top of page
 • Qendra e Shëndetit

Pastrimi i zorrëve- Udhëzues falas

Aktualisiert: 26. Okt. 2021


Cili pastrim i zorrëve është i duhuri për ju? Dhe si kryhet një rehabilitim i zorrëve? Sa kohë zgjasin këto masa? Dhe cili është ndryshimi midis pastrimit të zorrëve dhe rehabilitimit të zorrëve? Përgjigjet për të gjitha këto pyetje në lidhje me pastrimin e zorrëve do t'i gjeni në këtë udhëzues.


Qëllimet e pastrimit të zorrëve


Pastrimi i zorrës ose rehabilitimi i zorrëve nuk është një kullim, siç besohet shpesh dhe përshkruhet në disa faqe në internet. Prandaj, pastrimi i zorrës nuk ka të bëjë me zbrazjen e plotë të zorrës , siç është e nevojshme, për shembull, para një kolonoskopie. Pastrimi i zorrës i përshkruar këtu nuk është gjithashtu një hidroterapi e zorrës . Kjo është përshkruar më në detaje në lidhjen e mëparshme.


Qëllimet e pastrimit të zorrës që ne përshkruajmë janë si më poshtë:


 • Rigjenerimi dhe shërimi i mukozës së zorrëve

 • Prishja e proceseve inflamatore në zorrë

 • Rregullimi i florës së zorrëve dhe kështu rregullimi dhe forcimi i sistemit imunitar

 • Eliminimi i baktereve të dëmshme të zorrëve dhe kërpudhave të zorrëve (p.sh. myk, Candida, etj.) Dhe toksinat e tyre metabolike

 • Eliminimi i mbetjeve metabolike dhe jashtëqitjeve

 • Aktivizimi (në rast kapsllëku) ose qetësimi (në rast diarre) të peristaltikës

 • Lehtësim për mëlçinë dhe veshkat


Këto qëllime vështirë se mund të arrihen me një laksativ, madje as me klizma vetëm, por me pastrimin e zorrës që përshkruam. Më poshtë mund të gjeni udhëzime se si ta bëni këtë.


Dallimi midis pastrimit të zorrëve dhe rehabilitimit të zorrëve


Në mjekësinë alternative dhe naturopatinë, të dy termat përdoren si sinonime - gjithashtu për pjesën më të madhe nga ana jonë.


Në disa vende të tjera, megjithatë, përdorimi i preparateve përkatëse për shërimin afatgjatë të zorrëve quhet pastrim i zorrëve, ndërsa njëri është i mendimit se pastrimi i zorrës së trashë është më shumë një metodë për zbrazjen afatshkurtër të zorrëve , të tilla si B. në pastrimin (vaj ricini, klizmë, kripë Glauber, etj.) - një diferencim që natyrisht është gjithashtu i mundur, por ne nuk e trajtojmë atë në atë mënyrë.


Në vijim, të dy termat - pastrimi i zorrës së trashë dhe pastrimi i zorrës së trashë - përdoren në mënyrë alternative.


Mund të humbni peshë me pastrimin e zorrës?


Qëllimet e listuara në pjesën e mëparshme tashmë tregojnë se humbja e peshës nuk është një nga qëllimet kryesore të pastrimit të zorrës së trashë ose pastrimit të zorrës së trashë. Sidoqoftë, meqenëse pastrimi i zorrës së trashë përfshin një dietë të shëndetshme dhe zakonisht gjithashtu ha më pak, pasi përgatitjet për pastrimin e zorrës së trashë ju mbushin (pa pasur vetë kalori), njerëzit mbipeshë automatikisht humbin gjithmonë një peshë gjatë pastrimit të zorrës së trashë.


Nëse pastrimi i zorrës së trashë nuk përdoret si hyrje në një dietë dhe mënyrë jetese të shëndetshme, kështu që nëse ktheheni në zakonet e vjetra pas pastrimit të zorrës së trashë, pesha e vjetër zakonisht kthehet shpejt.


Njerëzit mbipeshë gjithashtu mund të kenë një florë të ndryshme të zorrëve sesa njerëzit me peshë normale. Për shembull, ju keni më shumë baktere Firmicutes që mund të tretin fibra të tretshme përndryshe, duke rezultuar në rritjen e marrjes së kalorive. Nëse flora e zorrëve ndryshon gjatë pastrimit të zorrës së trashë në mënyrë që të ketë më pak baktere të majme, atëherë kjo mund të ndihmojë në një afat të gjatë për të arritur një peshë normale më lehtë.


Por flora e zorrëve mbetet e shëndetshme dhe e ekuilibruar vetëm nëse vazhdoni të hani dhe jetoni shëndetshëm pas pastrimit të zorrës së trashë. Përndryshe, bakteret Firmicutes do të shumohen përsëri shumë shpejt dhe, së bashku me dietën e pashëndetshme, do të sigurojnë që pesha të rritet përsëri.


Çfarë lidhje ka pastrimi i zorrës me agjërimin?


Pastrimi i zorrës së trashë (siç përshkruajmë më poshtë) mund të bëhet në mënyrë të pavarur nga agjërimi. Sidoqoftë, ju gjithashtu mund t'i kombinoni të dyja. Në këtë rast, dikush merr preparate për pastrimin e zorrës së trashë gjatë agjërimit, por nuk ha asnjë vakt.


Me agjërimin tradicional, një laksativ përdoret në ditën e parë dhe shumë njerëz besojnë se pastrimi i zorrës së trashë është bërë tashmë.


Pastrimi i zorrës së trashë i përshkruar nga ne nuk është një laksativ, por ka efekte shëruese të gjera në zorrën e trashë dhe shëndetin e përgjithshëm. Ai përbëhet nga tre përbërës kryesorë (toka minerale, pluhur lëvore psyllium dhe probiotik), si dhe një dietë e shëndetshme e pasur me substanca vitale, stërvitje, masazhe abdominale dhe shtesa ushqimore të përshtatura individualisht.


Si funksionon pastrimi i zorrës para një kolonoskopie?


Para kolonoskopisë, zorra zbrazet plotësisht me një laksativ. Pra, ky nuk është një pastrim i zorrës së trashë në kuptimin e naturopatisë.


Mund të gjeni më shumë informacion mbi këtë temë këtu: Laksativët natyralë


Cilat ilaçe shtëpiake janë të përshtatshme për pastrimin e zorrës?


Shpesh ilaçet e supozuara në shtëpi për pastrimin e zorrës së trashë nuk janë asgjë tjetër përveçse laksativë (p.sh. kripa e Glauber, vaji i kastorit dhe klizmat). Sidoqoftë, ekziston një ndryshim i madh midis pastrimit të zorrës së trashë dhe pastrimit të thjeshtë. Kur pastroni ju doni të provokoni një lëvizje të zorrëve, z. B. rregulloni një bllokim në një afat të shkurtër.


Pastrimi / rehabilitimi i zorrëve në kuptimin e naturopatisë, megjithatë, kryhet për të arritur qëllimet e përmendura në paragrafin e parë për shëndet të plotë.


Një pastrim holistik i zorrës së trashë tani përbëhet nga tre përbërës. Në thelb, të gjitha ato mund të referohen si ilaçe shtëpiake, pasi ato shpesh janë tashmë të disponueshme në shtëpi:


 • Pluhuri i lëvores së Psyllium është përdorur prej kohësh në shumë familje në kuzhinë si një trashës dhe agjent pjekje

 • Bentoniti ose zeoliti gjithashtu mund të gjenden në shumë familje, përkatësisht në kabinetin e ilaçeve (për urth, helmim nga ushqimi, fryrje, dhimbje koke, etj.)


Vetëm probiotiku duhet blerë gjithmonë i freskët, pasi jetëgjatësia e tij është e kufizuar.


Ne përshkruajmë ilaçet shtëpiake për pastrimin e zorrës së trashë që janë në qarkullim diku tjetër, përkatësisht këtu: Mjetet shtëpiake për pastrimin e zorrëve


Kur ka kuptim pastrimi i zorrëve?


Pastrimi i zorrës është i dobishëm nëse ndonjë nga sa vijon vlen për ju:


 • A vuani nga problemet e tretjes si kapsllëku, diarreja, fryrje apo fryma e keqe e gojës?

 • A jeni të prirur për infeksione kërpudhore të përsëritura (të lëkurës, zorrëve, mukozës së gojës dhe fytit, vaginës)?

 • A ju është dashur t'i nënshtroheni një ose më shumë terapive me antibiotikë në të kaluarën?

 • Dëshironi që më në fund të bëheni përgjithmonë të hollë dhe të filloni një dietë dhe mënyrë jetese më të shëndetshme me pastrimin e zorrës së trashë?

