top of page
 • Qendra e Shëndetit

Zeoliti - mjeshtër i detoksifikimit


Zeoliti është një mjeshtër i detoksifikimit. Toka minerale e bluar imët ka disa mekanizma me të mund të çlirojë trupin e njeriut nga toksinat. Ashtu si një sfungjer, zeoliti lidh toksinat: acidet, metalet e rënda, gazrat e zorrëve, toksinat bakteriale, toksinat e mykut dhe shumë të tjera.


Zeoliti - ata që hanë tokë minerale jetojnë më të shëndetshëm

A e dini se litofagët janë më të shëndetshëm, jetojnë më gjatë dhe nuk duket se kanë kancer? Litofagët janë qenie që hanë gurë - dhe zeoliti (një tokë mineral) nuk është gjë tjetër veçse shkëmb i bluar imët.


Tokat minerale janë përdorur prej kohësh në ushqimin e bagëtive, sepse ato sigurojnë tretje të shëndetshme dhe kafshë më të shëndetshme. Në natyrë, gjithashtu, shumë kafshë vazhdojnë të marrin tokën sepse instinktivisht e dinë se sa e mirë është për ta. Por jo vetëm kafshët janë litofagë, por në fakt edhe njerëzit - të paktën kur ata ende jetojnë natyrshëm.


Për shembull, disa popuj të Siberisë veriore dhe gjithashtu popuj të ndryshëm të Kaukazit konsiderohen si njerëzit më jetëgjatë (dhe në të njëjtën kohë më të shëndetshëm) në tokë. Kur u hetua pse mund të ishte kjo, u zbulua se të gjithë këta popuj kishin një gjë të përbashkët: ata konsumonin në mënyrë të përsëritur tokë minerale.


Për siberianët veriorë është zeoliti klinoptilolit (një nga tre format e zeolitit) dhe heulanditi, për kaukazianët është gjithashtu zeoliti klinoptilolit dhe gjithashtu montmorilloniti (bentoniti).


Prandaj nuk është për t'u habitur që shumica e studimeve dhe hetimeve me zeolitin janë kryer nga shkencëtarët rusë. Ai tregoi suksese të tilla të jashtëzakonshme shëruese, saqë zeoliti duhet të përdoret për çdo sëmundje - edhe nëse është vetëm si shtesë e terapisë mjekësore konvencionale.


Sukseset e zeolitit

Për sëmundjet e lëkurës, për shembull, zeoliti mund të përdoret si nga jashtë ashtu edhe nga brenda. Toka minerale lehtëson simptomat e dermatitit alergjik, psoriasis, ekzemës dhe shumë të tjera pas dy deri në tre cikle trajtimi nga 10 ditë secili.


Zeoliti madje ishte në gjendje të përmirësonte aknet rezistente ndaj terapisë; po, përdorimi i zeolitit çoi në një sukses shërimi 8 deri në 10 ditë më herët se terapia konvencionale. Aknet kronike ose sëmundje të tjera kronike të lëkurës ndodhin shpesh në moshën madhore së bashku me një sëmundje të zorrëve. Sepse një zorrë e sëmurë shpesh çon në lëkurë të sëmurë. Nëse zeoliti tani shëron zorrët (shih më poshtë), atëherë lëkura mund të shërohet përsëri.


Po kështu, pacientët me fraktura përjetojnë shërim më të shpejtë (8 ditë më shpejt) nëse u jepen tampona zeoliti çdo ditë për 45 ditë - sipas një studimi të vitit 2000.


Në një studim të vitit 1999, njerëzve me djegie të rënda iu dha ose trajtim konvencional ose një lugë zeoliti tre herë në ditë, përveç trajtimit konvencional. Grupi i zeolitit jo vetëm që përjetoi shërim më të shpejtë, por gjithashtu kishte një numërim më të mirë të gjakut sesa grupi i trajtuar "normalisht".


E ashtuquajtura këmbë e hapur është një barrë për shumë njerëz. Një venë e dobët, shpesh e kombinuar me diabetin, mund të jetë shkaku i këtyre plagëve të dobëta të shërimit në këmbë. Banjat në një përzierje uji dhe zeoliti, si dhe marrja ditore e 5 g përzierje zeoliti-bentoniti, sipas raporteve të rasteve, tashmë mund të çojë në sukses pas 10 ditësh, edhe për njerëzit mbi 80 vjeç.


Studimet e viteve 1999 dhe 2003 me gra që vuanin nga anemia (anemia) treguan se administrimi dy herë në ditë i 5 g zeolitit çoi në një përmirësim të dukshëm të vlerave të hekurit më së voni pas 25 ditësh. Nga njëra anë, kjo për faktin se zeoliti mund të lëshojë edhe pak hekur në trup, dhe nga ana tjetër, kryesisht sepse zeoliti shëron zorrët dhe në këtë mënyrë përmirëson përthithjen e hekurit. Kjo është për shkak se njerëzit me anemi shpesh marrin hekur të mjaftueshëm, por nuk mund ta përdorin atë sepse aftësia e zorrëve për të përthithur është e kufizuar.


Ata që vuajnë nga alergjitë dhe ethet e barit kanë nivele të rritura të histaminës. Këto mund të reduktohen me ndihmën e zeolitit. 40 ditë para alergjisë së pritshme ndaj polenit në pranverë, të sëmurëve nga alergjitë ndaj polenit iu dhanë 700 mg zeolit ​​dhe 300 mg bentonit të kombinuara me 5 g spirulinë. Alergjia nuk u materializua, edhe nëse ajo kishte qenë në kohë në derë për vite me numërimin e parë të polenit.


Disa studime kanë treguar gjithashtu se zeoliti përmirëson gjumin dhe për këtë arsye mund të përdoret për çrregullimet e gjumit.


