top of page
  • Qendra e Shëndetit

Programe të veçanta kuptimplote biologjike - sipas Mjekesis Germane nga Dr. mjek. Ryke G


Në Mjekesin Germane nuk flasim më për "sëmundje", sepse ky term është mashtrues në kuptimin e ligjit të dytë biologjik (ligji i dy fazave). Është më e saktë të flasim për programe speciale që Nëna Natyrë na ka dhënë krijesave në këtë tokë ("të programuara në trurin tonë") në mënyrë që të jemi në gjendje të reagojmë ndaj konflikteve biologjike.


Nëse një program i veçantë është në fazën aktive (kjo quhet aktivitet konflikti), individi i prekur (njerëz ose kafshë) nuk duhet domosdoshmërisht të ndihet "i sëmurë". Shpesh është hiperaktiv, gjë që shihet si pozitive në shoqërinë tonë.

Dhe anasjelltas: Nëse ky program special është në fazën e dytë, në fazën e shërimit - d.m.th. nëse konflikti është zgjidhur në mënyrë që faza e pashmangshme e shërimit të fillojë - individi i prekur shpesh ndihet shumë "i sëmurë". Por të flasësh për "sëmundje" është absurde, edhe pse jemi mësuar ta vlerësojmë atë si negative.


Fakti është se deri tani nuk e dinim ligjin e dyfazoreve!


Jeni “i sëmurë” nëse përpiqeni me të gjitha forcat të zgjidhni konfliktin tuaj biologjik dhe për këtë arsye jeni hiperaktiv, flini pak dhe hani pak? Apo jemi "të sëmurë" nëse do të ishim në gjendje të zgjidhnim konfliktin dhe tani trupi ynë duhet të shërohet nga sforcimet e këtyre vështirësive dhe ku ndodhin edhe proceset riparuese në organizëm?


Një arsye tjetër e rëndësishme është kjo:


Termi “sëmundje” ka konotacione negative në shoqërinë tonë; ju duhet ta “luftoni” sëmundjen, ta “zhdukni” atë! Menduam se "sëmundjet" ishin fatkeqësitë e natyrës që duhej t'i rregullonim. Temperatura është e keqe dhe duhet të ulet; Dhimbja është e keqe dhe duhet luftuar. Lodhja do të ishte e keqe dhe patjetër duhet të bëni diçka për të!


As afër! Të sugjerosh që Nëna Natyrë po bën budallallëqe ose se ajo nuk është perfekte është ose idiote, gabim ose keqdashës...


Natyra nuk di të bëjë shaka, ajo është gjithmonë e vërtetë, gjithmonë serioze, gjithmonë strikte; ajo ka gjithmonë të drejtë, dhe gabimet janë gjithmonë të njeriut! - Gëte

Temperatura, dhimbjet, lodhja etj janë thjesht pjesë e programeve të ndryshme speciale (pothuajse gjithmonë në fazën e shërimit). Përveç faktit që këto simptoma padyshim të pakëndshme kanë kuptimin e tyre biologjik (p.sh. dhimbja pas thyerjes së këmbës garanton imobilizim dhe në këtë mënyrë kushte optimale për shërim), ato nuk duhet të "luftohen" verbërisht në mënyrë simptomatike. Gjithnjë e më shpesh, "terapia moderne e dhimbjes" me morfinë përfundon në varrezat e vjetra. Por kjo nuk do të thotë që ju nuk duhet ose nuk mund të bëni asgjë për shqetësimin, dhimbjen, etj.! Ju mund të bëni gjithçka që çon në mirëqenien e pacientit, pra nuk shkel 5 ligjet natyrore biologjike!!


Thirrja e Dr. Hamer për komunitetin mjekësor dhe terapeutik:


Bëjuni pacientëve që ju janë besuar atë që do t'i bënit vetes, gruas apo fëmijëve tuaj!
 

Burimi i artikullit:


12 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Yorumlar

Yorumlar Yüklenemedi
Teknik bir sorun oluştu. Yeniden bağlanmayı veya sayfayı yenilemeyi deneyin.
bottom of page