top of page
 • Qendra e Shëndetit

Deacidifikimi i trupit

Aktualisiert: 25. Okt. 2021


Sëmundjet dhe të ashtuquajturat ankesa të lidhura me moshën nuk janë në shumicën e rasteve rezultat i moshës ose përbërjes gjenetike të caktuar, por i produkteve të mbeturinave në organizëm. Tek ne do të gjeni opsione të ndryshme për deacidifikimin e trupit.


Deacidifikimi është hapi i parë

Pothuajse çdo pamje klinike dhe gjithashtu çdo ndryshim optik që lidhet me procesin e plakjes mund të gjurmohet nga acidifikimi i tepërt ose çrregullimet funksionale të shoqëruara të organizmit.


Nuk ka rëndësi nëse vuani nga arterioskleroza, problemet e diskut ndërvertebral, presioni i lartë i gjakut, depresioni, diabeti, humbja e flokëve, prishja e dhëmbëve, neurodermatiti, sindroma e zorrëve të irrituara apo edhe këmbët e djersitura, rrudhat, obeziteti, celuliti dhe një humor i keq, problemi juaj është acid - veçanërisht nëse është kronik - i përfshirë në çdo rast.


Kjo nga ana tjetër do të thotë: Deacidifikimi është një nga hapat e parë që mund të ndihmojë në mënyrë efektive në zgjidhjen e problemit tuaj! Sepse nëse trupi është i mbingarkuar me acide dhe produkte të mbeturinave, atëherë këto duhet të hiqen së pari. Vetëm atëherë organizmi mund të funksionojë sërish siç duhet dhe të gjejë sërish kapacitetin e tij rregullator.


Pse deacidifikimi?

Por si lindin acidet e tepërta dhe skorjet e ruajtura? Cilat procese e bëjnë të nevojshme deacidifikimin?


Çdo organizëm ka nevojë për lëndë ushqyese që mund t'i shndërrojë në energji. Kjo është arsyeja pse ne hamë përsëri çdo ditë. Trupi merr atë që i nevojitet nga ushqimi ynë (lëndë ushqyese, substanca vitale, ujë, etj.) Dhe pjesën tjetër e hedh jashtë (përmes lëkurës, mushkërive, veshkave, zorrëve).


Nëse jemi në gjendje ta heqim plotësisht këtë mbetje nga trupi ynë pa asnjë problem, atëherë jemi mirë, qëndrojmë të rinj, të shëndetshëm, produktivë dhe jetikë.


Sidoqoftë, nëse kaq shumë mbetje (= produkte të mbeturinave) grumbullohen në metabolizmin e përditshëm saqë trupi ynë nuk mund t'i nxjerrë të gjitha jashtë, atëherë këto produkte të mbeturinave duhet të ruhen përkohësisht diku.


Trupi thotë me vete: "Unë do ta paketoj këtë në indin lidhës këtu, nesër do të kem më shumë kohë, pastaj do t'i nxjerr mbeturinat jashtë." Fatkeqësisht, ai nuk ka më kohë nesër sepse gjenerohet më shumë skorje sesa mund të hedhë atë ditë.


Dhe kështu, pas një kohe të caktuar, male të vërteta plehrash grumbullohen në trupin e njeriut, të cilat mund të prishin të gjitha funksionet e organizmit dhe gjithashtu të dëmtojnë qelizat. Trupi është gjithnjë e më pak në gjendje të ruajë ekuilibrin e tij të shëndetshëm, e lëre më ta rimarrë atë.


Rezervuari i indit lidhës (përfshirë fashën) është përfundimisht i mbushur në një moment. Pra, organizmi i shtyn produktet e mbeturinave në nyje, të cilat mund të çojnë në artrit dhe artrozë. Skorjet gjithashtu grumbullohen në veshkat, biliare ose fshikëzën, gjë që është veçanërisht e lehtë për tu parë kur gurët në veshka, gurët e tëmthit ose gurët e fshikëzës po rriten atje.


Skorja depozitohet nën lëkurë, gjë që rrit stresin oksidativ të qelizave. Në lidhje me mungesën e antioksidantëve, substancave vitale dhe lëndëve ushqyese, tani formohen rrudha ose - nëse ka një ind lidhës të dobët - celulit.