 • A ndiheni në përgjithësi të çalë, pa energji, të lodhur përgjithmonë dhe thjesht nuk jeni më në gjendje të përballoni jetën tuaj të përditshme?

 • A vuani nga reumatizma dhe problemet e kyçeve?

 • Jeni alergjik apo vuani nga intoleranca ushqimore?

 • A jeni i shqetësuar për nivelin tuaj të kolesterolit, enët e gjakut dhe presionin e gjakut?

 • Dëshironi që "vetëm" t'i jepni trupit tuaj mundësinë për të prishur produktet e mbeturinave dhe të nxjerrë ndotës në mënyrë që të sjellë lehtësim në organe, të forcojë funksionet e tyre dhe të aktivizojë fuqitë vetë-shëruese të organizmit tuaj?

 • A jeni goditur nga një sëmundje autoimune dhe do të donit të bënit gjithçka që ishte e mundur për ta rikthyer trupin tuaj në ekuilibrin e tij të shëndetshëm dhe harmonik sa më shumë që të ishte e mundur?

 • A vuani nga infeksione të shpeshta të frymëmarrjes (ftohjet, angina, bronkit etj.) Dhe dëshironi t'i jepni fund atyre?

 • A ndiheni ndonjëherë të dëshpëruar, të trishtuar ose të shqetësuar pa asnjë arsye dhe do të donit të përjashtonit një shkak të mundshëm për këto ankesa (një furnizim joadekuat i substancave vitale dhe / ose një florë të trazuar të zorrëve)?

 • Jeni të ngopur me simptomat e menopauzës? Dëshironi të mbështesni trupin tuaj gjatë ndryshimit hormonal?

 • Dëshironi të bëheni më jetik dhe tërheqës? Dëshironi të optimizoni karizmën tuaj dhe të trajtoni disa të meta të tilla si: B. Qarqet e errëta, lëkura me njolla, indi lidhës i njomë, flokët ndriçues ose të brishtë dhe të shurdhër, etj?


Pra, mund të ketë shumë arsye për pastrimin dhe rehabilitimin e zorrës së trashë. Sidoqoftë, rezultati pas pastrimit të zorrës së trashë do të jetë gjithmonë i njëjtë: Do të ndiheni më të lehtë, më tërheqës dhe më produktiv - dhe në shumicën e rasteve plotësisht pavarësisht nga zona në të cilën u shfaqën problemet tuaja shëndetësore.


Sepse zorrët janë në kontakt të ngushtë me të gjitha organet. Gjendja dhe funksionaliteti i tij ndikojnë në shëndetin e të gjitha organeve të tjera, të gjitha indeve dhe të gjitha lëngjeve të trupit në mënyrë të barabartë.


Sa kohë zgjat një rehabilitim i zorrëve?


Rehabilitimi i zorrëve është gjithmonë një proces plotësisht individual. Për shembull, mund të duhen 10 ditë, 4 javë ose 3 muaj. Kushtojini vëmendje reagimeve të trupit tuaj. Zakonisht sinjalizon se sa kohë duhet të marrë rehabilitimi juaj i zorrëve.


Një kurs 1-mujor është optimal në shumicën e rasteve. Ju lehtë mund ta zgjasni këtë në 5, 6, 7 ose më shumë javë, çfarëdo që të duket e drejtë dhe e dobishme. Mund të jetë gjithashtu rasti që një rehabilitim i zorrëve të përfundojë për ju pas 10 deri në 14 ditë.


Kjo është mënyra se si dozoni një pastrim të zorrëve


Jo vetëm kohëzgjatja e pastrimit të zorrës së trashë, por edhe dozat individuale mund të përshtaten individualisht për gjendjen tuaj.


Njerëzit e ndjeshëm mund, për shembull, të marrin vetëm gjysmë porcioni apo edhe një të katërtën e dozës së rekomanduar çdo ditë, që do të thotë se pastrimi i zorrës së trashë është shumë i butë dhe organizmi nuk është i mbingarkuar, gjë që është veçanërisht e rëndësishme në rastin e sistemeve të ndjeshme të tretjes Me Vetëm atëherë e rritni dozën shumë ngadalë dhe gjithmonë në atë mënyrë që të ndiheni rehat.


Nëse nuk jeni aq të ndjeshëm, mund të filloni me dozën e rekomanduar.


Kjo është sa shpesh duhet të bëni një rehabilitim të zorrëve


Në varësi të stilit të jetesës dhe dietës tuaj, rehabilitimi i zorrëve mund të praktikohet rregullisht një ose dy herë në vit (p.sh. në pranverë dhe vjeshtë) në mënyrë që - edhe nëse herë pas here "mëkatoni" në mes - të mos ketë mbeturina metabolike dhe toksina në trup në të gjitha mund të ruhen përgjithmonë dhe organizmi mbetet i pastër dhe i shëndetshëm.


Nëse hani në mënyrë optimale (të sapo përgatitur, të pasur me substanca vitale, me bazë bimore), bëni shumë sport, mbani gjërat stresuese (pirjen e duhanit, alkoolin, kafeinën, sheqerin, etj.) Larg trupit tuaj dhe ndiheni mirë gjatë gjithë kohës, ju sigurisht nuk kanë nevojë për rehabilitim të rregullt të zorrëve pas një rehabilitimi të zorrëve një herë Pastrimi i zorrës së trashë më shumë.


Këtu mjafton të pini një perzierje herë pas here dhe ndoshta të përfshini agjërimin interval (16/8) në rutinën e përditshme, e cila mbështet dhe aktivizon shumë mirë aftësitë rregullatore dhe detoksifikuese të vetë trupit.


Si e njihni një pastrim të mirë të zorrëve?


Tani ekziston një larmi pothuajse e pakontrollueshme e programeve të pastrimit të zorrës së trashë në treg, gjë që nuk e bën të lehtë vendimin për një produkt të caktuar.


Importantshtë e rëndësishme që një program efektiv i pastrimit të zorrës së trashë nuk duhet të përbëhet nga një numër i pafund përbërësish ose përbërësish të ndryshëm. Këtu, më pak është shpesh më shumë - veçanërisht për njerëzit me intolerancë dhe / ose alergji.


Programet më efektive të pastrimit të zorrës së trashë përbëhen nga jo më shumë se tre përbërës kryesorë, të cilët mund të plotësohen me përbërës aktivë shtesë sipas dëshirës dhe kërkesës.


Këtu ne shpjegojmë në detaje se si mund të njihni cilësinë e një pastrimi të mirë të zorrës së trashë: Pastrimi i zorrës së trashë: Si të njihni cilësi të mirë


Nga çfarë përbëhet një pastrim efektiv i zorrëve?


Tre përbërësit bazë të një programi efektiv të pastrimit të zorrës së trashë janë:


 1. Lëvozhgat e psiliumit


Pluhuri i lëvores së Psyllium quhet edhe psyllium dhe përdoret si pjesë e pastrimit të zorrës së trashë për të liruar depozitat në sistemin tretës dhe për të shpërndarë toksinat dhe produktet metabolike të mbeturinave.


Lëvorjet e psiliumit me të vërtetë duhet të merren vetëm në mënyrë të imët. Pluhurat shumë të lira të lëvore psyllium janë gjithashtu në dispozicion në treg. Por këto janë shpesh vetëm shumë të trasha ose aspak, gjë që shpjegon çmimin e ulët.


Lëvorjet e psylliumit të papërzier ose vetëm lëvozhgat e psylliumit të trashë të trazuar, nga njëra anë nuk tolerohen mirë dhe nga ana tjetër jo aq efektive sa pluhuri i lëvores së psyllium të bluar hollë. Pluhuri i lëvores së Psyllium është i disponueshëm i lirshëm ose në formë kapsule.


 1. Bentonite ose Zeolite ose Mumijo


Bentoniti dhe zeoliti janë toka minerale që lidhin depozitat dhe toksinat e liruara nga pluhuri i lëvores së psyllium, por edhe bakteret e dëmshme, në mënyrë që ato tani të mund të ekskretohen lehtësisht me jashtëqitje.


Bentoniti dhe zeoliti janë në dispozicion në formë pluhuri dhe në formë kapsule. Bentoniti madje ofrohet në formë të lëngshme (d.m.th. e përzier tashmë me ujin më të pastër). Kur blini, sigurohuni që bentoniti të ketë cilësi ushqimi ose ilaçi, domethënë është i përshtatshëm edhe për përdorim të brendshëm dhe se zeoliti është miratuar si produkt mjekësor.


Çdokush që kërkon një alternativë për tokat minerale mund të kthehet në mumijo, një substancë që është veçanërisht e pasur me acide humike, të cilat kanë një efekt jashtëzakonisht pozitiv në traktin gastrointestinal dhe, ngjashëm me tokat minerale dhe shëruese, thithin toksinat dhe acidin e tepërt të stomakut.


