top of page
  • Qendra e Shëndetit

Mendja dhe mjekësia - Si ndikojnë emocionet te shëndeti

Aktualisiert: 30. Okt. 2021Eshte problem kur stafi mjekesor nuk i jep rendesi gjendjes emocionale te pacienteve dhe gjate trajtimit te nje semundjeje fizike. Kjo mungese vemendjeje ndaj ralitetit emocional te semundjes i mbyll syte perballe nje grumbulli gjithnjeete madh provash qe vertetojne se gjendja emocionale e njerezve mund te luaje nje rol shume te madh, nganjher vendimtar, ne ndikimin e organizmit nga semundja dhe ne procesin e sherimit. Shume shpesh ndodh qe mjeket te mos ia kuhstojne vemendjen e duhur gjendjes emocionale te renduar te pacienteve!


Ne kete kapitull mund te lexoni:

  • Mendja e trupit: Si ndikojne emocionet te shendeti

  • Emocionet toksike: Te dhenat klinike

  • Kur zemerimi eshte vetevrases

  • Stresi: ankthi pa mase dhe pa vend

  • Kostot e depresionit per mjekesine

  • Dobesite mjekesore te emocioneve pozitive

  • Fuqia sheruese e mbeshtetjes emocionale

  • Perdorimi i inteligjences emocionale ne kujdesin mjekesor

  • Drejt nje mjekesie qe i merr parasysh ndjenjat e pacienteve

Kapitullin e plote mund ta lexosh duke klikuar ne kete link - Kliko ketu! Ftoj te gjithe e sidomos stafin mjekesor qe ta blejne kete liber, ta lexojne e cka eshte me e rendesishmja ta zbatojne ate ne praktike, pasi qe emocionet e pacientit luajne rol te rendesishem ne sherimin e tij!


 

Burimi i artikullit:

Ky është një kapitull nga libri "Inteligjenca emocionale" i autorit Daniel Goleman

87 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page