top of page

Rezultatet e kërkimit

1562 Ergebnisse gefunden für „“

Blogbeiträge (706)

 • Shëndeti fillon në gojë: Roli kryesor i shëndetit oral në mirëqenien

  Shëndeti oral nuk është vetëm vendimtar për dhëmbët e bardhë të shkëlqyeshëm dhe frymëmarrjen e freskët, por gjithashtu luan një rol qendror në mirëqenien tonë të përgjithshme. Në këtë artikull, ne do të shqyrtojmë pse goja duhet të konsiderohet pika fillestare për një shëndet gjithëpërfshirës. Nga rëndësia e higjienës së duhur orale te ndikimi i saj në shëndetin e përgjithshëm e deri te masat parandaluese, zbuloni pse një gojë e shëndetshme është çelësi i një jete të shëndetshme. Artikulli nxjerr në pah lidhjet midis dhëmbëve dhe të gjitha strukturave të zgavrës me gojë, organeve dhe të gjithë trupit nga këndvështrimi i Ayurvedës dhe akupunkturës orale. Më pas jepen rekomandime se si mund të ndikohet dhe përmirësohet në fund shëndeti i përgjithshëm. Ka vetëm pak pacientë që kënaqen të shkojnë te dentisti; për shumë, trajtimi dentar shoqërohet me frikë dhe dhimbje dhe është thjesht një çështje shumë e pakëndshme. Çfarë mund të ofrojë Ayurveda për të ruajtur shëndetin e dhëmbëve tanë gjatë gjithë jetës dhe për të na mbrojtur nga vuajtjet dhe dhimbjet? Për të kuptuar mundësitë e Ayurvedës, është e nevojshme që së pari të fitohet një kuptim bazë i lidhjeve midis dhëmbëve dhe të gjithë organizmit. Ne jetojmë në një kulturë perëndimore që ndikohet ndjeshëm nga të menduarit analitik, pra nga hemisfera e majtë e trurit. Fuqia e madhe e shkencës sonë është aftësia për të analizuar gjithçka deri në detajet më të vogla, d.m.th. duke e ndarë atë në pjesë të veçanta dhe duke e prerë atë. Dhe kjo është gjithashtu dobësia më e madhe e shkencës. Këto pjesë individuale shihen të veçuara; veprimet që rrjedhin nga njohja e këtyre pjesëve individuale janë pak a shumë të lidhura vetëm me këto pjesë individuale, jo me tërë jetën. Trajtimi nga mjekësia moderne Një shembull është mjekësia jonë moderne. Gjatë trajnimit tim, dëgjova një profesor të mjekësisë së brendshme të thoshte: “Ne i trajtojmë sëmundjet me ilaçe dhe mund t'i përdorim ato për t'i kuruar me sukses. Megjithatë, kemi edhe efekte anësore nga mjekimi, që do të thotë se në një moment lind një sëmundje e re, të cilën e trajtojmë sërish me ilaçet tona e kështu me radhë... por nuk kemi asgjë tjetër.” Këtu mungon këndvështrimi holistik i jetës. . Sëmundjet, humbja e dhëmbëve, dhimbjet dhe vuajtjet në jetën e individëve dhe shoqërisë janë normale, por jo të natyrshme!!! Ayurveda i sheh njerëzit në tërësinë e tyre Njeriu është pjesë e gjithë universit dhe marrëdhënia e tij me kozmosin është si ajo e një qelize me të gjithë organizmin. Asgjë nuk ekziston në izolim. Stomatologjia holistike i sheh dhëmbët në një marrëdhënie reciproke me të gjithë organizmin, me çdo organ individual, me çdo qelizë individuale. Çdo ndryshim në funksionimin e një qelize apo organi ka ndikim tek dhëmbët dhe anasjelltas. Ayurveda shkon edhe më tej dhe sheh marrëdhënien e organeve dhe dhëmbëve individualë me të gjithë universin duke përdorur astrologjinë Jyotish, Vedike. Hipokrati, babai i mjekësisë perëndimore, një herë tha: “Kushdo që punon si shërues pa i kushtuar vëmendje yjeve është budalla!” Prandaj, prishja e dhëmbëve nuk mund të shihet si një ngjarje e izoluar. Një dhëmb që është i rrethuar vazhdimisht nga miliarda baktere është në thelb i pathyeshëm, por vetëm për aq kohë sa i gjithë organizmi është në ekuilibër të plotë