top of page
 • Qendra e Shëndetit

Largimi i aluminit


Alumini (alumini) është tashmë i kudondodhur në mjedisin tonë, sepse mund të gjendet në ushqim, në ujin e pijshëm, në aksesorët e gatimit dhe pjekjes dhe shumë më tepër. Alumini me sa duket mund të kontribuojë në sëmundje të rënda. Flitet për autizmin, hiperaktivitetin dhe gjithashtu sëmundjen Alzheimer. Megjithatë, me masa të synuara, ju mund të parandaloni akumulimin e aluminit në trup.


Kështu mund të devijoni aluminin

Ne konsumojmë alumin çdo ditë, qoftë nëpërmjet ushqimeve të kontaminuara, përmes ujit të pijshëm, artikujve higjienike (p.sh. deodorant), tasave prej alumini, letër alumini, ilaçeve, etj. Mund të gjeni më shumë informacion këtu: Shmangni aluminin në ushqim.


Nëse konsumohet alumini, një pjesë e madhe mund të ekskretohet drejtpërdrejt nëpërmjet zorrëve ose veshkave - me kusht që të keni ende funksion të mirë të veshkave.


Nëse alumini hyn në trup në një mënyrë tjetër - siç është rasti me vaksinat - ose nëse nuk mund të ekskretohet më për shkak të mbingarkesës së organeve të shkarkimit, ai lidhet në vend dhe, për shembull, në muskul (vendi i vaksinimit ), në indin lidhor ose të ruajtura në tru.


Nga njëra anë, megjithatë, ju mund të parandaloni depozitimin e aluminit në trup dhe mund të merrni masa për të hequr përsëri aluminin.


Zbuloni kontaminimin e aluminit në trup

Megjithatë, alumini ose toksina të tjera - nëse janë në inde ose në tru - nuk mund të zbulohen me analizat e zakonshme të gjakut. Prandaj, për fat të keq nuk është aq e lehtë të vërtetohet qartë se trupi është i ekspozuar ndaj aluminit.


Një test provokimi me një dozë të vetme të të ashtuquajturave kapsula DMSA (agjentë kelatues), në të cilin metalet mund të lidhen dhe më pas të ekskretohen, nuk duket gjithmonë i përshtatshëm për zbulimin e aluminit.


Kjo ndoshta për faktin se trupi shpesh i eliminon metalet në një rend të caktuar dhe alumini - kështu thuhet - lirohet nga trupi vetëm nëse metale të tjera si merkuri ose plumbi janë shkarkuar më parë (nëse ka ndotje me këto metale).


Zbuloni aluminin në urinë

Një test i urinës, nga ana tjetër, është informativ vetëm në rastet akute. Kjo do të thotë që alumini ekskretohet në urinë vetëm nëse keni konsumuar së fundmi alumin. Nëse alumini është ruajtur tashmë në inde, ai praktikisht nuk gjendet më në urinë ose gjak - përveç nëse mund të mobilizohet më parë nga indi.


Opsionet për mobilizimin e aluminit nga indet mund të gjenden më poshtë nën metodat e refuzimit të aluminit.


Zbuloni aluminin në testin e gjakut

Megjithatë, disa parametra në numërimin e gjakut mund të japin një tregues të ekspozimit të aluminit. Nëse, për shembull, hekuri, ferritina, fosfori, seleniumi dhe zinku janë shumë të ulëta, duhet të merret parasysh gjithmonë një ngarkesë alumini (1).


Zbuloni aluminin në flokë

Në naturopatinë, një analizë e flokëve përdoret shpesh për të vërtetuar ekspozimin kronik të aluminit dhe gjithashtu për të kontrolluar suksesin e devijimit në afat të gjatë.


Opsionet për largimin e aluminit

Meqenëse shumë opsione për heqjen e aluminit nuk nënkuptojnë shumë përpjekje, këto masa mund të integrohen lehtësisht në jetën e përditshme (pa dëshmi paraprake të ndotjes së aluminit) - jo vetëm për të hequr aluminin, por edhe për të parandaluar krijimin e mëtejshëm të aluminit menjëherë. grumbullohet dhe ruhet në trup.


