top of page
 • Qendra e Shëndetit

Deacidifikohu, detoksifikohu- bëhu i shëndetshëm

Aktualisiert: 25. Okt. 2021


Deacidifikimi është një nga hapat më të rëndësishëm në rrugën drejt shëndetit. Si të deacidizoni siç duhet trupin besohet të ketë qenë prej kohësh e njohur. E megjithatë nuk është e pazakontë që sukseset të dështojnë pas disa kurave të deacidifikimit. Arsyeja: Shumë kurime të deacidifikimit deacidifikojnë traktin gastrointestinal. Sidoqoftë, ata nuk e deacidifikojnë indin dhe sigurisht që nuk e deacidifikojnë vetë qelizën.Deacidifikoni dhe detoksifikoni

Deacidifikimi është pjesë e stilit të jetesës sot. Deacidifikimi është i pashmangshëm - të paktën nëse njerëzit jetojnë në një mënyrë moderne dhe hanë në një mënyrë moderne. Ushqimet e gatshme, sallami, djathi, ushqimet e ëmbla, pijet e buta, kafeina, nikotina dhe alkooli janë pjesë e jetës së përditshme sot, por të gjitha ato e acidifikojnë tej mase organizmin. Toksinat mjedisore, metalet e rënda dhe helmet nga tekstilet ose materialet e ndërtimit janë gjithashtu acid. Stresi, ngacmimi dhe argumentet më në fund sjellin fuçinë acidike të quajtur tejmbushje njerëzore. Si rezultat, ka shumë deacidifikim, dhe të shpeshta, por jo të sakta.


Deacidifikimi - një ëndërr e parealizuar?

Normalisht, një trup i shëndetshëm mund të deacidifikojë dhe pastrojë veten rregullisht - pa ndërhyrjen njerëzore. Megjithatë, sot, kapacitetet e detoksifikimit dhe pastrimit të organizmit shpesh janë të mbingarkuara. Dhe kështu trupi shpesh nuk mund të deacidifikohet më vete.


Për deacidifikim të pavarur, atij i mungojnë kërkesat themelore të një stili jetese të shëndetshëm siç janë stërvitja, rrezet e diellit, mikronutrientët, relaksimi, uji, harmonia dhe - më e rëndësishmja - një dietë alkaline. Prandaj, deacidifikimi mbetet një ëndërr e paplotësuar për shumë njerëz dhe acidet dhe produktet e mbeturinave mbeten në indet ndërqelizore. Sidoqoftë, indi ndërqelizor në të vërtetë ka detyrën e furnizimit dhe asgjësimit të qelizave.


Indi ndërqelizor mund të imagjinohet si një supermarket për qelizat me një strukturë të bashkuar të depozitimit të mbeturinave. Qelizat marrin gjithçka që u nevojitet nga indet ndërqelizore: glukozë, oksigjen, vitamina, aminoacide, acide yndyrore, minerale, etj.


Në të njëjtën kohë, ata lëshojnë përgjithmonë mbeturinat e tyre, përfshirë acidet, në indet ndërqelizore. Indi ndërqelizor është i varur nga një mekanizëm transporti i shkathët. Ushqyesit dhe mikronutrientët duhet të futen dhe mbeturinat duhet të transportohen larg.


Nëse nuk deacidifikohet, qeliza mbytet

Nëse tani ka mbi-acidifikim, atëherë indi ndërqelizor keqpërdoret si një depozitë për acidet dhe produktet e mbeturinave. Kjo bën që rrjedha të ngecë. Mbeturinat nuk mund të transportohen më larg dhe mbeten, gjë që e acaron më tej acidifikimin dhe skorjen.


Në një moment pothuajse nuk ka mbetur hapësirë ​​për mbeturina të tjera, përfshirë acidet. Qelizat nuk e dinë më se çfarë të bëjnë me mbeturinat e tyre dhe duhet t'i ruajnë ato brenda. Si rezultat, vetë qeliza tani gjithashtu acidifikohet tej mase.


Në rastin e indeve të ngordhura ndërqelizore, sigurisht që furnizimi me lëndë ushqyese është gjithashtu në rrezik. Si duhet që lëndët ushqyese dhe mikronutrientët të gjejnë rrugën drejt qelizave kur indi ndërqelizor është plot me produkte të mbeturinave dhe acide? Qeliza jo vetëm që pothuajse mbytet nga mbeturinat e veta, por gjithashtu vështirë se merr ushqyesit e nevojshëm urgjentisht.


