top of page
 • Qendra e Shëndetit

Shtesa ushqimore që ulin sheqerin në gjakKur niveli i sheqerit në gjak është i lartë, pacientit zakonisht i jepen ilaçe me qëllim uljen artificiale të nivelit të sheqerit në gjak. Por nuk ka pse të jetë! Me mënyrën e duhur të jetës dhe të ushqyerit dhe shtesat e duhura dietike, shpesh është e mundur të hiqni dorë nga ilaçet për uljen e sheqerit në gjak dhe efektet e tyre anësore - dhe të merrni nën kontroll nivelin e sheqerit në gjak me sukses dhe në mënyrë të shëndetshme!


Ulja e sheqerit në gjak - me shtesa ushqimore natyrale

Niveli i ngritur i sheqerit në gjak është një paralajmërues serioz. Sepse mund të çojë në diabet të tipit 2. Dhe edhe nëse ka shumë njerëz me diabet, sëmundja nuk mund të trajtohet në mënyrë të kënaqshme vetëm me masa mjekësore konvencionale.


Shpesh ka komplikime jashtëzakonisht të pakëndshme, të tilla si B. përkeqësimi i shikimit, dështimi i veshkave ose polineuropatia diabetike. Kjo e fundit është një sëmundje nervore që shfaqet në shqetësime shqisore në gjymtyrë. Në këtë rast, këmbët në veçanti shpesh shpojnë dhe dhembin aq shumë sa gjumi dhe mirëqenia e përgjithshme mund të dëmtohen rëndë.


Truri gjithashtu ndikohet jashtëzakonisht negativisht nga një rritje e nivelit të sheqerit në gjak. Shumë sheqer në gjak shkakton probleme në qarkullimin e gjakut dhe truri zvogëlohet. Në gjuhën teknike flitet për atrofi të trurit me (herët a vonë) shfaqjen e demencës.


Nivelet e rritura të sheqerit në gjak: Mënyra natyrale

Prandaj, nivelet e larta të sheqerit në gjak nuk duhet të merren lehtë. Gjithashtu nuk duhet lënë asnjëherë pa u trajtuar. Por kjo nuk do të thotë që ju duhet të merrni ilaçe menjëherë ose ekskluzivisht. Pyesni terapistin tuaj nëse mund të provoni së pari rrugën natyrale.


Kjo përfshin masat e mëposhtme:


 • Ushtrimi: Përfshini më shumë stërvitje në jetën tuaj të përditshme! Ne kemi shpjeguar llojet e sportit dhe ushtrimeve që janë më të përshtatshmet për uljen e niveleve të sheqerit në gjak: Cili sport për diabetin?

 • Dieta: Hani një dietë të shëndetshme (përgatitni vetë ushqime të freskëta rajonale dhe sezonale) dhe hani më shumë ushqime që ulin sheqerin në gjak. Ne kemi prezantuar ushqimet që ulin sheqerin në gjak këtu: Uljen e sheqerit në gjak me ushqim

 • Shtesa dietike: Merrni suplemente dietike të synuara që mund të rregullojnë nivelin e sheqerit në gjakun tuaj në mënyrë natyrale. Shtojcat dietike përfshijnë, nga njëra anë, preparate vitamina dhe, nga ana tjetër, shtesa dietike holistike. Këto të fundit përbëhen jo vetëm nga një substancë e izoluar, siç është z. B. është rasti me një tabletë të vitaminës C që përbëhet vetëm nga vitamina C. Në vend të kësaj, është një bimë, fruta, alga, lëvore ose rrënjë që është pluhurosur plotësisht ose një ekstrakt prej saj. Në një shtesë të tillë ushqimore, ka shumë substanca në të njëjtën kohë, domethënë të gjitha prej të cilave përbëhet bima përkatëse.

 • Ne kemi shpjeguar vitaminat që janë të rëndësishme për nivelet e sheqerit në gjak këtu: Vitaminat për diabetin

 • Shtojcat ushqimore holistike me një efekt shumë të mirë rregullues të sheqerit në gjak janë paraqitur më poshtë.


