top of page
  • Qendra e Shëndetit

Kale


Kjo perime ushqyese vjen në shumë variacione dhe ngjyra - jeshile dhe vjollce janë më të zakonshmet. Ka qenë pjesë e një diete tipike tradicionale në pjesë të Afrikës ku njerëzit jetojnë jetë shumë të gjatë dhe të shëndetshme.


Kale është një burim i pasur i kimikateve të ndryshme kundër kancerit. Duke qenë anëtar i familjes kryqëzuese, është i pajisur me indole anti-kancer që ndihmojnë në rregullimin e estrogjenit dhe luftimin e kancerit të zorrës së trashë. Përmban më shumë beta karoten se spinaqi dhe dy herë më shumë luteinë, më së shumti nga çdo perime e testuar. Kale është gjithashtu e lartë në antioksidantë Vitamina C. Collard Green dhe perime të tjera me gjethe jeshile ndajnë përfitime të ngjashme.

 

Burimet e artikullit:

  • Timeless Secrets of Health and Rejuvenation - Andreas Moritz

2 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Kommentare


bottom of page