Stresi oksidativ është gjithashtu i dukshëm në enët e gjakut dhe çon në çarje në muret e enëve. Inflamacioni kronik, së bashku me mosfunksionimin e trupit të shkaktuar nga shllak, gjithashtu do të thotë që ai nuk mund të rregullojë më koagulimin e gjakut siç duhet. Atheroskleroza lind dhe bashkë me të edhe rreziku i trombozës si dhe sulmeve në zemër dhe goditje në tru.


I pavdekshëm përmes deacidifikimit?

Përkundër gjithçkaje, nuk mund ta imagjinoni që skorjet dhe acidet e tepërta mund të kenë kaq shumë efekte të dëmshme?


Atëherë ndoshta eksperimenti i Alexis Carell do t'ju ndihmojë:


Fiziologu francez mbajti qelizat e një zemre pule të gjalla për 28 vjet. Qelizat jetonin në një zgjidhje ushqyese që ishte e ngjashme në përbërje me atë të gjakut. Alexia Carell ndryshonte tretësirën ushqyese çdo ditë, që do të thotë se produktet e mbeturinave metabolike hidheshin çdo ditë.


Pastaj - pas gjithë këtyre viteve - qelizat e zemrës papritmas vdiqën. Pse? Një nga punonjësit e zotit Carell harroi të ndryshonte tretësirën ushqyese. Pastaj skorjet kishin kohë të grumbulloheshin dhe qelizat përfundimisht u mbytën në mbeturinat e tyre.


Deacidifikimi e mund pleqërinë

Pra, çfarë i bën qelizat të plaken dhe përfundimisht të vdesin? Plehra dhe skorje! Qelizat e rrethuara nga mbeturinat që nuk zhduken shpejt dhe vdesin herët. Dhe meqenëse i gjithë organizmi juaj përbëhet nga qeliza, sa më shumë mbeturina të ruhen brenda dhe përreth qelizave tuaja, aq më shpejt plakeni veten.


Edhe nëse 99 përqind e të gjitha shllakut mund të hiqen çdo ditë, edhe nëse mbetet vetëm një përqind e mbeturinave, kjo përqindje shtohet me kalimin e viteve në mënyrë të pamëshirshme sikur të keni lënë vetëm një copë enë në kuzhinën tuaj pa u larë çdo ditë.


Pas një jave mund të mos jetë e dukshme. Pas një muaji do të jetë kritike dhe pas një viti nuk do të mund të hyni më në kuzhinën tuaj.


Trupi juaj, megjithatë, është shumë më i durueshëm sesa një kuzhinë dhe, në kontrast me kuzhinën, gjithashtu ka "mekanizma vetë-pastrimi". Vetëm kur këto qetësohen, mali i plehrave fillon të rritet, ju bën të plakeni më shpejt dhe të sëmureni.


Procesi i plakjes dhe sëmundjet që lidhen me të shpesh nuk janë asgjë më shumë se një akumulim i produkteve të mbeturinave të paekskretuara.


Në botën tonë moderne, këto skorje shpesh përbëhen nga acide. Eksperimenti i mëposhtëm duhet të tregojë sesi edhe një gotë limonadë acidike mund të vërë në provë ekuilibrin e trupit:


Acidizimi thjesht shpjegohet me tesitin e Cola

Merrni një kovë 40 litra ujë. Uji duhet të ketë një pH paksa bazë prej 7.4. Tani derdhni një gotë cola (300ml) në ujë dhe matni vlerën e pH. Çfarë vëreni? PH e përmbajtjes së kovës ka rënë në 4.6. Kështu që ai u zemërua shumë.


Trupi i një personi prej 70 kilogramësh ndodh të jetë rreth 40 litra ujë, i cili ka një pH prej rreth 7.4.


Sa njerëz njihni që derdhin më shumë se një gotë kola çdo ditë dhe janë akoma gjallë? Nëse lëngu i tyre i trupit papritmas do të kishte një vlerë pH prej 4.6, atëherë këta njerëz nuk do të ecnin me kënaqësi, por do të vendoseshin me kujdes në morgun më të afërt.


Pra, organizmi e kryen punën master çdo ditë - pavarësisht se çfarë ndodh - duke e mbajtur gjithnjë konstante vlerën e pH të gjakut midis 7.3 dhe 7.45.