Shënim: Masat tona të paraqitura këtu lidhen veçanërisht me diabetin e tipit 2 ose pararendësit e tij.


Shtesa ushqimore për nivelet e sheqerit në gjak - Mekanizmat e veprimit

Shtojcat dietike që kanë potencial për të ulur nivelet e sheqerit në gjak e bëjnë këtë në disa raste si dhe ilaçet, vetëm pa efektet e tyre anësore.


Ilaçet për uljen e sheqerit në gjak veprojnë në mënyra shumë të ndryshme në varësi të përgatitjes:


 1. Shumë njerëz vuajnë nga ajo që njihet si rezistenca ndaj insulinës. Qelizat nuk reagojnë më ndaj insulinës si zakonisht dhe nuk lejojnë më sheqerin në gjak në qelizë. Rezultati është një rritje e nivelit të sheqerit në gjak. Disa ilaçe për uljen e sheqerit në gjak i bëjnë qelizat e trupit përsëri më të ndjeshme ndaj insulinës. Niveli i sheqerit në gjak bie pasi sheqeri tani mund të kthehet përsëri në qeliza si lëndë djegëse. Thuhet: Rezistenca ndaj insulinës zvogëlohet ose ndjeshmëria ndaj qelizave ndaj insulinës përmirësohet.

 2. Tek njerëzit e tjerë - me diabet të avancuar - pankreasi tashmë lëshon shumë pak insulinë. Prandaj, ekzistojnë ilaçe për uljen e sheqerit në gjak për këto raste, të cilat synojnë të stimulojnë pankreasin të performojë më mirë, domethënë të lëshojë më shumë insulinë. Më shumë insulinë do të thotë më pak sheqer në gjak. Niveli i sheqerit në gjak bie.

 3. Një kategori e tretë e barnave për uljen e sheqerit në gjak vonon thithjen e sheqerit në ushqim. Kjo do të thotë që sheqeri parandalohet nga migrimi nga zorrët në gjak ose ai migron në gjak me vonesë, në mënyrë që të shmanget rritja e sheqerit dhe luhatjet e forta të sheqerit në gjak.

 4. Një mekanizëm tjetër i veprimit është zvogëlimi i formimit të glukozës së re në mëlçi. Ky efekt gjithashtu parandalon nivelet e larta të sheqerit në gjak në disa pacientë.


Ne gjejmë mënyra shumë të ngjashme të veprimit në shtesat dietike që mund të rregullojnë nivelet e sheqerit në gjak. Edhe këtu ka agjentë që rrisin ndjeshmërinë e qelizave ndaj insulinës, agjentë që aktivizojnë pankreasin dhe agjentë që ngadalësojnë thithjen e sheqerit nga zorrët.


Shtatë shtesa ushqimore për nivelin tuaj të sheqerit në gjak

Gjithmonë vini re se shtesat holistike të ushqimit të paraqitura më poshtë jo gjithmonë ulin nivelet e sheqerit në gjak, siç është rasti me ilaçet për uljen e sheqerit në gjak. Ato rregullojnë nivelet e sheqerit në gjak. Kështu që ju e ulni atë vetëm kur është shumë e lartë.


Nëse një person me një nivel të shëndetshëm të sheqerit në gjak merr shtesat dietike të paraqitura më poshtë, niveli i tij i sheqerit në gjak nuk do të ndryshojë.


Ul sheqerin në gjak me ekstrakt artiçoke

Angjinarja është një perime jashtëzakonisht miqësore me sheqerin në gjak - si sythi i luleve ashtu edhe gjethet. Ju mund të gjeni shumë substanca që nxisin shëndetin në angjinare, të tilla si B. cynarin dhe nivele të larta të flavonoidit. Gonxha e luleve të angjinarit përmban gjithashtu shumë inulinë, e cila mund të ulë nivelet e ngritura kronike të insulinës - shpesh të pranishme në fazat paraprake të diabetit.