dhe marrëdhënia me trupin kozmik është plotësisht harmonike. Duke folur me Ayurveda: për sa kohë që tre dosha Vata, Pitta, Kapha punojnë në ekuilibër, Srotas (kanalet e trupit) nuk janë të bllokuara dhe Ojas është plotësisht i pranishëm. Nga këndvështrimi i akupunkturës orale: për sa kohë që energjia në meridianët mund të rrjedhë e papenguar. Çfarë është saktësisht Ojas? Ojas: kontrollon ndërveprimin e tre doshave Vata, Pitta dhe Kapha lidh energjinë transhendente të trupit kozmik me trupin individual të qenies individuale njerëzore është thelbi më i mirë i ushqimit, d.m.th. kur të gjitha proceset tretëse dhe metabolike funksionojnë në mënyrë optimale, produkti përfundimtar është Ojas ushqen të gjitha indet dhe në këtë mënyrë të gjithë organizmin ruan shëndetin, funksionimin e rregullt, forcën imune, pastërtinë, ekuilibrin Në aspektin praktik: Kur ndihemi plotësisht mirë, jemi plot forcë dhe karizëm të mrekullueshëm, kur mendja dhe trupi ynë rrezatojnë me shëndet, lumturi, pozitivitet, ekuilibër dhe harmoni me bollëk, dhe asgjë nuk mund të na dëmtojë - atëherë kemi shumë Ojas. Ka ushqime të caktuara, të tilla si qumështi, kremi, orizi, mungdal i verdhë, gruri/shkëlhura, frutat e ëmbla, perimet, bajamet, që promovojnë Ojas, të tjera që dëmtojnë Ojas, si alkooli, mishi, peshku, qepa, hudhra, duhani. Të gjitha tiparet pozitive të karakterit, vlerat dhe virtytet dhe veçanërisht dashuria e zemrës forcojnë Ojas-in, mendimet dhe emocionet negative si zemërimi, zilia dhe pandershmëria i dobësojnë Oja-t tona. Dhëmbët dhe organet janë të lidhura Dr. Gleditsch, dentist dhe specialist i ORL, bëri një zbulim interesant gjatë qëndrimit të tij. Ai i kishte bërë një pacienti një injeksion anestezie në një dhëmb dhe më pas e dërgoi në dhomën e pritjes. Kur e la të kthehej në dhomën e mjekimit pas pak, ai tha i habitur: “Doktor, çfarë më ke bërë mua? Unë nuk e vërej më gjurin tim, mund të eci përsëri papritmas siç duhet." Dr. Gleditsch i tha pacientit se i kishte bërë vetëm një injeksion dhe se ai nuk mund ta shpjegonte atë dhe thirri profesorin e tij, i cili më pas tha thjesht: "Harrojeni këtë, njeriu është hipokondriak." Por Dr. Gleditsch nuk e la të shkojë dhe hulumtoi për dhjetë vjet. Ai zbuloi se ka pika akupunkture në çdo dhëmb përmes të cilave të gjitha organet dhe i gjithë trupi janë të lidhur energjikisht me dhëmbët. Një shembull tjetër mund të ilustrojë këto lidhje: Një pacient ka tokëzimin e parë të madh molar të poshtëm për një kurorë. Pas trajtimit, pacienti vazhdimisht përjeton dhimbje të forta të dhëmbëve. Procedura normale është që më pas të kryhet një kanal rrënjë. Nëse kjo nuk është e suksesshme, dhëmbi do të nxirret. Megjithatë, nëse praktikuesi ka njohuri për akupunkturën orale ose tre doshat, ai do ta pyesë pacientin nëse ka probleme me zorrën e trashë. Nëse pacienti më pas thotë se ka disa ditë që ka diarre, mjeku e njeh menjëherë lidhjen. Molari i parë i madh i nofullës së poshtme shtrihet në meridianin e zorrës së trashë; zorra e trashë është selia e Vata dosha. Duke trajtuar këtë meridian ose dosha, dhimbja e dhëmbit mund të zhduket dhe, në rastin më të keq, mund të shmanget humbja e dhëmbëve. Gjendja e të gjithë trupit reflektohet në dhëmbë, gjuhë, mukozë, pështymë dhe në të gjithë zgavrën e gojës. Vetëm me ndihmën e diagnozës së gjuhës, mund të shoh çdo ditë se pothuajse të gjithë njerëzit kanë probleme në zorrën e trashë - dosha Vata është e shqetësuar, një shenjë tipike e kohës