajtja e qumështit B12 të binte në të njëjtin nivel.


Ajo që është edhe më e rëndësishme, megjithatë, është se ngrohja në mikrovalë shkatërron të gjitha enzimat në ushqim që janë të nevojshme për trupin për të absorbuar dhe përdorur.


Duke konsumuar ushqime me mikrovalë si në shtëpi ashtu edhe në restorante dhe ushqime për ushqim, miliona amerikanë po e lënë veten të pambrojtur ndaj Alzheimerit dhe kancerit. Rastësisht, mikrovalët e zbuluara nga nazistët janë të ndaluara me mençuri në Rusi.


Thithja dhe ruajtja e vitaminës B12 është e pamjaftueshme në miliona njerëz që kanë konsumuar ushqim industrial perëndimor që është i ulët në vitamina dhe minerale për dekada të tëra. Kjo dietë është gjithashtu një shkak kryesor i radikalëve të lirë që shkaktojnë sëmundje.


Deficiti i acideve yndyrore omega -3 në dietën perëndimore - një fenomen që në vetvete është i dëmshëm në shumë mënyra - gjithashtu kontribuon në rënien e vlerës së vitaminës B12.


Një marrje shtesë e acideve yndyrore omega-3 gjithashtu ka një efekt pozitiv në trup sepse rrit vlerën e B12. Nivelet e acetilkarnitinës dhe acidit folik që janë shumë të ulëta rrisin rrezikun e sëmundjes së Alzheimerit.


Një eksperiment me minj tregoi se një dietë e pasur me acide yndyrore omega-3, v. a me DHA (acid docosahexaenoic), rrjedha e Alzheimerit u ngadalësua dhe madje u ndal plotësisht. Ne mund të marrim DHA dhe EPA (acid eicosapentaenoic) lehtë dhe lirë në vajin e peshkut dhe vajin e mëlçisë së merlucit.


Acidet yndyrore që përmbajnë EPA, të cilat gjenden gjithashtu në produktet e etiketuar "pa yndyrna trans", nuk rekomandohen. Në një studim të 800 pensionistëve, u zbulua se subjektet me një konsum më të lartë të yndyrave trans kishin dy herë më shumë gjasa të vuanin nga Alzheimer sesa ata me marrjen më të ulët.


Hipoklorhidria:

Shkaqet më të zakonshme të mungesës së B12 janë hipoklorhidria (shumë pak acid klorhidrik në lëngun e stomakut) ose aklorhidria (nuk ka acid klorhidrik në lëngun e stomakut). Përqendrimi i acidit duhet të jetë aq i lartë sa një gozhdë mund të shpërndahet në të në një person të moshës së mesme brenda një ore.


Hipoklorhidria ka shumë të ngjarë të shkaktohet nga një deficit i zinkut ose vitaminës B6 dhe një mungesë e kalciumit të jonizuar (të dy mangësitë janë të zakonshme tek të moshuarit). Pepsina ose mungesa e acidit klorhidrik - e cila parandalon lidhjen midis B12 dhe proteinës së saj bartëse - zakonisht manifestohet në gastrit atrofik.


Të dy simptomat e mungesës janë gjithashtu faktorë rreziku për kancerin e stomakut.Tretja jo e plotë e shkaktuar nga hipoklorhidria dhe prodhimi i ulët i pepsinës mund të çojë në astmë alergjike.


Faktori i brendshëm, bakteret, kobalamidi, çrregullimi i absorbimit:

Mungesa e vitaminës B12 mund të lindë edhe kur qelizat parietale në dyshemenë e stomakut nuk prodhojnë mjaftueshëm nga kapsulat e vogla të hapura të proteinave të njohura si "faktorë të brendshëm"; nga një mbipopullim i baktereve në zorrë nga marrja e kobalamidit, nga një antagonist i B12 ose nga një çrregullim absorbues i shkaktuar nga disa mjete të tjera.


Antacidet dhe Antibiotikët:

Marrja e tepërt e antacideve (ilaçe për të neutralizuar acidin e stomakut, bllokuesit e acidit), pavarësisht nëse keni nevojë për një recetë apo jo, gjithashtu mund të çojë në një rënie të vitaminës B12. Antacidet përdoren nga miliona të moshuar.