Meqenëse nuk ju pëlqen të hani perime të angjinarit çdo ditë, shtesat ushqimore të bëra nga ekstrakti i artichoke thjeshtojnë shumë marrjen e rregullt të angjinarit. Studime të ndryshme treguan gjithashtu se sa e lartë duhet të jetë doza e ekstraktit të angjinarit për të ulur nivelet e sheqerit në gjak.


Në një studim të vitit 2006, pjesëmarrësit me diabet të tipit 2 përzien 6 gram pluhur artiçoke (pa ekstrakt) në një brumë cookie. Ata hëngrën katër nga këto biskota në ditë për një periudhë prej 90 ditësh. Grupi i kontrollit hëngri biskota pa pluhurin e artiçokës. Në grupin e angjinarit mund të vërehet një përmirësim i dukshëm i nivelit të sheqerit në gjak, por edhe në nivelin e sheqerit në gjak pas ngrënies.


Një studim më i fundit i vitit 2014 tregoi se ekstrakti i angjinarit (600 mg në ditë për tetë javë) ishte në gjendje të ulte sheqerin në gjak të agjërimit me 9.6 përqind. Vlera e HbA1 (sheqeri në gjak afatgjatë) gjithashtu ra nën ndikimin e angjinareve, përkatësisht deri në 2.3 përqind.


Meqenëse ekstrakti i angjinarit stimulon njëkohësisht rrjedhjen e biliare, ka një efekt shumë të dobishëm në tretjen e yndyrës dhe promovon shëndetin e mëlçisë, ju veçanërisht mund të zgjidhni ekstraktin e angjinarit nëse keni edhe ankesa në këtë fushë. Për më shumë informacion mbi efektet e angjinarit, lexoni këtu: Ekstrakti i Angjinarës - Efektet e një ilaçi të lashtë


Ul sheqerin në gjak me xhensen

Xhenseni njihet si një tonik vitaliteti. Sepse forcon sistemin imunitar dhe e bën trupin të përshtatshëm në mënyrë që të mbrohet më mirë kundër sëmundjeve të të gjitha llojeve. Nga pikëpamja shkencore, megjithatë, një efekt tjetër i xhensenit është dokumentuar mirë: efekti i uljes së sheqerit në gjak.


Studiuesit nga Universiteti i Torontos në Kanada, për shembull, kryen një studim të rastit, të dyfishtë të verbër me diabetikët e tipit 2. Ata morën 2 gram xhensen të kuq ose një placebo tri herë në ditë për 12 javë.


Më pas u tregua se në grupin e xhensenit nivelet e sheqerit në gjak pas testit oral të tolerancës së glukozës kishin rënë me 8 deri në 11 përqind dhe nivelet e sheqerit në gjak dhe agjentët e insulinës me 33 deri në 38 përqind në krahasim me grupin e placebo.


Në një përmbledhje të vitit 2014, në të cilën u ekzaminuan 16 studime të sheqerit në gjak me xhensen, u zbulua se xhenseni ishte në gjendje të ulte ndjeshëm sheqerin në gjak të agjërimit në të gjitha këto studime.


Më shumë përfitime shëndetësore të xhensenit përshkruhen këtu: Shtatë Përfitimet e Xhensenit të Kuq


Ul sheqerin në gjak me kurkumin

Efektet e kurkuminit janë studiuar gjithashtu shumë mirë. Ky është përbërësi kryesor aktiv (një polifenol) nga shafran i Indisë, rrënja e verdhë, e cila bluhet si erëz, veçanërisht si një përbërës në kerri.


Përveç shumë vetive të tjera shëruese, kurkumin gjithashtu ka aftësinë për të ulur sheqerin e tepërt në gjak. Vlera e HbA1 (sheqeri në gjak afatgjatë) gjithashtu bie pas përdorimit afatgjatë të kurkuminës (p.sh. mbi 6 javë). Në të njëjtën kohë, niveli i insulinës rregullohet, rezistenca ekzistuese ndaj insulinës përmirësohet dhe niveli i yndyrës në gjak zvogëlohet. Për shkak të efektit antioksidues të kurkuminës, stresi oksidativ dhe kështu ndjeshmëria ndaj inflamacionit zvogëlohet gjithashtu.