Rastësisht, Cola ishte vetëm një shembull i efektit acidifikues të të gjitha gjërave që ndodhin në trup çdo ditë me ushqimin modern. Të gjitha pijet e tjera joalkoolike nuk janë shumë më mirë. Pijet alkoolike dhe kafeina janë gjithashtu acidike, siç janë lëngjet e frutave të blera.


Për më tepër, çdo rostiçeri me sheqer ose aromë, çdo produkt të qumështit të përpunuar, çdo bratwurst, çdo hamburger, çdo pica, çdo salcë të gatshme, çdo ëmbëlsirë të ëmbël dhe çdo menu të stilit shtëpi të bërë nga makarona, mish dhe salcë.


Faktorë të tjerë që mund të nxisin acidifikimin e tepërt janë, për shembull, stresi i përhershëm, shqetësimet dhe frika.


A e kuptoni tani pse mjekësia konvencionale mund të lehtësojë simptomat (shpesh vetëm përkohësisht), por - veçanërisht ankesat kronike - nuk mund t'i shërojë ato me të vërtetë?


Deacidifikimi trajton problemin në rrënjë

Ilaçet nuk zgjidhin problemin themelor të acidozës (dhe shllavitjes së zorrëve). Kështu që njerëzit vazhdojnë të jetojnë si më parë, mbeten tepër acid, sëmuren dhe sëmuren, marrin pilula, por pastaj vuajnë nga sëmundja tjetër për shkak të efekteve të tyre anësore.


Për të mos pasur nevojë të heqësh dorë nga pafuqia e dikujt, mjekësia konvencionale thjesht përshkruan të gjitha sëmundjet që nuk mund t'i shërojë si ankesa të lidhura me moshën ose si të përcaktuara gjenetikisht dhe kështu të pashërueshme.


Kjo perfshin Sëmundjet e zemrës, kanceri, arterioskleroza, presioni i lartë i gjakut, diabeti, artriti, sëmundjet e veshkave, shumë probleme me tretjen, hemorroide, astma, ethe sanë, alergji, dhimbje koke, ekzemë, sëmundje të mishrave të dhëmbëve, etj.


Shumë mjekë japonezë, nga ana tjetër, thonë se të gjitha sëmundjet që nuk janë shkaktuar nga bakteret dhe viruset janë shkaktuar nga shumë acide në trup (ku bakteret dhe viruset gjithashtu preferojnë të vendosen aty ku balanca acid-bazë është në një mënyrë të keqe )


Pra, kur mjekët perëndimorë thonë se shkaku i kësaj apo asaj sëmundjeje është i panjohur ose fshihet në përbërjen gjenetike, atëherë në shumë raste mund të besoni me siguri se shkaku është acidoza e thellë, dekada e gjatë (në kombinim me tretjen e prekur sistem).


Ky është një lajm i mrekullueshëm! Sepse ju mund të bëni diçka kundër hiperaciditetit. Në të njëjtën mënyrë, ju mund ta ktheni sistemin tuaj tretës në formë dhe të forconi sistemin tuaj imunitar në këtë mënyrë.


Pra, çfarë duhet të bëjmë për të qëndruar të shëndetshëm dhe të rinj? E drejtë! Për të hequr produktet dhe acidet e mbeturinave nga trupi, për të përmbysur aciditetin, për të trajtuar një deacidifikim të plotë dhe në këtë mënyrë të ecni përpara në mënyrë të pashmangshme drejt shëndetit dhe fuqisë.


Deacidifikimi i trupit

Me një program gjithëpërfshirës të deacidifikimit ju mund të ndryshoni zhvillimin drejt sëmundjes dhe pleqërisë. Pas vetëm një deri në tre muaj do të ndiheni dukshëm më të rinj, më të shëndetshëm dhe më jetikë.


Deacidifikimi i saktë përbëhet nga tre hapa:


 • Ne ndalojmë vërshimin e acideve dhe me një dietë alkaline ose alkaline të tepërt sigurojmë që më pak substanca acid-formuese të hyjnë në trupin tonë tani e tutje, në mënyrë që të mos formohen më produkte të mbeturinave. Ju gjithashtu duhet të mbani dietën alkaline të tepërt PAS kurimit tuaj të deacidifikimit 1 deri në 3 muaj. Shumë skorje mund të prishen ngadalë, gjë që më pas mund të ndodhë gjatë një stili jetese që është tepër alkalik për disa muaj.

