top of page
  • Qendra e Shëndetit

Sulmi në zemër për shkak të acidozës

Aktualisiert: 25. Okt. 2021


Një nga shkaqet më të zakonshme të një sulmi në zemër është aciditeti i tepërt në trup. Acidizimi i tepërt për një periudhë të gjatë kohore mund të çojë në një kolaps të papritur në furnizimin me gjak dhe lëndë ushqyese në zonat e prekura të trupit.


Acidi bën që qelizat e kuqe të gjakut të ngrijnë

Arsyeja pse furnizimi mund të ndalet kaq papritur është për shkak të acidozës së eritrociteve (qelizave të kuqe të gjakut).


Këto transportojnë oksigjenin që është thelbësor për jetën në inde. Ata vetë kanë një diametër prej 7.5 My, por për shkak të strukturës së tyre elastike ato gjithashtu mund të rrjedhin nëpër kapilarë diametri i të cilëve është vetëm 3 deri në 4 My; madje është e mundur të kalohen kalime të shkurtra të ngushta me diametër 2 mikronë. Aciditeti i tepërt i merr qelizat e kuqe të gjakut elasticitetin e tyre, kështu që nga një moment në tjetrin ata papritmas mund të ngrijnë si akulli.


Mungesa e oksigjenit për shkak të acidifikimit

Pasi eritrocitet të kenë humbur elasticitetin e tyre dhe, si rezultat, aftësinë e tyre për të rrjedhur, ata nuk janë më në gjendje të thithin oksigjen të mjaftueshëm, kështu që shfaqet gulçim i brendshëm.


Në të njëjtën kohë, fermentimi anaerobe shkakton një intensifikim të acidozës lokale (e shkruar edhe si acidozë), pasi hiperaciditeti i trupit është i njohur teknikisht, dhe struktura e qelizave të prekura prej tij bëhet e ngurtë. Kjo do të thotë se ata nuk mund të kryejnë më metabolizmin e tyre dhe bërthamat e qelizave janë acidifikuar shtesë. Acidoza është një proces që intensifikohet vazhdimisht pas fillimit të tij.


Acidifikimi rritet

Një pasojë e fillimit ngadalë të mbi-acidifikimit të indeve është ngurtësimi në rritje i eritrociteve. Këto transportojnë vetëm një sasi të vogël oksigjeni dhe nuk mund të kalojnë më ngushticat në kapilarë, duke i bllokuar ato. Hiperaciditeti që rezulton rrit hiperaciditetin ekzistues dhe, si pasojë, ngurtësinë e rruazave të kuqe të gjakut përsëri.


Ky rreth vicioz mund të ndalet nëse njihet me kohë. Sidoqoftë, meqenëse shpesh nuk vërehet, një goditje ose sulm në zemër është rezultat kur funksionet e trupit që janë të nevojshme për të ruajtur jetën zvogëlohen pikërisht kur ato duhet të rriten. Pas një kohe të caktuar, nën furnizimi merr një masë që çon në vdekjen e pjesshme të indeve (nekrozë).


  • Dëshironi të mësoni më shumë për zemrën tuaj në një nivel naturopatik? Atëherë mund të lexoni librin "Zemra e stresuar: Përdorimi i Naturopatisë për një jetë më të gjatë" nga Prof. Dr. mjekësore Gustav Dobos janë të interesuar për *


Furnizimi i bazave i dobishëm

Termi mjekësor infarkt, i cili mund të përkthehet si kapsllëk, është një përshkrim i saktë i proceseve në trupin e pacientit. Nëse preken vetëm disa kapilarë dhe acidifikimi ka zgjatur vetëm për një kohë të shkurtër, procesi mund të jetë i kthyeshëm (i kthyeshëm), i cili kërkon një furnizim të bazave. Ngurtësia e eritrociteve ngrihet dhe pjesa e indit që ende nuk është dëmtuar përgjithmonë mund të shërohet nëse oksigjeni i mjaftueshëm transportohet përsëri.


Në këtë mënyrë, DIU, e cila shpesh është fatale, mund të përfundojë dhe konfiskimi të mbetet i përkohshëm. Sidoqoftë, procesi nuk është i kthyeshëm në zonat në të cilat ka ndodhur vdekja e qelizave.


Pas një sulmi në zemër, një mënyrë jetese e shëndetshme është e rëndësishme

Pas një sulmi në zemër, është thelbësore që pacienti të kujdeset që të kontrollojë më mirë proceset metabolike në trupin e tij dhe të shmangë acidifikimin e tepërt në të ardhmen.


Arsyeja për një sulm në zemër shpesh përcaktohet në fëmijëri. Një dietë e pabalancuar dhe mungesa e stërvitjes çojnë në një rritje të depozitave në arteriet, si për nga numri ashtu edhe nga madhësia e tyre. Më vonë, pirja e duhanit shpesh është një shkak shtesë.


Përveç kësaj, ka shumë pak vëmendje për lidhjen midis trupit dhe psikikës, pasi hormonet e stresit gjithashtu mund të nxisin anginë pectoris dhe sulme në zemër.


Sulmi në zemër është i parandalueshëm

Meqenëse si tek sulmet në zemër dhe angina pectoris në fund të fundit nuk janë sëmundje në vetvete, por në thelb vetëm pasoja të mundshme të acidifikimit kronik të trupit, ato mund të shmangen. Sepse acidifikimi i tepërt rezulton nga ana tjetër nga një mënyrë jetese dhe dietë e pafavorshme-dhe kjo natyrisht mund të ndryshohet ose optimizohet (më shumë stërvitje, më pak stres, ushqim me cilësi të lartë).


Në të njëjtën kohë, ju mund të ndryshoni acidifikimin me masa deacidifikimi, të sillni ekuilibrin acid-bazë në ekuilibrin e tij dhe kështu të zvogëloni jashtëzakonisht rreziqet për sëmundjet kronike të të gjitha llojeve.


Masat deacidifikuese përfshijnë:


  1. Dieta alkaline

  2. Mineralet bazë p.sh. B. koralet detare Sango ose një përzierje minerale e bazuar në citrat

  3. Banja alkaline

  4. Substancat e hidhura

  5. Koncentratet bazë

  6. Një program deacidifikimi që zakonisht përfshin automatikisht pikat 2 deri në 5 dhe të tjera


Acidizimi nga pikëpamja shkencore

Nëse ju mungon ende sfondi shkencor mbi çështjen e acidifikimit, ne kemi bashkuar disa nga studimet më të rëndësishme që janë botuar deri në vitin 2016 dhe i janë kushtuar acidifikimit kronik dhe ilaçit të tij - deacidifikimit: Acidizimi - nga pikëpamja e shkencore

 

Burimet e artikullit:

98 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page