1. Silic për heqjen e aluminit

Metoda më e thjeshtë dhe më e sigurt jo vetëm e shkarkimit të aluminit, por edhe e parandalimit të marrjes, depozitimit dhe akumulimit të tij në trup në të ardhmen, është marrja e silikonit.


Lidhjet e mundshme midis aluminit dhe sëmundjes së Alzheimerit ishin të njohura tashmë në 1998. Dihej gjithashtu në atë kohë se nivelet e larta të silikonit në ujin e pijshëm reduktonin efektet e dëmshme të aluminit (4, 7).


Një studim i mëvonshëm tregoi gjithashtu se silikoni si një shtesë diete mund të parandalojë depozitimin e aluminit në inde.


Minjtë të cilëve u ishte dhënë alumin dhe silikon kishin dukshëm më pak alumin në tru, mëlçi, shpretkë, kocka dhe veshka sesa ata që kishin marrë vetëm alumin, por jo silikon me ushqimin e tyre (3).


Siliconi është një antidot natyral për aluminin

Në vitin 2007, një studim - këtë herë tek njerëzit - tregoi se alumini në ujin e pijshëm kishte qartë një efekt të dëmshëm dhe rrit rrezikun e përkeqësimit të aftësive njohëse të konsumatorit, por vetëm nëse uji i pijshëm ishte gjithashtu i ulët në silikon (6).


Prandaj, sa më i lartë të jetë marrja ditore e silikonit, aq më i ulët është rreziku i sëmundjes së Alzheimerit tek pjesëmarrësit në studim.


"Silikon është një antidot natyral për aluminin",

më pas shpallën studiuesit e përfshirë në këtë studim.


Katër vjet më vonë, u botua një përmbledhje me qëllimin për të gjetur nëse silikoni mund të parandalojë në të vërtetë thithjen dhe depozitimin e aluminit në trupin e gjitarëve (5).


Shkencëtarët pjesëmarrës shkruan:


"Rezultatet e një sërë studimesh sugjerojnë se plotësimi dietik me silikon mund të parandalojë akumulimin kronik të aluminit në tru dhe për këtë arsye është një terapi e mundshme për sëmundjen e Alzheimerit [...]."

Disa drithëra si tërshëra, meli dhe elbi përgjithësisht konsiderohen të jenë shumë të pasura me silikon. Fekondimi artificial që është i zakonshëm sot, megjithatë, do të thotë se bimët kanë vetëm rrënjë të cekëta dhe nuk depërtojnë më në thellësitë në të cilat do të gjendej silikoni.


Si rezultat, përmbajtja e silikonit në drithërat që plehërohen në mënyrë sintetike po zvogëlohet gjithnjë e më shumë. Prandaj, gjithmonë duhet të rezervoni drithëra të prodhuara në mënyrë organike, pasi ato plehërohen vetëm me plehra natyralë. Sidoqoftë, nuk ia vlen të mbështeteni në përmbajtjen e pasigurt të silikonit të ushqimit për të refuzuar aluminin. Gjëja më e mirë për të bërë këtu - dhe gjithashtu për të parandaluar akumulimin e ardhshëm të aluminit në trup - është përdorimi i silikonit organik në formë koloidale. Një dozë ditore duhet t'ju sigurojë rreth 75 mg silikon.


2. Acidi malik dhe magnezi për të hequr aluminin

Acidi malik gjendet natyrshëm në mollë - kush do ta kishte menduar - por edhe në shumë fruta të tjera (rrush, ftua, manaferra), por në përqëndrime veçanërisht të larta vetëm në frutat e papjekura.


Uthulla e mollës gjithashtu përmban acid malik, por acidi acetik mbizotëron këtu, ndërsa acidi malik është i pranishëm vetëm në sasi relativisht të vogla.


Përveç kësaj, acidi malik prodhohet gjithashtu në trupin e njeriut gjatë disa proceseve metabolike.


Dihet që të paktën nga fundi i viteve 1980 se acidi malik (në mënyrë ideale në kombinim me magnezin) mund të heqë aluminin.


Në atë kohë, shkencëtarët krahasuan aftësinë e acideve të ndryshme organike për të hequr aluminin. Ata shqyrtuan ndër të tjera. Acidi citrik, acid malonik, acid oksalik, acid succinic dhe gjithashtu acid malik, si dhe një ilaç që përdoret për të hequr këtë tepricë të hekurit (deferoxamine DFOA) kur ka një tepricë hekuri.