 1. Probiotikë


Një probiotik përbëhet nga baktere të dobishme të zorrëve për ndërtimin e një flore të shëndetshme të zorrëve. Bakteret e zorrëve janë në dispozicion në formën e preparateve të lëngshme ose në formën e kapsulave. Ju mund të zgjidhni njërën nga të dyja ose të kombinoni të dy probiotikët.


Me dozën dhe shpeshtësinë e marrjes së këtyre tre përbërësve, efektiviteti, pra shpejtësia dhe intensiteti i detoksifikimit dhe depozitimit të mbeturinave tashmë mund të kontrollohet në mënyrë të shkëlqyeshme.


Komponentë shtesë të mundshëm për rehabilitimin e zorrëve


Komponentët e mëposhtëm shtesë mund të përshpejtojnë më tej pastrimin e zorrëve ose të mbështesin aftësinë e trupit për të detoksifikuar dhe rregulluar veten. Ato zgjidhen sipas kërkesës, kështu që ato nuk janë të nevojshme në çdo rast dhe përfundimisht nuk duhet të merren të gjitha menjëherë.


Zgjidhni me kujdes përbërësin shtesë që mund të përfitojë më së miri nga gjendja juaj personale. Lista e mëposhtme nuk pretendon të jetë e plotë.


1. Mineralet bazë gjatë pastrimit të zorrëve


Nëse supozoni se jeni shumë acid ose jeni të bindur se dieta juaj e mëparshme nuk ju siguroi minerale të mjaftueshme dhe elementë gjurmë, mund të plotësoni programin e pastrimit të zorrës së trashë me një kompleks mineral natyral, p.sh. B.


 • me koralin detar Sango (për kalcium dhe magnez)

 • me përgatitjen minerale të pasur me silikon Silicium Mineral Plus (magnez, zink, hekur, silikon, vitaminë D3)

 • me citrate bazë (kalium, magnez, kalcium, zink, silikon, vitamina D3 dhe K2)


Në këtë mënyrë, ju furnizoni veten me minerale bazë dhe elementë gjurmë në biodisponibilitetin më të mirë, zvogëloni acidifikimin e mundshëm dhe mund të rimbushni depozitat minerale të trupit tuaj.


2. Prebiotikë


Prebiotikët si inulina ushqejnë bakteret e dobishme të zorrëve në mënyrë që flora e zorrëve të shërohet më shpejt. Vetëm njerëzit me një sistem tretës të ndjeshëm dhe një prirje për fryrje duhet të dozojnë me kujdes inulin, pasi fillimisht mund të rrisë fryrjen për shkak të baktereve të zorrëve që tani janë aktivizuar.


 • Mund të gjeni më shumë rreth inulinës këtu: Inulin: Efekti dhe vetitë e prebiotikut

 • Inulin është në dispozicion në formë pluhuri ose kapsule: pluhuri mund të përzihet në pije, mueslis ose shakes, ndërsa kapsulat janë më të lehta për tu dozuar dhe marrë. Të dy variantet e produktit janë në dispozicion nga natyra efektive në cilësi organike.

 • Shurupi Yacon gjithashtu përmban inulin, i cili është një ëmbëlsues i shkëlqyer, i butë, veçanërisht gjatë pastrimit të zorrës së trashë kur nuk konsumoni sheqer.


3. Integrimi i algave të klorelës në rehabilitimin e zorrëve


Nëse qëllimi juaj i rehabilitimit tuaj të zorrëve është të detoksifikoni organizmin tuaj dhe ta furnizoni atë me substanca vitale natyrore, atëherë ju mund të kombinoni kurimin tuaj me algat klorella. Përdoret në naturopati për të hequr metalet e rënda dhe gjithashtu siguron hekur, klorofil dhe shumë substanca të tjera bimore.


Ju mund të merrni algën Chlorella nga shumë tregtarë. Ne rekomandojmë blerjen e Chlorella ekskluzivisht në cilësi organike dhe vetëm aty ku analizat aktuale të ndotjes së metaleve të rënda janë në dispozicion.


4. Bari i elbit mbështet pastrimin e zorrëve


Bari i elbit mbështet sistemin tretës në pesë mënyra. Pesë mekanizma të ndryshëm të veprimit mund të çojnë në një përmirësim të ndjeshëm të gjendjes së zorrëve gjatë përdorimit afatgjatë.


 • Bari i elbit promovon formimin e një flore të shëndetshme të zorrëve.

 • Bari i elbit ka efekte anti-inflamatore.

 • Bari i elbit rregullon përmbajtjen e ujit në jashtëqitje, duke parandaluar kapsllëkun dhe diarrenë.

 • Bari i elbit mbështet rigjenerimin e mukozës së zorrëve.

 • Bari i elbit lehtëson rrezikun e kancerit të zorrës së trashë, jo më pak për shkak të përmbajtjes së tij të lartë të klorofilit.


5. Preparate natyrale për luftimin e parazitëve


Parazitët e zorrëve mund të vendosen në sistemin tretës pa e vënë re më parë. Me kalimin e kohës, megjithatë, ato shumohen dhe pastaj - në varësi të parazitit - mund të çojnë në dëmtimin e mukozës së zorrëve. Përveç kësaj, ata ngarkojnë organizmin me produktet e tyre toksike metabolike. Simptoma delikate, të cilat vështirë se dikush mund t'i atribuojë shkakut aktual, mund të rezultojnë.


Megjithatë, shumë bimë mjekësore dhe barëra kanë veti anti-parazitare. Nëse e kombinoni atë me një rehabilitim të zorrëve, ju parandaloni infektimin e parazitëve në këtë mënyrë ose krijoni një mjedis në të cilin parazitët nuk ndihen më rehat.


Bimët medicinale që luftojnë parazitët përfshijnë: ulliri ose gjethet e tij (kapsulat e ekstraktit të gjetheve të ullirit), guaska e arrës së zezë (kapsulat e guaskës së arrës së zezë), bërthamat e papajës (tashmë të thara ose pluhur në dyqane) dhe vaji esencial i rigonit.


Kështu i merrni komponentët shtesë


 • Kompleksi mineral mund të merret me ose pas ngrënies. Ju mund të lexoni detaje mbi marrjen e saktë të kalciumit këtu: Si të merrni kalcium në mënyrë korrekte. Nëse e merrni Koralin e Detit Sango në formë pluhuri (ka edhe kapsula ose skeda), mund të veproni si më poshtë: Përzieni sasinë e kërkuar ditore të koraleve në një gotë 200 ml ujë dhe pini një të tretën e saj tri herë në ditë ose thjesht mbi të herë pas here një gllënjkë shpërndahet gjatë ditës. Nëse jeni duke marrë një shtesë tjetër minerale, p.sh. B. kelatet ose komponimet e tjera organike (citratet, orotatet, etj.), Mund t'i merrni me ushqim.

 • Inulina prebiotike mund të përzihet në pjata ose shake.

 • Algat Chlorella mund të dozohen individualisht, p.sh. B. dy herë katër tableta. Ato merren më së miri me ushqim.

 • Pluhuri i barit të elbit mund të përzihet lehtësisht në smoothie jeshile, ujë, lëngje, salcë sallatash, por edhe në supa të ngrohta (jo të nxehta!). Pluhuri është gjithashtu i disponueshëm i ngjeshur në skeda, të cilat janë më të lehta për tu marrë.

 • Përgatitjet për luftimin e parazitëve duhet të merren sipas rekomandimit të prodhuesit.


Cili pastrim i zorrëve është i duhuri për ju?


Programet e pastrimit të zorrës së trashë të bazuara në pluhur lëvore psyllium, bentonite ose zeolite dhe një probiotik janë në dispozicion në versione të ndryshme - në varësi të


 • sa kohë dëshironi të bëni një pastrim të zorrës

 • sa kohë dëshironi të punoni në ndërtimin e florës tuaj të zorrëve,

 • nëse doni një tokë minerale (bentonite ose zeolite) ose një alternativë perimesh (Mumijo)

 • çfarë lloj probiotik dëshironi (të lëngshëm ose kapsulë),

 • nëse keni nevojë për një kompleks mineral apo jo dhe

 • nëse preferoni të merrni shake ose kapsula.


Ju lutemi kontaktoni dyqanin të cilit i besoni për të mësuar më shumë rreth varianteve të programit në dispozicion për të zgjedhur. Ne rekomandojmë (dhe përdorim veten) produktet e pastrimit të zorrës së trashë nga Fair Trade Handels AG, shihni lidhjen më poshtë.


Pastrimi i zorrëve - praktika


Tani e dini për teorinë. Ata e dinë se nga cilët përbërës duhet të përbëhet një pastrim efektiv i zorrës së trashë dhe çfarë të presin nga këta përbërës.


