top of page

Artroza : Si mund të ndihmojë deacidifikimi

Shkaqet e artrozës nuk dihen. Nga pikëpamja naturopatike, acidifikimi është një shkak shumë i mundshëm ose shkak kontribues i osteoartritit. Edhe nëse dëshmitë shkencore janë ende të pakta, raportet e përvojës tregojnë se deacidifikimi në artrozë dhe një ndryshim i njëkohshëm në dietë sjellin rezultate të shkëlqyera. Dhimbja zvogëlohet dhe lëvizshmëria rritet. Në të njëjtën kohë, shumë ankesa të tjera gjithashtu përmirësohen, sepse deacidifikimi dhe ushqimi i duhur janë masa që përfitojnë jo vetëm nyjet, por edhe të gjithë trupin. Acidifikimi në artrozë Dieta tipike perëndimore e bazuar në ushqimet shtazore dhe produktet e pjekura të bëra nga ekstrakti i miellit dihet se i hap derën sëmundjeve. Osteoartriti gjithashtu mund të favorizohet nga një dietë e tillë dhe ndodh si më poshtë: Si rezultat i dietës së gabuar dhe stilit të jetës, trupi bëhet i pabalancuar gjatë shumë viteve - në shumë nivele. Për shembull, një çekuilibër në ekuilibrin acid-bazë njihet si acidifikim latent. Latente sepse simptomat akute nuk shfaqen menjëherë. Pas vitesh, kur aftësitë kompensuese të organizmit janë shterur, shfaqen sëmundjet tipike të qytetërimit. Këto tani referohen si sëmundje të lidhura me moshën dhe / ose trashëgimore, mbi të gjitha osteoartriti, por edhe probleme kardiovaskulare, diabet, etj. Këto ankesa mund të zgjidhen aq mirë me një deacidifikim hyrës dhe më pas me dietën dhe stilin e duhur të jetesës të përmirësohet apo edhe korrigjojeni plotësisht. Formimi i hiperaciditetit Nga pikëpamja naturopatike, acidifikimi latent zhvillohet si më poshtë: Gjatë metabolizmit të ushqimit të pashëndetshëm, gjatë stresit, kur merrni ilaçe ose kur pini alkool, acidet e dëmshme formohen në gjak dhe në inde. Sidoqoftë, gjaku i shëndetshëm është pak bazë (e kundërta e acidit) dhe gjithmonë duhet të mbetet pak bazë. Përndryshe personi vdes. Pra, trupi i bën të gjitha përpjekjet sot për acidet me ndihmën e mineraleve bazë të tilla. B. kalcium, kalium, magnez dhe me ndihmën e neutralizuesit më të mirë natyror, hidrogjen karbonat natriumi, për të neutralizuar. Vetëm atëherë acidet tani të neutralizuara - nëse trupi është i shëndetshëm - mund të transportohen përsëri përmes organeve ekskretuese. Megjithatë, nëse shumë pak minerale arrijnë në organizëm me ushqimin - gjë që ndodh shpesh me dietën e sotme me pak vitalitet - trupi ka nevojë për minerale, p.sh. B. përdorimi nga kockat, organet ose indi lidhës për të zotëruar përmbytjen e acidit. Nëse organet ekskretuese janë të mbingarkuara për shkak të sasisë së tepërt të acidit, acidet e neutralizuara (të ashtuquajturat skorje) nuk mund të ekskretohen më. Ato ruhen në trup. Indi lidhës, enët e gjakut dhe, me rregullsi të bukur, nyjet shërbejnë si depozita. Skorjet prishin metabolizmin në nyje dhe trupi përpiqet të nxjerrë trupat e huaj. Ai e bën këtë me ndihmën e inflamacionit. Fatkeqësisht, me masën e shllakut ekzistues që vazhdon të vijë, ai kurrë nuk do të jetë në gjendje ta zotërojë situatën përsëri. Një nënfurnizim kronik i mineraleve vitale parandalon rindërtimin e kërcit. Masa e kërcit artikular bëhet gjithnjë e më pak. Osteoartriti me gjithë dhimbjen e tij dhe lëvizshmërinë e kufizuar është aty. Deacidifikimi dhe ndryshimi i dietës për artrozën Pas një deacidifikimi të plotë, megjithatë, dhe me një dietë të mëvonshme, me acid të ulët, domethënë vazhdimisht tepër alkaline dhe të shëndetshme që është jashtëzakonisht e pasur me minerale