top of page
Image by Jen Theodore

Sëmundje mendore
Pagjumësia

Këtu do të gjeni një përmbledhje të temave të pagjumësisë dhe çrregullimeve të gjumit. Informacion mbi shkaqet, simptomat dhe terapinë holistike.

Gjumi është një pjesë e rëndësishme e jetës sonë. Trupi dhe mendja kanë nevojë për gjumë për rigjenerimin jetësor dhe relaksimin. Nuk ka jetë pa gjumë. Mjafton të flemë shumë pak për të pasur shumë më pak jetë. Mungesa e gjumit mund të ketë pasoja të pakëndshme.

Lodhja është shenjë paralajmëruese e çdo sëmundjeje, qoftë kancer, sëmundje e zemrës, etj. Edhepse ulja e funksionit të mëlçisë ose një sistem imuniteti i dobësuar ose ushqimi i tepruar mund të çojnë në lodhje, shkaku kryesor i lodhjes në shumicën e rasteve është mungesa e gjumit, d.m.th. mungesa e gjumit para mesnatës.

Më poshtë të gjitha artikujt rreth kësaj teme.

bottom of page