sonë. Stresi, ushqimi i dobët dhe zjarri i dobësuar i tretjes, për shembull, janë faktorë që çekuilibrojnë Vatën. Funksionimi i rregullt i tre doshave dhe kështu forca e organizmit ruhet kur Ojas është plotësisht i pranishëm dhe rrjedh në trup. Atëherë një dhëmb nuk mund të sëmuret. Të gjitha masat e Ayurveda përfundimisht synojnë të kenë sa më shumë Ojas të jetë e mundur, atëherë ruhet shëndeti dhe lumturia e plotë. Për ta arritur këtë, Ayurveda ofron qasje të ndryshme. Tani kam paraqitur disa lidhje thelbësore për shëndetin holistik të dhëmbëve. Tani çfarë mund të bëni për ta ruajtur këtë? Përpiquni të përfshini qasjet e ndryshme të Ayurveda në jetën tuaj. Konsideroni fillimisht qasjen që ju tërheq më shumë. Është shumë e rëndësishme që Ayurveda të rekomandojë një ndryshim gradual dhe jo të papritur në stilin e jetës. Filloni me një ose më shumë nga rekomandimet që jap më poshtë. Në praktikën time dentare, përdoren terapi dhe materiale që përfshijnë aspektet holistike të paraqitura. Rekomandime praktike Gjëja e parë në mëngjes, pastroni gjuhën tuaj me një kruese gjuhe (shiko Videon ketu) Pastroni dhëmbët tërësisht me pluhur dhëmbësh Ayurvedic ose pastë dhëmbësh bimor. Pini një gotë ujë të ngrohtë në mëngjes Beni shpëlarjen ditore te gojës me vaj (Gandusha) çdo ditë në mëngjes Ndiqni rregullat e të ushqyerit të Ayurveda. Pastroni dhëmbët tuaj në mënyrë profesionale të paktën dy herë në vit. Është e rëndësishme që të keni një diagnozë të rregullt profesionale të pulsit Ayurvedic Merrni tonik Ayurvedic (Rasayanas) të rekomanduar nga një mjek Ayurvedic çdo ditë, si p.sh.Amalaki. Nëse përdorni sheqer, përdorni sheqer shkëmbi Ayurvedic Shperlarja ditore e gojes me vaj Kryerja e gargarës me vaj forcon kockat e nofullës dhe zërin, zhvillon fytyrën dhe shijen maksimale të ushqimit… Dhëmbët nuk kanë karies dhe rrënjosen fort. Nuk ka dhimbje dhëmbi apo ndjeshmëri, dhëmbët mund të përtypin edhe ushqimin më të fortë. Zbatimi i saktë Vaji i susamit duhet maturuar më parë si vaji për masazhe (ngrohni ngadalë një herë në 110 gradë Celsius). Vajrat e gojës tani janë gjithashtu të disponueshëm të gatshëm për përdorim nga ofruesit klasikë të Ayurveda. Fillimisht merrni pak ujë të ngrohtë. Bëni gargarë dhe shpëlajeni për të paktën 1 minutë. Më pas bëni gargarë dhe shpëlajeni me vaj për 2 - 3 minuta. Tërhiqeni vajin fuqishëm nëpër hapësirat midis dhëmbëve tuaj. Nëse dëshironi të bëni gargarë dhe të shpëlaheni më gjatë, përdorni vaj të ri. Toksinat dhe Ama (skorjet) nga mukozat që përndryshe do të shpërndaheshin prapa përqendrohen në vaj. Nëpërmjet kesaj metode toksinat eliminohen nga i gjithë organizmi nëpërmjet mukozave - një masë detoksifikuese shumë efektive si parandalim dhe në trajtimin e pothuajse çdo sëmundjeje! Efekti anti-inflamator në mishrat e dhëmbëve nëpërmjet përdorimit të vajrave është vërtetuar nga një studim shkencor në Klinikën Dentare Kiel. Në skenarin më të mirë, ju keni një dentist që ka përfunduar trajnimin në mjekësinë Ayurveda përtej trajnimit të tij mjekësor konvencional dhe për këtë arsye mund t'ju trajtojë dhe t'ju këshillojë në mënyrë holistike. Gjitha artikujt rreth medicines se lashte Ayurveda i gjeni ketu - kliko ketu: Shneta jote është puna jote! Merre atë n’dorën tënde - këtu. I juaji Fisnik Komoni, Konsulent i të ushqyerit dhe shëndetit holistik - Ideator dhe themelues i Qendrës së Shëndetit Burimet e artikullit: Gandusha: Gesundheit beginnt im Mund | Ayurveda Journal (ayurveda-journal.de)

