top of page

Humbja e flokëve tek gratë

Gjithnjë e më shumë gra gjithashtu preken nga rënia e flokëve. Shkaqet janë stresi i fortë fizik dhe emocional. Trupi mund të forcohet, detoksifikohet dhe furnizohet me lëndë ushqyese vitale në mënyrë të tillë që humbja e flokëve të ndalohet dhe flokët e rinj së shpejti të rriten përsëri. Në të njëjtën kohë, stresi - i çfarëdo lloji - natyrisht që mund të trajtohet shumë më mirë nga një trup i fortë, i detoksifikuar sesa nga ai i dobësuar. Humbja e flokëve tek gratë për shkak të ekspozimit të tepërt Humbja e flokëve tek gratë zakonisht ndodh në lidhje me çekuilibrat hormonal ose lidhet me një barrë të dyfishtë - stresi në familje dhe në punë. Sidoqoftë, as nuk është shkaku i vërtetë i humbjes së flokëve. Mosbalancimet hormonale janë shkaktarët e vetëm për humbjen e flokëve Trupi nuk do të kishte arsye për çrregullime hormonale dhe gjithashtu mund të përballonte një barrë të dyfishtë nëse do të kujdesej në mënyrë optimale për veten. Sidoqoftë, në mënyrën konvencionale të jetës dhe dietës moderne, ajo është larg kësaj. Mënyra moderne e jetesës dhe të ushqyerit tej-acidifikon, skorjet, largon mineralet thelbësore nga trupi dhe për fat të keq as nuk siguron një furnizim adekuat të këtyre mineraleve. Trupi punon në djegien e pasme. Atij i mungon forca dhe materiali. Në të njëjtën kohë, është plot depozita dhe mbetje metabolike acidike në kufi. Detoksifikimi përmes menstruacioneve Sidoqoftë, gratë mund të nxjerrin një pjesë të madhe të produkteve të mbeturinave, acideve dhe toksinave me gjakderdhjen mujore. Shën Hildegard von Bingen (1098 - 1179) tashmë e dinte këtë. Ish -abati e tha këtë: "Gjatë kohës së saj pjellore, gratë nxjerrin lëngjet e tyre të këqija një herë në muaj." Menstruacioni i një gruaje është një mënyrë natyrale e pastrimit dhe parandalon aciditetin e tepërt në trup. Masat e mëtejshme mund të gjenden nën këtë lidhje kurimi detoksik. Humbja e flokëve gjatë shtatzënisë dhe menopauzës Sidoqoftë, nëse mundësia e këtij detoksifikimi natyral gjatë periudhës nuk është e mundur gjatë shtatzënisë ose gjatë menopauzës, acidet nuk mund të ekskretohen më thjesht. Ato duhet të futen në ruajtje. Sidoqoftë, para se ta bëni këtë, pjesa që përndryshe mund të thahej lehtë gjatë periudhës duhet të neutralizohet me ndihmën e mineraleve bazë. Për ta bërë këtë, depot bazë të trupit "plaçkiten". Kokës së kokës është një depo e tillë, e cila ofron veten për shkak të rëndësisë së saj relativisht të ulët. Nëse bazat e kërkuara për rritjen e shëndetshme të flokëve tani hiqen nga atje për të neutralizuar acidet që formohen, ekuilibri acid-bazë në lëkurën e kokës zhvendoset në favor të acideve. Lëkura e kokës është acid. Rrënjët e flokëve nuk mund të gjejnë më asnjë mineral bazë dhe rrjedhimisht nuk mund të rriten më. Flokët bien dhe nuk rriten më ose rriten vetëm shumë dobët dhe ngadalë. Humbja e flokëve tek gratë e moshës së mesme Kur ndodh rënia e flokëve tek gratë që ende mund të detoksifikohen përmes gjakderdhjes së tyre menstruale, shpesh janë gratë që vuajnë nga një lloj stresi i veçantë. Sidomos gratë me barrën e dyfishtë të familjes dhe punës shpesh preken nga rënia e flokëve. Stresi psikologjik dhe fizik është aq i madh sa ata vuajnë nga aciditeti joproporcionalisht i fortë (stresi mund të jetë të paktën po aq acid sa ushqimi i gabuar, alkooli ose kafeja). Në këto raste, kapaciteti i procesit të detoksifikimit natyror tashmë