top of page
  • Qendra e Shëndetit

Piper i kuq - Për të mbrojtur zemrën dhe stomakun tuajSipas hulumtimit të mjekëve italianë, pluhuri i specit të kuq (kajen) ka treguar se zvogëlon simptomat në më shumë se gjysmën e pacientëve që vuajnë nga dispepsia funksionale. Subjektet konsumuan 2.5 gram pluhur piper të kuq çdo ditë (të ndarë në kapsula të marra para secilit prej tre vakteve).


Shumë herbalistë besojnë se Cayenne jo vetëm që ndihmon sistemin tretës, por gjithashtu përfiton zemrën dhe sistemin e qarkullimit të gjakut. Ajo vepron si një katalizator dhe rrit efektivitetin e bimëve të tjera kur përdoret me to. Cayenne është shumë e pasur me vitamina A & C, ka komplekse të plota B dhe është shumë e lartë në kalcium organik dhe kalium, gjë që është një nga arsyet pse është e mirë për zemrën. Dihet që Cayenne ndalon sulmet në zemër brenda 30 sekondave (një lugë çaji me ekstrakt Cayenne në një gotë me ujë të nxehtë çdo 15 minuta derisa kriza të kalojë).

 

Burimet e artikullit:

  • Timeless Secrets of Health and Rejuvenation - Andreas Moritz

12 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page