Nëse të gjithë acidet neutralizohen çdo ditë me ndihmën e antacideve, vitaminat B as nuk përdoren. Thithja e vitaminës B12 ndikohet rëndë nga marrja e Prilosec (omeprazole), e cila kohët e fundit është bërë e disponueshme pa recetë në Shtetet e Bashkuara.


"Një përqindje e konsiderueshme e njerëzve që marrin omeprazol gjithashtu po trajtohen për sëmundje të zemrës ose janë në rrezik të sëmundjeve të zemrës. Prandaj, pacientët po këshillohen të kufizojnë ose ndalojnë konsumimin e mishit të kuq dhe produkteve shtazore - të cilat, megjithatë, janë burimet kryesore të B12 "


Omeprazoli ul nivelin e acidit askorbik shumëfunksional (mungesa e vitaminës C) në stomak, dhe kjo ulje gjithashtu paraqet rrezik për kancer.


(Shih: Hattersley, J. G.: "Alzheimer Dementia, vitamina B12 dhe B6, litium, gingko biloba, merkur dentar, rrezik gjenetik dhe lulëzim i ujit të pijshëm" në Journal of Applied Nutrition, 2005.)


Këtu kemi një shembull të padëgjuar sesi trajtimi mjekësor mund t’ju ​​bëjë të sëmurë - për shkak të ekspertëve miopë që specializohen vetëm në organe individuale (dhe rrallë komunikojnë me njëri -tjetrin), të cilët janë mësuar të vënë suva mbi simptomat, por jo për efektet e mundshme afatgjata Për tu kujdesur.


Arsye të tjera për mungesën e vitaminës B12 mund të jenë antibiotikët ose ilaçet e tjera që janë përdorur për një kohë të gjatë që maskojnë simptomat pa trajtuar shkakun.


Antibiotikët e administruar me gojë dhe ilaçe të tjera shkatërrojnë triliona bacile të zorrëve - të këqija dhe të mira - dhe në këtë mënyrë dëmtojnë seriozisht aftësinë e tyre për t'u absorbuar.


Dieta vegane:

Shumë veganë (jo çdo vegan është i prekur) mezi kanë konsumuar ndonjë ushqim që përmban B12 për dekada, prandaj dyqanet e tyre B12 janë zbrazur gradualisht. 47 nga 78 veganët kishin nivele B12 nën 200 pg / ml.


Pas marrjes së një tablete 100-mikrogram B12 në javë, vlerat u kthyen në normale menjëherë. Disa veganë mbështeten në bimë detare si arame, wakame, kombu dhe alga të tjera. Trupi nuk mund të përdorë B12 që përmban, edhe pse absorbohet.


Sidoqoftë, një studim i botuar në Letrën Townsend për Mjekët dhe Pacientët (TLfDP) në Mars 2003 tregoi se një alga popullore, përkatësisht alga ali, përmban vitaminë B12 që është e përdorshme nga organizmi i njeriut.


Sidoqoftë, nuk dihet nëse algat nori janë të arritshme për të gjithë veganët dhe nëse ato në të vërtetë mund të rrisin nivelin e B12 në një masë të mjaftueshme. Një studim i fundit në revistën Neurology India zbuloi se shumica e njerëzve që vuanin nga mungesa e B12 ishin vegjetarianë. Këtu do të gjeni receta me alga deti nori.


Trajtimi i suksesshëm i vitaminës B12 pavarësisht faktorëve të tjerë të rrezikut të pranishëm

Në studimin e tij, Dr. mjekësore Dommisse nuk rendit se sa nga pacientët e tij janë në rrezik shtesë të Alzheimerit, dhe as nuk është e rëndësishme që ai ta dijë.


Pra, është e parëndësishme sa prej pacientëve të tij z. B. Funksioni i tiroides është i dëmtuar nëse pini ujë të fluorizuar, keni mbushje amalgamash ose merrni ilaçe për të trajtuar dhimbjen, inflamacionin dhe ethet (disa ilaçe anti-inflamatore jo-steroide, përveç efekteve të tyre të dëmshme të njohura, mund të zvogëlojnë rrezikun e sëmundjes Alzheimer me rreth 50 për qind).


As nuk është e rëndësishme nëse pacientët e tij bien në kontakt profesional me fushat elektromagnetike që mbështesin formimin e beta-amiloidit, një proteinë që shpesh gjendet në trurin e pacientëve me Alzheimer.


Për më tepër, ai nuk e përmend numrin e atyre pacientëve, truri i të cilëve tregon gjurmë alumini nga uji i pijshëm që përmban alumin ose nga marrja ditore e ushqimit.