Qeliza jeton si në një lagje të varfër. Ajo është e uritur dhe e rrethuar nga mbeturinat. E kuptueshme kur zemërohet.


Acidifikimi ju bën të sëmurë dhe të shëmtuar

Sidoqoftë, indet ndër-qelizore të skorjet dhe mbi-acid, së bashku me qelizat e kequshqyera dhe acidike, janë parakushti për gjithçka që ne në të vërtetë nuk duam:


 • Obeziteti

 • Celulitit

 • Venat me variçe

 • Venat merimangë

 • Lëkurë me njolla ose gri

 • Renia e flokeve

 • thonjtë e brishtë

 • Shqetësim i përbashkët

 • Probleme me dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve

 • sy te keqinj

 • Mungesa e përqendrimit dhe shumë më tepër


Deacidifikimi ju bën të shëndetshëm dhe tërheqës

Sidoqoftë, ajo që do të donim do të ishte kjo:


 • Pesha ideale

 • Lëkurë e lëmuar dhe e patëmetë

 • Enët e gjakut të shëndetshme

 • Flokë të plotë dhe të shëndetshëm

 • Thonj të fortë

 • Lidhje të lëvizshme

 • Dhëmbë të shëndetshëm në pleqëri

 • Vizion i mprehtë

 • Aftësia për t'u përqendruar dhe shumë gjëra më pozitive


Fjala magjike që deacidifikon trupin

Deacidifikimi është fjala magjike. Megjithatë, kjo nuk është asgjë e re. Prandaj, gjysma e botës aktualisht është deacidifikuar - kryesisht në mënyrën e mëposhtme:


 1. Një pluhur bazë merret në mënyrë që t'i sigurojë organizmit minerale të mjaftueshme që i nevojiten për të neutralizuar acidet dhe për t'i bërë produktet e mbeturinave të disponueshme për kullimin.

 2. Banjat alkaline përdoren në mënyrë që të jenë në gjendje të nxjerrin produkte dhe acide të mbeturinave përmes lëkurës. Përveç kësaj, masazhet me furça kryhen për të stimuluar deacidifikimin përmes limfës.

 3. Ju ndryshoni dietën tuaj në një dietë alkaline, kështu që shmangni ushqimet që formojnë acid dhe preferoni ushqimet alkaline. Këtu është një listë e ushqimeve acidike dhe bazë.

 4. Ju përkushtoheni aktivitetit të moderuar fizik.

 5. Ju përpiqeni të shmangni stresin.


Nëse deacidifikimi dështon

Këto masa janë sigurisht tashmë të shkëlqyera. Sidoqoftë, suksesi është shumë shpesh i kufizuar ose nuk materializohet fare. Pse? Nuk ka asgjë të keqe me pikat 2 deri në 5. Ato jo vetëm që mbështesin deacidifikimin efektiv, por janë gjithashtu një parakusht për të parandaluar që acidet e mëtejshëm të padëshiruar të vendosen në trup. Por ka dy probleme serioze që parandalojnë deacidifikimin.


Deacidifikimi kërkon një dietë alkaline

Problemi 1: Dieta zakonisht ndryshon vetëm pjesërisht. Nga njëra anë, sepse zakonet janë të vështira për t'u ndryshuar. Nga ana tjetër, sepse mungojnë informacionet e duhura dhe motivimi i duhur. Një kurë e veçantë detoksifikimi është mënyra ideale për të filluar me dietën e duhur të tepërt alkaline. Me një trajtim të tillë detoksifikues të drejtuar gjatë katër javëve, do të mësoni me lehtësi se si të ndryshoni zakonet tuaja të të ngrënit dhe do të merrni një sërë recetash të përshtatshme.


Mund të festoni në baza alkaline

Mësoni më shumë rreth mëngjesit të larmishëm alkalik dhe njihuni me ëmbëlsirat alkaline të shëndetshme që deacidifikojnë. Eksperimentoni me llaçet bazë, pjatat bazë të patates dhe ushqimet bazë. Zhyt veten në botën alkaline të lakërve të freskët dhe të shëndetshëm. Dhe nëse doni të njihni stilin e fundit të jetesës alkaline, atëherë duhet të jeni të zgjuar në lidhje me smoothie -t e gjelbër.