dhe substanca anti-inflamatore, nyjet mund të rigjenerohen në atë masë që dhimbja të qetësohet dhe lëvizja kufizimet janë më pak. si duket ne veprim? Në të njëjtën kohë me fillimin e ndryshimit në dietë, kryhet një deacidifikim bazë. Si rezultat, produktet e mbeturinave dhe toksinat metabolike të ruajtura në nyje dhe vende të tjera në trup ekskretohen shpejt. Në të njëjtën kohë, organizmi furnizohet me lëndë ushqyese dhe substanca vitale të nevojshme për rigjenerimin e kërcit dhe masat anti-inflamatore. Programi praktik për deacidifikimin në artrozë përbëhet nga dy pika kryesore: Deacidifikim Dietë alkaline (bazike) Dieta alkaline duhet parë këtu si një terapi ushqyese, e cila, si çdo terapi, duhet të kryhet vazhdimisht dhe pa përjashtim në mënyrë që të jetë e suksesshme. Në fillim, kjo mund të nënkuptojë heqjen dorë. Tejkalimi i zakoneve dhe varësive gjithashtu kushton shumë energji. Përfitimi afatgjatë, megjithatë, është shumë më i madh: liria nga dhimbja, pavarësia nga ilaçet, shëndeti gjithëpërfshirës dhe lumturia e re në jetë. Deacidifikimi për artrozën Deacidifikimi është hapi i parë në artrozën. Ai trajton problemin në rrënjë, duke eleminuar kështu problemin që është shkakësor nga pikëpamja naturopatike. Jo vetëm nyjet çlirohen nga mbetjet metabolike dhe toksinat e mundshme të ruajtura me ndihmën e deacidifikimit, por i gjithë trupi. Meqenëse artroza është rezultat i viteve të acidifikimit dhe mbingarkesës së organizmit, nuk është për t'u habitur që çdo pluhur bazë vetëm vështirë se mund të kontribuojë në një deacidifikim të vërtetë. Programi i deacidifikimit për artrozën duhet të plotësojë kritere të veçanta për të arritur në të vërtetë qëllimin e synuar - deacidifikim efektiv dhe pastrim i suksesshëm. Kriteret për deacidifikimin e suksesshëm në artrozën Programi i deacidifikimit për osteoartritin jo vetëm që duhet të deacidifikojë hapësirën jashtëqelizore (domethënë hapësirën rreth qelizave), por gjithashtu duhet të jetë në gjendje të deacidifikojë pjesën e brendshme të qelizës - edhe nëse qeliza nuk është më në gjendje të vetë -përfshijë për shkak të tepërt acidifikimi për të deacidifikuar dhe thithur mjaft minerale bazë. Në një gjendje të tillë flitet për të ashtuquajturën ngurtësi reagimi të qelizës. Ne i kemi përshkruar detajet këtu: acidifikimi, detoksifikimi, të qenit i shëndetshëm Prandaj, një program deacidifikimi me cilësi të lartë duhet të përmbajë përbërës (koncentrate bazë si Active Bases Plus) që mund të heqin këtë reagim të ngurtë dhe të rivendosin qelizën në një gjendje të shëndetshme, vetë-rregulluese. Deacidifikimi në disa nivele Programi i deacidifikimit për artrozën duhet të motivojë organizmin të deacidifikohet në disa nivele në të njëjtën kohë. Deacidifikimi mund të kryhet vetëm në mënyrë efektive dhe gjithëpërfshirëse në një mënyrë kaq të larmishme: Deacidifikimi i brendësisë së qelizës me ndihmën e koncentrateve bazë të sipërpërmendur. Deacidifikimi i hapësirës jashtëqelizore (zona rreth qelizave) - gjithashtu me koncentrate bazë. Deacidifikimi përmes lëkurës me ndihmën e banjove alkaline. Në të njëjtën kohë, lëkura bëhet elastike dhe e butë. Deacidifikimi duke stimuluar formimin e bazës së vetë trupit - me ndihmën e substancave të hidhura. Bimët që përmbajnë substanca të hidhura janë së pari bazike. Së dyti, ata stimulojnë prodhimin e bazës së trupit dhe së treti, ata nxisin tretjen, që do të thotë se acidet mund të ekskretohen më shpejt. Deacidifikimi direkt në sistemin tretës