top of page

Bodybuilding në vend të diabetit

Nëse doni të parandaloni shfaqjen e diabetit të tipit II, mund të dëshironi të bëni më shumë sesa "thjesht" të hani më mirë dhe të humbni peshë. Një raport i ri i botuar në Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism tani zbulon se ndërtimi i masës muskulore gjithashtu luan një rol të rëndësishëm në parandalimin e diabetit, pasi shumë muskuj dhe gjendja e tyre kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në rezistencën ndaj insulinës. Diabeti Diabeti nuk zhvillohet brenda natës, por gjatë shumë viteve. Diabeti aktual paraprihet nga një fazë e quajtur prediabetes. Një person mund të ketë prediabet për vite para se të shfaqen simptomat tipike të diabetit të vërtetë. Dikush flet për prediabetin kur niveli i sheqerit në gjak të agjëruar është midis 95 dhe 110 mg / dl. Një vlerë normale, nga ana tjetër, është midis 70 dhe 90, ndërsa diabeti është i pranishëm në vlerat nga 110 mg / dl. Ndaloni diabetin përmes stërvitjes së muskujve Në fazën e prediabetit, zhvillimi i diabetit tashmë mund të parandalohej me masa të caktuara (humbje peshe, ndryshim në dietë dhe stërvitje). Ndërsa deri më tani dikush ka ndjekur kryesisht udhëzime të caktuara ushqyese, është dobësuar dhe ka bërë një shëtitje herë pas here, shkencëtarët tani kanë gjetur se stërvitja e muskujve gjithashtu mund të ketë një ndikim çuditërisht të madh në nivelin e sheqerit në gjak dhe rezistencën ndaj qelizave ndaj insulinës. Çdo përqindje e masës së muskujve llogaritet Dr. Preethi Srikanthan dhe kolegët e saj në Shkollën e Mjekësisë David Geffen në Universitetin e Kalifornisë (UCLA) në Los Anxhelos analizuan të dhëna nga 13,644 të rritur nga baza e të dhënave të Anketës Kombëtare të Provimit të Shëndetit dhe të Ushqyerit III (NHANES III). Ata zbuluan se për çdo përqindje shtesë në "indeksin e muskujve skeletorë" (përqindja e muskujve të masës totale të trupit në përqindje), mund të vërehej një reduktim prej 11 përqind në rezistencën ndaj insulinës dhe një reduktim prej 12 përqind në gjendjen prediabetike. Rreziku i Diabetit - Filloni Trajnimin e Muskujve Gjetjet tona sugjerojnë se për të përmirësuar metabolizmin, nuk duhet të përqendroheni vetëm në humbjen e peshës. Trajnimi i fitnesit dhe ndërtimi i masës muskulare gjithashtu mund të luajnë një rol Srikanthan citohet në revistën USA Today. Daniel Rubin, Asistent Profesor i Mjekësisë Endokrinologjike në Shkollën Mjekësore të Universitetit Temple në Filadelfia, Pensilvani, ndan këtë mendim: Natyrisht, yndyra e tepërt ka shumë disavantazhe, zvogëlimi i saj tashmë është i dobishëm kur ekziston rreziku i diabetit, por ajo ka efekte edhe më pozitive nëse krijohet një masë muskulore shtesë. Program i gjithanshëm kundër diabetit Kjo do të thotë që në parandalimin e diabetit jo vetëm humbja e yndyrës, jo vetëm zvogëlimi i peshës, jo vetëm ndryshimi i dietës dhe gjithashtu jo vetëm stërvitja me qëndrueshmëri (çiklizëm, vrapim, stërvitje në stepa, rutine, etj.) Janë të rëndësishme, por edhe stërvitje të muskujve të synuar për programin kundër Diabetit është një prej tyre. Pra, përfshini ushtrime në stolin e peshës, makinën e kanotazhit, shtypin e këmbëve ose pajisje të ngjashme në stërvitjen tuaj. Në fund të fundit, do të intrigoheni më shumë nga reflektimi juaj i ri tërheqës sesa nga fakti që diabeti ose prediabeti juaj është zhdukur. Ju mund të gjeni shumë informacion mbi një dietë të shëndetshme, natyrale dhe alkaline në faqen tonë të internetit. Burimet e artikullit: Bodybuilding statt Diabetes - Zentrum der Gesundheit Srikanthan P, Karlamangla AS. (2011) Relative Muscle Mass Is Inversely Associated with Insulin Resistance and Prediabetes. Findings from The Third National Health and Nutrition Examination Survey. J Clin Endocrinol Metab. 2011 Jul 21. National Health and Nutrition Examination Survey III Studie (NHANES III)

Bodybuilding në vend të diabetit
bottom of page