Deacidifikimi ka nevojë për preparate alkaline me cilësi të lartë

Problemi 2: Sidoqoftë, masat e mësipërme VETEM shpesh nuk janë të mjaftueshme për të deacidifikuar me sukses. Në shumë raste ata nuk arrijnë të deacidifikojnë organizmin dhe veçanërisht pjesën e brendshme të qelizës. Për këtë arsye, një përgatitje bazë (pika 1) përshkruhet gjithmonë për kurat e deacidifikimit. Dhe pikërisht këtu - në cilësinë e përgatitjes bazë - që fshihet arsyeja e kurimeve të pasuksesshme të deacidifikimit.


Acidifikimi i qelizave

Shumë preparate bazë shpesh vetëm deacidifikojnë traktin gastrointestinal, por jo indin dhe gjithashtu vetë qelizat. Dhe kështu shumica e produkteve të mbeturinave dhe gjithashtu shumë acide mbeten në trup. Acidifikimi nuk ndodh vetëm në traktin gastrointestinal, ku mund të neutralizohet relativisht lehtë me mineralet e përmendura. Acidizimi gjithashtu ndodh drejtpërdrejt në qelizë - me efekte shkatërruese.


Duhet të dini:


 • Një qelizë bazë (= e shëndetshme) ngarkohet negativisht.

 • Një qelizë tepër acidike (= e sëmurë) është e ngarkuar pozitivisht.

 • E njëjta gjë vlen edhe për magnet hekuri me polet veriore dhe jugorë me ngarkesa elektromagnetike: polet / ngarkesat e njëjta zmbrapsin njëra -tjetrën, polet / ngarkesat e ndryshme tërheqin njëri -tjetrin.

 • Qeliza ushqehet me mjete elektromagnetike.

 • Ushqyesit për të cilët ka nevojë qeliza janë të ngarkuar pozitivisht.

 • Nëse qeliza është bazë = e shëndetshme = e ngarkuar negativisht, ajo mund të tërheqë lëndë ushqyese dhe kështu të ushqehet dhe të prodhojë energji.

 • Nëse qeliza është acidike = e sëmurë = e ngarkuar pozitivisht, ajo hedh lëndë ushqyese, kështu që nuk mund të ushqehet më, nuk mund të prodhojë energji dhe trupi prishet.


Një qelize acidike mund t'i ofrohet aq pluhur bazë ose lëndë ushqyese sa të dëshirojë - thjesht nuk mund të thithë mineralet ose lëndët ushqyese. Deacidifikimi nuk ndodh dhe nuk ka sukses terapeutik.


Deacidifikoni qelizën

Sidoqoftë, ekziston një rrugëdalje. Qeliza tani mund të çlirohet shpejt dhe në mënyrë efektive nga ngurtësia e reagimit të saj acid dhe të shndërrohet në një gjendje të gjallë bazë - me koncentratin bazë të aktivizuar të ujit Bazat Aktive.


Përsëri, duhet të dini:


 • Ngarkesa pozitive e një qelize tepër acidike krijohet nga një përqendrim i lartë i joneve H +.

 • Uji (H2O) është një molekulë dhe përbëhet nga 2 atome hidrogjeni (2 herë H) dhe 1 atom oksigjeni (1 herë O), pra emri H2O.

 • Tani uji gjithashtu mund të shndërrohet në një formë joni. Kjo kërkon rrymë të fortë elektrike, kripë dhe kërkesa të tjera të veçanta teknologjike. Pastaj ju merrni jonet H + të ngarkuar pozitivisht (një për molekulën e ujit) dhe jonet OH të ngarkuar negativisht (gjithashtu një për molekulën e ujit). Ky është akoma ujë, por tani ka një potencial të madh elektrik dhe ... është shumë themelor.


Deacidifikimi me baza aktive

Emri i këtij uji është "baza aktive". Nëse e pini këtë ujë, këto jone H + dhe OH - notojnë në indet ndërqelizore, domethënë në lëngun që është rreth qelizave. Jonet H + të ngarkuar pozitivisht zmbrapsen nga qeliza e ngarkuar pozitivisht sepse është shumë acid, por jonet OH të ngarkuar negativisht tërhiqen dhe mund të futen në qelizë.


