top of page
  • Qendra e Shëndetit

Peroksid hidrogjeni për ftohjet dhe gripin

Aktualisiert: 7. Sept. 2021Duke folur për peroksid hidrogjeni, kjo substancë natyrale ka përfitime të mëdha për gripin dhe ftohjet. Mund të jetë efektiv 80% të kohës, veçanërisht nëse përdoret kur simptomat shfaqen për herë të parë.


Në vitin 1928 Richard Simmons, MD hipotezoi se ftohjet dhe viruset e gripit hyjnë në trup përmes kanalit të veshit, jo përmes syve, hundës apo gojës, siç besonin shumica. Gjetjet e tij u hodhën poshtë nga komuniteti mjekësor. Por ai këmbënguli që të kapësh gripin ose të ftohtin përmes kanalit të veshit, dhe ai mund të ketë të drejtë. Në vitin 1938 studiuesit gjermanë patën sukses të madh duke përdorur peroksid hidrogjeni për trajtimin e ftohjes dhe gripit. Sidoqoftë, të dhënat e tyre janë injoruar për më shumë se 60 vjet, ndoshta sepse nuk ka shumë para për të bërë duke shitur peroksid hidrogjeni.


Në përgjithësi, mbajtja e gishtërinjve larg veshëve tuaj do të zvogëlojë shumë shanset tuaja për të ardhur në kontakt me këto viruse, megjithatë, meqenëse ato janë mikroskopike dhe mund të transmetohen nga ajri, ato mund të vendosen mbi ose edhe në veshin tuaj. Sipas gjetjeve gjermane, pasi mikrobet të kenë hyrë në veshin e brendshëm (veshi i mesëm) ata do të fillojnë të shumohen. Nga atje, ata kanë qasje të lehtë në pjesën tjetër të trupit, duke e infektuar atë në të gjithë.


Trajtimi është i thjeshtë dhe përfshin administrimin e disa pikave prej 3% të Peroksidit të Hidrogjenit (H202) në secilin vesh, edhe pse shpesh vetëm një vesh është i infektuar. H202 fillon të veprojë menjëherë dhe pas 2-3 minutash të gjitha mikrobet janë neutralizuar. Do të ketë një ndjesi zhurme flluskuese në vesh, dhe ndoshta edhe pickim të lehtë. Filloni me njërin vesh, dhe pasi flluska të jetë qetësuar, kullojeni mbi inde dhe përsëriteni me veshin tjetër. Një ose dy aplikime janë zakonisht të mjaftueshme.

Peroksidi i hidrogjenit me tretësirë ​​3% është krejtësisht i sigurt për foshnjat/fëmijët dhe është në dispozicion në çdo farmaci për disa dollarë. Mënyra më e mirë për ta administruar atë është të përdorni një pikatore. Nëse H202 bie në sy, shpëlajini ato me ujë.

 

Burimet e artikullit:

  • Timeless Secrets of Health and Rejuvenation - Andreas Moritz

8 Ansichten0 Kommentare

コメント


bottom of page