Edhe me sëmundjet akute virale si hepatiti akut viral, zeoliti ndihmon në përshpejtimin e procesit të shërimit. Në një studim, hepatiti në grupin e zeolitit (zeoliti dhe mjekimi) u shërua katër ditë më shpejt se në grupin që mori vetëm mjekim. Megjithatë, nuk u dha zeoliti i pastër, por një përzierje me bentonit plus një kompleks vitaminash B.


Administrimi i zeolitit gjithashtu ka efekte pozitive në probleme të tjera të mëlçisë si hepatiti i mëlçisë yndyrore, cirroza e mëlçisë ose hepatoza.


Por çfarë është saktësisht zeoliti dhe pse ka një efekt kaq të fuqishëm shërues?


Çfarë është Zeoliti?

Zeoliti është një shkëmb mikroporoz, domethënë një shkëmb me pore të imta. Është një shkëmb vullkanik dhe poret e tij dikur krijoheshin nga përfshirjet e gazit vullkanik. Termi "Zeo" vjen nga greqishtja dhe do të thotë "vale", "lith" do të thotë "gur". Këta janë gurë të zier ose të zier që u formuan miliona vjet më parë kur toka e ndezur e llavës ra në det gjatë shpërthimeve vullkanike dhe e solli detin në një çiban.


Gjatë këtyre ngjarjeve u formua struktura e veçantë e rrjetës kristalore e të ashtuquajturit zeolitit klinoptiloliti. (Ekzistojnë tre forma të zeolitit, ai i ngjashëm me fazën, zeoliti i flaktë dhe ai kristalor. Ne kemi të bëjmë vetëm me zeolitin kristalor, zeolitin e klinoptilolitit.)


Rrjeta kristalore në formë rrjete e zeolitit përbëhet nga silikoni (SiO4) dhe alumini (AlO4). Jo, mos u shqetësoni, alumini nuk shkëputet nga rrjeta kristalore në trup. Rrjeta kristalore është imun ndaj ndikimeve të shumta të jashtme - duke përfshirë acidin gastrik dhe lëngjet e tjera tretëse. Kështu që nuk duhet të shqetësoheni për ekspozimin e aluminit pas marrjes së zeolitit. Detaje për këtë më poshtë.


Në mes të zgavrave të rrjetës kristalore ka katione (grimca të ngarkuara pozitivisht) si kalciumi, magnezi, hekuri, natriumi dhe kaliumi. Vetë rrjeti, d.m.th., zgavrat e tij të vogla, janë të ngarkuara negativisht, gjë që nga ana tjetër është një parakusht i rëndësishëm që zeoliti të detoksifikohet aq mirë dhe kështu të shërohet.


Si detoksifikon zeoliti?

Zeoliti mund të detoksifikojë në mënyra të ndryshme. Nga njëra anë, ai ka aftësinë për të absorbuar (jo absorbuar). Adsorbimi do të thotë që një substancë është e lidhur me diçka. Thithja, nga ana tjetër, do të thotë që substanca përthithet / absorbohet nga diçka.


1. Zeoliti detoksifikohet me anë të adsorbimit

Për shembull, acidet e tepërta shkarkohen nëpërmjet adsorbimit. Zeoliti gjithashtu detoksifikon toksinat bakteriale, si dhe citokinat (substanca që nxisin inflamacionin), radikalet e lira dhe produktet e mbeturinave metabolike.


Të ashtuquajturat substanca me molekulare të ulët lidhen gjithashtu me ndihmën e adsorbimit. Substancat me molekulare të ulët janë, për shembull, uji (H2O), amoniaku (NH3) ose gazrat e zorrëve (metani).


2. Zeoliti detoksifikohet me anë të shkëmbimit të joneve

Në të njëjtën kohë, një shkëmbim jonesh gjithashtu ndodh në zeolit. Kjo do të thotë se mineralet në rrjetën kristalore të zeolitit tërhiqen nga substancat organike në organizëm, ndërsa në të njëjtën kohë ndotësit që ndodhen në trup - janë të ngarkuar pozitivisht - kanë një afinitet të madh për rrjetat kristalore të ngarkuara negativisht të zeoliti.


Pra, ndotësit migrojnë në rrjetën kristalore, ndërsa mineralet migrojnë jashtë. Për këtë arsye, është gjithashtu shumë e pamundur që mineralet thelbësore për trupin të jenë të lidhura nga zeoliti, siç frikohet shpesh, dhe dikush mund të pësojë një mungesë minerali.


Në lidhje me shkëmbimin e joneve, ndër të tjera. Detoksifikon metalet e rënda dhe elementet radioaktive.


Karl Hecht, Profesor për Fiziologjinë Patologjike Eksperimentale dhe Klinike në Charité, Universiteti Humboldt në Berlin dhe autor i librit të zeolitit Silicon Minerals and Health është tani i mendimit:


Sa më acid të jetë mjedisi në të cilin ndodhet zeoliti, aq më shumë silikoni nga rrjetat kristalore mund të marrë pjesë gjithashtu në shkëmbimin e joneve. Në këtë mënyrë formohet silikoni koloidal (SiO2), i cili kalon në qarkullimin e gjakut dhe mund të përfaqësojë një burim të vlefshëm silikoni për njerëzit.


3. Si mund të detoksifikojë zeoliti organet nëse nuk përthithet në gjak, por mbetet në zorrë?

Zeoliti përmirëson aq shumë vlera sa - edhe pse mbetet në zorrë - efektet e tij pozitive ndikojnë në të gjithë sistemin njerëzor. Përmirëson shëndetin e zorrëve dhe florën e zorrëve, aktivizon sistemin imunitar, ka një efekt frenues të kancerit, redukton nivelet e inflamacionit dhe rrit nivelet e antioksidantëve të trupit. Të gjithë këta faktorë janë aktiv në të gjithë trupin dhe janë të përfshirë në detoksifikimin. Edhe nëse zeoliti "vetëm" vepron në zorrë, efektet e tij janë të gjera.