Acidi malik dhe DFOA u gjetën të ishin më efektivët. Ata rritën më shumë sasinë e aluminit të ekskretuar në urinë, ndërsa acidi malonik dhe acidi oksalik nuk kishin asnjë efekt të lidhur.


Mungesa e magnezit nxit ruajtjen e aluminit në trup

Meqenëse dihet gjithashtu se aluminit i pëlqen veçanërisht të vendoset aty ku ka mungesë kronike të magnezit, gëlltitja e acidit malik të kombinuar me magnezin ka rezultuar të jetë veçanërisht efektive në largimin e aluminit.


Po, madje është rasti që në një organizëm që është i pajisur në mënyrë optimale me magnez gjithëpërfshirës, ​​nuk duket se alumini ruhet në inde, edhe nëse ai gëlltitet me ushqim ose ujë - siç tregoi një studim i vitit 1992 u botua në revista Magnezi Research.


Nëse, megjithatë, raporti kalcium-magnez në inde është i shqetësuar, shkencëtarët vëzhguan gjithashtu një përmbajtje në rritje të aluminit atje. Sot, megjithatë, raporti kalcium-magnez është shumë shpesh i shqetësuar - kryesisht për dy arsye:


Së pari, shumë njerëz mendojnë se produktet e qumështit janë jashtëzakonisht të shëndetshme, sepse ato përmbajnë kaq shumë kalcium. Po, produktet e qumështit përmbajnë shumë kalcium, por për fat të keq në të njëjtën kohë shumë pak magnez, kështu që një konsum i lartë i produkteve të qumështit çon në një raport të shqetësuar kalcium-magnez.


Së dyti, shumica e njerëzve nuk i pëlqejnë aq shumë ushqimet e pasura me magnez. Këto përfshijnë perime me gjethe jeshile, arra, fara, bishtajore dhe pseudodrithëra.


Në vend të kësaj, konsumohen produktet e miellit të bardhë, ëmbëlsirat, produktet e mishit dhe produktet e qumështit të përmendura. Por të gjitha këto ushqime janë jashtëzakonisht të ulëta në magnez.


Studiuesit në studim arritën në përfundimin se një mungesë magnezi ose një raport i shqetësuar kalcium-magnez në inde përshpejton thithjen e aluminit në tru, gjë që në rrjedhën e shumë viteve përfundimisht çon në zhvillimin e proceseve degjeneruese që kemi tani me ajo Associates alumini (11).


Përveç demencës, këtu përfshihen edhe sëmundjet si p.sh B. skleroza anësore amiotrofike (ALS), në të cilën dëmtohen qelizat nervore që janë përgjegjëse për lëvizjet e muskujve. Prandaj, njerëzit e prekur mund të lëvizin gjithnjë e më pak, në fund të fundit vuajnë nga dobësia e muskujve, paraliza dhe madje edhe çrregullimet e gëlltitjes dhe të të folurit.


Për refuzimin e aluminit kjo do të thotë:


 • Optimizoni nivelet e magnezit dhe merrni suplemente kalciumi vetëm nëse ato kombinohen me magnez në raportin e duhur (2: 1) (p.sh. korali i detit Sango).

 • Shmangni një dietë tepër të pasur me kalcium

 • Merrni acid malik të kombinuar me magnez për një periudhë të shkurtër kohe


3. Acidi folik për të hequr aluminin

Në vitin 2005, revista Nutrition publikoi një studim me rezultatin se acidi folik mund të jetë i dobishëm për të reduktuar një akumulim tashmë ekzistues të aluminit në organet kryesore të synuara të aluminit (kockat, veshkat, truri) (2).


Prandaj është thelbësore të siguroheni që të hani një dietë të pasur me acid folik. Acidi folik gjendet veçanërisht në perimet me gjethe jeshile, perimet e lakrës, barishtet, bishtajoret, produktet me drithëra të plota dhe në vezët (organike).


Nëse jeni të mendimit se nuk po hani mjaftueshëm nga këto ushqime, një kompleks vitaminash B me shumë acid folik mund të ndihmojë përkohësisht – derisa të mësoheni të furnizoheni rregullisht me ushqimet e lartpërmendura të pasura me acid folik.