me ndihmën e bentoniteve ose zeoliteve. Të dy tokat minerale janë detoksifikues të shkëlqyeshëm. Tokat minerale thithin acide, toksina, gazra, mbetje metabolike dhe baktere të dëmshme në zorrë, në mënyrë që këto të ekskretohen me jashtëqitje dhe të mos kthehen në qarkullimin e gjakut. Deacidifikimi përmes mineraleve: Me ndihmën e koralit detar Sango, i cili ndërton rezervat e kalciumit dhe magnezit në trup dhe i siguron qelizës minerale të mjaftueshme bazë për deacidifikim dhe rigjenerim, çdo qelizë individuale tani mund të ruajë gjendjen e saj bazë të rimarrë shumë më lehtë në afatgjatë. Deacidifikimi funksionon vetëm me qeliza të shëndetshme. Prandaj, niveli i shtatë i deacidifikimit përbëhet nga lëndë ushqyese holistike dhe substanca vitale që ushqejnë qelizat (spirulina) dhe i mbrojnë ato me antioksidantë (astaksantinë ose OPC, sulforafan, kurkumin). Antioksidantët sigurojnë që qelizat, të cilat kanë qenë tepër acidike dhe rrjedhimisht të stresuara për një kohë të gjatë, si dhe nyjet dhe kërc, të mbrohen nga radikalet e lira. Spirulina, nga ana tjetër, është e pasur me substanca bimore dytësore, klorofil dhe proteina me cilësi të lartë. Prandaj spirulina siguron qeliza të ushqyera mirë përreth. Programi intensiv i deacidifikimit Programi intensiv i deacidifikimit duhet të kryhet për të paktën 4 javë dhe përbëhet nga përbërësit e mëposhtëm, të gjithë të cilët janë në dispozicion në dyqanin Myfairtrade: Koncentrati bazë Aktiv Basen Plus për nga natyra efektive për deacidifikim jashtëqelizor dhe ndërqelizor dhe për lehtësimin e çdo reaksioni të fortë në qelizë Banjë alkaline për deacidifikim përmes lëkurës, por edhe për relaksim Substanca të hidhura në formën e një pluhuri bazë të hidhur. Ne rekomandojmë pluhurin bazë të hidhur nga Sonnentor ose pluhurin e substancës së hidhur nga M. Reich ose pluhurin e dashurisë së hidhur nga Bitterliebe. Të tre përgatitjet e hidhura nuk përbëhen nga asgjë më shumë se bimë të plota, me pluhur të imët dhe të pasura me substanca të hidhura. Pikat e hidhura, nga ana tjetër, përmbajnë ose alkool ose glicerinë dhe vetëm ekstrakte bimore. Kapsulat e hidhura, nga ana tjetër, nuk funksionojnë aq mirë sa pluhuri, pasi kjo e fundit tashmë fillon të funksionojë në gojë. Bentonite (ose zeolite) për detoksifikim dhe deacidifikim përmes zorrëve Korale detare Sango (kalcium dhe magnez) ose citrat bazë (kalcium, magnez, kalium, zink) për remineralizim Astaxanthin, super antioksidanti për mbrojtjen dhe mbrojtjen e qelizave kundër radikalëve të lirë, p.sh. B. astaksantina vegane nga natyra efektive, e cila përmban 4 mg astaksantinë për kapsulë. Spirulina, mikroalgat për detoksifikimin e klorofilit dhe shumë lëndë ushqyese specifike për ushqimin plotësues të qelizave, p.sh. B. Skedat Spirulina nga natyra efektive. Udhëzimet për programin intensiv Përgatitjet e mësipërme mund të përdoren në mënyrat e mëposhtme: 30 minuta para mëngjesit: shtoni 25 mililitra Baza Aktive Plus në 40 mililitra ujë dhe pini. Zgjidhja e përfunduar e pirjes ka një vlerë pH prej 11. 10 minuta para mëngjesit: 3 kapsula citrate bazë me pak ujë, pastaj vendosni një çerek lugë çaji pluhur bazë të hidhur në gojën tuaj, pështyni mirë dhe gëlltisni pas 1 deri në 3 minuta. Vazhdoni para drekës si para mëngjesit, domethënë merrni 3 kapsula me citrat bazë dhe pluhur bazë të hidhur. 