top of page
  • Qendra e Shëndetit

Vdekshmëria më e lartë e fëmijëve përmes vaksinimeve?

Aktualisiert: 22. März 2022Një studim zbuloi se vendet me nivele më të larta të vdekshmërisë së fëmijëve tentojnë t'u japin fëmijëve të tyre më shumë doza vaksinash. Për shembull, fëmijët amerikanë marrin 26 vaksina në vitin e tyre të parë të jetës. Vdekshmëria foshnjore në Shtetet e Bashkuara është më shumë se 6 fëmijë për 1000 lindje të gjalla.


SHBA: Shkalla më e lartë e vaksinimit në të gjithë botën, por vdekshmëria e lartë e fëmijëve

Studimi, i cili zbuloi lidhjen midis numrit të vaksinave të administruara dhe rritjes së vdekshmërisë së fëmijëve, u botua në revistën Human and Experimental Toxicology në maj 2011 dhe jep shkak për të rimenduar domethënien e furisë aktuale të vaksinimit. Neil Z. Miller dhe Dr. Gary Goldman, autorët e studimit, analizuan literaturën ekzistuese mbi statusin e imunizimit të 34 kombeve.


Këto ishin Shtetet e Bashkuara dhe 33 vende që kishin shkallë më të ulët të vdekshmërisë së fëmijëve sesa Shtetet e Bashkuara. Shkencëtarët u nisën për të zbuluar arsyen e nivelit më të lartë të vdekshmërisë së fëmijëve në Shtetet e Bashkuara.


Ata krahasuan numrin e përgjithshëm të dozave të vaksinave që përshkruhen në vendet individuale për fëmijët nën një vjeç me nivelin përkatës të vdekshmërisë së fëmijëve. 34 kombet u përmblodhën në çifte të dhënash dhe u paraqitën në mënyrë grafike, gjë që siguroi dëshmi të një korrelacioni pozitiv: sa më intensivisht të vaksinoheshin foshnjat, aq më shumë rreziku i tyre i vdekjes u rrit.


Statistikat tregojnë se vdekshmëria e fëmijëve dhe numri i vaksinave rritet së bashku

Kombet u ndanë gjithashtu në pesë grupe të ndryshme me numër të ndryshëm të vaksinimeve. Pastaj u llogarit shkalla mesatare e vdekshmërisë së fëmijëve për të gjitha kombet brenda grupeve të ndryshme. Analiza tregoi se


ekziston një korrelacion i lartë, statistikisht i rëndësishëm midis rritjes së numrit të vaksinave dhe një shkalle në rritje të vdekshmërisë së fëmijëve.

Me fjalë të tjera, shkalla e vdekshmërisë foshnjore dhe numri i vaksinave u rritën së bashku në shumicën e rasteve.


Nuk janë vaksinimet ato që mbrojnë, por higjiena dhe ushqimi i mjaftueshëm

Në shumë vende në zhvillim, kjo lidhje është jashtëzakonisht e qartë. Atje shkalla e mbulimit për vaksinimet është në mënyrë disproporcionale të lartë (90 përqind dhe më shumë), domethënë një përqindje e lartë, po, pothuajse e gjithë popullata e synuar janë vaksinuar - veçanërisht fëmijët.


Edhe kështu, niveli i vdekshmërisë së fëmijëve është jashtëzakonisht i lartë - dhe do të mbetet i lartë. Për sa kohë që njerëzit nuk kanë ujë të pastër, higjenë higjienike dhe ushqim të pamjaftueshëm, shumë fëmijë do të vdesin - pavarësisht nëse janë të vaksinuar apo jo. Kjo do të thotë se baza për shëndetin përbëhet nga uji i pastër, higjiena dhe ushqimi i mjaftueshëm i shëndetshëm - por sigurisht jo vaksinimet!


Por pse, pyesnin studiuesit, kishte akoma ndryshime në vdekshmërinë e fëmijëve midis kombeve të industrializuara. Mbi të gjitha, uji i pastër, higjiena dhe ushqimi i mjaftueshëm ishin pjesë e standardit normal të jetesës për pothuajse të gjithë atje. Vaksinat duhet të jenë në gjendje të ulin më tej shkallën e vdekshmërisë së fëmijëve, e cila është më e ulët se në vendet në zhvillim. Sidoqoftë, nuk duket se është kështu.