4. Zinku për shkarkimin e aluminit

Zinku është një element i rëndësishëm gjurmë që nuk duhet të jetë në një përqendrim shumë të ulët ose shumë të lartë në trup.


Kontrolloni nivelin tuaj të zinkut nëse dyshoni për ekspozim alumini. Nëse niveli juaj i zinkut është shumë i ulët, atëherë është më mirë të merrni zink chelated. Dihet se niveli shumë i ulët i zinkut lehtëson ruajtjen e aluminit në trup.


5. Selen dhe vitaminë E për heqjen e aluminit

Alumini ka shumë efekte toksike në trup. Një efekt dëmtues më pak i njohur i aluminit është ai në sistemin imunitar të trupit. Në shpretkë, për shembull, alumini zvogëlon numrin dhe cilësinë e një grupi qelizash të caktuara imune, të ashtuquajturat limfocitet T.


Seleni në kombinim me vitaminën E me sa duket nuk mund ta parandalojë plotësisht këtë efekt, por mund ta zvogëlojë ndjeshëm atë (8).


Pra, sigurohuni që të keni një status të shëndetshëm selen dhe vitaminë E. Në ditët e sotme, seleni gjendet vetëm në doza të konsiderueshme në arrat braziliane, por gjithashtu mund të merret përkohësisht - për të optimizuar furnizimin - lehtësisht me ndihmën e selenit të keluar. Mund të zbuloni se si mungesa e selenit ndikon në trup në lidhjen e mësipërme.


Vitamina E, nga ana tjetër, gjendet me bollëk në arrat dhe vajrat bimore dhe yndyrnat. Sidoqoftë, vlerat në llojet individuale të arrave dhe vajit ndryshojnë jashtëzakonisht shumë.


Lajthitë dhe bajamet, për shembull, ofrojnë shumë vitaminë E (afërsisht 25 mg për 100 g), ndërsa arrat 6 mg dhe arrat shqeme përmbajnë vetëm 0,8 mg vitaminë E.


Kur bëhet fjalë për përmbajtjen e vitaminës E, vaji i embrionit të grurit është deri tani i pari midis vajrave. Ai përmban deri në 300 mg vitaminë E për 100 g vaj, kështu që vetëm 1,0 - 1,5 lugë gjelle nga ky vaj na sigurojnë të njëjtën sasi vitamine E si 100 g lajthi.


Por vaji i lulediellit dhe ai i lulediellit janë gjithashtu shumë të pasur me vitaminë E. Megjithatë, nëse dëshironi të shmangni këto vajra për shkak të raportit të dobët omega-3-omega-6, është më mirë të përdorni vaj ulliri, gjalpë bajame dhe lajthi.


Frutat e thata dhe patatet e ëmbla përmbajnë gjithashtu vitaminë E (rreth 5 mg për 100 g).


Produktet shtazore (qumështi dhe produktet e mishit), nga ana tjetër, kanë më shumë gjasa të përshkruhen si të ulëta në vitaminë E.


6. Pektina e mollës për heqjen e aluminit

Që nga viti 2002, instituti bjellorus "Belrad" ofron një preparat të bërë nga pektina e mollës. Studimet mbi fëmijët e ekspozuar ndaj rrezatimit kanë treguar se pektina e mollës redukton ekspozimin ekzistues të trupit ndaj substancave radioaktive si ceziumi 137 - edhe nëse konsumohet ushqim që është ende i kontaminuar në mënyrë radioaktive (10).


Metalet e tjera të rënda si dhe alumini gjithashtu duhet të lidhen nga pektina e mollës në trup dhe më pas mund të ekskretohen më lehtë (9).


Pektina e mollës përdoret zakonisht si një agjent xheli dhe është i disponueshëm lirisht në dyqane. Gjithashtu të pasura me pektina janë panxhari, rrepka, karotat, specat, kungujt, patëllxhanët, mollët, kajsitë, ftoi, qershitë, kumbullat, dardha, gjemba e detit dhe lëvozhga e agrumeve.


Në një ligjëratë në Institutin Federal Zviceran të Teknologjisë në Cyrih, Dr. Klinghardt duhet të konsumojë një lugë çaji të grumbulluar me pektinë molle në ditë në mënyrë që të nxjerrë menjëherë aluminin e përthithur me ushqim ose ujë.


