top of page
  • Qendra e Shëndetit

Hidroterapi e zorrës së trashë (Colon-Hydro-Therapie)

Aktualisiert: 26. Okt. 2021


Në hidroterapinë e zorrës së trashë - një formë e pastrimit të zorrëve - zorra e trashë shpëlahet me ujë dhe pastrohet plotësisht gjatë procesit. Numri i seancave ndryshon shumë individualisht dhe varet nga pacienti dhe gjendja e tij shëndetësore.


Hidroterapia e zorrës së trashë - një formë moderne e ujitjes së zorrëve

Shpërlarja e zorrës së trashë (klizmat) ishte tashmë e zakonshme në kohët e lashta për të siguruar lehtësim të menjëhershëm, veçanërisht në rastin e kapsllëkut. Kjo procedurë pothuajse nuk ka ndryshuar deri më sot.


Sidoqoftë, falë teknologjisë moderne, ajo është bërë edhe më efektive dhe, mbi të gjitha, e lirë nga rrethanat shoqëruese të pakëndshme. Forma e praktikuar aktualisht e hidroterapisë së zorrës së trashë vjen nga SHBA dhe është praktikuar për shumë vite, kryesisht nga praktikues alternativë - jo aq shumë për të lehtësuar kapsllëkun, por më tepër për pastrimin intensiv të zorrës së trashë.


Hidroterapia e zorrës së trashë - e rehatshme dhe relaksuese

Hidroterapia e zorrës së trashë (CHT) është një metodë moderne dhe në të njëjtën kohë e thellë e pastrimit të zorrës së trashë. Pacienti qëndron i relaksuar dhe i mbuluar në një pozicion të rehatshëm anësor. Një tub plastik i shkurtër steril futet në hapjen e tij anal.


Uji në temperatura të ndryshme (temperatura e ujit 25 deri 41 gradë Celsius) rrjedh përmes tubit plastik në zorrë. Uji i ngrohtë relakson dhe liron muskujt e zorrëve. Deri në këtë pikë, CHT nuk është aspak e ndryshme nga një klizmë që çdokush mund të bëjë në shtëpi.


Nuk ka nevojë të shkoni në tualet me hidroterapi të zorrës së trashë

Avantazhi i pamposhtur i CHT, megjithatë, është se sapo uji të jetë në zorrë, nuk keni pse të shkoni në tualet. Në rastin e CHT, uji dhe përmbajtja e tretur e zorrëve tani kanalizohen përmes një tubi kullimi plotësisht pa erë dhe të pastër në sistemin e kanalizimeve përmes një sistemi të mbyllur.


Hidroterapia e zorrës së trashë duke përfshirë masazhin e barkut

Një avantazh tjetër i CHT është se pacientit - nëse ai është me një terapist kompetent - i jepet një masazh i butë i murit të barkut. Terapisti mund të ndiejë zonat ekzistuese problematike dhe të drejtojë ujin e ardhur pikërisht në këtë zonë.


Në këtë mënyrë, hidroterapia e zorrës së trashë mundëson pastrim intensiv dhe të plotë të zorrëve të mëdha. Trajtimi stimulon peristaltikën e zorrëve dhe liron depozitat në mënyrë që një dëshirë për të defekuar të ndodhë disa minuta pas trajtimit. Prandaj, pas përfundimit të një "sesioni" të CHT, pacienti ka kohë të mjaftueshme për të shkuar në tualet - nëse ka nevojë - para se të shkojë në shtëpi.


Përgatitjet për një hidroterapi efektive të zorrës së trashë

Siç është përmendur tashmë, numri i seancave të kërkuara CHT ndryshon. Në varësi të gjendjes shëndetësore, dietës dhe strukturës së zorrëve, një pacienti ka nevojë vetëm për gjashtë, tjetrit ndoshta më shumë se njëzet seanca. Sidoqoftë, pastrimi i zorrës së trashë nga CHT mund të mbështetet nga pacienti në atë mënyrë që numri i seancave të CHT të zvogëlohet.


Zorra mund t'i nënshtrohet një lloj "para-pastrimi" me ndihmën e disa ditëve deri në disa javë të përdorimit të lëvoreve të psyllium dhe bentonite, si dhe një diete shoqëruese alkaline dhe të pasur me fibra.


Kjo do të thotë që depozitat dhe jashtëqitjet e ngurtësuara zbuten paraprakisht dhe - të paktën pjesërisht - lirohen. Përveç kësaj, substancat putrefaktive hiqen nga muret e zorrëve.


Lëvizja natyrale e zorrëve (peristaltika) gjithashtu riaktivizohet, kështu që pacienti me CHT - me këtë përgatitje - tashmë mund të arrijë suksese domethënëse pas seancave të para. Simptomat që lidhen drejtpërdrejt ose tërthorazi me mosfunksionimin e zorrëve mund të eliminohen brenda një kohe të shkurtër me ndihmën e hidroterapisë së zorrës së trashë.


Zorra - vija e parë e mbrojtjes së trupit tonë

Studimet kanë treguar se njerëzit me një florë të shëndetshme të zorrëve janë dukshëm më pak të prirur ndaj alergjive, për shembull. Kjo ndodh sepse bakteret e dobishme të zorrëve janë vija e parë e sistemit mbrojtës të trupit tonë.


Pa to ne do të ishim të prekshëm dhe të prekshëm. Prandaj, një zorrë e rregulluar është me rëndësi të madhe për një person të shëndetshëm. Meqenëse hidroterapia e zorrës së trashë pastron zorrët, por gjithashtu nxjerr jashtë një pjesë të florës së zorrëve, flora e shëndetshme e zorrëve duhet të rindërtohet me probiotikë me cilësi të lartë pa aditivë gjatë terapisë ose më së voni më pas.


Klizmë kafeje

Ekzistojnë një numër raportesh euforike të përvojës, disa libra dhe disa studime - mjaft jozyrtare - mbi efektet pozitive të klizmave të kafesë. Pjesa më e madhe tregon se ka shumë njerëz që janë shëruar nga sëmundje të rënda me ndihmën e klizmave të kafesë. Këtu mund të mësoni më shumë rreth klizmës së kafesë.

 

Burimet e artikullit:

386 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page