top of page
Image by Dawid Zawiła

Këshillim
Dielli

Dielli - origjina e jetës në tokë.

Gjatë gjithë epokave, valët elektromagnetike të gjeneruara nga dielli e kanë mbajtur planetin të banueshëm për njerëzit, kafshët dhe bimët. Dielli është, në fakt, i vetmi burim i vërtetë i energjisë në planetin Tokë.

Rrezatimi i rregullt i trupit tonë nga drita ultravjollcë e diellit (drita UV) rregullon me sukses mikrobet, myçet, bakteret dhe viruset. Efektet e rrezitjes bëjnë rrezet e diellit një nga frenuesit më të rëndësishëm të sëmundjeve. Por kjo është vetëm një nga përfitimet që sjell drita e diellit në rritjen dhe mbështetjen e shëndetit të njeriut.

Më poshtë të gjitha artikujt rreth kësaj teme (thjesht klikoni mbi artikullin e dëshiruar):

bottom of page