(Shënoni, për shembull, kombinimin e alumit që përmban alumin dhe ujë të pasuruar me fluor, të cilat J. G. Hattersley i vë në dukje në Journal of Applied Nutrition 2005.)


Edhe konsumi i lartë i melatoninës - i cili vepron si një antioksidant në tru dhe parandalon akumulimin e hekurit që formon radikalet e lira - studimi i Dommisse nuk i kushton më shumë vëmendje, ashtu siç ndodh me homocisteinën potencialisht dëmtuese të trurit.


Shënim anësor:

Efektet e mungesës së vitaminës B12 në palcën kurrizore dhe nervat periferike mund të përfshijnë: B. degjenerimi aksonal dhe demielizimi i veshjeve nervore të izoluara (demielinizimi i fibrave nervore). Deana etj. gjeti nivele të ulëta të neurotransmetuesve në trurin e minjve me mungesë të B12. Një studim i Universitetit të Kentucky demonstroi një përçarje në sinjalizimin e proteinave G dhe dyshoi se ishte shkaktuar nga një cikël përçarës i mosfunksionimit progresiv të neuroneve i lidhur me sinjalizimin e fosfoinositideve.


Spector et al. kanë parashtruar tezën se një sëmundje idiopatike e Alzheimerit është për shkak të mungesës së vitaminës B12 në tru, e cila ndodh për shkak të transportit të pamjaftueshëm të vitaminave nga gjaku përmes pleksusit koroid (e ashtuquajtura "barriera gjaku-tru") në shtyllën kurrizore lëngu - burimi i vetëm i këtyre lëndëve ushqyese për trurin.


Dommisse preferon vitaminën B12 në formën e hidroksikobalaminës. Nëse merrni cianokobalaminën e disponueshme në farmaci, mund të ndodhë që cianidi toksik të grumbullohet në trup me kalimin e viteve dhe ngadalë të humbni shikimin.


(Shumë pacientë britanikë që morën cianokobalamin u verbuan sepse sulmoi nervin e tyre optik, por pak mjekë janë të vetëdijshëm për këtë (Letër nga Wayne Martin, autor i TLfDP, 9 Mars 2005, Fairhope, Alabama).)


Methylcobalamin, e cila është e përhapur në Japoni, po gëzon gjithashtu popullaritet në rritje në SHBA, kryesisht sepse thuhet se është më e përdorshme.


Disa agjentë nën gjuhë pa recetë përmbajnë metilkobalamin, i cili, kur mëlçia është e lirë nga alkooli dhe dëmtime të tjera, është e vetmja në gjendje të kalojë barrierën gjak-tru dhe kështu të arrijë në tru dhe palcën kurrizore (Dr. Sherry A. Rogers: Detoksifikoni ose The. P. 270).


Në revistën Maj 1995 Preventive Medicine Update, Dr. fil Jeffrey Bland:


"Pesë abonentë që punojnë si mjekë klinikë kanë dërguar histori rastesh mjekësore. Pasi pacientët e tyre morën doza të larta të acidit folik / B12 / B6, nivelet e tyre të homocisteinës [...] gjithashtu kanë marrë disa raporte nga pacientët me moshë të vjetër. çmenduri ose vuani nga simptoma të ngjashme me Alzheimer.


Pas marrjes së B12, niveli i tyre i acidit metilmalonik (një tregues i mungesës së B12) u ul në normale, dhe pacientët ishin në gjendje të ecnin më mirë, të ruanin ekuilibrin e tyre dhe gjithashtu të përmirësonin vetëdijen e tyre.


Këto përfshinin raporte nga njerëz që nuk mund të lexonin ose shikonin TV dhe ishin në gjendje ta bënin përsëri pas trajtimit, ose nga të tjerët që vuanin nga çrregullime të lëvizjes (distonia) dhe të cilët u kthyen në një makinë si pasagjer pasi morën trajtimin B12 - pa frika se mos jeni në gjendje të kuptoni dhe përpunoni peizazhin që kalon.


