top of page
  • Qendra e Shëndetit

Detoksifikimi – por pa kriza shëruese


Një program detoksifikimi nuk shkon gjithmonë pa probleme. Shumë njerëz raportojnë se nuk ndjehen mirë dhe kanë të gjitha llojet e ankesave. Ju përjetoni një të ashtuquajtur krizë shëruese – siç quhen shpesh simptomat e pakëndshme gjatë detoksifikimit. Por a duhet të vuani në të vërtetë në mënyrë që të jeni të shëndetshëm dhe të detoksifikuar në një moment? Apo nuk janë shërimi i krizave shumë më tepër efekt anësor i programeve të papërshtatshme të detoksifikimit që janë shumë të forta? A është i mundur detoksifikimi pa ndonjë shqetësim?


Krizat gjatë detoksifikimit

A keni detoksifikuar ndonjëherë? Ndoshta gjithçka shkoi mirë dhe ju ndiheshit mirë. Ose ndoshta keni qenë në një mënyrë të keqe. Keni ndjerë të sëmurë dhe marramendje dhe keni pasur probleme me tretjen. Ata vjellën dhe u ulën në tualet me diarre. Ju dhimbte koka dhe zemra ju rrihte fort.


Kjo mund të ketë qenë një krizë detoksifikimi ose shërimi - të paktën kështu shpjegohen shpesh kushtet e këtij lloji.


Simptomat mund të jenë mezi të dukshme, por ato gjithashtu mund të jenë shumë kufizuese – në varësi të programit të detoksifikimit dhe gjendjes së personit në fjalë.


Sa më e keqe të jetë kriza, aq më efektiv është detoksikimi?

Shpesh, programet e detoksifikimit madje gjykohen se janë më të mira, sa më keq të jenë gjatë kohës që po kryhen. Besohet se sa më të tmerrshme të jenë simptomat e detoksifikimit, aq më i thellë është detoksikimi. Njeriu beson se nuk ka shërim derisa dikush të ketë kaluar nëpër ferr.


Kjo më pas çon në faktin se shumë prodhues të programeve të detoksifikimit i bashkojnë ato në një mënyrë të synuar në mënyrë të tillë që ata që duan të detoksojnë të përjetojnë vuajtjet më të mëdha të mundshme - të paktën në SHBA, ku lejohen dukshëm më shumë përbërës sesa në Evropë. .


Askush nuk e di nëse arsyeja e simptomave është në të vërtetë detoksikimi apo nëse është në të vërtetë e kundërta, domethënë helmimi nga përbërësit e papërshtatshëm në programin e detoksifikimit.


Megjithatë, fakti është: Detoksifikimi nuk duhet të shoqërohet me ankesa. Detox gjithashtu mund të kalojë plotësisht pa u vënë re dhe këndshëm.


Por çfarë ndodh kur ka një detoks në trup? Çfarë është ajo që mund të çojë në të përziera dhe keqtrajtim apo edhe në një ndjenjë të rëndë sëmundjeje?


Kjo ndodh me krizën e shërimit

Sigurisht, shpjegimet e mëposhtme janë tepër të thjeshtuara, dhe në realitet detoksikimi është shumë më i ndërlikuar. Por proceset e detajuara nuk do të na ndihmonin vërtet ta kuptojmë çështjen:


Mëlçia filtron toksinat nga gjaku (droga, kimikate, metale të rënda, toksina të të gjitha llojeve).


Së bashku me biliare, këto toksina arrijnë në traktin e sipërm të tretjes (zorrën e hollë).


Sidoqoftë, zorra e hollë është vendi i përthithjes së lëndëve ushqyese. Kjo do të thotë se këtu shumica e lëndëve ushqyese nga ushqimi përthithen përmes mukozës së zorrës së hollë dhe lëshohen në gjak.


Nëse helmet tani futen në zorrën e hollë, atëherë edhe këto - ashtu si lëndët ushqyese - mund të hyjnë në qarkullimin e gjakut përmes mukozës së zorrëve të vogla dhe më pas të qarkullojnë përsëri në trup. Këtu flitet për të ashtuquajturin qarkullim enterohepatik.


Helmimi në vend të detoksifikimit?

Meqenëse mëlçia lëshon natyrshëm një sasi të madhe helmesh në fshikëzën e tëmthit gjatë detoksifikimit, që do të thotë se një numër i madh i helmeve përfundojnë në zorrë dhe në fund një pjesë e madhe e helmeve kthehen në gjak, kjo çon në helmim akut të trupit.


Megjithatë, nëse siguroheni që disa fibra dhe substanca absorbuese (të tilla si pluhuri i lëvores së psiliumit dhe bentoniti) tashmë janë duke pritur në zorrët tuaja, atëherë toksinat mund të absorbohen prej tyre dhe të mos hyjnë më në gjak. Do të kaloni në jashtëqitje një herë e përgjithmonë.


Fibrat dietike nga frutat dhe perimet (pektina, celuloza) gjithashtu mund të thithin dhe largojnë disa nga toksinat.


Megjithatë, nëse kjo fibër nuk është e pranishme, B. mund të jetë rasti me një dietë me lëngje të pastër - veçanërisht nëse lëngjet pihen pa tul - atëherë mund të ndodhin kriza të rënda detoksifikimi. Në këtë rast, organizmi është në ri-helmim të vazhdueshëm.


Asnjëherë mos detoksifikoni pa fibra!

