top of page

Chlorella dhe Spirulina për detoksifikimin

Mikroalgat Chlorella dhe Spirulina në një mënyrë të thjeshtë mund të japin një kontribut të shkëlqyeshëm në lidhjen dhe eliminimin e toksinave që ndikojnë çdo ditë në trupin tonë nga mjedisi, ushqimi, uji, ajri, veshmbathja, mobiljet, kozmetika etj. Asnjë ditë (e përditshme) pa helm Helmet, kimikatet dhe ndotësit janë tashmë pjesë e jetës së përditshme për shumicën e njerëzve. Në shumë pak raste helmet perceptohen me vetëdije. Ato hahen në mënyrë të pavullnetshme, por automatikisht me vakte, thithen me ajër, pihen me ujë dhe përthithen përmes lëkurës. Ata janë kudo dhe vështirë se dikush u shpëton atyre. Ekspozimi personal ndaj toksinave mund të reduktohet duke i dhënë përparësi ushqimeve organike, mbushjeve të padëmshme dentare, produkteve natyrale të kujdesit personal, etj. Megjithatë, dekadat e fundit të epokës industriale kanë lënë gjurmët e tyre të pashlyeshme për momentin, kështu që të gjithë duhet të llogarisin me një ngarkesë të caktuar të mbetur. Më mirë të parandalosh sesa të trajtosh Ndotësit shpesh grumbullohen në inde. Kjo mund të jetë në indin lidhor, në tru ose në kocka. Pasojat shfaqen vetëm pas shumë vitesh në formën e sëmundjeve ose simptomave të çuditshme si dhimbje koke, probleme me tretjen, alergji, irritime të lëkurës, probleme të kyçeve apo edhe lodhje kronike. Për të parandaluar akumulimin e helmit, ia vlen të siguroheni që helmet e përthithura çdo ditë të ekskretohen rregullisht. Për këtë qëllim, tashmë ka shumë produkte natyrale që mund të neutralizojnë ose largojnë toksinat dhe kimikatet. Dy prej tyre janë algat njëqelizore të ujërave të ëmbla Chlorella dhe Spirulina. Chlorella dhe Spirulina - dy mikroalga primare Këto dy alga të vogla kanë jetuar në planetin tonë për miliarda vjet. Pra, njeriu nuk ishte as afër planifikimit kur algat chlorella dhe spirulina po popullonin tashmë masivisht liqenet prehistorike. Ata kanë aftësinë natyrale për të lidhur toksinat siç janë metalet e rënda në mënyrë që ato të mund të ekskretohen shpejt dhe lehtë përmes zorrëve. Për këtë arsye bëjnë pjesë në grupin e të ashtuquajturve agjentë kelues, pra formojnë komplekse lehtësisht të ekskretueshme me metalet e rënda. Spirulina detoksifikon njerëzit, por edhe ujërat e zeza Sipas disa burimeve, spirulina thuhet se është në gjendje të largojë si merkurin ashtu edhe substancat radioaktive nga trupi. Nëse kjo algë përdoret në ujërat e zeza të kontaminuara me metale të rënda, mund ta çlirojë atë nga kadmiumi dhe plumbi. Spirulina e nderuar nga Aztekët Aztekët në Meksikën e lashtë tashmë adhuronin algat spirulina. Megjithatë, ata i përdornin më pak për detoksifikimin e brendshëm sesa për të forcuar trupin. Dhe kështu Spirulina jo vetëm që na detoksifikon, por gjithashtu siguron një mega dozë aminoacide esenciale, vitamina, acide yndyrore, karoten, minerale dhe elementë gjurmë. Pra, spirulina ishte një shtesë ushqimore popullore e kulturave shumë të zhvilluara shumë qindra vjet më parë. Sot, megjithatë, ne jemi më të varur se kurrë nga algat e vogla - nga njëra anë për të hequr qafe të gjitha toksinat industriale dhe nga ana tjetër për të krijuar një ekuilibër thelbësor për të gjitha ushqimet e zakonshme që janë të ulëta në substanca jetike. Klorela lidh toksinat dhe pastron gjakun Ndërsa disa agjentë detoksifikues (p.sh. koriandër) mobilizojnë ndotësit e grumbulluar në trup nga qelizat dhe kështu i shpërndajnë ato nga indet, klorella është ideale për të lidhur toksinat tashmë të lira (veçanërisht metalet) me vetveten dhe për t'i hequr ato. Kjo do të thotë se Chlorella ka një efekt të ngjashëm me Spirulinën, por fuqia e saj absorbuese është edhe më e fortë. Përveç disa proteinave dhe peptideve (proteinat me zinxhir të shkurtër), të cilat janë përgjegjëse për funksionin e shkarkimit të klorelës, mikroalgat përmbajnë