 • Ne pakësojmë ata faktorë që - përveç dietës - shkaktojnë edhe aciditet, si p.sh B. Stresi, shqetësimi dhe mjekimi i panevojshëm.

 • Ne gjithashtu sigurohemi që acidet dhe skorjet që kanë lindur në të kaluarën dhe ruhen në trup mund të eliminohen plotësisht me ndihmën e një programi efektiv dhe gjithëpërfshirës të deacidifikimit - derisa organizmi të ketë gjetur aftësinë e tij të pavarur për të rregulluar përsëri.


Çfarë ndodh gjatë dhe pas deacidifikimit?

Kur produktet e mbetura dhe acidet largohen nga trupi, kur mineralet alkaline dhe ushqimi me cilësi të lartë hyjnë në trup, shumë gjëra ndodhin në të njëjtën kohë. Këtu është një përzgjedhje e vogël:


 • Mbipesha shpesh është vetëm rezultat i acidozës. Deacidifikimi dhe pesha e tepërt praktikisht do të shkrihen më vete.

 • Me deacidifikimin, lëkura juaj bëhet më e fortë, thonjtë më të fortë dhe humbja e flokëve është një gjë e së kaluarës.

 • Alergjitë, dhimbjet e kokës dhe shumë sëmundje të tjera kronike lehtësohen nga deacidifikimi dhe mund të reduktohen më tej me një pastrim të mëvonshëm të zorrëve.

 • Dhimbja reumatike shpesh zvogëlohet ndjeshëm brenda ditëve të para të deacidifikimit.

 • Përveç kësaj, ju lutemi mos u habitni nëse papritmas keni nevojë për gota më të dobëta pas deacidifikimit të plotë dhe ndryshimit të dietës.

 • Sëmundjet infektive ose infeksionet kërpudhore të përsëritura gjithashtu mund të parandalohen në të ardhmen ose të shpërthejnë në një masë më të vogël, sepse deacidifikimi i rregullt në lidhje me një mënyrë jetese që është tepër alkaline forcon sistemin imunitar dhe trupi bëhet aq jetësor sa bakteret, viruset, kërpudhat dhe parazitët nuk kanë më asnjë shans. Përveç kësaj, një ekuilibër i balancuar acid-bazë tani siguron që vlerat e sakta të pH të mbizotërojnë si në zorrë ashtu edhe në vaginë. Vendosja e kërpudhave nuk është më e mundur atje në këto kushte.

 • Acidet dhe produktet e mbeturinave rrisin koagulimin e gjakut. Ata e bëjnë gjakun më të trashë dhe kështu rrisin rrezikun e arteriosklerozës. Enët e imëta të gjakut (kapilarët) mund të bllokohen. Nëse tani kryeni një deacidifikim, gjaku juaj do të bëhet më i hollë përsëri (gjë që lehtëson menjëherë zemrën tuaj). Por depozitat janë ende atje.

 • Shumë ngadalë, megjithatë, enët e gjakut të bllokuara pastrohen përsëri. Ky proces mund të zgjasë me vite. Nëse depozitat gjithashtu mund të hiqen plotësisht varet nga karakteristikat e tyre dhe nga shumë kërkesa të tjera personale (mosha, gjendja shëndetësore, etj.).


Por mbani mend një gjë: nëse një ditë të mirë arrini skorje që janë 10 vjeç dhe i hiqni ato nga trupi juaj, atëherë automatikisht do të ndiheni 10 vjet më të rinj. Pra, deacidifikimi ia vlen! Argëtohuni shumë me të.


Deacidifikimi i trupit me programin e duhur të deacidifikimit

Deacidifikimi - siç u përmend më lart - shoqërohet dhe mbështetet nga një dietë alkaline ose e tepërt alkaline. Ju mund të lexoni këtu se si mund të hartohet një dietë e tillë: Dieta alkaline


Sigurisht, ju gjithashtu përpiqeni të shmangni stresin gjatë trajtimit tuaj të deacidifikimit.


Tani zgjidhni një program deacidifikimi që ju përshtatet! Shitësi me pakicë (online) me siguri do t'ju ndihmojë të zgjidhni trajtimin ideal të deacidifikimit për ju.