 • Eliksiri i Artë: Qumësht me erëza delikate për një kënaqësi të sofistikuar

  Përkëdhelni shqisat tuaja me qumështin tonë të artë me erëza! Qumështi delikat, i kalitur në mënyrë harmonike me një përzgjedhje të erëzave të bukura, krijon një përvojë të shijshme shije. Një nuancë kanelle, kardamom dhe një nuancë pluhuri xhenxhefili i japin këtij qumështi një karakter unik dhe delikat. Shijoni një moment të pastër mirëqenieje - qumështi ynë i shijshëm me erëza është shoqëruesi i përsosur për orët komode. Përbërësit për 1 porcione: 200 ml qumësht të plotë lope 1 majë luge kardamom të bluar 1 majë luge pluhur xhenxhefili 1 majë luge kanellë 1 majë luge karafil 1 lugë çaji sheqer kafe Përgatitja: Të gjithë përbërësit i ziejmë së bashku dhe i shërbejmë të nxehtë. Shënim: Variacion: Nëse keni një konstitucion Vata, shtoni gjysmë luge çaji ghee. Nëse keni konstitucion Pitta, shtoni gjysmë lugë çaji sheqer. Për konstituimin Kapha, përzieni qumështin me ujë dhe shtoni gjysmë luge çaji mjaltë kur pija të jetë ftohur nën 40°C. Vata reduktuese Pitta reduktuese Kapha rritëse

