top of page

Frymëmarrja jogike ndihmon me depresionin

Për depresionin, përshkruhen ilaqet kundër depresionit. Por këto janë treguar se funksionojnë në vetëm gjysmën e të gjithë pacientëve me depresion. Para se të vendosen armë edhe më të forta, masat holistike duhet të provohen së pari. Sepse një qasje e butë është shpesh zgjidhja më e mirë për depresionin. Për shembull, një studim tregoi se frymëmarrja medituese nga Sudarshan Kriya Yoga është një mënyrë shëruese dhe pa efekte anësore për të trajtuar depresionin. Meditim i frymëmarrjes për depresionin: Kur ilaqet kundër depresionit nuk funksionojnë Në Nëntor 2016, studiuesit nga Shkolla e Mjekësisë Perelman në Universitetin e Pensilvanisë publikuan një studim që tregoi se edhe depresioni i rëndë që nuk i përgjigjet më ilaçeve konvencionale mund të lehtësohet me ndihmën e meditimit të frymëmarrjes nga Sudarshan Kriya Yoga. Hulumtimi u botua në Gazetën e Psikiatrisë Klinike dhe konfirmon përvojat e atyre që kanë praktikuar frymëmarrje jogike për vite me radhë dhe kështu e morën nën kontroll depresionin e tyre. Meditimi i frymëmarrjes funksionon më mirë sesa ilaqet kundër depresionit Studimi pilot i rastit, i kontrolluar u krye nga Dr. Anup Sharma, një neuropsikiatër në Shkollën e Psikiatrisë të Universitetit të Pensilvanisë, tregoi përmirësim të ndjeshëm të simptomave tek pacientët me depresion dhe ankth. Të 25 pacientët ishin akoma në depresion të rëndë pavarësisht marrjes së ilaqeve kundër depresioni t për tetë javë. Ata u ndanë në dy grupe: një grup gjithashtu praktikoi teknika të frymëmarrjes jogike, tjetri - grupi i kontrollit - vetëm vazhdoi të merrte ilaçe konvencionale. Në javën e parë pacientët e grupit të parë mësuan Sudarshan Kriya Yoga, pozicione të caktuara të jogës, meditim dhe menaxhim stresi në gjashtë seanca. Për javët dy deri në tetë, pacientët morën një klasë të jogës një herë në javë dhe praktikuan teknikën në shtëpi ditët e tjera. Ndërsa vlera në shkallën Hamilton në fillim të studimit ishte 22 (që nënkuptonte depresion të rëndë), pas dy muajsh meditimi i frymëmarrjes e përmirësoi vlerën me një mesatare prej 10 pikësh në krahasim me grupin vetëm për ilaçe. Asnjë përmirësim nuk mund të vërehet në grupin vetëm për ilaçe. Gjendjet ekzistuese të ankthit gjithashtu u përmirësuan në grupin e jogës, por jo në grupin tjetër. Shkalla Hamilton është një nga mjetet diagnostikuese më të përdorura për të përcaktuar ashpërsinë e çrregullimeve depresive. Kjo lejon vlerësimin dhe vlerësimin e shprehjes së humorit , interesit për aktivitetet, energjinë, mendimet vetëvrasëse, ndjenjat e fajit, etj. Antidepresantët nuk kanë efekt tek gjysma e të gjithë njerëzve në depresion Në më shumë se gjysmën e të gjithë njerëzve që marrin ilaçe kundër depresionit, ilaçet nuk funksionojnë siç duhet. Pra, shpesh përshkruhen ilaçe shtesë për të rritur efektivitetin e ilaqeve kundër depresionit. Por edhe kjo qasje rrallë sjell sukses të vërtetë, për të mos përmendur efektet anësore. Këto madje përfshijnë rikthimet në depresion dhe një zgjatje të episodeve depresive. Meditim i frymëmarrjes për depresionin: i lirë, efektiv dhe pa efekte anësore Me kaq shumë njerëz që nuk reagojnë më ndaj ilaqeve kundër depresionit, është jashtëzakonisht e rëndësishme që të gjejmë mënyra të reja për të ndihmuar vërtet të gjithë të prekurit " shpjegon Dr. Sharma, Me meditimin e frymëmarrjes, ne kemi një terapi premtuese, efektive dhe të lirë në dispozicionin tonë që funksionon pa ilaçe dhe për këtë arsye pa efekte anësore. " Teknika e meditimit praktikohet si në grup ashtu edhe në shtëpi dhe përfshin një sekuencë të ushtrimeve të caktuara të frymëmarrjes ritmike që i vendosin njerëzit në një gjendje meditimi të thellë dhe të relaksuar: frymëmarrjet e ngadalta dhe të qeta alternojnë me frymëmarrjet e shpejta. Sudarshan Kriya Yoga u jep njerëzve një metodë aktive për të arritur një gjendje meditimi të relaksuar. Metoda është e lehtë për tu mësuar dhe mund të përdoret në situata të ndryshme, "thotë Sharma. Meditimi i frymëmarrjes ul nivelet e hormoneve të stresit Në të kaluarën, praktika ka treguar prej kohësh efektet pozitive të meditimit të frymëmarrjes në pacientët me forma të lehta të depresionit, si dhe depresion për shkak të varësisë nga alkooli dhe gjithashtu në pacientët me depresion të rëndë. Sidoqoftë, studimet klinike që mund të provojnë suksesin e meditimit të frymëmarrjes nëse pacientët përdorin metodën në shtëpi deri më tani kanë munguar - dhe aty ku miliona njerëz ndjekin klasat e jogës vit pas viti. Ka pasur vetëm studime që tregojnë se joga dhe teknikat e tjera të kontrollit të frymëmarrjes mund të rregullojnë sistemin nervor për të ulur nivelet e hormoneve të stresit. Masat holistike për depresionin Ju mund të gjeni masa të tjera ndihmëse holistike dhe pa efekte anësore për depresionin këtu: Depresioni - rrugëdalja juaj dhe këtu: Bimët medicinale për depresionin Këtu ne shpjegojmë se si të rrisni natyrshëm nivelet tuaja të serotoninës. Dieta gjithashtu ndikon në mirëqenien mendore, siç e kemi përmbledhur këtu: Yndyrnat e duhura për depresionin dhe këtu: Dieta e duhur për depresionin Përveç kësaj, mos harroni për shëndetin tuaj të zorrëve kur jeni në depresion. Sepse lidhja midis gjendjes së sistemit tretës dhe shëndetit mendor është e njohur prej kohësh, siç e kemi përmbledhur këtu: Permisimi i flores se zorrëve për depresion Burimet e artikullit: Yogisches Atmen hilft bei Depressionen- Zentrum der Gesundheit Anup Sharma, Marna S. Barrett, Andrew J. Cucchiara, Nalaka S. Gooneratne, Michael E. Thase.A Breathing-Based Meditation Intervention for Patients With Major Depressive Disorder Following Inadequate Response to Antidepressants. The Journal of Clinical Psychiatry , 2016, (Therapie mit Atemmeditation bei Patienten mit Depressionen nach ungenügender Wirkung von Antidepressiva) Perelman School of Medicine at the University of Pennsylvania. "Yogic breathing helps fight major depression, study shows." ScienceDaily, 22 November 2016, (Yogisches Atmen hilft beim Kampf gegen Depressionen, so eine Studie)

Frymëmarrja jogike ndihmon me depresionin
bottom of page