Më poshtë tani merret me zbatimin praktik, me mënyrën se si, kur dhe për sa kohë. Kështu që do të mësoni se si në të vërtetë zbatohet pastrimi i zorrës së trashë, si mund të hani më mirë gjatë tij dhe çfarë mund të bëni për të mbështetur dhe përshpejtuar pastrimin.


Përzierja e lëvozhgës psyllium bentonite / zeolite


Programet fleksibile të pastrimit të zorrës japin tre përbërësit kryesorë (pluhur lëvore psyllium, bentonite ose zeolite, probiotikë) ndare nga njëri -tjetri. Në këtë mënyrë, ju mund të kombinoni dhe dozoni përbërësit individualisht - sipas nevojave tuaja dhe mirëqenies tuaj - dhe të rregulloni dozën përsëri dhe përsëri.


Para çdo marrjeje, bentoniti / zeoliti dhe pluhuri i lëvores së psyllium (zakonisht në një raport 1: 1) përzihen me ujë për të formuar një perzierje.


Idealshtë ideale nëse filloni me sasi të vogla (p.sh. me gjysmë lugë çaji secila bentonite / zeolite dhe pluhur lëvore psyllium). Për ta bërë këtë, jepni të paktën 200 ml ujë.


Pini perzierjen menjëherë!


Bentoniti / lëkura e zeolit ​​lëvore psyllium pihet MENJIHER pas përgatitjes. Përndryshe, për shkak të kapacitetit të madh të fryrjes së lëvoreve të psyllium, tronditja juaj do të shndërrohet në një pelte të vetme, konsistenca e së cilës nuk do t'i përshtatet të gjithëve, pasi pothuajse duhet të bëni lugë shkundjen. Sidoqoftë, është pikërisht ky kapacitet ënjtës ai që është përgjegjës për pastrimin e zorrëve.


Menjëherë pas shkundjes, pini një gotë (200-300 ml) me ujë të qetë. Pijeni atë ngadalë brenda 3 deri në 5 minuta. Pra, mos e derdhni poshtë me një lëvizje.


Kur është koha e duhur për shake?


Koha e duhur për shake është:


 • 30-60 minuta para një vakt me stomak bosh, para mëngjesit dhe / ose para darkës. Nëse në përgjithësi nuk keni mëngjes, prapëseprapë mund të bëni perzierjen në mëngjes. Intervali prej 30 - 60 minutash është vetëm intervali minimal që duhet të respektohet, që do të thotë se ju nuk duhet domosdoshmërisht të hani asgjë pas kësaj kohe.

 • Shkundja mund të merret edhe 2 orë pas një vakt të lehtë, sepse atëherë stomaku duhet të jetë përsëri bosh, p.sh. B. 2 orë pas një mëngjesi të lehtë me fruta ose pas një darke të lehtë (p.sh. supë me perime).


Probiotiku merret veçmas, JO me shake, por me ushqim, pavarësisht nëse pak para ose gjatë vaktit. Probiotiku nuk duhet të merret vetëm pas ngrënies.


Sa shake pini në ditë?


Zakonisht merren dy tundje në ditë, një në mëngjes dhe tjetra në mbrëmje. Sidoqoftë, frekuenca e marrjes duhet të bazohet në gjendjen tuaj individuale.


Sigurisht, ka rekomandime për programet e ndryshme të pastrimit të zorrëve. Sidoqoftë, këto janë në të vërtetë vetëm rekomandime. Në fund të fundit, doza e saktë dhe numri i perzierjeve mund të përcaktohen vetëm nga ju.


Njerëzit e ndjeshëm, për shembull, fillojnë në mëngjes me një perzierje të bërë nga gjysma e sasisë së rekomanduar të pluhurit të lëvores së psyllium dhe bentonite / zeolit, vëzhgojnë se si po veprojnë dhe rrisin dozën individuale dhe numrin e perzierje me shumë kujdes.


Njerëzit më pak të ndjeshëm mund të fillojnë menjëherë me dozën dhe numrin e rekomanduar të perzierjeve dhe pastaj t'i rrisin ato nëse duan të intensifikojnë pastrimin e zorrës së trashë edhe më tej.


Në javën e fundit ju duhet të zvogëloni përsëri numrin e perzierje në mënyrë që të përgatitni ngadalë sistemin tretës për fundin e kursit.


Numri i lëkundjeve përcakton intensitetin e pastrimit të zorrës së trashë - por gjithmonë në lidhje me llojin e dietës dhe numrin e vakteve që keni.


Në vijim vlen: sa më shumë lëkundje që merrni, aq më shumë pini duke i shoqëruar (ujë i pastër), aq më pak hani dhe sa më shumë alkaline hani, aq më shumë organizmi juaj mund të detoksifikohet.


Më shumë se katër shake në ditë nuk duhet të merren:


 • Katër perzierje janë ideale gjatë një agjërimi, domethënë kur pihen vetëm ujë, lëngje dhe / ose supë, por nuk konsumohet ushqim i fortë.

 • Nëse keni tre perzierje, të paktën një vakt në ditë duhet të zëvendësohet me një perzierje. Kjo do të thotë që ju keni mëngjes dhe drekë dhe zëvendësoni darkën me një perzierje shtesë, domethënë të tretën. Koha e shkundjes mund të jetë 7 e mëngjesit, 3 pasdite dhe 8 pasdite. Ushqimi hahet në 8 të mëngjesit dhe në 12.30 pasdite.

 • Me dy lëkundje në ditë, ju ende mund të mbani tre vakte.


Shembuj të numrit të perzierje gjatë rehabilitimit të zorrës së trashë


Për një kohëzgjatje prej 4 javësh, mund të bëni sa më poshtë:


Java 1: 1 perzierje në ditë

Java 2: 2 perzierje në ditë

Java 3: 2 ose 3 perzierje në ditë

Java 4: 1 perzierje në ditë


Për një kohëzgjatje prej 8 javësh mund të bëni sa më poshtë:


Java 1-2: 1 perzierje në ditë

Java 3-6: 2 perzierje në ditë

Java 7: 3 perzierje në ditë

Java 8: 1 perzierje në ditë


Por ju gjithashtu mund të kryeni një program 2-javor dhe të merrni 2 perzierje në ditë, secila me gjysmën e dozës së rekomanduar, ose një program 5-javor, gjatë të cilit ju merrni 1 shake me dozën normale për 4 javë, e ndjekur nga 1 javë agjërim, në të cilën merrni 3 shake në ditë, mos hani asgjë dhe pini vetëm lëngje dhe supë. Pra, bëni atë që i përshtatet më shumë trupit tuaj dhe asaj që i përshtatet ritmit të tij individual të detoksifikimit në mënyrë perfekte.


Çfarë duhet të bëni nëse ka gunga në perzierje?


Gungat shpesh formohen kur përzihen shake-u. Sidoqoftë, nëse i përzieni në një blender ose me një blender dore, pothuajse nuk ka gunga. Në Myfairtrade ju gjithashtu mund të zgjidhni programet e pastrimit të zorrës së trashë me një shaker ose të porositni shakerin veç e veç. Një filxhan i tillë gjithashtu parandalon pothuajse çdo formim të gungave.


Por bentonitin mund ta përdorni edhe në mbrëmje me pak ujë, p.sh. B. Përzieni 50 ml në një tul. Të nesërmen në mëngjes, përzieni këtë qull me ujë dhe pluhurin e lëvores së psyllium për të bërë një perzierje. Edhe në këtë rast, nuk duhet të ketë më gunga.

Si hani kur pastroni zorrën e trashë?


Sigurisht, gjithashtu varet nga lloji i dietës se sa mirë funksionon pastrimi i zorrës së trashë: Nëse hani relativisht normalisht gjatë pastrimit të zorrës së trashë, atëherë pastrimi është gjithashtu mjaft i dobët, sepse dieta normale çon në mënyrë të përsëritur në formimin e toksinave të reja dhe të reja produktet e mbeturinave Mukoza e zorrëve irritohet përsëri dhe përsëri, vazhdon të nxisë inflamacionin, etj.


Nëse, nga ana tjetër, zgjidhni një dietë të pasur me substanca vitale dhe alkaline ose të paktën të tepërta alkaline gjatë pastrimit të zorrës së trashë, ose nëse përfshini disa ditë supë, ditë lëngje apo edhe ditë agjërimi, pastrimi i brendshëm bëhet masivisht intensifikuar.


Në çdo rast, ato ushqime duhet të shmangen që gjatë dekadave kanë çuar në problemet që tani kërkojnë rehabilitim të zorrëve.


Këto janë kryesisht ushqime dhe pije të përpunuara në mënyrë industriale, si dhe ushqime veçanërisht acidike ose të lëngshme (produkte të qumështit, mish dhe sallam, produkte të konservuara).