 • Fuqia e artë e natyrës: kurkuma dhe përfitimet e saj të ndryshme shëndetësore

  Kurkuma, i njohur edhe si shafran i Indisë apo edhe si tumeric është një bimë erëz e gjithanshme me një ngjyrë të verdhë të ndezur. Përbërësi i tij kryesor, kurkumina, jo vetëm që i jep kerit një ngjyrë të veçantë, por vlerësohet edhe për përfitimet e mundshme shëndetësore. Si një antioksidant, shafrani i Indisë thuhet se ka veti anti-inflamatore dhe përdoret në mjekësinë tradicionale. Zbuloni botën e kësaj rrënje aromatike, e cila mund të luajë një rol jo vetëm në aspektin e kuzhinës, por edhe në mirëqenien. Shafran i Indisë, lal. Curchma longa, është ele pranze nga familja e xhenxhefilit. Është kultivuar në Indi, Kinë dhe Indonezi për mijëra vjet. Bima mund të rritet mbi 2 m e gjatë dhe ka gjethe të mëdha, të ngjashme me zambakun dhe lule të zbehta të verdha në rozë. Në nënshartesat kryesore të tij zhvillohen disa nënshartesa dytësore zhardhokore, të trashura dhe rrënjë anësore. Kur rizoma piqet, gërmohet dhe pastrohet, zihet, lëvorja fërkohet dhe pjesa e mbetur bluhet. Është pothuajse vetëm bluar i disponueshëm, sepse është i fortë si një kockë dhe për këtë arsye është i vështirë për t'u copëtuar. Shafrani i Indisë quhet edhe "shafrani i të varfërve". Thuhet se Marco Polo ka qenë i pari që e solli në Evropë. Forcon të gjithë organizmin. Efekti i tij shërues qëndron kryesisht në detoksifikimin dhe pastrimin. Mund të përdoret nga jashtë dhe nga brenda. Shafrani i Indisë është në formë pluhuri që përdoret si maskë për fytyrën dhe ndihmon me lëkurën e papastër. Këshillë: Ngrohni pak 1 lugë gjelle vaj bajame të shtypur ftohtë dhe përzieni me 1 lugë çaji shafran i Indisë, lani lëkurën me ujë të ngrohtë dhe masazhoni vajin në lëkurë të lagur dhe lëreni të veprojë për 15 minuta. I gatuar me qumësht (3 doza për 1 filxhan qumësht), ka një efekt të mirë në lëkurë nga brenda dhe forcon nervat. Shafrani i Indisë ka një efekt detoksifikues në mëlçi dhe fshikëzën e tëmthit në veçanti. Në të njëjtën kohë, vret bakteret e dëmshme në traktin tretës dhe pastron veshkat dhe gjakun. Si një gargarë ndihmon me anginë. Këshillë për ftohjet: Përzieni një filxhan ujë të nxehtë të zier me 1/2 luge çaji kurkuma, pak piper të zi, pak kripë dhe 1/2 luge çaji xhenxhefil të sapo grirë, kullojeni dhe bëni gargarë. Në sezonin e ftohtë dhe të lagësht është mirë të merrni më shumë shafran të Indisë për të parandaluar ftohjet dhe për të forcuar sistemin imunitar. Shafrani i Indisë i jep përzierjeve të kerit ngjyrën e tyre karakteristike. Është i përshtatshëm për të gjitha kerri me perime dhe pjata dal dhe si zëvendësues i shafranit për oriz. Por kini kujdes: dozoni me kujdes, përndryshe shija do të jetë pak e hidhur. Gjitha artikujt rreth medicines se lashte Ayurveda i gjeni ketu - kliko ketu: Shneta jote është puna jote! Merre atë n’dorën tënde - këtu. I juaji Fisnik Komoni, Konsulent i të ushqyerit dhe shëndetit holistik - Ideator dhe themelues i Qendrës së Shëndetit Burimet e artikullit: -

Alles ansehen

Andere Seiten (856)

 • Qendra e Shendetit I Sherbimet

  Workshop - Seminar “Humb peshë shëndetshëm dhe pa dieta" me Fisnik Komoni - Merrni biletën tuaj tani! Shko tek shërbimet Shneta jote është puna jote! Merre atë n’dorën tënde! Klientët e tanë janë njerëz të ndershëm me dhunti e talente të mëdha që janë të dobishme për njerëzimin, por kanë probleme shëndetësore, u mungon vitaliteti dhe energjia jetësore dhe janë të lodhur duke u trajtuar vetëm në mënyrë simptomatike. Me këshillat e tona shëndetësore holistike, ne te trajnojmë ty se si ta merrësh shëndetin tënde në dorën tënde, ta kthesh kahjen e zhvillimit të problemeve tuaja shëndetësore dhe ta ndihmosh trupin tënd të gjejë rrugën e tij drejt kthimit të vitalitetit, performancës, dhe fuqisë jetësore, në mënyrë që të mund të vazhdosh të jesh në ndihmë të njerëzimit me dhuntit dhe talentet tuaja dhe ta bësh këtë botë edhe më të bukur. Shko tek shërbimet Zbuloni më shumë tani Zbulo me shume Sherbimet Cili problem shëndetësor po të shqetëson? Gjeje problemin tënd më poshtë dhe kliko mbi të për të mësuar më shumë se si ti vetë mund të bësh shumë! Mëlçia e dhjamosur This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Price Duration $200 2 Weeks Read More Helikobakter This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Price Duration $600 12 Weeks Read More Tensioni i lartë i gjakut This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Price Duration $250 4 Weeks Read More Diabeti This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Price Duration $350 12 Weeks Read More Alergjitë This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Price Duration $200 3 Weeks Read More Humbje peshe This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Price Duration $400 4 Weeks Read More