Pra, ekziston një gamë e gjerë e rezultateve pozitive klinike në lidhje me rritjen e niveleve të acidit folik / B12 / B6, dhe gjendja neurologjike dhe arteriale e pacientit nuk luajti asnjë rol. "


Meqenëse pacienti i sotëm tipik i dëmtuar nga mjedisi shpesh vuan nga mungesa e zinkut dhe B6, ka një nivel shumë të ulët të hormoneve tiroide dhe faktor të tolerancës ndaj kromit-glukozës, një shfaqje të lartë të Candida dhe një bifidus të ulët dhe më pas një vlerë të ulët B12- një metodë e vetme trajtimi me një Vlera B12 vështirë se do të ishte në përputhje me të menduarit holistik, shpjegon Dr. Earl Conroy.


Nëse trajtimi me dozë të lartë B12 nuk zhvillon menjëherë fuqinë e tij të mrekullueshme, ju lutemi merrni parasysh masa shtesë (nëse është e mundur me ndihmën e një "analize JON").


Kërkimi alternativ nuk është i dëshirueshëm

Që ka kaq pak kërkime të publikuara mbi terapinë e vitaminës B12 si një mjet për parandalimin e Alzheimerit dhe sëmundjeve të tjera neurologjike është rezultat i "[...] një sponsorizimi të fortë të kërkimeve dhe mësimeve të caktuara nga industria farmaceutike. Akademikët e orientuar drejt suksesit e kuptojnë këtë nëse duan të përmbushin pritjet e tyre ambicioze, do të duhet të heqin dorë nga hulumtimet ushqyese në favor të kërkimit të drogës ". Numri i botimeve mbi ilaçet për pacientët me Alzheimer është dërrmues.


Si një katalizator karriere, ekziston një nxitje e madhe financiare për autorët e këtyre studimeve për të raportuar rezultate pozitive, të vërteta apo jo. Sidoqoftë, ajo që ilaçet në sëmundjen e Alzheimerit mund të bëjnë në rastin më të mirë është zbardhja e përkohshme e simptomave. Shkaku më i thellë - veçanërisht mungesa e vitaminës B12 - mbetet.


Ilaçet për uljen e kolesterolit nuk parandalojnë sëmundjen e Alzheimerit

Në këtë pikë do të doja të këshilloja kujdes ndaj agjentëve të statinës që ulin kolesterolin. Dhjetë vjet më parë, unë i ekspozova këto ilaçe me diferencë të lartë, së bashku me disa të tjerë, si vrasës pacientësh. "Big Pharma" merr një kohë dyshuese të gjatë për të pranuar këtë fakt.


Tani kompanitë farmaceutike do të donin të shisnin statinat si një masë parandaluese kundër Alzheimerit. Sidoqoftë, raportet e trajtimeve me ilaçe në shtator 2005 ishin të pasuksesshme (Acres USA, shtator 2005).


Një raport i fundit në lajmet e mbrëmjes CBS citoi një profesor mjekësor të Universitetit të Kalifornisë i cili kryen kërkime të financuara nga qeveria, jo të financuara nga industria farmaceutike mbi efektet e statinave në pacientët në rrezik nga sëmundja e Alzheimerit:


"Disa nga pacientët tanë ishin menaxherë të degëve të korporatave që humbën aftësitë e tyre të të menduarit aq shpejt saqë brenda pak muajsh ata nuk ishin në gjendje të nënshkruanin një kontroll dhe u pushuan nga puna."


Terapia me vitaminë B12 ende përballet me një pengesë të madhe: Dispozitat e Kodit. Ato do të hyjnë në fuqi në të ardhmen e afërt dhe do të ndalojnë shitjen e sasive të vitaminave mbi lejimin e rekomanduar ditor. Për B12, doza e rekomanduar ditore është vetëm 3.02 mikrogramë.


Kur ky ligj të hyjë në fuqi, miliona njerëz do të vuajnë dhe do të vdesin nga një sëmundje e tmerrshme që B12 mund ta parandalojë. Një ligj i ri që Dr. David Musnick, i cituar në TLfDP në Nëntor 2005, do të mbështesë këto dispozita të kodit.


Mungesa e informacioneve për shkak të mungesës së njohurive?

Një perspektivë pozitive, optimiste është e nevojshme për të maksimizuar shanset e suksesit me sëmundjet mendore të përmendura. Shmangni situatat kur mjeku i thotë pacientit sa muaj i kanë mbetur për të jetuar.


Kurset dhe shoqatat për njerëzit e shqetësuar me Alzheimer shpesh priren drejt këtij qëndrimi. Unë me të vërtetë nuk kam dëgjuar askënd të flasë pozitivisht për terapinë B12 në çdo klasë të Alzheimerit.