Para së gjithash, kohëzgjatja e planifikuar është e rëndësishme. Dëshironi të deacidifikoheni për katër javë? Apo do të preferonit të merrnit kohën tuaj dhe të deacidifikoheshit për një periudhë prej 3 muajsh? Dëshironi gjithashtu të deacidifikoni butësisht? Apo dëshironi të deacidoni intensivisht?


Programet e buta të deacidifikimit përbëhen, për shembull, nga një çaj alkalik, korali detar Sango shumë themelor për të rineralizuar trupin dhe një banjë alkaline për deacidifikim përmes lëkurës.


Programet e deacidifikimit, të cilat jo vetëm që deacidifikohen jashtë dhe brenda qelizave, por gjithashtu kujdesen për mbrojtjen e qelizave gjatë deacidifikimit dhe një dietë të ekuilibruar për qelizën, gjithashtu ofrojnë antioksidantë dhe shtesa ushqimore holistike, si p.sh. B. algat spirulina.


Programet intensive të deacidifikimit deacidifikohen në disa nivele, stimulojnë formimin e bazës së trupit dhe madje detoksifikojnë në të njëjtën kohë. Përveç kësaj - si programet e përmendura më sipër - ato sigurojnë mbrojtjen e qelizave dhe ushqimin e qelizave. Një deacidifikim i tillë intensiv ende mund të kryhet gjatë një periudhe prej vetëm katër javësh.


Përshpejtoni deacidifikimin me nëntë këshilla

Ekzistojnë lloje të ndryshme të programeve të deacidifikimit: Ka programe deacidifikimi me dhe pa banjë alkaline, ka programe me furçë trupi për masazhe me furça të thata dhe ato pa, ka programe me dhe pa deodorant alkalik, programe me dhe pa çaj alkalik , etj


Në varësi të programit që zgjidhni, mund të zgjidhni masa shtesë nga këshillat e mëposhtme që mund të përshpejtojnë jashtëzakonisht shumë dhe të mbështesin deacidifikimin tuaj shumë personal dhe individual:


Këshilla 1 për deacidifikimin: Zgjidhni një pluhur holistik bazë

Për të shtuar substanca alkaline me cilësi të lartë në dietën tuaj, mund të spërkatni një pluhur alkalik mbi çdo vakt.


Këshilla 2 për deacidifikimin: pini çaj alkalik

Filloni ditën me një çaj alkaline të mëngjesit dhe përfundojeni me një çaj alkaline të mbrëmjes.


Këshilla 3 për deacidifikimin: Përdorni kujdes alkalik të trupit

Përdorni produktet bazë të kujdesit të trupit nëse është e mundur (shikoni kujdesin bazë të trupit)


Këshilla 4 për deacidifikimin: Kryeni masazhe të rregullta me furça të thata

Kryeni masazhe me furça të thata që do të aktivizojnë të gjithë sistemin tuaj limfatik dhe do të promovojnë masivisht deacidifikimin. Si një bonus i vogël, ju merrni lëkurë kadifeje.


Këshilla 5 për deacidifikimin: Zgjidhni mineralet bazë holistike

Për të neutralizuar acidet, organizmi normalisht përdor tamponë endogjenë si p.sh B. hidrogjen karbonati i natriumit. Në rastin e acidifikimit të tepërt, mekanizmat rregullatorë të trupit nuk funksionojnë më në mënyrë optimale.


Acidet tani janë neutralizuar me ndihmën e mineraleve bazë si magnezi ose kalciumi. Sidoqoftë, mënyra moderne e jetës shpesh siguron shumë pak minerale bazë për ruajtjen e funksioneve normale të trupit.


Nëse mineralet bazë tani gjithashtu duhet të përdoren për të neutralizuar sasi të mëdha, krejtësisht të panatyrshme të acideve, atëherë lindin mungesa serioze të bazës. Trupi tani duhet të huazojë minerale bazë (p.sh. kalcium) nga rezervat e tij minerale, p.sh. B. nga substanca juaj kockore.


Ky në thelb nuk është një problem - me kusht që mineralet bazë të kthehen në kocka (ose inde të tjera) sa më shpejt të jetë e mundur. Por në mënyrë katastrofike, kjo NUK ndodh.