Deacidifikoni çdo qelizë të vetme

Dhe tani ndodh gjëja interesante:


Një pjesë e joneve negative OH - depërtuese kombinohen me jonet pozitivë H + (të cilët janë brenda qelizës) për të formuar ujë. Pjesa tjetër e sjell qelizën në një gjendje të ngarkuar negativisht, pra themelore. Uji i sapo krijuar lan mbeturinat e grumbulluara nga qeliza, ndërsa në të njëjtën kohë qeliza mund të tërheqë dhe thithë lëndë ushqyese përsëri për shkak të ngarkesës negative, sepse vetëm tani - meqenëse mbeturinat janë hequr - ka përsëri hapësirë ​​për lëndë ushqyese.


Qeliza nuk ka pse të jetojë në ndyrësi dhe uri. Ajo është kujdesur mirë përsëri dhe gjithçka rreth saj është me shkëlqim të pastër. Lagja e zymtë u shndërrua në një zonë të rregullt banimi.


Deacidifikohet me baza aktive

Aktiv-Basen është një koncentrat me një vlerë pH midis 10.5 dhe 11. Prandaj, merret vetëm në sasi të vogla dhe hollohet me ujë.


Rekomandimi i konsumit: Dy herë në ditë, shtoni 25 mililitra në rreth 150 mililitra ujë (kjo është një gotë e vogël) dhe pini rreth 1 orë para një vakt.


Një kurë deacidifikimi me baza aktive duhet të kryhet dy herë në vit thjesht si një profilaktikë. Në rastin e ankesave, më shpesh për t'i dhënë qelizave mundësi të mjaftueshme për të lënë në të vërtetë gjendjen acidike të ngurtësisë së reagimit.


Zbuloni tani se si mund të deacidifikoni saktë dhe me sukses. Ne gjithashtu paraqesim katër kura të deacidifikimit-ato të duhurat për çdo person, çdo gjendje dhe çdo ditë të përditshme. Dy prej tyre bazohen në baza aktive dhe rekomandohen veçanërisht për ata njerëz që kanë qenë acidë për një kohë të gjatë dhe duan që më në fund të gjejnë një rrugëdalje:


Programi i deacidifikimit

 1. Kryeni një program deacidifikimi 1 deri në 3 muaj, p.sh. me koncentratin bazë të ujit të aktivizuar (bazat aktive). Këto programe lejojnë deacidifikim jashtë dhe brendaqelizor. Si pjesë e një kure të deacidifikimit me cilësi të lartë - në varësi të kurës së zgjedhur - do të shoqëroheni nga përbërës të tjerë që përshpejtojnë dhe intensifikojnë deacidifikimin, si p.sh. B. banjot bazë, substancat e hidhura, bentoniti i lëngshëm, çaji bazë, etj.

 2. Nëse investimi ditor i kohës për një program kaq të plotë duket shumë i lartë, por prapëseprap doni të deacidifikoni, atëherë mund të zgjidhni metodën më të thjeshtë, por akoma të suksesshme të deacidifikimit me baza aktive. Aktiv Basen është një koncentrat uji i aktivizuar me alkaline që mund të deacidifikojë trupin deri në nivelin qelizor. Kur deacidifikoni me baza aktive, ju duhet të mendoni vetëm për marrjen e bazave aktive dy herë në ditë. Kjo eshte e gjitha.

 3. Hani një tepricë të bazave - edhe PAS trajtimit tuaj të deacidifikimit 1 deri në 3 muaj. Kura ishte vetëm fillimi! Ato skorje që kanë qenë në trupin tuaj për shumë vite shpesh mund të eliminohen vetëm pas disa muajve të një stili jetese alkaline. Përveç kësaj, ju duhet të eliminoni vazhdimisht acidet që vijnë vazhdimisht, ose ato që dalin nga stresi mendor ose fizik, në baza ditore.