2 orë pas drekës sa më parë: përzieni 1 lugë çaji bentonite ose zeolit ​​në një gotë 200 ml dhe pini, pastaj pini një gotë tjetër prej 200 ml. Vazhdoni para darkës si para mëngjesit dhe drekës, domethënë merrni 3 kapsula me citrat bazë dhe pluhur bazë të hidhur. Merrni astaksantinë dhe spirulinë me vakte (në mes ose menjëherë pas): 1 kapsulë astaksantinë me mëngjes dhe 1 kapsulë me darkë; 5 spirulinatab për drekë dhe 5 spirulinatab për darkë. Nëse preferoni të përdorni pluhur spirulina në vend të skedave (p.sh. Spirulina Premium nga Gjermania nga natyra efektive, atëherë përziejeni këtë dy herë në ditë në një vakt ose pije, p.sh. në muesli, shakes, salcë ose në ndonjë lëng ose ujë. Merrni një banjë alkaline një ose dy herë në javë. Ju gjithashtu mund të bëni një banjë alkaline për këmbët disa herë në javë, p.sh. B. me banjën alkaline me koral deti Sango dhe pluhur gurësh të çmuar nga natyra efektive. Nëse merrni Sango Sea Coral në vend të citratit bazë, atëherë shtoni dozën ditore të pluhurit Sango në 1 litër ujë në mëngjes dhe pijeni gjatë gjithë ditës. Ju gjithashtu duhet të pini një gjysmë litër ujë tjetër (pa shtuar Sango). Programi i vogël i deacidifikimit për fillestarët Nëse dëshironi të filloni me kujdes, mund të përdorni edhe programin e vogël të deacidifikimit. Ajo gjithashtu kryhet gjatë një periudhe prej 4 javësh dhe përbëhet nga këto tre përbërës: Koncentrati bazë Aktiv Basen Plus për deacidifikim jashtëqelizor dhe ndërqelizor dhe për lehtësimin e çdo reagimi të ngurtë të qelizës Astaxanthin, super antioksidanti për mbrojtjen dhe mbrojtjen e qelizave kundër radikalëve të lirë Spirulina, mikroalgat për ushqimin gjithëpërfshirës të qelizave Udhëzimet për programin e vogël 30 minuta para mëngjesit: shtoni 25 mililitra Baza Aktive Plus në 40 mililitra ujë dhe pini. Zgjidhja e përfunduar e pirjes ka një vlerë pH prej 11. Merrni astaksantinë dhe spirulinë me vakte (në mes ose menjëherë pas): 1 kapsulë astaksantinë me mëngjes dhe 1 kapsulë me darkë; 5 spirulinatab për drekë dhe 5 spirulinatab për darkë. Nëse preferoni të përdorni pluhur spirulina në vend të skedave (p.sh. Spirulina Premium nga Gjermania nga natyra efektive, atëherë përziejeni këtë dy herë në ditë në një vakt ose pije, p.sh. në muesli, shakes, salcë ose në ndonjë lëng ose ujë. Ju lutemi vini re: Nëse keni vuajtur nga osteoartriti ose sëmundje të tjera kronike për një kohë të gjatë dhe dieta juaj aktuale dhe mënyra e jetesës nuk kanë qenë aq ideale, atëherë duhet të filloni programin e de-acidifikimit të përshkruar me shumë kujdes ose të diskutoni procedurën e përshtatshme për ju me një naturopat ose mjek holistik. Përndryshe, mund të ndodhë që simptomat e përshtatjes dhe detoksifikimit të bëhen shumë të rënda, të cilat duhet të parandalohen në çdo rast. Çfarë tjetër mund të bëni me artrozën? Masa të mëtejshme holistike për artrozën mund të gjenden këtu: Artroza - Çfarë ndihmon vërtet . Ushqimi i duhur është veçanërisht i rëndësishëm. Informacioni mbi planin e të ushqyerit për artrozën mund të gjendet në lidhjen e mëparshme. Artroza gjithashtu mund të ndikohet shumë mirë me shtesa ushqimore të zgjedhura me kujdes. Të gjitha informacionet në lidhje me preparatet në fjalë mund t’i gjeni këtu: Shtesa dietike për artrozën Acidizimi nga pikëpamja shkencore Dhe nëse keni nevojë për dëshmi shkencore konkrete mbi temën e acidifikimit, deacidifikimit dhe ushqimit alkalik, atëherë do ta gjeni këtu: Acidizimi - nga pikëpamja e shkencës Burimet e artikullit: Arthrose: Ursachen und Entsäuerung (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit

Artroza : Si mund të ndihmojë deacidifikimi
bottom of page