Përveç kësaj, nga pikëpamja naturopatike, efekti detoksifikues i zorrëve të organeve të largëta nga zeoliti shpjegohet si më poshtë: Nëse nuk ka më toksina në zorrë, ai vepron si një thithje ndaj toksinave në pjesë të tjera të trupit. Trupi vëren se zorra detoksifikohet mirë dhe tani mund të lëshojë toksina në zona të tjera dhe t'i çojë ato përsëri në zorrë.


Zeoliti me burim siliciumi për indin lidhor të fortë dhe enët e gjakut elastike

Silikoni është një mikroelement stabilizues që është veçanërisht efektiv për indin lidhor të shëndetshëm dhe kockat e shëndetshme. Muret e enëve të gjakut stabilizohen gjithashtu nga silikoni, në mënyrë që edhe funksioni kardiovaskular të përfitojë nga zeoliti. Meqenëse mungesa e silikonit është e përhapur sot, duhet të përdoret çdo burim shtesë i silikonit.


Por çfarë ndodh me aluminin?


A shpërndahet alumini nga zeoliti?

Për këtë temë, profesor Hecht shpjegon: Zeoliti në përgjithësi karakterizohet nga një nivel i lartë qëndrueshmërie ndaj ndikimeve termike dhe substancave agresive. Acidet apo rrezatimi jonizues në veçanti vështirë se mund ta dëmtojnë atë, të paktën asgjë që do të kishte një efekt negativ tek konsumatori.


Nëse alumini tani mund të çlirohet nga zeoliti varet nga përmbajtja e tij e silikonit. Sa më e lartë të jetë kjo, aq më e pamundur bëhet që alumini të shkëputet nga rrjeta kristalore e zeolitit. Zeoliti klinoptiloliti është një zeolit ​​me një përmbajtje veçanërisht të lartë silikoni. Asnjë alumin nuk lirohet prej tij, kështu që asnjë alumin nuk mund të resorbohet në zorrë dhe të përthithet në trup.


Megjithatë, studimet aktuale (2015 - 2018) tregojnë se alumini mund të tretet shumë mirë nga zeoliti, por ky nuk është i disponueshëm bio, kështu që mbetet në zorrë dhe nuk përthithet në qarkullimin e gjakut. Sidoqoftë, ekziston një përjashtim: zeoliti sintetik (i ashtuquajturi zeoliti A) mund të kontribuojë në ndotjen e aluminit, kështu që gjithmonë duhet të siguroheni që të përdorni zeolitin natyral.


Për më shumë informacion, shihni: A e tret alumini zeolitin?


Zeoliti detoksifikon plumbin, nikelin, arsenikun dhe toksinat e tjera

Se sa mirë mund të detoksifikojë zeoliti, të gjithë e vërejnë vetë se kush z. B. vuan nga çrregullime të tretjes me diarre dhe/ose fryrje, pasi zeoliti lidh dhe kullon lëngun e tepërt, toksinat bakteriale dhe gazrat. Kushdo që vuan nga infeksionet kërpudhore të zorrëve gjithashtu së shpejti do të japë lehtësim, pasi zeoliti ka veti anti-mykotike (antifungale) dhe gjithashtu thith dhe largon toksinat kërpudhore dhe kërpudhat që vdesin.


Prej kohësh ka edhe prova të mjaftueshme shkencore mbi efektin detoksifikues të zeolitit, të cilat tregojnë se zeoliti detoksifikon, por është plotësisht i sigurt, d.m.th. nuk ka efekte anësore negative - as afatshkurtër dhe as afatgjatë.


Për shembull, në vitin 2012, Dr. Emmanouil Karampahtsis tre preparate zeoliti për të parë se sa mirë mund të detoksifikojnë 20 substanca të ndryshme potencialisht toksike: një sprej goje me zeolit, pika për gojë me bazë zeoliti dhe një pluhur zeoliti.


Shkalla më e lartë e sekretimit të helmit u pa patjetër në formën e pluhurit. Pas konsumimit të pluhurit të zeolitit, sekretimi i aluminit dhe plumbit u rrit me 43 për qind, i ceziumit me 41 për qind, i nikelit me 23 për qind dhe i arsenikut me 119 për qind.


Në të njëjtin vit, revista Biological Trace Element Research lexoi se zeoliti klinoptiloliti mund të ndihmojë në heqjen e plumbit. Pavarësisht marrjes së plumbit me ushqim, marrja e zeolitit në të njëjtën kohë uli përqendrimin e plumbit në mëlçi me 89 për qind, në veshka me 91 për qind dhe në kocka me 77 për qind - krahasuar me ata që konsumuan plumb, por jo zeolit.


Një studim tjetër interesant nga viti 2003 është i disponueshëm. Minatorët e kontaminuar me plumb ishin pyetur nëse dëshironin të provonin një test detoksifikimi me zeolit. Një pjesë u pajtua dhe mori 5 g zeolit ​​çdo ditë për pesë javë. Pas këtyre pesë javëve, burrat ishin "të pastër", domethënë pa plumb. Të tjerët ishin ende të ekspozuar ndaj plumbit në të njëjtën masë si pesë javë më parë.


Ngjashëm ishte në një studim me 102 burra të ekspozuar ndaj metaleve të rënda nga qyteti i Chelyabinsk në Urale. Ata vuanin nga simptoma të tilla si pagjumësia, dhimbje koke dhe shpine, rraskapitje kronike, etj. Pas 30 ditësh me 1,25 g zeolit ​​dy herë në ditë, ata u çliruan shumë nga ekspozimi i tyre ndaj metaleve të rënda.