Pra, nëse po detoksifikoheni pa fibra ose substanca absorbuese, atëherë në thelb po bëni sa më poshtë:


  1. Nëpërmjet komponentëve detoksifikues të regjimit tuaj të detoksifikimit, ju tërheqni të gjitha toksinat dhe metalet e rënda nga qelizat, indet dhe organet.

  2. Këto toksina tani janë të përqendruara në mëlçi dhe fshikëzën e tëmthit.

  3. Herët a vonë këto toksina të përqendruara do të arrijnë të gjitha menjëherë në zorrën e hollë. Shfaqen simptoma të rënda të helmuese.

Detoksifikimi pa fibra ose adsorbentë është gjithçka tjetër veçse i rekomandueshëm.


Diarre gjatë detoksifikimit

Është edhe më keq që ka shumë programe detoksifikimi që rekomandojnë të pini vetëm ujë dhe lëngje pa fibra. Në të njëjtën kohë, merren produkte të forta që mobilizojnë sa më shumë toksina nga indet.


Me shumë fat, diarreja e rëndë shfaqet përpara se shumë toksina të mund të hyjnë përsëri në gjak përmes mukozës së zorrëve.


Diarreja zakonisht vjen me ngërçe të rënda.


Kur diarreja më në fund qetësohet, njerëzit shpesh thonë: "Ndihem shumë mirë, shumë më mirë se më parë!"


Përveç faktit që ndiheni gjithmonë më mirë kur diarreja të qetësohet, me detoks sigurisht që nuk duhet të kuptoni se sëmureni fillimisht, për t'u ndjerë sërish mirë më pas.


Nuk ka asgjë për të thënë kundër disa diarreve, por diarreja si ngërçe dhe e dhimbshme nuk duhet të ndodhë gjatë detoksifikimit dhe nuk është një shenjë e shërimit që po afrohet, por thjesht një tregues i pranisë së laksativëve shumë të fortë në programin e detoksifikimit.


Si pjesë e dietës dhe gjithashtu si pjesë e detoksifikimit, lëngjet mund të përdoren në mënyrë natyrale dhe kanë veti të mrekullueshme që mbështesin çdo proces shërimi. Ata thjesht nuk duhet të jenë ushqimi i vetëm gjatë një detoksikimi pa fibra.


Detoksifikimi funksionon pa vuajtje dhe agoni

Pra, mos e lini veten të bindeni se dhimbja dhe vuajtja gjatë detoksifikimit janë pjesë e rrugëtimit tuaj drejt shpëtimit dhe shëndetit dhe ndoshta edhe rritjes shpirtërore.


Detoksifikimi dhe shërimi duhet gjithashtu të jenë në gjendje të funksionojnë ndryshe: domethënë në mënyrë të këndshme dhe në mënyrë të tillë që të mund të vazhdoni të kryeni aktivitetet tuaja të përditshme në të njëjtën kohë dhe të mos jeni të sëmurë në shtrat.


Gjithashtu mbani në mend se organizmi detoksifikohet çdo ditë. Mëlçia dhe veshkat tona janë aty për t'u detoksikuar çdo ditë. Sistemi ynë limfatik dhe zorrët janë plot me aktivitet detoksifikues.


Pra, trupi ynë ka aq shumë mekanizma detoksifikues, saqë duhet t'i mbështesim me mjete natyrale dhe të mos shkaktojmë diarre dhe nauze.


Mund të lexoni gjithashtu: Si ta pastroj mëlçinë?


Si e mbështetni detoksifikimin e përditshëm të trupit?

Shumë thjesht: me ushqim dhe fibra absorbuese.


Çdo ushqim i shëndetshëm dhe natyral mund të shihet si pjesë e një procesi detoksifikimi që ndihmon trupin të detoksifikohet butësisht dhe vazhdimisht.


Çdo gotë ujë detoksifikon, çdo copë selino detoksifikon, çdo gotë lëng bari elbi detoksifikon, çdo porcion spirulina ose klorella detoksifikon, çdo lëvizje fizike detoksifikon, çdo majë thike detoksifikon substanca të hidhura dhe çdo frymëmarrje e thellë dhe e relaksuar detoksifikon gjithashtu. .


Nëse më pas integroni edhe fibra në formën e bentonitit dhe pluhurit të lëvores së psiliumit, të gjitha toksinat në zorrë mund të absorbohen dhe shkarkohen. Mund të lexoni se si vazhdoni këtu: Si funksionon pastrimi i zorrës së trashë?


Sigurisht, kjo mund të arrihet vetëm me një dietë vërtet cilësore dhe jo me produkte të gatshme të përpunuara shumë, me vitalitet të ulët dhe me ndotës. Nga ana tjetër, këto të fundit rrisin helmimet kronike dhe depozitimin e helmeve në organizëm. Ata e mbingarkojnë sistemin dhe vetëm atëherë bëjnë të nevojshme një kurë detoksifikimi të vërtetë, por të butë.


Mos harroni kurrë: detoksikimi nuk duhet të dëmtojë!

Nëse vuani shumë gjatë detoksifikimit, atëherë mund të ketë diçka që nuk shkon me qasjen tuaj! Jini të butë me veten dhe trupin tuaj! Nuk torturohet një person i sëmurë shtesë. Ai ngushëllohet dhe kujdeset për të. Dhe kjo është pikërisht ajo që duhet të bëni edhe me veten tuaj!


Ju urojmë suksese me detoksikun tuaj të radhës


Ekipi juaj nga qendra e shëndetit.

 

Burimet e artikullit:

Tags:

21 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Commentaires


bottom of page