është shterur plotësisht gjatë kësaj periudhe. Ky lloj i humbjes së flokëve është i zakonshëm tek gratë rreth moshës 35 vjeç. Shpesh këto gra janë mësuar edhe me një mënyrë jetese acidike me shumë kafe, nikotinë dhe ushqime të shpejta, të varfra me lëndë ushqyese, gjë që natyrisht nuk e përmirëson situatën. Pilulat eAntibaby parandalojnë detoksifikimin Evenshtë edhe më keq kur gratë në fjalë përdorin kontracepsion hormonal. Ju merrni shansin mujor të detoksifikimit dhe pastrimit vetë. Gjakderdhja nën ndikimin e pilulave të kontrollit të lindjes nuk është më menstruacion i vërtetë. Shtë një e ashtuquajtur gjakderdhje tërheqëse, pasi kjo fillon vetëm në ditët kur pilula nuk merret. Përveç kësaj, prodhuesit e pilulave tani po rekomandojnë gjithnjë e më shumë klientët e tyre që të marrin pilula në mënyrë të vazhdueshme. Së pari, më shumë pilula mund të shiten në këtë mënyrë dhe së dyti, atëherë gratë nuk kanë më "gjak" (ose vetëm dy deri në katër herë në vit - ashtu siç dëshiron gruaja në fjalë). Fakti që menstruacionet në realitet nuk kanë të bëjnë me "duhet", por përkundrazi japin një arsye për mirënjohje dhe kanë një ndikim dërrmues pozitiv në shëndet, është pak a shumë i fshehur. Pra, nëse gratë vuajnë gjithnjë e më shumë nga rënia e flokëve sot, nuk është aspak befasuese në funksion të këtyre fakteve. Humbja e flokëve është një nga shumë simptoma të mundshme që mund të shkaktohet nga një mënyrë jetese e papërshtatshme. Signalshtë një sinjal aq i qartë për shqetësimin e të gjithë organizmit sa një koncept nuk duhet të përqëndrohet vetëm në rënien e flokëve, por përkundrazi të synojë një "pastrim bazë" të të gjithë trupit - gjithashtu për të shmangur simptoma të mëtejshme dhe më serioze që përndryshe mund të dalë në dritë. Koncepti i mbështetjes holistike për humbjen e flokëve Një qasje gjithëpërfshirëse ndaj rënies së flokëve synon rikthimin e organizmit në ekuilibrin e tij origjinal të shëndetshëm. Sepse një trup, aftësia e të cilit për të vetë-rregulluar është plotësisht funksionale, mund të përballojë stresin e një barre të dyfishtë shumë më mirë sesa një organizëm që tashmë është dobësuar dhe ka humbur ekuilibrin. Koncepti ynë shoqërues holistik për humbjen e flokëve, pra përfshin të gjithë personin dhe nuk lë asnjë efekt anësor negativ. Ai nuk "fokusohet" vetëm në problemin e rënies së flokëve, por në të gjithë personin. Detoksifikon, pastron, pastron, mineralizon dhe i mundëson organizmit të mobilizojë përsëri fuqitë e tij vetë-shëruese. Koncepti ynë shoqërues përbëhet nga 6 përbërës, ku nën 7. Përmblidhen të gjitha ato masa të cilat mund të plotësojnë dhe shoqërojnë konceptin: Ndryshimi i dietës Deacidifikimi dhe remineralizimi Rehabilitimi i zorrëve dhe zhvillimi i florës së zorrëve Kujdes alkaline për flokët dhe lëkurën e kokës Kujdes alkaline për trupin Përballimi i stresit dhe ankthit Procedura shoqëruese kundër rënies së flokëve Burimet e artikullit: Haarausfall bei Frauen - ZDG Riedel-Baima B, Riedel A. "Female pattern hair loss may be triggered by low oestrogen to androgen ratio." Endocr Regul. 2008 Mar;42(1):13-6. (Haarausfall bei Frauen kann durch ein niedriges Verhältnis zwischen östrogen und Androgenspiegel ausgelöst werden) Finner A.M. "Nutrition and hair: deficiencies and supplements." Dermatol. Clin. 2013 Jan; 31(1): 167-72. (Ernährung und Haare: Mangelerscheinungen und Nahrungsergänzungen)

Humbja e flokëve tek gratë
bottom of page