Në vitin 2009 Flowers et al. në Nutrition and Dietary Suplements se detoksifikimi i metaleve të rënda është një pjesë e rëndësishme në terapinë e sëmundjeve kronike, por që përdorimi i zakonshëm i agjentëve kelues shpesh shoqërohet me efekte anësore të padëshiruara dhe për fat të keq edhe efekte të paparashikueshme. Përfitimi i zeolitit të klinoptilolitit është një alternativë efektive dhe e sigurt këtu. Sepse zeoliti - në kontrast me agjentët kelatues - NUK do të çonte në një heqje të tepërt të mineraleve thelbësore dhe elementëve gjurmë në të njëjtën kohë.


Për të testuar efektin e detoksifikimit të zeolitit, 22 burra u ndanë në dy grupe me përmasa të barabarta në këtë studim. Grupi 1 mori zeolit ​​për 1 javë, grupi 2 mori zeolit ​​për 30 ditë. Një nivel i lartë i sekretimit të metaleve të rënda u gjet në të dy grupet, ku kulmi i sekretimit ndodhi në ditën e 4-të. Gjatë detoksifikimit, nuk u gjet asnjë ndryshim në balancën e elektroliteve të subjekteve të testimit - as pas një jave dhe as pas 30 ditësh.


Zeoliti rrit nivelet e antioksidantëve

Antioksidantët janë vrasësit e radikalëve të lirë. Ato ulin stresin oksidativ dhe në këtë mënyrë luftojnë shkaktarin e pothuajse çdo sëmundjeje. Sa më i lartë të jetë niveli individual i antioksidantëve, aq më mirë mbrohet nga sëmundjet e pothuajse të gjitha llojeve.


Në maj 2012, u publikua një studim në të cilin u tregua në 25 burra se administrimi katërjavor i zeolitit mund të rrisë nivelin e disa prej antioksidantëve të trupit dhe në këtë mënyrë të rrisë aftësinë e trupit për të luftuar stresin oksidativ. Antioksidantët e vetë trupit përfshijnë B. glutathione peroksidaza dhe superoksid dismutaza.


Pak kohë më vonë, shkencat e jetës lexuan se zeoliti i mikronizuar mund të mbrojë qelizat nga vdekja nga stresi oksidativ, se gjithashtu redukton prodhimin e stresit oksidativ në mitokondri dhe në të njëjtën kohë rrit nivelet e enzimave të vetë detoksifikimit të trupit.


Zeoliti është i mirë për zorrët

Zeoliti është gjithashtu ilaçi kundër diarresë si për diarrenë akute ashtu edhe për sëmundjet kronike të diarresë. Zeoliti lidh shumë fajtorë që shkaktojnë diarre: bakteret e dëmshme, toksinat bakteriale, toksinat e mykut, etj. Zeoliti gjithashtu lidh gazrat e zorrëve dhe ujin e tepërt. Nëse keni diarre, merrni fillimisht një lugë zeolit ​​ose bentonit.


Shumë sëmundje të tjera kronike - me ose pa përfshirje të sistemit të tretjes - zhvillohen (ose rëndohen prej tij) si pasojë e dëmtimit të shtresës së brendshme të zorrëve. Sëmundjet autoimune janë po aq pjesë e saj sa edhe alergjitë, por edhe migrena, sëmundjet e zemrës, Alzheimer, Parkinson, reumatizma e shumë të tjera. Njëra flet për të ashtuquajturën sindromën e zorrëve që rrjedh, për të cilën kemi renditur të gjitha detajet duke përfshirë masat: Sindroma e zorrëve të rrjedhura


Siç zbuluan universitetet në Graz dhe Vjenë në 2015, zeoliti ndihmon - nëse rregullisht mbi z. B. Merret për 12 javë - për shërimin dhe rigjenerimin e mukusit të zorrëve. Studimi i studiuesve austriakë tregoi se zeoliti uli vlerat e inflamacionit të subjekteve të testimit (52 atletë) si dhe vlerat e tyre të zonulinës pas 12 javësh. Zonulin është një shënues për një mukozë të sëmurë të zorrëve. Sa më të larta të jenë nivelet e zonulinës, aq më të larta janë gjasat që të jetë prezent Sindroma e zorrëve që rrjedh.


Zeoliti për gjak të pastër

Gjatë udhëtimit të tij nëpër zorrë, zeoliti formon një shtresë mbrojtëse në mukozën e zorrëve. Atje, siç u shpjegua më lart, zeoliti thith të gjitha substancat toksike që ndodhen në zorrë dhe i pengon ato të arrijnë në qarkullimin e gjakut dhe kështu të hyjnë në gjak nëpërmjet mukozës së zorrëve.


Zeoliti vepron këtu si një lloj filtri në rrjedhën e sipërme, në mënyrë që jo vetëm sistemi tretës, por edhe gjaku të pastrohet dhe pastrohet gjithnjë e më shumë gjatë aplikimit të zeolitit. Sepse të gjitha substancat helmuese që më parë depërtonin nga zorrët në gjak, tani hiqen nga zeoliti në kohën e duhur.


Zeoliti është kundër kancerit

Zeoliti është gjithashtu kundër kancerit. Kjo nuk është veçanërisht e habitshme. Sepse kur një substancë çliron trupin nga toksinat, atëherë mungon një faktor i rëndësishëm që përndryshe do të shkaktonte kancer. Nëse kjo substancë pastaj ndihmon gjithashtu në pastrimin e zorrëve, rritjen e nivelit të antioksidantëve, pastrimin e gjakut dhe përmirësimin e përdorimit të lëndëve ushqyese, është e qartë se kanceri tani ka dukshëm më pak shanse.