Megjithatë, mos harroni të pini shumë ujë sa herë që merrni pektinë (të paktën dy gota të mëdha për një lugë çaji pektinë, që korrespondon me 600 ml ujë).


7. Doza e lartë e vitaminës C për të eliminuar aluminin

Vitamina C është një nga kapësit më të rëndësishëm të radikalëve, kështu që i bën të padëmshme substancat agresive dhe shumë reaktive dhe stimulon sistemin e detoksifikimit të trupit.


Me anë të infuzioneve me dozë të lartë të vitaminës C (p.sh. nga një mjek jo-mjekësor ose mjek mjedisor) për një periudhë disajavore, alumini mund të largohet më lehtë nëpërmjet veshkave.


Pavarësisht nëse zgjidhni këtë variant për eliminimin e aluminit apo një tjetër, në çdo rast është e rëndësishme të konsumoni më shumë vitaminë C natyrale gjatë eliminimit të aluminit - qoftë nëpërmjet një diete shumë të pasur me vitaminë C ose përmes suplementeve holistik të vitaminës C (p.sh. një përzierje nga frutat dhe manaferrat e pluhurosura, veçanërisht të pasura me vitaminë C, ose qershitë e pluhurosura acerola ose me lëngjet e gjembave të detit dhe acerola).


Ju lutemi vini re se vitamina C nuk duhet të merret në të njëjtën kohë me selenin (!) inorganik, pasi që të dyja dëmtojnë njëra-tjetrën ose pengojnë efektin e tyre. Megjithatë, kjo nuk vlen për selenin organik, dmth.


8. Homeopati për eliminimin e aluminit

Në homeopati ka shumë ilaçe të disponueshme që jo vetëm forcojnë organet e shkarkimit (mëlçinë dhe veshkat), por shërbejnë edhe në rast ngarkesash metalike.


Megjithatë, duke qenë se trajtimi homeopatik kërkon njohuri specifike të specializuara, do të kishte kuptim që të konsultoheni me një homeopat të trajnuar për këtë qëllim.


Një trajtim homeopatik, natyrisht, nuk përjashton aplikimin shtesë të masave të tjera të paraqitura këtu.


9. Klorella dhe hudhra e egër për të hequr aluminin

Alga e ujërave të ëmbla Chlorella përmban nga njëra anë një substancë që është në gjendje të shpërndajë metalet dhe toksinat nga indet dhe nga ana tjetër siguron që toksinat e mobilizuara të jenë të lidhura në zorrë, në mënyrë që i ashtuquajturi qarkullim enterohepatik (qarkullimi ndërmjet mëlçisë dhe zorrëve) ndërpritet.


Ramsons i gëlltitur në të njëjtën kohë mobilizon toksinat nga indet në mënyrë që ato të arrijnë më lehtë në zorrë, ku klorela ose pektina e mollës ose bentoniti/zeoliti tashmë presin t'i lidhin dhe t'i kullojnë.


Rekomandime te suplimenteve ushqimore për eliminimin e aluminit

Shihni tabelën më poshtë nga Dr. Burgerstein për dozën e lëndëve ushqyese që mbështesin eliminimin e aluminit:

Suplementi

Doza e rekomanduar ditore

​Komentet

Vitamin B6

​50 - 100 mg

Vitamina B6 nxit sekretimin

Vitamin C

​1 - 3 g

​Antioksidant, nxit sekretimin

Zinku

30 - 60 mg

Zinku redukton efektin toksik dhe dëmtimin oksidativ të qelizave; nxit ekskretimin

Kalcium dhe magnez

përafërsisht 800 mg kalcium dhe përafërsisht 400 mg magnez

​Në rast të mungesës së furnizimit, thithja e aluminit nga trakti gastrointestinal rritet.

Silicium

200mg

Redukton përthithjen e aluminit nga trakti gastrointestinal.