Në një studim (2012) me 240 pacientë që kishin tashmë pararendës të diabetit të tipit 2, ata morën 3 kapsula me ekstrakt shafran të Indisë dy herë në ditë për 9 muaj. Secila përmbante 250 mg kurkuminoid ose një pluhur placebo.


Ndërsa 19 persona në grupin placebo kishin zhvilluar diabet në fund të studimit, kjo nuk i kishte ndodhur asnjërit prej personave testues në grupin kurkumin.


Siç tregoi edhe një studim i vitit 2013, kurkumina madje mund të ndihmojë në uljen e rrezikut të nefropatisë diabetike (sëmundja e veshkave diabetike) ose të ngadalësojë përparimin e tyre.


Kurkumina duhet të kombinohet me piperinë, një përbërës aktiv nga speci i zi, pasi përndryshe biodisponibiliteti do të ishte shumë i ulët. Meqenëse kurkumin është gjithashtu i tretshëm në yndyrë, kapsulat duhet të merren gjithmonë me një vakt që përmban pak yndyrë.


Ul sheqerin në gjak me pluhur baobab

Pluhuri baobab është bërë nga fruti i pemës baobab afrikane. Sourceshtë një burim fibrash jashtëzakonisht i toleruar mirë, efektiv dhe, në të njëjtën kohë, i pasur me substanca vitale. Pothuajse gjysma e pluhurit përbëhet nga fibra, gjë që e bën atë një ilaç të shkëlqyer natyror për kapsllëk dhe diarre gjithashtu. Sidomos tek fëmijët, pluhuri baobab është vërtetuar se është një rregullim i butë dhe pa efekte anësore i aktivitetit të zorrëve.


Fibrat dihet gjithashtu se ngadalësojnë thithjen e sheqerit nga zorrët, në mënyrë që rritja e sheqerit në gjak të mos përjetojë rritje dhe ulje ekstreme pas ngrënies dhe kështu luhatjet e tepërta të sheqerit në gjak mund të shmangen.


Meqenëse pluhuri baobab ka një përmbajtje kaq të lartë të fibrave, efekti i tij i uljes së sheqerit në gjak është veçanërisht mbresëlënës. Studiuesit australianë zbuluan se ngrënia e baobabit me një vakt të pasur me karbohidrate mund të jetë shumë efektive në frenimin e rritjes së sheqerit në gjak pas një vakt.


Për ta bërë këtë, ata thjesht përzien pothuajse 2 përqind pluhur baobab në brumin e bukës së bardhë dhe ua dhanë këtë bukë subjekteve të testimit. Pas ngrënies së bukës, sheqeri në gjak nuk u rrit aq sa do të kishte qenë pas një vakt me bukë të bardhë.


Pluhuri baobab mund të përzihet deri në 10 përqind në brumin e bukës dhe pastës. Por ju gjithashtu thjesht mund të shtoni 1 deri 3 lugë pluhur baobab në ushqimet me karbohidrate të larta, p.sh. B. jepini ëmbëlsira, drithëra frutash ose mueslis.


Ul sheqerin në gjak me pluhur konjac

Rrënja konjac vjen nga Azia. Nëse i thani dhe i pluhurizoni, merrni një pluhur me një përmbajtje shumë të lartë të fibrave prej 40 përqind. Këto fibra quhen glucomannans.


Pluhuri Konjac dhe glukomanët që përmban u bënë të njohura sepse e bëjnë më të lehtë humbjen e peshës. Ndjenja e ngopjes është rritur dhe yndyrnat dietike janë pjesërisht të lidhura. Ne kemi shkruar për të këtu: Pluhur Konjac për humbje peshe


Në të njëjtën kohë, nivelet e kolesterolit bien dhe sheqeri në gjak gjithashtu. Studimet kanë treguar se një konsum katër-javor prej 3 gram glukomani konjac në ditë mund të ulë sheqerin në gjak.