A e rritin vaksinimin shkallën e vdekshmërisë së fëmijëve në vendet e zhvilluara?

Kombet e industrializuara me një normë relativisht të lartë të vdekshmërisë së fëmijëve u japin fëmijëve të tyre, mesatarisht, më shumë vaksina sesa vendet me një normë më të ulët të vdekshmërisë së fëmijëve. Kjo tani kërkon urgjentisht kërkime të mëtejshme për të sqaruar nëse disa vdekje të fëmijëve kanë të bëjnë me entuziazmin e tepruar për vaksinimin. A është e mundur që disa kombe përshkruajnë shumë vaksina për fëmijët e tyre dhe se vaksinat shtesë janë një barrë toksike për shëndetin e tyre?


Sindroma e papritur e vdekjes foshnjore e shkaktuar nga vaksinimet?

Më parë kishte programe vaksinimi që janë të zakonshme sot, e ashtuquajtura vdekje e papritur nuk shfaqej në statistikat e shkaqeve të vdekjes tek fëmijët. Në vitet 1960, fushatat e vaksinimit filluan në SHBA për të sjellë vaksinat që ishin shfaqur kohët e fundit në treg për burrat dhe fëmijët.


Për herë të parë në historinë njerëzore, foshnjave iu dhanë doza të shumëfishta të vaksinimeve të shumëfishta kundër DPT (difterisë, kollës së mirë, tetanozit), poliomelitit, fruthit, shytave dhe rubeolës. Pak më vonë (1969) u përcaktua dhe u prezantua një term i ri mjekësor: sindroma e vdekjes së papritur e foshnjës. Nga vitet 1980, vdekja e papritur ishte tashmë vrasësi kryesor i foshnjave amerikane midis moshave një dhe dymbëdhjetë muajsh.


Vaksinimet për foshnjat: Rreziku i vdekjes më i madh se përfitimi i mundshëm?

Një studim më pas zbuloi se dy të tretat e foshnjave që vdiqën nga sindroma e papritur e vdekjes së foshnjave kishin marrë një vaksinim DPT pak para vdekjes së tyre. 6.5 përqind e foshnjave vdiqën brenda 12 orëve të vaksinimit, 13 përqind vdiqën brenda 24 orëve, 26 përqind brenda 3 ditëve, 37 përqind brenda 1 jave, 61 përqind brenda 2 javësh dhe 70 përqind brenda 3 javësh.


Gjithashtu u vu re se fëmijët e pavaksinuar - nëse ata vdisnin nga sindroma e papritur e vdekjes së foshnjave - preferonin ta bënin këtë në vjeshtë ose dimër (për çfarëdo arsye). Fëmijët e vaksinuar, megjithatë, vdiqën nga vdekja e papritur plotësisht pa marrë parasysh kohën e vitit, por shumë shpesh në një moshë të caktuar, përkatësisht midis 2 dhe 4 muajsh. Dhe është pikërisht në këtë moshë që foshnjat marrin vaksinat e tyre të para DPT. Shkencëtarët në fjalë arritën në përfundimin se vaksinimi DPT mund të jetë një shkak kryesor i pa zbuluar i vdekjes në foshnjëri dhe fëmijëri të hershme dhe se rreziqet e imunizimit mund të jenë shumë të larta në krahasim me ndonjë efekt të dobishëm të mundshëm.

Duket se disa vdekje të foshnjave i atribuohen vdekjes së papritur, megjithëse ato mund të lidhen me vaksinat dhe toksicitetin e tyre biokimik ose sinergjik. Si rezultat, çdo vend duhet të rishikojë nëse planet e tij të vaksinimit në të vërtetë janë duke arritur qëllimet e dëshiruara, ose ndoshta nuk kanë një ndikim negativ në jetën e qytetarëve të tyre, veçanërisht fëmijëve të vegjël.

 

Burimi i artikullit:

"Höhere Kindersterblichkeit durch Impfungen?" - Zentrum der Gesundheit

29 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page