Ushqimet e këqija për pastrimin e zorrëve


Ushqimet e mëposhtme bëjnë një tendosje në organizëm. Ne nuk flasim për "heqje dorë" në këtë kontekst, pasi heqja dorë tingëllon si një kufizim. Sidoqoftë, nuk është as sakrificë dhe as kufizim shmangia e gjërave / ushqimeve që nuk janë të mira për trupin. Përkundrazi, është një fitim, domethënë një fitim për shëndetin e dikujt:


 • Mos hani sheqer të rafinuar dhe produkte të miellit të bardhë dhe mos pini pije me sheqer. Ata vënë një tendosje të konsiderueshme në zorrët dhe prishin rindërtimin e florës së zorrëve.

 • Ulni konsumin e mishit, peshkut dhe produkteve të sojës në një maksimum prej dy deri në tre herë në javë. Duhet të shmangni krejtësisht sallamin.

 • Produktet e qumështit (qumështi, djathi, kosi, kuarku, etj.) Nuk duhet të konsumohen gjatë pastrimit të zorrës së trashë, pasi ato kanë një efekt jashtëzakonisht formues të zhulit tek shumë njerëz dhe pengojnë procesin e pastrimit.

 • Mos pini alkool, pasi pengon detoksifikimin dhe ushtron tendosje të panevojshme në organin tuaj më të rëndësishëm të detoksifikimit - mëlçinë.

 • Në naturopati, kafeja nuk konsiderohet vetëm si një gjenerator i acidit, kafeja dhe kafeina që përmban e stresojnë trupin në mënyra të ndryshme - veçanërisht nëse pihen më shumë se 3 gota në ditë. Gjatë pastrimit të zorrës së trashë, nuk duhet të pini më shumë se 2 filxhanë kafe në ditë. Ndoshta ju përdorni pastrimin e zorrës së trashë për një lamtumirë përfundimtare të kafesë? Ose provoni kafen e shijshme lupine, e cila ka shije pothuajse si kokrrat e kafesë.


Ushqime të mira për pastrimin e zorrëve


Gjatë pastrimit të zorrës së trashë, në mënyrë ideale dieta juaj duhet të përbëhet nga këto ushqime:


 • Perimet (perimet me gjethe, perimet e zhardhokut, perimet e frutave) mund të konsumohen pa kufizime, duke përfshirë bamjen, e cila përmban mukozë miqësore me zorrën

 • Sallata dhe barishte

 • Frutat (përfshirë avokadot)

 • Bishtajore (njomni gjatë natës, hidhni ujin e njomur dhe vlim në ujë të freskët)

 • Drithërat pa gluten dhe pseudo-drithërat si mel, quinoa, amaranth, hikërror si dhe makarona, patatica, sallata, etj.

 • Arrat, bajamet dhe farat (liri, farat e kungullit, farat e lulediellit) gjithashtu mund të përdoren për të bërë biskota

 • Gështenja të ëmbla

 • Fidanë të rritur në shtëpi nga thjerrëzat, farat e brokolit, rrepka, etj.

 • Smbëlsirat e bëra nga arra dhe fruta të thata ose shirita frutash pa sheqer nga tregtia organike

 • Vajrat natyralë p.sh. vaji i ullirit organik, vaji i kërpit organik, vaji organik i lirit dhe vaji organik i kokosit

 • Uji i pastër, jo i gazuar i burimit ose uji i filtruar i rubinetit (1.5 litra në ditë), i plotësuar me çajra bazë bimorë (0.5 litra në ditë), është ideale si pije.


Plani i të ushqyerit gjatë pastrimit të zorrëve


Nëse jeni duke kërkuar për një plan ushqimor specifik me receta për dietën tuaj gjatë pastrimit të zorrës së trashë, do të gjeni një këtu: Plani i të ushqyerit gjatë pastrimit të zorrës dhe pastrimit të mëlçisë


Udhëzime për pastrimin e zorrëve: Një ditë mostre


Në udhëzimet e mëposhtme për pastrimin e zorrës së trashë, kohët e dhëna synohen vetëm si udhëzues, në mënyrë që të merrni një ndjenjë për intervalet optimale kohore. Thjesht përshtateni shembullin tonë me rutinën tuaj të përditshme individuale. Nëse listohen disa artikuj (p.sh. për mëngjes), kjo është një përzgjedhje dhe ju vendosni për njërën prej tyre.

Një ditë mostër me 2 perzierje

Në udhëzimet e mëposhtme për pastrimin e zorrës, kohët e dhëna synohen vetëm si udhëzues, në mënyrë që të merrni një ndjenjë për intervalet optimale kohore. Thjesht përshtateni shembullin tonë me rutinën tuaj të përditshme individuale. Do të ketë disa pika

(p.sh. në mëngjes), është një përzgjedhje dhe ju zgjidhni njërën prej tyre.


6.30 e mëngjesit filloni ditën

- me një gotë të madhe me ujë ose ujë me limon ose

- me një filxhan të madh çaji bimor B. një çaj bazë në mëngjes

(p.sh. nga Vicopura) ose një çaj bimor hithër për mëngjes


6.45 e mëngjesit Merrni perzierjen tuaj të parë dhe pijeni më pas

një gotë të madhe me ujë.


7.30 e mëngjesit Gjysmë ore në një orë më vonë, merrni probiotikun tuaj dhe

ha mëngjes - gjegjësisht sa vijon:

- Fruta ose sallatë me fruta ose

- lëng frutash ose perimesh të shtrydhura ose

- një smoothie jeshile (pije e përzier e bërë nga frutat,

perimet me gjethe jeshile dhe pak ujë) ose

- një muesli alkaline ose

- Buke inegrale me krem vegjetarian dhe shkopinj perimesh

(Copa kastraveci, domate, rrepka, karrota etj.)


Nga ora 9.30 e mëngjesit mund të hani ushqime të freskëta si rostiçeri gjatë mëngjesit

Duke ngrënë fruta ose - nëse nuk ishte tashmë për mëngjes -

pini një smoothie jeshile.

Një rostiçeri alkaline është gjithashtu ideale, për të cilën do të gjeni sugjerime këtu

Ju gjithashtu mund të përgatiteni mirë në shtëpi dhe të merrni me vete në punë:

Rostiçeri alkaline - vakte të vogla të shëndetshme


Ora 12.30 dreka juaj mund të duket kështu:

- Një sallatë e madhe e bërë nga perimet me gjethe jeshile (marule, radicchio,

Bukë sheqeri, lakër të bardhë, lakër të kuqe, etj), bimë të egra nëse ka

(Luleradhiqe, plak terren, zogth, melde, purslane etj.) Ose barëra

dhe fidanë të rritur vetë.

Duhet gjithashtu të përdoren perime të rrënjës së imëta ose zhardhok

(p.sh. majdanoz, rrepkë, kohlrabi, selino, etj.).

Sallatat bëhen me një salcë të bërë nga lëngu i limonit ose portokallit të shtrydhur fllad dhe / ose uthull molle, vajra me cilësi të lartë me presion të ftohtë (kërpi, liri ose vaj ulliri), sipas dëshirës thekon e algave (p.sh. "Sallata e Detit" në tregtinë e ushqimeve organike) dhe kripës së gurit të rafinuar.

- Ose një supë me perime

- Ose perime të gatuara me avull me një pjatë anësore pa gluten si

z B. gështenja, mel, hikërror, quinoa, amaranth ose patate

- Nëse jeni me nxitim, do të gjeni shumë ide këtu

për një drekë të shëndetshme dhe njëkohësisht të shpejtë: ushqim i shëndetshëm për ata që nxitojnë

Siç u përmend më lart, nuk duhet të keni më shumë se dy deri në katër vakte

Plotësoni me mish, peshk ose produkte soje tri herë në javë.


Nga ora 14:30 pasdite, pini rreth 1 litër ujë të pa gazuar.


16:00 pasdite Si rostiçeri mund të hani një grusht bajame, të pini një qumësht bajame, të hani një puding chia ose të shijoni një meze të lehtë të shëndetshme.


17:00 pasdite Pini perzierjen tuaj të dytë një orë para darkës dhe pini një gotë të madhe me ujë menjëherë pas shkundjes.


18:00 pasdite Ecni për darkë dhe merrni probiotikun tuaj së bashku me të.

Darka duhet të jetë një vakt lehtësisht i tretshëm.


21:00 pasdite Nuk keni pasur kohë për perzierjen tuaj të dytë në 5 pasdite. Atëherë mund ta hani dy orë pas darkës tuaj të lehtë.


Ora 22:30 Do të ishte mirë nëse mund të shkoni në shtrat në këtë kohë. Organizmi juaj ka nevojë për shumë forcë dhe energji dhe për këtë arsye gjumë të mjaftueshëm për të përballuar detoksifikimin dhe pastrimin e sistemit tretës dhe për të qenë në gjendje ta përfundojë atë me sukses.