Rrënja konjac mund të konsumohet si pluhur (p.sh. në kapsula), por edhe në formën e petëve konjac. Këto petë janë pothuajse pa karbohidrate dhe pa kalori. Vetëm një racion petë konjac ju siguron 5 gram glukomani, i cili mbulon kërkesën ditore dhe doza e kërkuar për të ulur sheqerin në gjak arrihet lehtësisht. Ju mund të gjeni receta të shijshme me petë konjac nga studioja jonë e gatimit në seksionin tonë të recetave: Receta me petë konjac


Ul sheqerin në gjak me berberinë

Berberina është një substancë bimore dytësore, një alkaloid, i cili z. B. gjendet në barberry, një kaçubë me manaferra të vegjël të kuq dhe të thartë që shpesh përdoret si bimë mbrojtëse. Berberina përdoret në naturopati për shkak të efekteve të saj anti-inflamatore dhe anti-diabetike-deri më tani veçanërisht në mjekësinë tradicionale kineze.


Berberina mund të zvogëlojë prodhimin e glukozës (glukoneogjenezën) në mëlçi dhe, sipas studimeve, është po aq efektive sa ilaçet e zakonshme diabetike metformin (1500 mg) ose glibenclamide (4 mg) në rregullimin e niveleve të sheqerit në gjak (3 x 500 mg në ditë).


Berberina mbrohet më mirë se shumë shtesa të tjera dietike me studime njerëzore, kështu që substanca konsiderohet gjithashtu zyrtarisht si një ilaç. Berberine nuk ka pothuajse asnjë efekt anësor. Sidoqoftë, kushdo që është i ndjeshëm ndaj berberinës mund të zhvillojë diarre prej tij, kështu që në këtë rast duhet të përdoret një shtesë tjetër dietike.


Në përgjithësi, megjithatë, berberina është mjaft e dobishme për shëndetin e zorrëve. Ai ul kolesterolin, rrit efektet e ilaqeve kundër depresionit dhe ndihmon në humbjen e peshës.


Ashtu si të gjitha shtesat e lartpërmendura ushqimore, berberina konsiderohet gjithashtu normoglikemike, që do të thotë se rregullon nivelin e sheqerit në gjak, pra e ul atë vetëm kur është shumë i lartë.


Berberine duhet të merret në tre deri në katër doza gjatë gjithë ditës (gjithmonë me ushqim ose pak më vonë), pasi është më e lehtë për tu toleruar. Zakonisht ju merrni mes 900 dhe 2000 mg berberinë në ditë.


Sidoqoftë, berberina është një substancë që mund të ndikojë në mënyrën se si funksionojnë disa ilaçe. Kështu mund të jetë B. kufizoni marrjen e metforminës ose çoni në toksicitet kardiak nëse merrni antibiotikë në të njëjtën kohë. Prandaj, diskutoni përdorimin e berberinës me mjekun tuaj ose praktikuesin alternativ.


Ul sheqerin në gjak me probiotikë

Meqenëse nuk ka pothuajse asnjë sëmundje ose gjendje që probiotikët (bakteret e dobishme të zorrëve) nuk mund të përmirësohen ose parandalohen, ato përfshihen gjithashtu kur bëhet fjalë për uljen e sheqerit në gjak. Probiotikët ulin qartë rrezikun e diabetit, siç e kemi shpjeguar tashmë këtu, ndërsa në të njëjtën kohë (siç shpjegohet këtu) flora e zorrëve e sëmurë rrit rrezikun e diabetit.


Për shembull, studiuesit në Universitetin e Kopenhagenit kanë treguar se njerëzit me diabet të tipit 2 kanë një florë të zorrëve në të cilën mund të gjendet një numër veçanërisht i lartë i baktereve të dëmshme të zorrëve. Midis 345 pjesëmarrësve të studimit, 171 ishin diabetikë të tipit 2, megjithëse një florë e trazuar e zorrëve u gjet shumë më shpesh tek diabetikët sesa tek njerëzit e shëndetshëm.