Zeoliti ngadalëson rritjen e kancerit

Megjithatë, studimet kanë treguar se zeoliti, përveç vetive antikancerogjene të përmendura, ka edhe disa të tjera, të cilat të gjitha mund të parandalojnë ose të ndryshojnë formimin e kancerit. Sepse zeoliti mund të ngadalësojë rritjen e kancerit dhe të aktivizojë të ashtuquajturat gjene shtypëse të tumorit, d.m.th. të stimulojë gjenet që mund të pengojnë tumoret e kancerit (2001, Journal of Molecular Medicine). Në artikullin përkatës, shkencëtarët shkruan se zeoliti duhet të përdoret patjetër së bashku me terapitë e kancerit.


Zeoliti ishte përdorur edhe te qentë me forma të ndryshme kanceri. Administrimi i zeolitit çoi në një përmirësim të ndjeshëm të gjendjes së përgjithshme të shumë prej kafshëve, në një zgjatje të jetëgjatësisë dhe në një tkurrje të tumoreve përkatëse. Edhe aplikimi lokal, pra i jashtëm i zeolitit direkt në zonat e prekura nga kanceri i lëkurës zvogëloi madhësinë e tumoreve.


Zeoliti aktivizon sistemin imunitar dhe pengon formimin e metastazave

Një vit më vonë, të njëjtët shkencëtarë shkruan se marrja e zeolitit mund të aktivizojë ndjeshëm sistemin imunitar dhe të reduktojë formimin e metastazave në kancerin e lëkurës. Meqenëse ne gjithashtu e dimë se zeoliti mund të zbusë shumë efekte anësore të terapisë konvencionale mjekësore të kancerit, zeoliti është gjithmonë një shoqërues i mirë - pavarësisht nga terapia e kancerit që zgjidhni dhe në konsultim me terapistin.


Megjithatë, jo vetëm me kancerin, por me çdo sëmundje, mos harroni se mosmarrja e një substance të vetme do të çojë në shpëtim dhe bekime. Vetëm ndërveprimi i disa masave individualisht të përshtatshme mund të çojë përfundimisht në shërim. Mos u mbështetni vetëm te zeoliti, por punoni me një terapist holistik kompetent për të krijuar një koncept terapie që është përshtatur individualisht për ju.


Vetitë dhe efektet e zeolitit

Prandaj, detyrat dhe vetitë e zeolitit të klinoptilolitit janë si më poshtë:


 • detoksifikimi

 • Rehabilitimi i zorrëve

 • Pastrimi i gjakut

 • Rigjenerimi i mukozës së zorrëve

 • Rritni nivelin e antioksidantëve në trup

 • Aktivizimi i sistemit imunitar

 • Deacidifikimi

 • Mbrojtje kundër kancerit

 • Lufta kundër infeksioneve mykotike

 • Frenimi i inflamacionit


Efektet anësore të zeolitit

Ndoshta ju keni dashur të merrni vetë zeolit ​​ose bentonit dhe keni hasur në këtë deklaratë: Zeoliti dhe toka të tjera minerale si bentoniti nuk duhet të merren në të njëjtën kohë me ilaçe, madje as me pilula kontraceptive ose hormonet tiroide, si minerali. Toka mund ta bëjë ilaçin joefektiv.


Vetia e tokës minerale për të lidhur substancat shfaqet këtu negativisht, sikur të ishte një efekt anësor i rrezikshëm. Dhe ky është pikërisht efekti kryesor i dëshiruar.


Zeoliti dhe medikamentet

Zeoliti dhe bentoniti lidhin me vete substancat e dëmshme dhe sigurojnë që ato të ekskretohen përmes jashtëqitjes. Sigurisht, disa barna janë gjithashtu të lidhura nëse merren në të njëjtën kohë me mineralin e tokës, dhe kështu bëhen joefektive.


Por ky nuk është problem, sepse thjesht duhet t'i kushtoni vëmendje aplikimit të saktë. Nëse mbani një hendek prej dy orësh midis marrjes së ilaçeve dhe marrjes së bentonitit ose zeolitit, toka minerale mund të detoksifikohet mrekullisht pa dëmtuar efektivitetin e ilaçit.


Gjithmonë merrni zeolitin me shumë ujë

Megjithatë, zeoliti mund të detoksifikojë dhe të ketë një efekt pozitiv vetëm nëse pihen lëngje të mjaftueshme në të njëjtën kohë. Nëse jo, zeoliti grumbullohet, tërheq indet e vlefshme të trupit dhe ka një efekt bllokues dhe dehidratues. Megjithatë, për këtë nuk është faji i zeolitit, por i përdoruesit.


Për këtë arsye, pini një gotë të madhe me ujë pa gaz (300 - 400 ml) me çdo lugë çaji zeolit ​​dhe pini 30 ml ujë për kilogram të peshës trupore gjatë gjithë ditës. Me një peshë prej 60 kilogramësh që do të ishte 1.8 litra ujë.


Një pjesë e sasisë ditore të lëngjeve mund të pihet edhe në formën e çajit bimor ose lëngjeve të holluara të perimeve. Nuk duhet të pini kafe, çaj të zi, lëngje të paholluara, smoothie të blera dhe lloje qumështi me bazë bimore (pije orizi, qumësht tërshërë, pije soje etj.) gjatë detoksifikimit. Nëse këto pije janë pjesë e repertorit tuaj, ato numërojnë rreth gjysmën e sasisë ditore të lëngjeve. Pra, nëse ju z. Nëse, për shembull, pini 300 ml pije orizi, atëherë shtoni vetëm 150 ml të kësaj në sasinë tuaj të synuar ditore.