Jo rrallë prapa kësaj janë mjekët, trajnimi mjekësor i të cilëve ka lënë jashtë temën e të ushqyerit ose i ka dhënë gjithçka që ka të bëjë me ushqimin me një pamje negative.


Sa ndryshe mund të duket gjithçka nëse udhëzimet e mjekut dhe vëmendja e përgjithshme do të bazoheshin në vend të trajtimeve premtuese të përshkruara në këtë artikull!


Ju me të vërtetë duhet të pyesni veten: Pse mjekët të paktën nuk raportojnë për këtë formë terapeutike në dukje magjike që do të ishte e lirë për të gjithë? Mendoni për këtë. Përgjigja është e qartë.


Rreth Autorit:

Joseph G. Hattersley mban një diplomë master në ekonomi nga Universiteti i Kalifornisë-Berkeley. Në 1953 ai theu doktoraturën si Dr. fil larg Në moshën 54 vjeç, ajo që dukej si një mrekulli ushqyese nisi karrierën e tij si shkrimtar në një sërë temash shëndetësore.


Z. Hattersley deri më tani ka shkruar dy artikuj për botimin në anglisht të revistës NEXUS: "Produktet e Sojës: Një Recetë për Shkatërruesit" (04/03) dhe "Fuqia shëruese e dritës me spektër të plotë" (08/04).

 

Burimet e artikullit:

 • Massnahmen gegen Alzheimer - Zentrum der Gesundheit

 • Nexus Magazin

 • Douaud G et al., " Preventing Alzheimer`s disease-related gray matter atrophy by B-vitamin treatment." Proc Natl Acad Sci U S A. 2013 Jun 4;110(23):9523-8. (Prävention der Alzheimer-Krankheit im Zusammenhang mit der grauen Substanz Atrophie, durch eine Vitamin-B-Behandlung.)

 • Tangney CC et al., " Vitamin B12, cognition, and brain MRI measures: a cross-sectional examination." Neurology. 2011 Sep 27;77(13):1276-82. (VitaminB12, Kognition und Gehirn-MRT Massnahmen: eine Querschnittsuntersuchung)

 • Vogiatzoglou A et al., " Vitamin B12 status and rate of brain volume loss in community-dwelling elderly." Neurology. 2008 Sep 9;71(11):826-32. (Vitamin-B12-Status und die Rate des Hirnvolumenverlusts bei in Gemeinschaft lebenden älteren Menschen.)

 • Agrawal R, Gomez-Pinilla F " Metabolic syndrome in the brain: deficiency in omega-3 fatty acid exacerbates dysfunctions in insulin receptor signalling and cognition." J Physiol. 2012 May 1;590(Pt 10):2485-99. (Metabolisches Syndrom im Gehirn: Mangel an Omega-3-Fettsäuren verschlimmert die Funktionsstörungen im Insulin-Rezeptor-Signalweg und der Kognition.)

 • Przybelski RJ, Binkley NC " Is vitamin D important for preserving cognition? A positive correlation of serum 25-hydroxyvitamin D concentration with cognitive function." Arch Biochem Biophys. 2007 Apr 15;460(2):202-5. (Ist Vitamin D wichtig für die Erhaltung der Kognition? Eine positive Korrelation der Serum-25-Hydroxy-Vitamin-D-Konzentration mit der kognitiven Funktion.)

 • Adlard PA et al., " Voluntary exercise decreases amyloid load in a transgenic model of Alzheimer`s disease." J Neurosci. 2005 Apr 27;25(17):4217-21. (Freiwillige Bewegung senkt Amyloidlast in einem transgenen Modells der Alzheimer-Krankheit.)

 • Liu X, Osawa T " Astaxanthin protects neuronal cells against oxidative damage and is a potent candidate for brain food." Forum Nutr. 2009;61:129-35. (Astaxanthin schützt Nervenzellen vor oxidativen Schäden und ist ein starker Kandidat als Gehirnnahrung.)

 • Halagappa VK et al., " Intermittent fasting and caloric restriction ameliorate age-related behavioral deficits in the triple-transgenic mouse model of Alzheimer`s disease." Neurobiol Dis. 2007 Apr;26(1):212-20. (Intermittierendes Fasten und Kalorienrestriktion verbessern altersbedingte Verhaltensdefizite im Mausmodell von Alzheimer.)

12 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page