sasi të mëdha klorofili. Klorofili është bojë që i kthen algat dhe bimët jeshile. Ajo ngjyros të gjelbër, ashtu si hemoglobina ngjyros gjakun tonë të kuq. Të dyja ngjyrat janë të lidhura ngushtë dhe ndryshojnë vetëm në disa detaje. Për këtë arsye, klorofili konsiderohet një pastrues i fuqishëm i gjakut dhe ndërtues i gjakut. Në të njëjtën kohë, ai mund të mbështesë detoksifikimin e metaleve të rënda. Ashtu si spirulina, chlorella është një burim pothuajse i pashtershëm i vitaminave, mineraleve, aminoacideve dhe acideve yndyrore të vlefshme dhe energjike dhe për këtë arsye i siguron trupit të njeriut material me cilësi të lartë për proceset e shërimit dhe rigjenerimit të të gjitha llojeve. Dozoni klorelën dhe spirulinën në mënyrë të përshtatshme Për të detoksifikuar metalet e rënda, Chlorella dhe Spirulina mund të merren në doza të larta. Ato janë veçanërisht efektive në largimin e shumë toksinave nga trupi. Efektet anësore që ndodhin shpesh me detoksifikimin mund të zbuten nga mikroalgat e ujërave të ëmbla. Doza e rekomanduar shpesh e Chlorella dhe Spirulina për detoksifikimin e metaleve të rënda është midis 20 dhe 30 gram në ditë. Të dyja substancat mund të merren së bashku. Megjithatë, duhet të filloni me një konsum prej 500 miligramësh, pra 0,5 gram në ditë. Me kalimin e kohës, kjo dozë rritet ngadalë në mënyrë që trupi të mësohet me efektin në paqe. Pas një detoksifikimi të përfunduar, doza duhet të reduktohet ngadalë në 3 deri në 6 gram në ditë. Nëse nuk bëhet fjalë për një detoksifikim specifik të metaleve të rënda, si për shembull pas heqjes së mbushjeve dentare që përmbajnë amalgamë, atëherë mund të merren doza më të ulëta edhe për detoksifikimin e vazhdueshëm. Kërkoni cilësi te Chlorella dhe Spirulina Për shkak të prirjes së tyre për të lidhur metale të rënda dhe toksina të tjera, klorela dhe spirulina, nëse vijnë nga ujëra të ndotura siç duhet, mund të kontaminohen me metale të rënda para se të hyjnë në trup dhe kështu të kontribuojnë në helmimin e tij. Kur blini Chlorella dhe Spirulina, duhet të siguroheni që prodhuesi të garantojë pastërtinë dhe cilësinë optimale të mikroalgave. Tabletat e algave gjithashtu duhet të jenë pa mbushës dhe aditivë të tjerë, pasi ato mund të reduktojnë në mënyrë të panevojshme efektin detoksifikues të algave. Burimet e artikullit: Chlorella und Spirulina zum Entgiften (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit (1) Waking Science, Fluoride Officially Classified as a Neurotoxin in Worlds Most Prestigious Medical Journal, Waking Science, Februar 2010 (2) DrPhilippe Grandjean, MD et al., Neurobehavioural effects of developmental toxicity, THE LANCET Neurology, Februar 2014 (3) Umarani V et al., Rutin potentially attenuates fluoride-induced oxidative stress-mediated cardiotoxicity, blood toxicity and dyslipidemia in rats,Toxicology mechanisms and methods, Februar 2015 (4) Miltonprabu S et al., Epigallocatechin gallate potentially attenuates Fluoride induced oxidative stress mediated cardiotoxicity and dyslipidemia in rats, Journal of trace elements in medicine and biology, Januar 2015 (5) Sharma Ch. et al., Curcumin attenuates neurotoxicity induced by fluoride: An in vivo evidence, Pharmacognosy Magazine, Februar 2014 (6) Fujiwara N, Whitford GM, Bartlett JD, Suzuki M. Curcumin suppresses cell growth and attenuates fluoride-mediated Caspase-3 activation in ameloblast-like LS8 cells. Environ Pollut. 2021 Jan 11;273:116495. doi: 10.1016/j.envpol.2021.116495. Epub ahead of print. PMID: 33486250; PMCID: PMC8272738. (7) Nabavi SF, Moghaddam AH, Eslami S, Nabavi SM. Protective effects of curcumin against sodium fluoride-induced toxicity in rat kidneys. Biol Trace Elem Res. 2012 Mar;145(3):369-74. doi: 10.1007/s12011-011-9194-7. Epub 2011 Sep 7. PMID: 21901432.

Chlorella dhe Spirulina për detoksifikimin
bottom of page