Zeoliti si produkt mjekësor

Nëse dëshironi të blini zeolit, atëherë mbani mend: jo të gjithë zeolitët janë të përshtatshëm për gëlltitje. Sepse zeoliti nuk miratohet si suplement dietik apo ushqim në BE dhe shumë vende të tjera. Kjo nuk është aspak e habitshme. Sepse zeoliti nuk është as njëra as tjetra. Zeoliti, nga ana tjetër, është një mjet për detoksifikimin dhe pastrimin e brendshëm.


Megjithatë, kur blini, sigurohuni që zeoliti të jetë përcaktuar si produkt mjekësor ("Produkt mjekësor i miratuar i klasës I ose IIa"). Produktet përkatëse mbajnë markën CE. Vetëm atëherë mund të jeni të sigurt se cilësia e tij është kontrolluar dhe se është një zeolit ​​me cilësi të lartë.


Madhësia ideale e kokrrës

Vlen si më poshtë: sa më të trashë të jenë kokrrat, aq më i ulët është kapaciteti i absorbimit, pasi sipërfaqja totale zvogëlohet natyrshëm me rritjen e madhësisë së kokrrizave. Tokat e trashë minerale kanë më shumë gjasa të përdoren për përmirësimin e tokës ose në filtrat e akuariumit ose jashtë për kompresa, banja me baltë, etj. - ndër të tjera. sepse ato janë gjithashtu dukshëm më të lira.


Ne rekomandojmë një zeolit ​​me një madhësi mesatare të kokrrizave prej 10 µm, p.sh. B. Zeolite Detox nga natyra efektive (zeolit ​​klinoptiloliti 100% i mikronizuar). Kjo madhësi kokrriza është mjaft e vogël për të qenë në gjendje të lidhë në mënyrë efektive ndotësit, por ende mjaft e madhe për të mos hyrë në organizëm nëpërmjet mukozës së zorrëve. Nanogrimcat janë deri në 100 nm në madhësi dhe për këtë arsye nuk përmbahen në zeolitin e rekomanduar nga ne.


Përdorimi i duhur i zeolitit

Zeoliti mund të përdoret brenda dhe jashtë.


Përdorimi i brendshëm i zeolitit

 1. Gjithmonë merrni zeolitin vetëm, d.m.th. jo me vakte ose së bashku me suplemente të tjera ushqimore (shih gjithashtu 5.).

 2. Duhet të ketë të paktën 2 orë ndërmjet marrjes së zeolitit dhe mjekimit.

 3. Mund të kombinoni zeolitin me pluhurin e lëvores së psiliumit. Suplementet e tjera ushqimore (vitamina, minerale, mikroelementë, antioksidantë, pluhur bazë etj.) nuk duhet të merren së bashku me zeolitin, por të paktën 30 minuta më vonë ose përpara. Edhe këtu, një interval prej 1 deri në 2 orë është më mirë.

 4. Merrni zeolitin 1 deri në 3 herë në ditë, p.sh. B. në mëngjes me stomakun bosh të paktën 30 minuta para mëngjesit dhe pak para se të shkoni në shtrat (2 deri në 3 orë pas vaktit të fundit). Një dozë e tretë mund të merret rreth mesditës, përsëri 30 minuta para drekës ose 2 deri në 3 orë pas. Sidoqoftë, do të vini re sukses edhe nëse e merrni vetëm një herë në ditë.

 5. Rekomandohen 3 deri në 5 g zeolit ​​në ditë (në disa indikacione mund të dyfishohet). Shuma ditore më pas shpërndahet mbi numrin e faturave ditore. Pra, nëse merrni zeolit ​​dy herë në ditë, merrni 1,5 deri në 2,5 g secili. Nëse dëshironi të merrni zeolitin tre herë në ditë, merrni 1 deri në 2 g çdo herë.

 6. Megjithatë, filloni ngadalë me doza të vogla, p.sh. B. me 1 g ose 1 kapsulë një herë në ditë dhe rrisni vazhdimisht dozën dhe shpeshtësinë e marrjes deri në dozën e dëshiruar.

 7. Merrni zeolitin për një kohë të gjatë vetëm nëse keni sëmundje serioze (p.sh. kancer) ose nëse simptomat tuaja nuk janë përmirësuar pas një periudhe të shkurtër përdorimi ose nëse ato kthehen pasi të keni ndërprerë përdorimin e zeolitit. Përndryshe, duhet të preferoni të merrni zeolitin si kurë. Bëni z. B. një trajtim 24-ditor, pastaj ndaloni për 5 ditë përpara se të mund të përsërisni trajtimin 24-ditor.

 8. Gratë shtatzëna dhe gjidhënëse, fëmijët dhe personat që marrin ilaçe duhet të konsultohen me mjekun e tyre përpara përdorimit.

 9. Zeoliti mund të merret në formën e pluhurit të zeolitit që përzihet në lëngje. Por mund të merrni edhe kapsula zeoliti nëse shija e zeolitit nuk është e dëshiruar. Por mos harroni të pini ujë të mjaftueshëm edhe me kapsulat!


Përdorimi i jashtëm i zeolitit

Ka të paktën po aq fusha aplikimi për përdorim të jashtëm të zeolitit sa për përdorim të brendshëm.


 • Maskat e fytyrës me bentonit ose zeolit ​​përdoren kundër puçrrave, pikave të zeza dhe lëkurës së yndyrshme.

 • Qeset për reumatizëm, dhimbje kyçesh dhe gjymtyrësh si dhe kockat e thyera nxisin proceset shëruese, kanë efekt anti-inflamator dhe analgjezik.

 • Pads për djegiet dhe plagët që nuk shërohen përshpejtojnë shërimin.

 • Mbushësit për pickimin e insekteve ose skuqjet e lëkurës që kruhen reduktojnë dhimbjen dhe kruajtjen dhe nxjerrin toksinat që i shkaktojnë ato nga lëkura.


