top of page
  • Qendra e Shëndetit

Agjërimi alkalik: udhëzimet

Aktualisiert: 24. Nov. 2021


Agjërimi alkalin është një variant detoksifikues në të cilin hani vetëm ushqime të bëra nga ushqime thjesht alkaline. Me agjërimin alkalik mund të hani të ngopur - ndryshe nga agjërimi terapeutik. Por si funksionon saktësisht agjërimi alkalik? Ne ofrojmë udhëzime se si ta bëjmë këtë.


Çfarë është saktësisht agjërimi alkalik?

Agjërimi alkalik është një formë e butë agjërimi në të cilën ju mund të hani ushqime shumë specifike - ushqime thjesht alkaline - për një deri në dy javë. Megjithatë, ka një efekt të plotë pastrimi dhe detoksifikues.


Ushqimet thjesht alkaline nuk përbëhen nga asgjë tjetër përveç perimeve, barishteve, sallatave, patateve, frutave, lakërve dhe disa ushqimeve të tjera alkaline. Ju mund ta trajtoni veten me masazhe, banja alkaline ose banjë këmbësh, mbështjellës të mëlçisë ose kujdes alkalin për trupin dhe fytyrën. Sigurisht, ju siguroheni që të bëni mjaftueshëm ushtrime. Ashtu si me agjërimin e vërtetë terapeutik, këtu rekomandohen veçanërisht shëtitjet në natyrë.


Pse duhet agjërimi alkalik?

Shumë zakone të këqija çojnë në siklet dhe parehati. Zakonisht është kombinimi i një diete jo të shëndetshme, ngrënia e tepërt, ngrënia e tepërt, ushtrimet e pamjaftueshme, stresi, stimulantët (sheqeri, kafeina, alkooli) dhe ilaçet që herët a vonë çojnë në acidifikimin e tepërt dhe më pas në probleme shëndetësore.


Prandaj, deacidifikimi dhe pastrimi i rregullt trupor është më i rëndësishëm se kurrë sot. Trupi çlirohet me masa detoksifikuese. Mund të shpërndajë produktet e degradimit metabolik të depozituar, acidet ndotëse ose substancat toksike (produktet e mbeturinave) dhe në fund të rikuperohet dhe të rigjenerohet.


Cili është ndryshimi nga agjërimi terapeutik?

Shpesh rekomandohet agjërimi terapeutik për të pastruar trupin. Megjithatë, agjërimi me lëngje, lëng mishi apo edhe vetëm ujë nuk është i përshtatshëm për të gjithë njerëzit. Kërkon vullnet të lartë dhe qarkullim të fortë. Agjërimi - nëse përdoret për qëllime shëruese - në mënyrë ideale duhet të kryhet vetëm në shoqërinë e një mjeku agjërues ose udhëheqësit të agjërimit.


Agjërimi alkalik, nga ana tjetër, është shumë më i lehtë për t'u zbatuar dhe mund të kryhet pa mbikëqyrje mjekësore edhe në rastin e sëmundjeve kronike. Natyrisht, agjërimi alkalik mund të kombinohet edhe me masa të tjera holistike, si p.sh B. një pastrim i lehtë i zorrës së trashë ose një deacidifikimi mund të kombinohen.


Për kë është agjërimi alkalik?

Agjërimi alkalik është në thelb i përshtatshëm për të gjithë. Nga njëra anë, agjërimi alkalik mund të kryhet nga çdo i rritur thjesht si një masë parandaluese për shëndetin.


Nga ana tjetër, veçanërisht personat me sëmundje kronike mund të përfitojnë nga agjërimi alkalik. Personat me diarre kronike, fryrje apo kapsllëk kronik, me probleme të lëkurës, migrenë, reumatizëm, sëmundje autoimune apo shumë probleme të tjera shëndetësore arrijnë lehtësimin dhe detoksifikimin e trupit të tyre nëpërmjet agjërimit alkalik.


Furnizimi me lëndë ushqyese është i mjaftueshëm gjatë javës alkaline të agjërimit dhe metabolizmi nuk është i tendosur.


Çfarë është terapia alkaline?

Për të rritur efektin e agjërimit alkalik, agjërimi alkalik mund të kombinohet me një program deacidifikimi. Një kombinim i tillë quhet terapi bazë.


Shkalla në të cilën kjo është e nevojshme mund të jetë e ndryshme për çdo person - në varësi të shkallës së aciditetit.


Me ndihmën e të ashtuquajturit test acid-bazë sipas Sander mund të përcaktoni se sa fort jeni tepër acid. Ne kemi paraqitur testin dhe programet e mundshme të deacidifikimit këtu: Terapia alkaline


Si funksionon agjërimi alkalik?

Me agjërimin alkalik, të gjitha ushqimet që mund të formojnë acide dhe toksina metabolike në trup shmangen vazhdimisht. Ushqimi i konsumuar është gjithmonë alkalik ose alkalinformues ose duhet të paktën të reagojë në mënyrë neutrale (yndyrna dhe vajra me cilësi të lartë).


Duke shmangur plotësisht ushqimet që formojnë acid, mbetjet metabolike acidike të depozituara mund të lirohen dhe të ekskretohen. Bilanci acid-bazë është i rregulluar, që do të thotë se vlera e duhur e pH mund të vendoset në çdo pikë të trupit. Ky është z. B. pak bazike në gjak dhe pështymë, bazë në zorrën e hollë, shumë acid në stomak dhe pak acid në zorrën e trashë dhe vaginë.