Një ditë mostër me 3 perzierje

Udhëzimet për pastrimin e zorrëve ndryshojnë pak nëse merrni tre në vend të dy shake në ditë. Gjithçka mbetet siç përshkruhet më lart deri në mesditë.

Një orë para drekës (ose dy orë pas) merret tronditja e dytë. Pastaj pini një gotë të madhe me ujë.

Merrni probiotikun tuaj me rostiçerin tuaj të pasdites.

Në vend të darkës, merrni perzierjen tuaj të tretë dhe më pas pini një gotë të madhe ujë.


Çfarë tjetër duhet të bëni gjatë rehabilitimit të zorrëve?


Masat që mund të përshpejtojnë dhe mbështesin efektin e një rehabilitimi të zorrëve janë si më poshtë:


Lëvizje


Nëse nuk jeni duke ushtruar gjithsesi, tani duhet të bëni një shëtitje të shpejtë prej të paktën gjysmë ore çdo ditë si minimum ose të blini një trampolinë dhome, të cilën e hipni dy herë në ditë për 10 deri në 20 minuta çdo ditë.


Nëse nuk keni qenë fizikisht aktiv më parë, tani do të ishte koha ideale për të filluar. Bestshtë mirë që të regjistroheni për kurse specifike (not, Pilates, Zumba, stërvitje me forcë, kardio, etj.) Në të cilat do të mbikëqyreni dhe motivoheni nga një trajner. Në këtë mënyrë, trajnimi nuk është vetëm më argëtues, vetja juaj e brendshme më e dobët nuk ka asgjë për të thënë, sepse trajneri juaj ju pret dhe nuk mund ta anuloni thjesht.


Nga rruga, një moshë e caktuar nuk është një justifikim. Ju mund të filloni të stërviteni në çdo moshë - të përshtatur me mundësitë tuaja personale.


Lëngje perimesh të shtrydhura ose pije bazë natyrore


Pije me bazë natyrore p.sh. B. nga pluhuri i barit të grurit, pluhuri i barit të elbit, pluhuri i gjetheve të hithrës, pluhuri i luleradhiqes ose pluhur lakër jeshile i sigurojnë organizmit një bollëk të vitaminave, mineraleve dhe substancave dytësore antioksiduese dhe anti-inflamatore të bimëve, të cilat zakonisht mungojnë në dietën e zakonshme. Në këtë mënyrë, pijet bazë stimulojnë aftësinë e mëlçisë për të detoksifikuar, aktivizuar metabolizmin dhe rritur prodhimin bazë në trup.


 • Ju mund të gjeni informacion të rëndësishëm në lidhje me pijet natyrore bazë dhe recetat për to këtu: Pije natyrore me bazë


Mbështesni mëlçinë tuaj


Mëlçia, si organi juaj numër 1 i detoksifikimit, së pari sfidohet nga pastrimi i zorrës së trashë para se të lehtësohet përfundimisht dhe mund të relaksohet. Mëlçia mund të mbështetet në aktivitetin e saj detoksifikues, veçanërisht me substanca të hidhura.


Substancat e hidhura mund të gjenden në sallata dhe perime të caktuara, si p.sh B. sallatë endive, çikore, angjinare etj., Por gjithashtu mund të merret në formën e ekstraktit të rrënjës së luleradhiqes, pluhurit të hidhur të bazës ose të hidhurave barishtore jo alkoolike me cilësi të lartë.


Ekstrakti i gjembit të qumështit ose ekstrakti i artiçokës janë gjithashtu ndihmës të shkëlqyeshëm për mëlçinë. Ato stimulojnë rrjedhjen e tëmthit, përmirësojnë funksionet e mëlçisë dhe ndihmojnë në rigjenerimin e qelizave të mëlçisë.


 • Këtu mund të gjeni këshilla për shëndetin e mëlçisë: Pastrimi i mëlçisë - holistik


Testi i klizmave (shpërlarja e zorrës trashë)


Kushdo që ka përjetuar dikur efektet e një klizme nuk do të jetë më në gjendje të besojë se ai / ajo dikur i rezistoi aq shumë. Enemas mund të kryhen shumë të qetë në shtëpi me ndihmën e një grupi klizmë (ujitës). Pas një kohe të shkurtër ju zhvilloni një rutinë të caktuar të klizmës dhe vetëm atëherë njihni efektin e jashtëzakonshëm të klizmave.


Depozitat dhe toksinat metabolike nxirren jashtë trupit më shpejt, zorrët gjithashtu marrin një lloj masazhi nga brenda dhe i ashtuquajturi efekt klizmë çon në impulse të fuqishme përmes pikave refleksive në zorrë, të cilat mund të fillojnë vetë-shërimin.


Ju mund të lexoni gjithçka rreth klizmave këtu:


Masazhe me furça


Masazhet me furça nxisin sistemin limfatik dhe në këtë mënyrë promovojnë detoksifikimin dhe eliminimin e produkteve të mbeturinave në një mënyrë të jashtëzakonshme.Masazhet e barkut


Masazhet e barkut gjithashtu ndihmojnë për të aktivizuar peristaltikën e zorrëve tuaja dhe për të liruar depozitat në zorrë. Për ta bërë këtë, masazhoni barkun rreth kërthizës në drejtim të akrepave të orës për rreth 10 deri në 15 minuta, mundësisht në mëngjes para se të ngriheni kur jeni ende në shtrat.A ka ndonjë efekt anësor të pastrimit të zorrëve?


Pastrimi i zorrës së trashë nuk është një dukuri e parashikueshme. Me të gjithë, eliminimi i produkteve të mbetjeve metabolike, toksinave dhe depozitave bëhet me një shpejtësi të ndryshme, një ritëm të ndryshëm dhe me efekte të ndryshme anësore.


Reagime të caktuara (të ashtuquajturat kriza detoksifikimi) mund të ndodhin herë pas here (përkohësisht!), Të tilla si p.sh B. dhimbje koke, lëkurë me njolla, probleme me tretjen ose një rritje të problemeve aktuale shëndetësore. Nëse është kështu, gjithmonë mund të zvogëloni dozën dhe numrin e dridhjeve për të moderuar sekretimin.


Ndodh z. Nëse, për shembull, keni kapsllëk, duhet të shkundeni vetëm një herë në ditë dhe të siguroheni që pini mjaft ujë të gazuar. Pasi trupi juaj të jetë përshtatur me dridhjen e mëngjesit, numri i dridhjeve mund të rritet përsëri me kalimin e kohës.


Me një pastrim të butë të zorrës së trashë me kapsula, të lartpërmendurat. Reagimet janë vërejtur, kjo është arsyeja pse është më e lehtë t'i përmbahen rekomandimeve të përgjithshme për përdorim.


Ilaçet dhe rehabilitimi i zorrëve - a është e mundur?


Nëse duhet të merrni ndonjë lloj ilaçi (përfshirë pilulat e kontrollit të lindjes, hormonet tiroide, etj.), Gjatë pastrimit të zorrëve duhet t'i kushtoni vëmendje sa vijon:


Pini shake ose merrni kapsulat përkatëse çdo tre orë me ilaçet tuaja, përndryshe efekti i tyre mund të jetë i kufizuar. Në fund të fundit, puna e pastruesve të zorrës së trashë është detoksifikimi, dhe meqenëse ilaçet janë në thelb toksina që janë ekzogjene për trupin, ato do të detoksifikoheshin.


Pastrimi i zorrëve gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji?


Detoksifikimi dhe pastrimi - i cili gjithashtu përfshin pastrimin e zorrës së trashë - çojnë në lëshimin e toksinave dhe produkteve të mbeturinave në trup. Ky proces është rraskapitës për organizmin. Sidoqoftë, nëse është shtatzënë, ai duhet të përdorë forcën e tij për fëmijën.


Përveç kësaj, produktet e tretura dhe toksinat së pari mund të rishpërndahen në trup para se të ekskretohen përfundimisht. Isshtë e mundur që toksinat gjithashtu të hyjnë në placentë dhe kështu në foshnjën dhe të bëjnë një tendosje mbi të.


Një detoksifikim dhe pastrim si p.sh B. Prandaj, pastrimi i zorrës së trashë duhet të kryhet gjithmonë disa muaj PARA shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji. Foshnja pastaj lejohet të lindë në një trup të pastruar dhe të zhvillohet atje i shëndetshëm dhe i gjallë.


Si mund të detoksifikoheni akoma gjatë shtatzënisë ose gjatë dhënies së gjirit, në mënyrë që edhe fëmija juaj të përfitojë, lexoni këtu: Detoksifikimi gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji


Kombinoni pastrimin e zorrëve me pastrimin e mëlçisë?