Në rastin e skuqjeve të mëdha, për shembull, mund ta fërkoni lëkurën me vazelinë dhe pluhur zeoliti të thatë mbi të. Megjithatë, nëse nuk e thithni pluhurin, vishni një maskë pluhuri nëse është e nevojshme (dyqan pajisjesh).


Megjithatë, normalisht, ju përzieni zeolitin dhe ujin për të bërë një pastë që përhapet lehtë dhe e aplikoni atë në një leckë ose direkt në zonën e duhur të lëkurës. Lëreni qullën të veprojë për rreth gjysmë ore.


Duhet të aplikohet aq trashë (3 - 4 mm) sa të mos mund të thahet plotësisht në gjysmë ore. Pulpa duhet të jetë ende e lagur kur e hiqni ose e lani. Përndryshe do të thahet lëkura.


Zeoliti - literaturë për të lexuar

Nëse dëshironi të lexoni më shumë rreth zeolitit dhe efekteve të tij të jashtëzakonshme, do t'i gjeni të gjitha detajet në librin e Prof. Hecht: Clinoptilolite Zeolite: Silicon Minerals and Health


Udhëzuesi i zeolitit i Naturopath Werner Kühni përshkruan gjithashtu shumë fusha të aplikimit të zeolitit - për laikët dhe ekspertët: Shërimi me mineralin e zeolitit klinoptilolit


Zeoliti - nëse dëshironi - mund të merret së bashku me bentonitin. Të dy tokat minerale plotësojnë njëra-tjetrën mirë.


Dallimi midis zeolitit dhe bentonitit

Të dy tokat minerale kanë veti të fuqishme detoksifikuese dhe ndotëse. Të dy mund të detoksifikohen nëpërmjet adsorbimit dhe shkëmbimit të joneve, ku zeoliti thuhet se është në gjendje të detoksifikohet pak më fort.


Megjithatë, ato ndryshojnë veçanërisht në strukturën e tyre, pra më pak në efektin e tyre:


Ndërsa zeoliti - një shkëmb vullkanik - ka rrjetën kristalore të përshkruar më sipër, minerali i argjilës bentoniti (montmorilloniti) është një shkëmb me shtresa, domethënë ka një strukturë shtresore.


Nëse bentoniti bie në kontakt me ujin, formohet një shtresë rrëshqitëse e cila, kur gëlltitet, mbron mukozën e zorrëve. Në këtë mënyrë, bentoniti ka një efekt qetësues dhe është disi më i butë se zeoliti, i cili nuk mund të formojë këtë shtresë zhul.


Pra, nëse doni të detoksifikoni një sistem tretës të irrituar, fillimisht mund të bini përsëri në bentonit dhe më vonë të shtoni zeolit ​​ose thjesht të vazhdoni me zeolit. Megjithatë, meqenëse toka minerale konsumohet zakonisht si pjesë e një rehabilitimi të zorrëve, mund të filloni menjëherë edhe me zeolitin. Sepse në rehabilitimin e zorrëve ju përzieni tokën minerale me pluhurin e lëvores së psiliumit - dhe kjo e fundit siguron zhul që nuk e ka zeoliti.


Megjithatë, nëse tashmë keni bentonit në shtëpi, nuk keni nevojë të merrni zeolit ​​shtesë.


Përzieni zeolitin me bentonitin

Ndërkohë, ka preparate të gatshme që përmbajnë të dyja tokat minerale dhe duhet të funksionojnë në mënyrë optimale. Sigurisht, nëse dëshironi, mund t'i kombinoni të dy tokat. Megjithatë, nëse ka vërtet një të tillë, përfitimi do të jetë margjinal.


Vendimi se cila tokë është më e mira vjen nga (sipas mendimit tonë) shoqëria jonë luksoze, në të cilën gjithçka është gjithmonë e disponueshme dhe mund të porositet nga kudo në botë. Në të kaluarën, ju thjesht përdornit tokën minerale që ishte në dispozicion dhe më afër vendit ku jetonit. Pra, është shumë mirë të përdorni fare një tokë minerale / shëruese, por nëse përdorni zeolit ​​ose bentonit është me të vërtetë jashtëzakonisht dytësore.


Toka shëruese në vend të zeolitit?

Ka shumë toka minerale (të quajtura edhe toka shëruese): Ekziston toka minerale e gjelbër, toka shëruese kafe, toka minerale e bardhë dhe shumë të tjera. Ato ndryshojnë jo vetëm në ngjyrë, por edhe në përbërje. Sepse tokat minerale zakonisht përbëhen nga shumë minerale të ndryshme. Megjithatë, të gjitha ato kanë një efekt të caktuar detoksifikues, lidhës dhe deacidues.


Nëse doni të dini saktësisht se çfarë efektesh ka toka që keni zgjedhur, ne ju këshillojmë të zbuloni përbërjen e saj dhe më pas të hulumtoni se çfarë efektesh mund të kenë mineralet dhe përbërjet minerale individuale.


Programet e pastrimit me zeolit

Përveç aplikimit individual të zeolitit, zeoliti është gjithashtu i disponueshëm si përbërës i kurave për pastrimin e brendshëm dhe detoksifikimin, p.sh. B. Zeoliti në vend të bentonitit mund të jetë pjesë e një pastrimi të zorrëve. Një kurë tjetër me zeolitin është programi ynë i kombinuar i pastrimit të zorrëve dhe mëlçisë. Detajet i gjeni këtu: Programi i pastrimit të zorrës së trashë dhe mëlçisë

 

Burimet e artikullit:

 • Zeolith ist der Meister der Entgiftung (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit

 • Associated Press, Levels of Radioactive Materials Rise Near Japanese Plant, The New York Times, 16. April 2011, (Radioaktive Werte nahe des japanischen Atomkraftwerks steigen)