 4. Nëse dëshironi të vazhdoni të hani ushqime acidike dhe të pashëndetshme herë pas here, ju duhet të furnizoni rregullisht trupin tuaj me minerale alkaline të cilësisë së lartë (p.sh. një pluhur me bazë perimesh, një përzierje citrate ose korale deti Sango) në mënyrë që sa më shumë acide të jetë e mundur mund të hiqet Çdo ndryshim në drejtimin e një diete të shëndetshme rrit shanset për deponimin e plotë të mbeturinave në baza ditore.

 5. Integroni pikat vijuese (ose të paktën disa prej tyre) në rutinën tuaj të ardhshme ditore:

 • Filloni ditën me një çaj alkalik të mëngjesit.

 • Përdorni produktet bazë të kujdesit të trupit nëse është e mundur (shikoni kujdesin bazë të trupit, p.sh. UrDeo® bazë, një xhel alkalik dushi, një shampo alkaline, etj.)

 • Orientoni dietën tuaj sipas informacionit në artikull dieta alkaline dhe ushqimi i shëndetshëm si dhe recetat tona alkaline.

 • Nëse jeni me nxitim në mëngjes, mund të hani mëngjes me një muesli bazë të përgatitur shpejt.

 • Për të shtuar substanca alkaline me cilësi të lartë në dietën tuaj, mund të spërkatni një pluhur bazë me bazë bimore mbi çdo vakt.

 • Mineralet bazë organike si p.sh B. Koralet detare Sango merren rregullisht në mënyrë që trupi më në fund të kthejë të gjitha mineralet në depozitat e tij minerale që kishte marrë hua nga atje gjatë mbishfrytëzimit.

 • Relaksohuni në një banjë alkaline të paktën dy deri në tre herë në javë. Nëse nuk keni kohë për një banjë të plotë, duhet ta trajtoni veten me banja alkaline të këmbëve.

 • Sigurohuni që të merrni frymë thellë, me vetëdije.

 • Planifikoni stërvitje të moderuar dhe vizita në sauna në orarin tuaj javor.

 • Në mbrëmje mund të shijoni një çaj alkaline të mbrëmjes.

 • Në naturopati, supozohet gjithashtu se thembra e këmbëve gjithashtu mund të deacidifikohet dhe për këtë arsye rekomandohen çorape alkaline, të cilat vishen gjatë natës dhe vazhdojnë të deacidifikohen gjatë gjumit.

 • Kontrolloni suksesin tuaj në deacidifikim me testin acid-bazë Sander.


Testi acid-bazë tregon shkallën e aciditetit tuaj

Para një terapie alkaline (deacidifikim), ju mund të përcaktoni shkallën e aciditetit tuaj me ndihmën e një testi acid-bazë. Në këtë mënyrë, është shumë më e lehtë të vlerësohet nëse dhe në çfarë forme kërkohet deacidifikim.


Ndërsa ju mund të matni vlerën e pH të urinës vetëm me një shirit testues të vlerës së pH (e cila mund të jetë akoma në rregull edhe nëse jeni bërë prej kohësh shumë acid), testi acid-bazë Sander mund të përdoret për të përcaktuar në mënyrë specifike se si bëhet fjalë kapaciteti i deacidifikimit të trupit.


Testi mund të blihet në internet. Mostrat e urinës të marra në shtëpi do të dërgohen në laboratorin e specifikuar. Rezultatet e testit acid-bazë do t'i merrni me postë dhe email brenda pak ditësh. Ne i kemi shpjeguar detajet këtu: Terapia alkaline

 

Burimet e artikullit:

 • Entsäuern, entschlacken – gesund sein (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit

 • Abol-Enein H et al., "Ionized alkaline water: new strategy for management of metabolic acidosis in experimental animals." Ther Apher Dial. 2009 Jun;13(3):220-4. (Ionisiertes basisches Wasser: Eine neue Strategie für die Behandlung der metabolischen Azidose bei Versuchstieren.)

 • Minich DM, Bland JS "Acid-alkaline balance: role in chronic disease and detoxification." Altern Ther Health Med. 2007 Jul-Aug;13(4):62-5. (Säure-Basen-Balance: Rolle bei chronischen Erkrankungen und Entgiftung.)

 • Yahagi N et al., "Effect of electrolyzed water on wound healing." Artif Organs. 2000 Dec;24(12):984-7. (Wirkung von Elektrolysewasser auf die Wundheilung.)