Nëse nuk keni kryer kurrë pastrim të brendshëm, duhet të filloni ngadalë, p.sh. B. vetëm me një pastrim të zorrës së trashë me dozë të butë. Duart e vjetra kur bëhet fjalë për pastrimin dhe detoksifikimin mund, megjithatë, gjithashtu të kombinojnë programe të ndryshme pastrimi me njëri -tjetrin, p.sh. B. pastrimi i zorrës së trashë me pastrimin e mëlçisë.Pas pastrimit të zorrëve: pastrimi i limfës


Pastrimi i sistemit limfatik është një përfundim i shkëlqyeshëm për çdo pastrim të zorrës së trashë.Zorra e trashë është një bazë e rëndësishme e sistemit imunitar. Sidoqoftë, sistemi limfatik nuk është më pak i rëndësishëm.


Sepse në enët limfatike rrjedh limfatika, e cila është përgjegjëse për heqjen e të gjitha "mbeturinave të trasha të trupit", si p.sh. B. bakteret, fragmentet e qelizave dhe qelizat e degjeneruara. Materialet e rrezikshme dhe mbeturinat shpërndahen dhe shkatërrohen në nyjet limfatike të lidhura.


Sidoqoftë, nëse limfatika nuk rrjedh më siç duhet, ndodh mbingarkesa limfatike dhe trupi nuk mund të detoksifikohet plotësisht. Ai skorjet dhe sëmuret.


Sigurisht, rehabilitimi i zorrëve gjithashtu pastron limfën në një masë të caktuar. Kjo ndodh sepse limfat janë në kontakt të drejtpërdrejtë me zorrën dhe, për shembull, thith një pjesë të yndyrave dietike prej saj.


Pastrimi i limfave, megjithatë, i kushtohet veçanërisht aktivizimit të rrjedhës limfatike, parandalimit dhe shpërbërjes së mbajtjes së ujit dhe rigjenerimit dhe detoksifikimit të nyjeve limfatike. Pra, sapo zorrët të pastrohen, vëmendja juaj duhet t'i drejtohet në mënyrë specifike limfës. Informacioni dhe udhëzimet e hollësishme se si të kryeni një pastrim limfatik mund të gjenden këtu:


 • Pastrimi i limfave - holistik

 • Pastrimi limfatik tre-ditor

 

Burimet e artikullit:

 • Darmreinigung – Die kostenlose Anleitung - Zentrum der Gesundheit

 • Der Darm: Ökosystem und Erregerabwehr Horne, Steven. "Colon cleansing: a popular, but misunderstood natural therapy." Journal of herbal pharmacotherapy 6.2 (2006): 93-100.

 • Mirna A. 1970 "Beeinflussung der radioaktiven Kontamination von Tieren durch Zufütterung von Tonmineralien."

 • Lavie S and Stotzky G "Adhesion of the clay minerals montmorillonite, kaolinite, and attapulgite reduces respiration of Histoplasma capsulatum." Appl. Environ. Microbiol. January 1986 vol. 51 no. 1 65-73

 • Lavie S and Stotzky G "Interactions between clay minerals and siderophores affect the respiration of Histoplasma capsulatum." Appl. Environ. Microbiol. January 1986 vol. 51 no. 1 74-79

 • Unsworth EF et al., "Investigations of the use of clay minerals and Prussian blue in reducing the transfer of dietary radiocaesium to milk." Sci Total Environ. 1989 Sep;85:339-47.

 • Voigt G "Chemical methods to reduce the radioactive contamination of animals and their products in agricultural ecosystems." Sci Total Environ. 1993 Sep 24;137:205-25.

 • Schell TC et al., "Effectiveness of different types of clay for reducing the detrimental effects of aflatoxin-contaminated diets on performance and serum profiles of weanling pigs." J Anim Sci. 1993 May;71(5):1226-31.

 • Ahman B "Effect of bentonite and ammonium-ferric(III)-hexacyanoferrate(II) on uptake and elimination of radiocaesium in reindeer." Journal of Environmental Radioactivity, 1996, 31, 2950.

 • Rao S.B.N., Chopra R.C. "Influence of sodium bentonite and activated charcoal on aflatoxin M1 excretion in milk of goats." Small Ruminant Res. 2001;41:203213.

 • Diaz DE et al., "Aflatoxin binders II: reduction of aflatoxin M1 in milk by sequestering agents of cows consuming aflatoxin in feed." Mycopathologia. 2004 Feb;157(2):233-41.

 • Zoltn Adamis, ?Richard B. Williams "Bentonite, Kaolin, and Selected Clay Minerals" 2005 (Bentonit, Kaolin und ausgewählte Tonmineralien)

 • Magnoli AP et al., "Commercial bentonites as detoxifier of broiler feed contaminated with aflatoxin." Appl. Clay Sci. 2008;40:6371. (

 • Phillips TD et al., "Reducing human exposure to aflatoxin through the use of clay: a review." Food Addit Contam Part A Chem Anal Control Expo Risk Assess. 2008 Feb;25(2):134-45.

 • Williams LB, Haydel SE, Ferrell RE. "Bentonite, Bandaids, and Borborygmi." Elements (Que). 2009 Apr 1;5(2):99-104

 • Carrertero MI., Pozo M., Clay and non-clay minerals in the pharmaceutical and cosmetic industries, Applied Clay Sciences 2010,

 • European Food Safety Authority "Scientific Opinion on the safety and efficacy of bentonite as a technological feed additive for all species" 20 July 2012, EFSA-Q-2010-01539 (

 • Abdel-Wahhab MA et al., Potential protective effect of HSCAS and bentonite against dietary aflatoxicosis in rat: with special reference to chromosomal aberrations., Natural Toxins, 1998;6(5):211-8,

 • Ibrahim IK et al., Ameliorative effects of sodium bentonite on phagocytosis and Newcastle disease antibody formation in broiler chickens during aflatoxicosis., Research in Veterinary Science, 2000 Oct;69(2):119-22,

 • Guzmn A et al., Behavior of adenine in Na-montmorillonite exposed to gamma radiation: implications to chemical evolution studies., Cellular and Molecular Biology, 2002 Jul;48(5):525-8,

 • Oyanedel-Craver et al., Effect of quaternary ammonium cation loading and pH on heavy metal sorption to Ca bentonite and two organobentonites, Journal of Hazardous Materials, 21 September 2006,

 • Haydel S. Et al., Broad-spectrum in vitro antibacterial activities of clay minerals against antibiotic-susceptible and antibiotic-resistant bacterial pathogens, Jounal of Antimicrobial Chemotherapy, (2008) 61 (2): 353-361

 • Enzyme immobilization: Part 1. Modified bentonite as a new and efficient support for immobilization of Candida rugosa lipase, Applied Clay Science, Mrz 2009,

 • Ghadiri M et al., Antibiotic eluting clay mineral (Laponite) for wound healing application: an in vitro study., Journal of Materials Science. Materials in Medicine, 2014 Nov;25(11),

 • Uehleke B., Heilerde bei funktionellen Magen-Darm-Erkrankungen, Erfahrungsheilkunde, 2014; 63(3): 141-145

 • Adib-Hajbaghery M et al., Shampoo-clay heals diaper rash faster than calendula officinalis, Nursing and Midwifery Studies, 2014 Jun;3(2)

 • Mahmoudi M et al., Comparing the effects of Bentonite & Calendula on the improvement of infantile diaper dermatitis: A randomized controlled trial., The Indian Journal of Medical Research, 2015 Dec;142(6):742-6,

 • Dadu R et al., Efficacy of the Natural Clay, Calcium Aluminosilicate Anti-Diarrheal, in Reducing Medullary Thyroid Cancer-Related Diarrhea and Its Effects on Quality of Life: A Pilot Study., Thyroid: Official Journal of the American Thyroid Association, 2015 Oct;25(10):1085-90

 • Lamprecht M et al, Effects of zeolite supplementation on parameters of intestinal barrier integrity, inflammation, redoxbiology and performance in aerobically trained subjects, Journal of the International Society of Sports Nutrition, 20 October 2015

 • Morrison et al., Unearthing the Antibacterial Mechanism of Medicinal Clay: A Geochemical Approach to Combating Antibiotic Resistance, Scientific Reports, 08. Januar 2016

 • Adusumilli S et al., In vitro antibacterial activity and in vivo efficacy of hydrated clays on Mycobacterium ulcerans growth, BMC Complementary and Alternative Medicine, 2016 Jan 30;16:40

 • Xu P et al., Preventive obesity agent montmorillonite adsorbs dietary lipids and enhances lipid excretion from the digestive tract., Scientific Reports, 2016 Feb 19;6:19659

 • Cervini-Silva et al, Role of bentonite clays on cell growth., Chemosphere, 2016 Apr;149:57-61

 • Romero A et al, Mycotoxins modify the barrier function of Caco-2 cells through differential gene expression of specific claudin isoforms: Protective effect of illite mineral clay., Toxicology, 2016 May 3;353-354:21-33

 • Behroozian et al., Kisameet Clay Exhibits Potent Antibacterial Activity against the ESKAPE Pathogens, American Society for Microbiology, 26 January 2016 mBio vol. 7 no. 1 e01842-15

 • Geological Society of America. "French Clay Can Kill MRSA And 'Flesh-Eating' Bacteria." ScienceDaily. ScienceDaily, 26 October 2007

 • Fraunhofer-Gesellschaft. "Treating chronic kidney disease using clay minerals." ScienceDaily. ScienceDaily, 15 January 2014.

