top of page
  • Qendra e Shëndetit

Jodidi SSKIJodi vjen në formën e një solucioni super të ngopur të jodidit të kaliumit i njohur klinikisht si SSKI. Është në dispozicion në çdo farmaci, zakonisht pa recetë.


Jodidi SSKI mund të përfundojë një infeksion kokëfortë të fshikëzës, të shpërndajë cistet vezore dhe kolesterolin e tepërt, madje edhe të rrafshojë hemorroidet kur përzihet me një vaj vegjetal dhe aplikohet në vend para gjumit. Mund të përdoret edhe për kërpudhat e thonjve. Për infeksionet rezistente, kancerin e prostatës dhe sëmundjet e tjera të shkaktuara nga estrogjeni, përdorni 10 pika jod tri herë në ditë, për katër deri në gjashtë javë.


Disa pika të jodidit SSKI të shtuar në ujin e infektuar me mikrobe pak minuta para se të pini, e bën të sigurt për të pirë. Për të mos u sëmurur pas një fluturimi të gjatë ajror, pini pak ujë të përzier me disa pika jodid SSKI. Jodidi udhëton shpejt në veshët, hundën dhe sinuset, duke kapur kështu grumbuj bakteresh dhe virusesh që qarkullojnë në ajrin e kabinës. Aplikime të tjera përfshijnë heqjen e kërpudhave të thonjve të këmbës, fryrjen e zvogëluar dhe zmadhimin e akneve të reja.

Një shënim për sëmundjen/strumën e tiroides: Rreth 96% e strumave shkaktohen nga mungesa e jodit. Nëse mjekoni me jod, në mënyrë ideale me "jodidin SSKI" të thjeshtë pa recetë, duhet të bëhet më mirë nën mbikëqyrje të kujdesshme sepse, nëse përdoret shumë, jodi mund të çojë në hipotiroidizëm (shih më poshtë). Sidoqoftë, ngrënia e ushqimeve të pasura me jod, të tilla si dulse (një alga deti), është një mënyrë më indirekte dhe e sigurt për të rritur jodin dhe për të zvogëluar strumat.


Në të njëjtën kohë, është e rëndësishme të hiqni muret e enëve të gjakut dhe mbingarkesën limfatike që qëndrojnë pas furnizimit të dobët me lëndë ushqyese (përfshirë jodin) dhe kullimin e mbeturinave nga zona e qafës dhe gjëndrës tiroide. Mbeturinat limfatike të bllokuara, të përbëra nga produktet e mbeturinave metabolike dhe qelizat e vdekura, shkaktojnë formimin e nyjeve dhe trashjen e përgjithshme të indeve atje. Kjo kërkon një rishikim të sistemit tretës, duke përfshirë heqjen e të gjithë gurëve biliare nga kanalet biliare të mëlçisë, (shiko gjithashtu Pastrimi i Mëlçisë Amazing) pastrimi i zorrës së trashë, dhe ndryshimi i dietës/stilit të jetesës sipas kërkesave të llojit të trupit.


Dhe po, është thelbësore të shmangni të gjitha ushqimet e qumështit (përveç gjalpit të pakripur), mishin dhe veçanërisht ushqimet që përmbajnë sojë (mijëra ushqime të përpunuara përmbajnë soje).


Kujdes: Megjithëse mungesa e jodit mund të shkaktojë sëmundje tiroide, jodi gjithashtu mund të shtypë funksionin e tiroides kur merret për periudha të gjata kohore, të tilla si disa muaj ose vite. Nëse vuani nga një gjendje tiroide, duhet të bëni kujdes të veçantë në monitorimin e funksionit të tiroides gjatë përdorimit të këtij trajtimi. Unë rekomandoj që të konsultoheni me mjekun tuaj ose një profesionist të kujdesit shëndetësor naturopatik para se të përdorni SSKI. Edhe pse shumë pak njerëz janë alergjikë ndaj jodit, ata që janë duhet ta shmangin atë në çdo formë.

 

Burimet e artikullit:

  • Timeless Secrets of Health and Rejuvenation - Andreas Moritz

1 Ansicht0 Kommentare

댓글


bottom of page