 • Emmanouil Karampahtsis, Zeolite: Investigation of the Effectiveness and Safety as an Oral Chelating Agent for Heavy Metals. A comparison between different commercially available preparations, Dezember 2012, (Zeolith: Untersuchung der Wirksamkeit und Sicherheit als ein orales Chelatierungsagens für Schwermetalle. Ein Vergleich zwischen verschiedenen kommerziell erhältlichen Präperationen)

 • Flowers JL, et al, Clinical evidence supporting the use of an activated clinoptilolite suspension as an agent to increase urinary excretion of toxic heavy metals, Nutrition and Dietary Supplements, 4 November 2009, (Klinischer Beweis unterstützt den Nutzen einer aktivierten Klinoptilolith-Suspension als ein Agens zur Erhöhung der Harnausscheidung von toxischen Schwermetallen)

 • Fassa P, Discover an Effective, Easy, and Inexpensive Heavy Metal Detox Agent, Natural Society, 09. August 2013, (Entdecken Sie ein wirksames, einfaches und kostengünstiges Schwermetall-Ausleitungsagens)

 • Ortner R, Klinoptilotith-Zeolith, Wigena.de

 • Adams M, Zeolites contain high levels of lead and aluminum: Health Ranger publishes lab test results after being threatened with legal action by manufacturer, Natural News, (Zeolith enthält hohe Blei- und Aluminiumwerte: Health Ranger veröffentlicht Labortestergebnisse, nachdem ihm von einem Hersteller mit rechtlichen Massnahmen gedroht wurde)

 • Rodgers A, Are All Zeolites Really Toxic?, Touchstone Essentials, (Sind alle Zeolithen giftig?)

 • Li LY, et al, Treatment of acid rock drainage by clinoptilolite. Adsorptivity and structural stability for different pH environments., Applied Clay Science, April 2008, (Behandlung von sauren Grubenwässern durch Klinoptilolith. Adsorptionsfähigkeit und strukturelle Stabilität bei unterschiedlichen pH-Umgebungen)

 • Kein Autor genannt, Clinical evidence activated clinoptilolite suspension removes heavy metals without removing vital electrolytes, Waiora, 2008, (Klinischer Beweis, dass aktivierte Klinoptilotith-Suspension Schwermetalle entfernt, ohne dabei vitale Elektrolyte zu entfernen)

 • Rodriguez-Fuentes G, et al, Enterex: Anti-diarrheic drug based on purified natural clinoptilolite, Zeolites, November December 1997, (Enterex: Mittel gegen Durchfall basierend auf gereinigten natürlichen Klinoptilotith)

 • Pavelic K, et al, Natural zeolite clinoptilolite: new adjuvant in anticancer therapy, Journal of Molecular Medicine, 2001;78(12):708-20, (Natürlicher Zeolith Klinoptilotith: neues Adjuvans in der Antikrebstherapie)

 • Wernert V, et al, Adsorption properties of zeolites for artificial kidney applications, Micoroporous and Mesoporous Materials, 1 September 2005, (Adsorptionsfähigkeit von Zeolithen beim Einsatz künstlicher Nieren)

 • Pavelic K, et al, Immunostimulatory effect of natural clinoptilolite as a possible mechanism of its antimetastatic ability, Journal of Cancer Research and Clinical Oncology, 2002 Jan;128(1):37-44, (Immunstimulierende Wirkung von natürlichem Klinoptilotith als ein möglicher Mechanismus seiner antimetastatischen Fähigkeit)

 • Dogliotti G, et al, Natural zeolites chabazite/phillipsite/analcime increase blood levels of antioxidant enzymes, Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, 2012 May; 50(3): 195198

 • Beltcheva M, et al, Modified natural clinoptilolite detoxifies small mammal's organism loaded with lead I. Lead disposition and kinetic model for lead bioaccumulation., Biological Trace Element Research, 2012 Jun;147(1-3):180-8, (Modifizierter natürlicher Klinoptilolith entgiftet den mit Blei beladenen Organismus des Kleinsäugers. Bleientsorgung und kinetisches Modell für Bleibioakkumulation)

 • Montinaro M, et al, Dietary zeolite supplementation reduces oxidative damage and plaque generation in the brain of an Alzheimer's disease mouse model, Life Sciences, 2013 May 20;92(17-19):903-10, (Diätische Zeolith-Nahrungsergänzung reduziert oxidative Schäden und Plaquebildung im Hirn von einem Mausmodell mit Alzheimer)

 • Laurino C, et al, ZEOLITE: "THE MAGIC STONE"; MAIN NUTRITIONAL, ENVIRONMENTAL, EXPERIMENTAL AND CLINICAL FIELDS OF APPLICATION, Nutricion Hospitalaria, 2015 Aug 1;32(2):573-81, (Zeolith: der magische Stein; Haupternährungs, Umgebungs-, experimentielle und klinische Anwendungsfelder)

 • Gandy JJ, et al, Potentiated clinoptilolite reduces signs and symptoms associated with veisalgia, Clinical and Experimental Gastroenterology, 25 August 2015, (Potenzierter Klinoptilotith reduziert Anzeichen und Symptome, die mit Alkoholintoxikation verbunden sind)

 • Lamprecht M, et al, Effects of zeolite supplementation on parameters of intestinal barrier integrity, inflammation, redoxbiology and performance in aerobically trained subjects, Journal of the International Society of Sports Nutrition, 2015 Oct 20;12:40, (Wirkung von Zeolith-Nahrungsergänzung auf die Parameter der Darmbarriereintegrität, Entzündung, Redoxbiologie und Leistung bei aerob trainierten Subjekten)

 • Dr. Karl Hecht, Aluminium, Aluminiumsilikate, Aluminium-Alzheimer-Mythos, OM und Ernährung, 2015

291 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comentários


bottom of page