Shtë interesante që një çrregullim i florës së zorrëve jo vetëm që mund të rrisë rrezikun e diabetit të tipit 2, por edhe atë të diabetit të tipit 1. Për shkak se një florë e shëndetshme e zorrëve është një garanci për një sistem imunitar të fortë - dhe vetëm me një sistem imunitar të dobësuar ose të irrituar është e mundur të zhvillohen sëmundje autoimune, përfshirë diabetin e tipit 1.


Pra, nëse ka probleme me nivelet e sheqerit në gjak, probiotikët duhet të jenë pjesë e programit për uljen e sheqerit në gjak.


Probiotikët mund të merren si një kurë për të ndërtuar një florë të shëndetshme të zorrëve. Ne kemi përshkruar udhëzimet këtu: Udhëzimet për ndërtimin e florës së zorrëve


Shtesa ushqimore: ulni sheqerin në gjak pa ilaçe

Si gjithmonë, nuk keni pse të merrni të gjitha shtesat dietike të paraqitura menjëherë. Thjesht zgjidhni dy ose tre prej tyre dhe merrni ato rregullisht dhe për një afat të gjatë.


Kur zgjidhni, kushtojini vëmendje vetive të tjera të mjeteve juridike në mënyrë që të jeni në gjendje të lehtësoni simptomat e tjera që mund të jenë të pranishme në të njëjtën kohë.


Për shembull, nëse edhe ju doni të humbni peshë, atëherë definitivisht zgjidhni pluhurin konjac. Nëse keni probleme me tretjen, pluhuri baobab. Nëse doni të bëni diçka të mirë për mëlçinë tuaj dhe keni probleme të shpeshta me biliare, atëherë ekstrakti i angjinarit është një zgjidhje e mirë.


Përfshirës të vërtetë, nga ana tjetër - që gjithmonë mund të përdoren - janë kurkumina, xhenseni dhe probiotikët. Berberine, nga ana tjetër, është një agjent specifik që është i specializuar në uljen e niveleve të sheqerit në gjak dhe lipideve të gjakut.


Nëse tashmë jeni duke i nënshtruar trajtimit mjekësor për nivelin e sheqerit në gjak ose jeni duke marrë ilaçe të tjera, ju lutemi diskutoni marrjen e shtojcave dietike të paraqitura me mjekun tuaj ose praktikuesin alternativ. Gjithmonë mbani mend: Diabeti i tipit 2 është i shërueshëm!

 

Burimet e artikullit:

 • Nahrungsergänzungsmittel, die den Blutzucker senken - Zentrum der Gesundheit

 • Edwards S, Sugars and the brain, (Zucker und das Gehirn), On the Brain

 • Frank Hu et al., "Dairy consumption and risk of type 2 diabetes: 3 cohorts of US adults and an updated meta-analysis.,BMC Medicine, November 2014, ("Konsum von Milchprodukten und Diabetes Typ 2-Risiko: drei Kohortenstudien an US-amerikanischen Erwachsenen und eine aktualisierte Meta-Analyse)

 • Berberin

 • Nazni TP et al., Hypoglycemic and Hypolipidemic Effect of Cynara Scolymus among Selected Type 2 Diabetic Individuals, 2006, Pakistan Journal of Nutrition, (Hypoglykämische und hypolipidämische Wirkung von Artischocken bei ausgewählten Typ-2-Diabetikern)

 • Rondanelli M, Giacosa A et al., "Metabolic management in overweight subjects with naive impaired fasting glycaemia by means of a highly standardized extract from Cynara scolymus: a double-blind, placebo-controlled, randomized clinical trial",Phytother Res. 2014 Jan;28(1):33-41. doi: 10.1002/ptr.4950. Epub 2013 Feb 25., (Stoffwechselmanagement bei Übergewichtigen mit beeinträchtigtem Nüchternblutzucker mit Hilfe eines standardisierten Artischockenextraktes: Eine doppelblinde, placebokontrollierte, randomisierte klinische Studie)