Çdo ditë shumë acide hyjnë me ushqim jo të shëndetshëm, çdo ditë mbërrijnë shumë pak minerale bazë dhe çdo ditë mineralet huazohen nga substanca kockore ose nga depozitat e tjera minerale endogjene. Dhe këto hua nuk do të kthehen KURR.


Trupi DUHET të neutralizojë acidet që formohen - pavarësisht nga kostoja. Për shkak se gjaku GJITHMON duhet të jetë pak alkalik, pra të ketë një vlerë pH prej 7.3 deri në 7.45, çdo vlerë tjetër është kërcënuese për jetën për trupin. Prandaj, acidet që rezultojnë neutralizohen MENJIHER - edhe nëse e gjithë gjë është në kurriz të substancës kockore. Në fillim organizmit nuk i intereson. Ai duhet të mbijetojë tani.


Nëse osteoporoza, prishja e dhëmbëve ose arterioskleroza zhvillohen në një afat të gjatë për shkak të minierave të mineraleve, atëherë ai nuk kujdeset në këtë moment. Në fund të fundit, trupat tanë kurrë nuk heqin dorë nga shpresa se një ditë të mirë mund të kthehemi në shqisat tona dhe të fillojmë të jetojmë më të shëndetshëm.


Mineralet bazë holistike si p.sh B. korali detar Sango mund të ndryshojë pakësimin e mineraleve në trup. Së fundi, mineralet e huazuara mund të kthehen, acidet e tepërta neutralizohen lehtësisht dhe mund të krijohen rezerva të reja minerale.


Ju mund të lexoni detaje rreth koralit detar Sango këtu: koral detar Sango - mrekulli minerale në përsosmëri


Këshilla 6 për deacidifikimin: Përdorni sport, sauna dhe masazhe

Vini re se sa më e lartë të jetë temperatura e gjakut të tij, aq më shumë mbeturina mund të nxjerrë trupi juaj. Temperatura e trupit rritet me stërvitje të moderuar, me sauna, me masazhe ose me banja të nxehta alkaline.


Këshilla 7 për deacidifikimin: Shijoni banjot e rregullta alkaline

Relaksohuni në një banjë alkaline të paktën dy deri në tre herë në javë. Nëse nuk keni kohë për një banjë të plotë, duhet ta trajtoni veten me banja alkaline të këmbëve. Banjat bazë shpesh janë komponentët bazë të programeve të deacidifikimit.


Këshilla 8 për deacidifikim: Kushtojini vëmendje frymëmarrjes së duhur

Sigurohuni që të merrni frymë ngadalë dhe me qëllim, pasi acidi karbonik nxirret përmes mushkërive në formën e dioksidit të karbonit. Nëse mësoni të merrni frymë ngadalë dhe me vetëdije (p.sh. me frymëmarrje ritmike të jogës), atëherë tashmë mund të hiqni disa nga acidet që ndodhin çdo ditë nga trupi përmes mushkërive.


Këshilla 9 për deacidifikimin: Përdorni çorape alkaline

Trupi gjithashtu mund të deacidifikohet dhe të detoksifikohet përmes shputave të këmbëve. Ju mund ta mbështetni këtë duke deacidifikuar më tej me ndihmën e çorapeve alkaline ndërsa flini dhe duke u ngritur të nesërmen në mëngjes me një ndjenjë butësie.


Kontrolloni suksesin e deacidifikimit

Kontrolloni suksesin tuaj të deacidifikimit me ndihmën e shiritave të testit të pH. Ju mund të zbuloni se si mund të matet vlera e pH këtu: matja e vlerës së pH

 

Burimet e artikullit:

 • Entsäuerung des Körpers – Hier finden Sie Anleitungen (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit

 • Abol-Enein H et al., "Ionized alkaline water: new strategy for management of metabolic acidosis in experimental animals." Ther Apher Dial. 2009 Jun;13(3):220-4. (Ionisiertes basisches Wasser: Eine neue Strategie für die Behandlung der metabolischen Azidose bei Versuchstieren.)

 • Minich DM, Bland JS "Acid-alkaline balance: role in chronic disease and detoxification." Altern Ther Health Med. 2007 Jul-Aug;13(4):62-5. (Säure-Basen-Balance: Rolle bei chronischen Erkrankungen und Entgiftung.)