 • Ye J et al., "Inhibitory effect of electrolyzed reduced water on tumor angiogenesis." Biol Pharm Bull. 2008 Jan;31(1):19-26. (Inhibitorische Wirkung von elektrolysiertem reduziertem Wasser auf die Tumorangiogenese.)

 • Venkitanarayanan KS et al., "Efficacy of electrolyzed oxidizing water for inactivating Escherichia coli O157:H7, Salmonella enteritidis, and Listeria monocytogenes." Appl Environ Microbiol. 1999 Sep;65(9):4276-9. (Die Wirksamkeit von oxidierendem elektrolysierem Wasser zur Inaktivierung von Escherichia coli O157: H7, Salmonella Enteritidis und Listeria monocytogenes.)

 • Kim C et al., "Efficacy of electrolyzed oxidizing water in inactivating Salmonella on alfalfa seeds and sprouts." J Food Prot. 2003 Feb;66(2):208-14. (Die Wirksamkeit von elektrolysiertem oxidierendem Wasser bei der Inaktivierung von Salmonellen auf Alfalfa Samen und Keimlingen.)

 • Hanaoka K et al., "The mechanism of the enhanced antioxidant effects against superoxide anion radicals of reduced water produced by electrolysis." Biophys Chem. 2004 Jan 1;107(1):71-82. (Der Mechanismus der verstärkten antioxidativen Wirkung gegen Superoxidanionradikalen von reduziertem Wasser, welches durch Elektrolyse hergestellt wird.)

 • Lee MY et al., "Electrolyzed-reduced water protects against oxidative damage to DNA, RNA, and protein." Appl Biochem Biotechnol. 2006 Nov;135(2):133-44. (Elektrolysiertes reduziertes Wasser schützt vor oxidativen Schäden an DNA, RNA und Proteinen.)

 • Shirahata S et al., "Electrolyzed-reduced water scavenges active oxygen species and protects DNA from oxidative damage." Biochem Biophys Res Commun. 1997 May 8;234(1):269-74. (Elektrolysiertes reduziertes Wasser fäng taktive Sauerstoffspezies ab und schützt die DNA vor oxidativen Schäden.)

 • Park SK et al., "Electrolyzed-reduced water inhibits acute ethanol-induced hangovers in Sprague-Dawley rats." Biomed Res. 2009 Oct;30(5):263-9. (Elektrolysiertes reduziertes Wasser hemmt akuten Ethanol-induzierten Katerin Sprague-Dawley Ratten.)

 • Kim MJ et al., "Preservative effect of electrolyzed reduced water on pancreatic beta-cell mass in diabetic db/db mice." Biol Pharm Bull. 2007 Feb;30(2):234-6. (Konservierende Wirkung von elektrolysiertem reduziertem Wasser auf Pankreas-Beta-Zell-Masse bei diabetischen db/db-Mäusen.)

 • "Clinical evaluation of alkaline ionized water for abdominal complaints: Placebo controlled double blind tests" by Hirokazu Tashiro (Klinische Bewertung von alkalisch ionisiertem Wasser für abdominale Beschwerden: Placebo-kontrollierte Doppelblind-Tests)

 • "Preliminary observation on changes of blood pressure, blood sugar and blood lipids after using alkaline ionized drinking water" by WANG Yu-lian (Hinweise auf Veränderungen von Blutdruck, Blutzucker und Blutfetten nach der Verwendung von basischem ionisiertem Trinkwasser)

 • Jin D et al., "Anti-diabetic effect of alkaline-reduced water on OLETF rats." Biosci Biotechnol Biochem. 2006 Jan;70(1):31-7. (Anti-Diabetes-Wirkung von basischem reduziertem Wasser auf OLETF Ratten.)

 • "Anticancer Effect of Alkaline Reduced Water" by Kyu-Jae LEE

 • "Der Weg zurück in die Jugend" von Sang Whang, ISBN 3-8334-1485-5

 • "Trink Dich basisch" von Asenbaum, Ferger, Dr. Irlacher ISBN 978-3-9811204-2-4

 • "Clinical Studies on the use and effects of Ionized Alkaline (Reduced) Water" (Klinische Studien über den Gebrauch und die Wirkung von Ionisiertem Basischem (Reduziertem) Wasser)

14 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page