 • Zocco MA et al, Efficacy of Lactobacillus GG in maintaining remission of ulcerative colitis., Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 2006 Jun 1;23(11):1567-74,

 • Shi et al, Beneficial Properties of Probiotics, Tropical Life Sciences Research, 2016 Aug; 27(2): 7390, (Förderliche Eigenschaften von Probiotika)

 • Losurdo G et al, The Interaction Between Celiac Disease and Intestinal Microbiota, Journal of Clinical Gastroenterology, 2016 Nov/Dec;50

 • Fernndez-Bananes F et al, Randomized clinical trial of Plantago ovata seeds (dietary fiber) as compared with mesalamine in maintaining remission in ulcerative colitis. Spanish Group for the Study of Crohn's Disease and Ulcerative Colitis (GETECCU)., The American Journal of Gastroenterology, 1999 Feb;94(2):427-33,

 • Sierra M et al, Therapeutic effects of psyllium in type 2 diabetic patients., European Journal of Nutrition, 2002 Sep;56(9):830-42

 • Bijkerk CJ et al, Systematic review: the role of different types of fibre in the treatment of irritable bowel syndrome, Alimentary Pharmacology & Therapeutics, 2004 Feb 1;19(3):245-51

 • de Bock M et al, Psyllium supplementation in adolescents improves fat distribution & lipid profile: a randomized, participant-blinded, placebo-controlled, crossover trial., PLoS One, 2012;7(7):e41735

 • Weir TL, Sheflin AM et al., "Cancer-Promoting Effects of Microbial Dysbiosis", Current Oncololgy Reports, Oktober 2014

 • Miller G et al., "Pancreatic Cancer, Inflammation and Microbiome", Cancer, 2014

 • Prof. Dirk Elewaut et al., "Commensal microbiota influence systemic autoimmune responses.,EMBO Journal, Januar 2015

 • http://www.sciencedaily.com/releases/2010/06/100617120716.htm

 • J. U. Scher et al., "Expansion of intestinal Prevotella copri correlates with enhanced susceptibility to arthritis.,eLife, November 2013

 • Janet G. M. Markle et al., "Sex Differences in the Gut Microbiome Drive Hormone-Dependent Regulation of Autoimmunity.Science, Januar 2013,

 • Tillisch K.et al.,"Consumption of Fermented Milk Product With Probiotic Modulates Brain Activity,Gastroenterology, Juni 2013

 • Parracho H.et al.,"Differences between the gut microflora of children with autistic spectrum disorders and that of healthy children,Journal of Medical Microbiology, Oktober 2005

 • Clarke G et al.,The microbiome-gut-brain axis during early life regulates the hippocampal serotonergic system in a sex-dependent manner, Molecular Psychiatry 8, 666-673 (June 2013)

 • Parracho H.et al.,"Differences between the gut microflora of children with autistic spectrum disorders and that of healthy children,Journal of Medical Microbiology, Oktober 2005

 • Qin, J.et al.,"A metagenome-wide association study of gut microbiota in type 2 diabetes",Nature490, 55-60 (04 October 2012)

 • "Gut Bacteria Could Play Key Role in Development of Type 2 Diabetes" ScienceDaily, Sep. 26, 2012

 • Dr. Aleksandar D. Kostic et al., The Dynamics of the Human Infant Gut Microbiome in Development and in Progression toward Type 1 Diabetes.,Cell Host & Microbe, Februar 2015

 • Pedersen O et al.,Human gut microbes impact host serum metabolome and insulin sensitivity.Nature, 2016

 • Frank Hu et al., "Dairy consumption and risk of type 2 diabetes: 3 cohorts of US adults and an updated meta-analysis.,BMC Medicine, November 2014,

 • Dr. Andrew Gewirtz et al., "Intestinal Epithelial Cell Toll-like Receptor 5 Regulates the Intestinal Microbiota to Prevent Low-Grade Inflammation and Metabolic Syndrome in Mice",Gastroenterology, August 2014

 • Blaser M. "Antibiotic overuse: Stop the killing of beneficial bacteria. Nature. 2011 Aug 24;476(7361):393-4. doi: 10.1038/476393a.

 • Meredith Melnick "Probiotic Remedies: 6 Ways Live Active Bacteria Can Boost Your Health The Huffington Post 2012

 • Wells SD, "Health Basics: What are probiotics Natural News 2012

 • "Probiotic Products" Bio Inventia 2012

 • "Health benefits of taking probiotics The Havard Medical School 2005

 • "Probiotics may have some benefits for children, report says Boston 2010

 • Julio Plaza-Diaz et al., "Effects of Lactobacillus paracasei CNCM I-4034, Bifidobacterium breve CNCM I-4035 and Lactobacillus rhamnosus CNCM I-4036 on Hepatic Steatosis in Zucker Rats.,PLoS ONE, Juli 2014,

 • Karin E Koopman et al., "Hypercaloric diets with increased meal frequency, but not meal size, increase intrahepatic triglycerides: A randomized controlled trial.,Hepatology, Mai 2014,

 • Nur Arslan, "Obesity, fatty liver disease and intestinal microbiota.,World Journal of Gastroenterology, November 2014,

 • American Heart Association "Daily doses of a new probiotic reduces `bad` and total cholesterol"November 05, 2012

 • Jones MLet al.,"Cholesterol lowering with bile salt hydrolase-active probiotic bacteria, mechanism of action, clinical evidence, and future direction for heart health applications." Expert Opin Biol Ther. 2013 Jan 28.

 • Dr. Jing Sun et al., "Effect of probiotics on blood pressure: a systematic review and meta-analysis of randomized, controlled trials,Hypertension, Juli 2014,

 • Dong JY et al., "Effect of probiotic fermented milk on blood pressure: a meta-analysis of randomised controlled trials,The British Journal of Nutrition, Oktober 2013,

 • American Society for Microbiology. (2016, May 6). "Probiotics mitigate stress in medical students at exam time."Medical News Today. Mai 2016

 • Amrita K. Cheema et al.Chemopreventive Metabolites Are Correlated with a Change in Intestinal Microbiota Measured in A-T Mice and Decreased Carcinogenesis.PLOS ONE, 2016,

 • University of California - Los Angeles Health Sciences.Gut bacteria could help prevent cancer.ScienceDaily, 13 April 2016

 • Priv. Doz. Jiyoung Ahn et al., "Human Gut Microbiome and Risk of Colorectal Cancer,Journal of the National Cancer Institute, August 2013

 • Rokka S. et al., "In vitro growth inhibition of Helicobacter pylori by lactobacilli belonging to the Lactobacillus plantarum group" Lett Appl Microbiol.2006 Nov;43(5):508-13.

 • Franceschi F et al., "Role of probiotics in patients with Helicobacter pylori infection" Helicobacter. 2007 Nov;12 Suppl 2:59-63,

 • Blum AL et al., "Helicobacter pylori and probiotics" The Journal of Nutrition, 2007 Mar;137(3 Suppl 2):812S-8S.

 • Jau-Yi Li, Benoit Chassaing, Roberto Pacifici et al. "Sex steroid deficiencyassociated bone loss is microbiota dependent and prevented by probiotics". Journal of Clinical Investigation, 2016

 • Emory Health Sciences. "Probiotics stop menopause-like bone loss in mice: Microbes and immune cells drive effects of hormone deprivation" ScienceDaily. ScienceDaily, 27 April 2016.

 • Dr. Gregor Reid et al., "Randomized Open-Label Pilot Study of the Influence of Probiotics and the Gut Microbiome on Toxic Metal Levels in Tanzanian Pregnant Women and School Children " mBio, Oktober 2014

 • Qixiao Zhai, Fengwei Tian, Jianxin Zhao, Hao Zhang, Arjan Narbad and Wei Chen. "Oral administration of probiotics inhibits heavy metal cadmium absorption by protecting intestinal barrier.Applied and Environmental Microbiology" 2016

 • Dr M. Cristina Verdenelli et al., "Evaluation of antipathogenic activity and adherence properties of human Lactobacillus strains for vaginal formulations" Journal of Applied Microbiology, Februar 2014

256 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page