 • Yahagi N et al., "Effect of electrolyzed water on wound healing." Artif Organs. 2000 Dec;24(12):984-7. (Wirkung von Elektrolysewasser auf die Wundheilung.)

 • Ye J et al., "Inhibitory effect of electrolyzed reduced water on tumor angiogenesis." Biol Pharm Bull. 2008 Jan;31(1):19-26. (Inhibitorische Wirkung von elektrolysiertem reduziertem Wasser auf die Tumorangiogenese.)

 • Venkitanarayanan KS et al., "Efficacy of electrolyzed oxidizing water for inactivating Escherichia coli O157:H7, Salmonella enteritidis, and Listeria monocytogenes." Appl Environ Microbiol. 1999 Sep;65(9):4276-9. (Die Wirksamkeit von oxidierendem elektrolysierem Wasser zur Inaktivierung von Escherichia coli O157: H7, Salmonella Enteritidis und Listeria monocytogenes.)

 • Kim C et al., "Efficacy of electrolyzed oxidizing water in inactivating Salmonella on alfalfa seeds and sprouts." J Food Prot. 2003 Feb;66(2):208-14. (Die Wirksamkeit von elektrolysiertem oxidierendem Wasser bei der Inaktivierung von Salmonellen auf Alfalfa Samen und Keimlingen.)

 • Hanaoka K et al., "The mechanism of the enhanced antioxidant effects against superoxide anion radicals of reduced water produced by electrolysis." Biophys Chem. 2004 Jan 1;107(1):71-82. (Der Mechanismus der verstärkten antioxidativen Wirkung gegen Superoxidanionradikalen von reduziertem Wasser, welches durch Elektrolyse hergestellt wird.)

 • Lee MY et al., "Electrolyzed-reduced water protects against oxidative damage to DNA, RNA, and protein." Appl Biochem Biotechnol. 2006 Nov;135(2):133-44. (Elektrolysiertes reduziertes Wasser schützt vor oxidativen Schäden an DNA, RNA und Proteinen.)

 • Shirahata S et al., "Electrolyzed-reduced water scavenges active oxygen species and protects DNA from oxidative damage." Biochem Biophys Res Commun. 1997 May 8;234(1):269-74. (Elektrolysiertes reduziertes Wasser fängt aktive Sauerstoffspezies ab und schützt die DNA vor oxidativen Schäden.)

 • Park SK et al., "Electrolyzed-reduced water inhibits acute ethanol-induced hangovers in Sprague-Dawley rats." Biomed Res. 2009 Oct;30(5):263-9. (Elektrolysiertes reduziertes Wasser hemmt akuten Ethanol-induzierten Kater in Sprague-Dawley Ratten.)

 • Kim MJ et al., "Preservative effect of electrolyzed reduced water on pancreatic beta-cell mass in diabetic db/db mice." Biol Pharm Bull. 2007 Feb;30(2):234-6. (Konservierende Wirkung von elektrolysiertem reduziertem Wasser auf Pankreas-Beta-Zell-Masse bei diabetischen db / db-Musen.)

 • "Clinical evaluation of alkaline ionized water for abdominal complaints: Placebo controlled double blind tests" by Hirokazu Tashiro (Klinische Bewertung von alkalisch ionisiertem Wasser für abdominale Beschwerden: Placebo-kontrollierte Doppelblind-Tests) [PDF]

 • "Preliminary observation on changes of blood pressure, blood sugar and blood lipids after using alkaline ionized drinking water" by WANG Yu-lian (Hinweise auf Veränderungen von Blutdruck, Blutzucker und Blutfetten nach der Verwendung von basischem ionisiertem Trinkwasser)

 • Jin D et al., "Anti-diabetic effect of alkaline-reduced water on OLETF rats." Biosci Biotechnol Biochem. 2006 Jan;70(1):31-7. (Anti-Diabetes-Wirkung von basischem reduziertem Wasser auf OLETF Ratten.)

 • "Anticancer Effect of Alkaline Reduced Water" by Kyu-Jae LEE

 • "Clinical Studies on the use and effects of Ionized Alkaline (Reduced) Water" (Klinische Studien über den Gebrauch und die Wirkung von Ionisiertem Basischem (Reduziertem) Wasser) [Übersicht von Studien]

52 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page