 • Recepte | Qendra e shendetit

  Recepte ​ Ne gatuajmë receta të shëndetshme dhe të shijshme nga kuzhina vegjetariane dhe vegane, të pasura me baza alkaline, pa sheqer industrial, shpesh edhe pa gluten. Klikoni në kategorinë e dëshiruar për të hapur recetat e shijshme. Kategoritë e recepteve • Pjekurina • Pjata përcjellëse • Desertet • Mëngjese • Pijet • Vaktet kryesore • Salcat dhe kremrat • Bonevetë • Snacks • Supa • Sallata • Paragjellat • Llojet e recetave Qendra e Shëndetit Recepte-Ayurveda Eliksiri i Artë: Qumësht me erëza delikate për një kënaqësi të sofistikuar 8 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Supat Supa vjeshtore e Teutes 53 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Sallata Sallatë e thjeshtë rukole me bizele dhe gjizë 36 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Qendra e Shëndetit Mëngjese-Petulla Waffles të lehta me tërshërë 51 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Qendra e Shëndetit Mëngjese-Qulle Qull tërshëre me çokollatë e banane 121 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Qendra e Shëndetit Recepte-deserte Harroni pudingun me qese – ja si mund ta bëni vetë pudingun 115 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Recepte-përcjellëse Misër i artë me gjalpë 34 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Qendra e Shëndetit Recepte-deserte Puding me çokollatë me avokado dhe banane 94 2 „Gefällt mir“-Angaben. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 2 Qendra e Shëndetit Receptet-Pijet Pije susami - bëjeni vetë 63 3 „Gefällt mir“-Angaben. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 3 Qendra e Shëndetit Pijet-Çajra të nxehtë Çaj me erëza si përforcues imunitar 125 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Qendra e Shëndetit Recepte-Vaktet kryesore Keri i Teutës me oriz aromatik basmati 128 2 „Gefällt mir“-Angaben. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 2 Qendra e Shëndetit Receptet-Supat Supë për agjërim terapeutik - alkaline 57 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Fisnik Komoni Receptet-Supat Supë e shpejtë mëngjesi 54 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Fisnik Komoni Pijet-Shake proteinash Shake çokollatë me qumësht bajamesh dhe arra shqeme 8 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Recepte-Vegan Fingerfood: paste ulliri mbi bukë të thekur 84 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Mëngjese-Petulla Petullat e Teutës me tërshër e banane 39 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Qendra e Shëndetit Mëngjese-Mëngjese tjera Kulaq gështenjash me kanellë e sheqer kokosi 46 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Fisnik Komoni Mëngjese-Musli Musli alkalin me banane, mollë e gështenja 46 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Fisnik Komoni Recepte-pa gluten Musli alkalin me banene, boronica dhe çips kokosi 129 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Fisnik Komoni Mëngjese-Musli Muslimix me kos dhe banane 5 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Fisnik Komoni Recepte-pa gluten Muesli tërshëre me limon 19 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Fisnik Komoni Recepte-pa gluten Muesli amarant me banane dhe mollë 49 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Fisnik Komoni Recepte-Vegan Musli alkalin vjeshte me kumbulla e arra 56 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Fisnik Komoni Recepte-Vegan Musli alkalin dimri 18 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Fisnik Komoni Recepte-Vegan Musli alkalin me manaferra dhe dardhë 36 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Fisnik Komoni Recepte-pa gluten Musli alkalin me luleshtrydhe dhe fistikë 54 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Fisnik Komoni Recepte-pa gluten Musli alkalin 76 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Salcat dhe kremrat Salcë kremi 56 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Të gjitha receptet Mëngjesi alkalik me mollë dhe banane 16 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Vaktet kryesore-Gjella me kerri Qiqra në sos kokosi dhe domatesh 52 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Mëngjese-Qulle Qull tershëre me fara liri 231 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Mëngjese-Qulle Mëngjes kuinoa dhe mel 44 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Mëngjese-Qulle Qull tershëre me mollë dhe kanellë 39 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Pijet-Shake proteinash Smoothie pjeshke me lupine dhe spirulina 12 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Vaktet kryesore-Burger Burger me bizele 7 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Supat Supë kremoze me ​​bizele dhe hell të tymosur tofu 9 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Vaktet kryesore-Tava Tava e qiqrave - Ayurvedic 14 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Vaktet kryesore-Qofte Qoftet e thjerrëzave me pure lulelakër - vegane 18 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Supat Supë me finok dhe kerri 59 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Pjekurina-Torte Torte me bajame - pa gluten 15 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Snacks Katërkëndshe me fruta dhe arra 15 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Pjekurina-Buka dhe Simite Simite me tërshërë e patate 37 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Sallata Sallatë me patate - e lehtë dhe e freskët 10 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Qendra e Shëndetit Vaktet kryesore-gjella me patate Sallatë me patate - orientale 2 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Vaktet kryesore-gjella me patate Sallatë me patate me majonezë 5 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Vaktet kryesore-makarona Sallatë me makarona mesdhetare - e bërë shpejt 6 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Sallata Sallatë me karrota me farat e susamit të zi 9 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Sallata Sallatë e ngrohtë me thjerrëza dhe finok 14 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Sallata Sallatë me lakër të kuqe me fiq 5 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Qendra e Shëndetit Receptet-Sallata Sallatë kuinoa me salcë avokado 5 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 2 3 4

