top of page

Banjo alkaline e këmbëve

Banja alkaline për këmbë (ose edhe banja për të gjithë trupin) me një banjë alkaline të bërë nga pluhuri alkalin siç është p.sh. soda e bikarbonit
Trupi juaj mund të kullojë një pjesë të acidit përmes këmbëve tuaja. Sa më shumë acide të ekskretohen në këtë mënyrë, aq më shumë veshkat tuaja lehtësohen dhe aq më shpejt simptomat e acidifikimit të tepërt (dhimbje koke, lodhje) mund të zvogëlohen. Ju mund të bëni banja këmbësh në mbrëmje me një libër të mirë, me muzikë relaksuese ose para televizorit. Prandaj, kjo masë duhet të përdoret sa më shpesh të jetë e mundur (p.sh. 3 herë në javë). Koha ideale e banjos është 60 minuta, me efektin bazë vetëm pas 20 minutash. Nëse keni një vaskë në banjën tuaj, mund ta bëni banjën për të gjithë trupin, ku efekti i detoksifikimit është edhe më i lartë. Banja e këmbëve detoksifikon trupin duke nxjerrë toksinat përmes lëkurës (deacidifikimi përmes lëkurës). Ai gjithashtu mbështet rigjenerimin pas aktivitetit fizik, stimulon metabolizmin e lëkurës dhe e bën atë të butë Burimet e artikullit: -

Banjo alkaline e këmbëve
bottom of page