Në një rishikim nga viti 2012, efektet e një diete alkaline, e cila ishte hetuar shkencërisht deri në këtë pikë në kohë, u përmblidhen si më poshtë:


  1. Një dietë alkaline me shumë fruta dhe perime përmirëson raportin kalium-natrium, i cili mund të çojë në një shëndet më të mirë të kockave, të zvogëlojë humbjen e muskujve dhe të zvogëlojë rrezikun e sëmundjeve kronike, duke përfshirë presionin e lartë të gjakut dhe goditjet në tru.

  2. Shëndeti kardiovaskular përmirësohet me një dietë alkaline dhe bashkë me të memorien dhe funksionet njohëse.

  3. Meqenëse një dietë alklaine është e pasur me magnez, niveli ndërqelizor i magnezit rritet me të. Magnezi është një motor i rëndësishëm për kaq shumë sisteme enzimatike saqë një nivel i shëndetshëm i magnezit mund të përmirësojë shumë funksione të trupit. Meqenëse magnezi aktivizon gjithashtu vitaminën D, një nivel i shëndetshëm i magnezit gjithashtu mund të lidhet me të gjitha efektet pozitive të një niveli të shëndetshëm të vitaminës D.

  4. Edhe me disa forma të kimioterapisë (që kërkojnë një vlerë të pH alkaline), ju përfitoni nga një dietë alkaline, pasi ato prodhojnë rezultate më të mira me një vlerë alkaline të pH të trupit.


Si e kombinoni agjërimin alkalik me pastrimin e zorrëve?

Shumë njerëz vuajnë jo vetëm nga acidoza, por edhe nga një zorrë e ngadaltë që nuk zbrazet më plotësisht (kapsllëk) ose nga diarreja kronike. Me kalimin e kohës, këto probleme çojnë në çrregullime të florës së zorrëve, procese inflamatore kronike në mukozën e zorrëve dhe, në afat të gjatë, në sindromën e zorrëve të rrjedhura, e cila nga ana tjetër mund të jetë shkaku i shumë sëmundjeve kronike.


Me agjërimin alkalik, hapi i parë ndërmerret në mënyrë që zorra të shërohet, inflamacioni të tërhiqet dhe flora e zorrëve të rifitojë ekuilibrin e saj. Megjithatë, java e zakonshme alkaline e agjërimit nuk mjafton për një rehabilitim të zorrëve. Kjo zakonisht kërkon një pastrim të zorrëve (me përgatitjet e duhura) për një periudhë prej të paktën katër javësh - në varësi të gjendjes fillestare të zorrëve.


Rehabilitimi i zorrëve thjesht mund të fillohet pas agjërimit alkalik. Gjatë rehabilitimit të zorrëve, ju hani ushqime të tepërta alkaline.


Agjërimi alkalik - udhëzimet

Pra, ndërsa kurat konvencionale të agjërimit shpërndahen plotësisht nga ushqimi i ngurtë, me agjërimin alkalik mund të hani ushqime thjesht alkaline.


  • Një plan ushqimor alkalik për 7 ditë, me të cilin mund të kryeni një agjërim alkalik njëjavor në shtëpi, mund ta gjeni këtu: Plani i ushqyerjes alkaline për detoksifikimin

  • Një listë e ushqimeve bazike dhe acid-formuese mund të gjendet këtu: Tabela acid-bazë. Me këtë tryezë ju lehtë mund t'i bashkoni vetë vaktet bazë

  • Ne paraqesim këtu ushqimet më të mira alkaline: Nëntë ushqimet alkaline kryesore

  • Nëse thjesht nuk mund ta përballoni atë në shtëpi, trajtojeni veten me një javë agjërimi alkaline në një hotel agjërimi alkalin. Këtu do të gjeni listën përkatëse të hoteleve. Atje zakonisht thjesht mund të regjistroheni për një takim sipas zgjedhjes suaj dhe të merrni një program bazë të gjithanshëm.


Si duhet të hani pas një agjërimi alkalik?

Një dietë e shëndetshme duhet mbajtur gjithmonë pas agjërimit alkalik. Kjo dietë nuk është më thjesht themelore. Përkundrazi, sepse të ashtuquajturit acidifikues të mirë (arrat, bishtajoret, drithërat, farat vajore (farat e lulediellit, farat e kungullit etj.)) janë jashtëzakonisht të shëndetshëm dhe ofrojnë lëndë ushqyese të rëndësishme që janë të vështira për t'u konsumuar me një dietë thjesht alkaline. Megjithatë, dieta pas agjërimit alkaline duhet të ndjekë udhëzimet e dietës së tepërt alkaline.


Trajtimi katër-javor i detoksifikimit me receta jashtëzakonisht të shijshme të bazuara në përbërës të tepërt alkalin dhe thjesht me bazë bimore është një hyrje e shkëlqyer në dietën e tepërt alkaline (p.sh. duke shoqëruar pastrimin e sipërpërmendur të zorrëve). Në fund të këtyre katër javëve ju do të jeni profesionist në përgatitjen e vakteve të tepërta alkaline të shëndetshme dhe tani mund të ushqeni veten në mënyrë të tillë që të mos ketë më një gjendje kronike të skorjes ose mbi acid në të ardhmen.

 

Burimet e artikullit:

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page