 • Qendra e shendetit

  - temat që kanë të bëjnë me shëndetin dhe ushqimin - Recepte - trajtim natyral i problemeve shendetesore Shneta jote është puna jote! Merre atë n’dorën tënde! Përshëndetje, unë jam Fisniki edhe m'vjen mirë që je këtu. Në këtë faqe do t'gjesh gjithçka që të nevojitet për shneten tënde. Përpara se ta shfletosh më tej faqen, të rekomandoj ta shikosh videon orientuese për të kuptu se si mundesh mi përdor ma mirë këtë faqe. Shiko videon orientuese tani - l'sho zanin Abono buletinin falas Artikujt e fundit 19. Nov. Shëndeti fillon në gojë: Roli kryesor i shëndetit oral në mirëqenien 19. Nov. Eliksiri i Artë: Qumësht me erëza delikate për një kënaqësi të sofistikuar 19. Nov. Fuqia e artë e natyrës: kurkuma dhe përfitimet e saj të ndryshme shëndetësore 19. Nov. Bota magjepsëse e xhenxhefilit: Nga përfitimet shëndetësore te kënaqësitë e kuzhinës Gjithçka rreth ushqimit Më shumë 19. Nov. Ushqimet Fuqia e artë e natyrës: kurkuma dhe përfitimet e saj të ndryshme shëndetësore 19. Nov. Ushqimet Bota magjepsëse e xhenxhefilit: Nga përfitimet shëndetësore te kënaqësitë e kuzhinës 16. Apr. 2022 Naturopatia Gjalpë i pastruar - Ghee (shqiptimi shqip: Gie) 16. Apr. 2022 Naturopatia Ayurveda - Klasifikimi i ushqimit Artikuj interesant Më shumë 19. Nov. Naturopatia Shëndeti fillon në gojë: Roli kryesor i shëndetit oral në mirëqenien 19. Nov. Ushqimet Fuqia e artë e natyrës: kurkuma dhe përfitimet e saj të ndryshme shëndetësore 19. Nov. Ushqimet Bota magjepsëse e xhenxhefilit: Nga përfitimet shëndetësore te kënaqësitë e kuzhinës 10. Nov. Naturopatia Ndihuni mirë me Ayurveda në stinët e ftohta Sëmundjet Më shumë 15. Aug. Sëmundjet e burrave TESTOSTERONI - Mënyrat më efektive për optimizim natyror 15. Mai Sëmundjet e lëkurës Mos pini qumësht për aknet 15. Mai Sëmundjet e lëkurës Kanellë dhe mjaltë për aknet 15. Mai Sëmundjet e lëkurës Probiotikët mund të ndihmojnë me aknet Zbuloni recetat Shko tek recetat Recepte-Ayurveda Eliksiri i Artë: Qumësht me erëza delikate për një kënaqësi të sofistikuar 8 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Receptet-Supat Supa vjeshtore e Teutes 53 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Receptet-Sallata Sallatë e thjeshtë rukole me bizele dhe gjizë 36 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Mëngjese-Petulla Waffles të lehta me tërshërë 51 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Mëngjese-Qulle Qull tërshëre me çokollatë e banane 121 1 „Gefällt mir“-Angabe. Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert 1 Recepte-deserte Harroni pudingun me qese – ja si mund ta bëni vetë pudingun 115 Beitrag nicht mit „Gefällt mir“ markiert Abonohu - Video

Alles ansehen
bottom of page