Burimi: Burgerstein Handbook Nutrients, Dr. Lothar Burgerstein, TRIAS Verlag në Georg Thieme Verlag KG, edicioni i 13-të, 2018


Masat shoqëruese për shkarkimin e aluminit

Përpara se të filloni rikuperimin e aluminit, ju lutemi përvetësoni rregullat e mëposhtme për një rikuperim të suksesshëm:


Mineralet për heqjen e aluminit

Një shkarkim - pavarësisht nga cili helm - kërkon gjithmonë një ekuilibër të ekuilibruar mineral. Nga njëra anë, shumë minerale dhe elementë gjurmë janë të përfshirë drejtpërdrejt në detoksifikimin dhe kullimin, nga ana tjetër ato mundësojnë funksionimin e duhur të organeve të detoksifikimit dhe kullimit.


Për më tepër, meqenëse konsumimi i mineraleve është veçanërisht i lartë gjatë një devijimi, rezervat e mineraleve dhe elementëve gjurmë të trupit duhet të mbushen mirë përpara devijimit.


Për disa minerale kemi dhënë tashmë detaje më sipër në lidhje me eliminimin e aluminit. Ju mund të gjeni informacione shtesë për optimizimin e bilancit mineral para ose gjatë heqjes ose detoksifikimit këtu: Heqja e merkurit


Pini shumë për të hequr qafe aluminin

Pini, pini, pini: Nëse humbni alumin, sigurohuni që po pini mjaftueshëm lëngje.


Në këtë mënyrë, ju mund të mbani të ulët rrezikun e simptomave të mundshme të detoksifikimit, si të përzierat ose dhimbjet e kokës. Toksinat mund të nxirren mirë dhe parandalohen që të ruhen diku tjetër në trup.


Forconi veshkat dhe mëlçinë përpara se të shkarkohet alumini

Para eliminimit të aluminit, këshillohet gjithashtu të forconi veshkat dhe mëlçinë në mënyrë që detoksifikimi të mund të ecë pa probleme dhe në mënyrë të tillë që as mëlçia dhe as veshkat të mos mbingarkohen.


Për këtë qëllim, çajrat e veçantë të fshikëzës së veshkave janë të përshtatshme për veshkat. Për mëlçinë do të gjeni të gjitha masat mbrojtëse të disponueshme të shpjeguara këtu: Pastrimi i mëlçisë - holistik


Është ideale të filloni masat e mbështetjes së mëlçisë dhe veshkave dy deri në gjashtë javë përpara devijimit.


Mbështet tretjen, ndërton florën e zorrëve

Gjithashtu, përpara se të eliminoni aluminin (ose toksinat e tjera), sigurohuni që tretja juaj të funksionojë siç duhet dhe se nuk ka kapsllëk.


Një kapsllëk do të sillte me vete rrezikun që toksinat në jashtëqitje dhe tashmë të përgatitura për eliminim do të kishin kohë të mjaftueshme për t'u rikthyer në organizëm nëpërmjet mukozës së zorrëve.


Prandaj është thelbësore të sigurohet tretje e mirë dhe një florë e shëndetshme e zorrëve. E para ka sukses me një program pastrimi të zorrës së trashë ose të paktën me gëlltitjen e pluhurit të lëvores së psiliumit, kumbullave të thata të njomura ose lëngut të kumbullës.


Një florë e shëndetshme e zorrëve zakonisht mund të arrihet gjatë një rehabilitimi të zorrëve. Por edhe marrja e probiotikëve me cilësi të lartë mund të ndikojë në mjedisin tuaj të zorrëve në mënyrë të tillë që një florë e shëndetshme e zorrëve të vendoset përsëri shpejt. Udhëzimet për ndërtimin e një flore të shëndetshme të zorrëve i gjeni këtu: Struktura e florës intestinale


Banja alkaline për heqjen e aluminit

Një banjë alkaline është veçanërisht e dobishme për reaksionet akute të detoksifikimit si dhimbje koke, vjellje, lodhje ose dhimbje muskulore. Ai mbështet lëkurën në shkarkimin e toksinave dhe kujdeset për të në të njëjtën kohë.


Vendosni vetë nëse dëshironi të bëni një dush të plotë alkalik një ose dy herë në javë ose një banjë alkaline për këmbë çdo ditë.


Jini të durueshëm kur shkarkoni aluminin!

Në çdo rast, jepini vetes dhe trupit tuaj kohë të mjaftueshme për të detoksikuar. Dalja shumë shpejt mund të përkeqësojë simptomat që mund të keni vuajtur nga ekspozimi ndaj toksinave. Prandaj rekomandojmë një sekretim të ngadaltë dhe të vazhdueshëm për të mbrojtur trupin.