 • Jackson KG et al., The effect of the daily intake of inulin on fasting lipid, insulin and glucose concentrations in middle-aged men and women. Juli 1999, British Journal of Nutrition, (Die Wirkung des täglichen Verzehrs von Inulin auf den Nüchternblutfettspiegel, den Insulinspiegel und die Blutzuckerwerte bei Männern und Frauen mittleren Alters)

 • Ryan, L., et al.,"The polyphenol-rich baobab fruit (Adansonia digitata L.) reduces starch digestion and glycemic response in humans", Nutrition Research Volume 33, 11.November 2013, (Die polyphenolreiche Baobab-Frucht reduziert die Stärkeverdauung und die glykämische Reaktion beim Menschen)

 • Vuksan V et al.,Korean red ginseng improves glucose and insulin regulation in well-controlled, type 2 diabetes: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled study of efficacy and safety, Nutrition, metabolism, and cardiovascular diseases, Januar 2008, (Koreanischer roter Ginseng verbessert die Glucose- und Insulinregulation bei gut eingestellten Typ-2-Diabetikern: Ergebnisse einer randomisierten, doppelblinden placebo-kontrollierten Studie auf Sicherheit und Wirksamkeit)

 • Seo Kl et al., Effect of curcumin supplementation on blood glucose, plasma insulin, and glucose homeostasis related enzyme activities in diabetic db/db mice. Mol Nutr Food Res, 2008 September, (Wirkung einer Nahrungsergänzung mit Curcumin auf den Blutzucker, das Plasmainsulin und enzymatische Aktivitäten in Bezug auf die Glucosehomostase bei diabetischen Mäusen)

 • Shishtar E et al., The Effect of Ginseng (The GenusPanax) on Glycemic Control: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Clinical Trials, PLoS One, 2014, (Die Wirkung von Ginseng auf die glykämische Kontrolle: ein systematischer Review und eine Meta-Analyse randomisierter kontrollierter klinischer Studien)

 • Chearskul S et al.,"Glycemic and lipid responses to glucomannan in Thais with type 2 diabetes mellitus, Journal of the Medical Association of Thailand, Oktober 2007, (Wirkung von Glucomannan auf Blutzucker- und Blutfettspiegel bei Thais mit Typ-2-Diabetes)

 • Vuksan V et al.,"Beneficial effects of viscous dietary fiber from Konjac-mannan in subjects with the insulin resistance syndrome: results of a controlled metabolic trial, Diabetes Care, Januar 2000, (Günstige Effekte von Ballaststoffen hoher Viskosität aus Konjac Glucomannanen bei Betroffenen der Insulinresistenz: Ergebnisse einer kontrollierten Stoffwechselstudie)

 • Vuksan V et al.,"Konjac-mannan (glucomannan) improves glycemia and other associated risk factors for coronary heart disease in type 2 diabetes. A randomized controlled metabolic trial, Diabetes Care, Juni 1999, (Konjac Glucomannan verbessert Glykämie und andere Risikofaktoren fr Herz-Kreislauf-Erkrankungen bei Typ-2-Diabetes. Eine randomisierte kontrollierte Studie)

 • Sood N et al., "Effect of glucomannan on plasma lipid and glucose concentrations, body weight, and blood pressure: systematic review and meta-analysis, American Journal of Clinical Nutrition, Oktober 2008, (Auswirkung von Glucomannan auf Plasmalipid- und glucosekonzentrationen, Körpergewicht und Blutdruck: Systematisches Review und Metaanalyse)

 • Huang J et al., Curcuminameliorates diabetic nephropathy by inhibiting the activation of the SphK1-S1P signaling pathway. Mol Cell Endocrinol. Januar 2013, (Curcumin verbessert die diabetische Nephropathie durch Hemmung der Aktivierung des SphK1-S1P-Signalwegs)

 • Chuengsamarn S et al., Curcumin Extract for Prevention of Type 2 Diabetes, 2012, Diabetes Care, (Curcuminextrakt zur Diabetes-Prävention)

16 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page