Vetëm një program afatgjatë detoksifikimi do t'ju shpëtojë ngadalë por me siguri nga alumini, metalet e rënda dhe toksinat e tjera.


Tani ju dëshirojmë suksese dhe shëndet të mirë!

 

Burimet e artikullit:

 • Ausleitung von Aluminium (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit

 • (1) Wenk GL, Stemmer KL, "Suboptimal dietary zinc intake increases aluminum accumulation into the rat brain, Dezember 1983, Brain Research, (Suboptimale Zinkaufnahme mit der Nahrung erhöht Aluminiumanhufung im Gehirn der Ratte)

 • (2) Baydar T et al., "Effect of folic acid supplementation on aluminum accumulation in rats, Nutrition Mrz 2006, (Wirkung von Folsäure als Nahrungsergänzung auf die Anhäufung von Aluminium bei Ratten)

 • (3) Carlisle EM, Curran MJ, "Effect of dietary silicon and aluminum on silicon and aluminum levels in rat brain, Alzheimer disease and associated disorders, 1987, (Wirkung von Silizium und Aluminium aus der Nahrung auf Aluminiumspiegel im Gehirn von Ratten)

 • (4) Belles M, Sanchez DJ et al., "Silicon reduces aluminum accumulation in rats: relevance to the aluminum hypothesis of Alzheimer disease, Alzheimer disease and associated disorders, Juni 1998, (Silizium reduziert Aluminiumanreicherung bei Ratten: Bedeutung für die Aluminiumhypothese in Bezug auf die Alzheimer Krankheit)

 • (5) Domingo JL, Gomez M, Colomina MT, "Oral silicon supplementation: an effective therapy for preventing oral aluminum absorption and retention in mammals, Nutrition Reviews, Januar 2011, (Nahrungsergänzung mit Silizium: Eine wirksame Therapie, um die Resorption von oral aufgenommenem Aluminium und seine Ablagerung in Säugetieren zu verhindern)

 • (6) Gillette Guyonnet S, Andrieu S, Vellas B, "The potential influence of silica present in drinking water on Alzheimer`s disease and associated disorders, März/April 2007, Journal of Nutrition, Health and Aging, (Der mögliche Einfluss von Silizium im Trinkwasser auf die Alzheimer Krankheit und damit verbundene Beschwerden)

 • (7) Gillette Guyonnet S, Andrieu S, Vellas B et al., "Cognitive impairment and composition of drinking water in women: findings of the EPIDOS Study, American Journal of Clinical Nutrition, April 2005, (Beeinträchtigung der kognitiven Fähigkeiten bei Frauen und Zusammensetzung deren Trinkwassers: Ergebnisse der EPIDOS Studie)

 • (8) Ayuob NN, "Can vitamin E and selenium alleviate the immunologic impact of aluminium on pregnant rats` spleens?, August 2013, Cellular Immunology, (Können Vitamin E und Selen die aluminiumbedingten immunologischen Auswirkungen auf die Milz von trächtigen Ratten verringern?)

 • (9) Domingo JL et al., "Comparative effects of several chelating agents on the toxicity, distribution and excretion of aluminium, Human Toxicology, Mai 1988, (Vergleichende Wirkung von einigen Chelatagentien auf die Toxizität, Verteilung und Ausscheidung von Aluminium)

 • (10) Das Institut für Strahlensicherheit »BELRAD«

 • (11) Mitani K, "Relationship between neurological diseases due to aluminium load, especially amyotrophic lateral sclerosis, and magnesium status, September 1992, Magnesium Research, (Zusammenhang zwischen neurologischen Krankheiten aufgrund von Aluminiumbelastung, besonders der Amyotrophen Lateralsklerose und dem Magnesiumstatus)

 • (12) Aluminium-Toxizität

 • (13) Schwermetalle und ihre Wirkung auf unsere Gesundheit; Vortrag von Dr. med. Dietrich Klinghardt, M.D., Ph.D. und Dr. Patricia Kane, Ph.D. an der ETH Zürich

 • (15) Rising Ca:Mg intake ratio from food in USA Adults: a concern?

Tags:

81 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page