top of page

Ilaçet shtëpiake me efekte anti-virus

Shumë barëra dhe erëza janë përdorur në naturopatinë për sëmundje të shumta që nga kohërat antike. Vetëm tani e dimë që një numër i madh i këtyre sëmundjeve shkaktohen nga viruset. Më poshtë ne paraqesim mjetet shtëpiake më të rëndësishme me efekte anti-virus. Këto bimë veprojnë kundër viruseve Bimët dhe erëzat shpesh përmbajnë substanca të fuqishme bimore. Shumë prej tyre gjithashtu luftojnë viruset ose e bëjnë trupin aq të fortë sa viruset nuk mund të vendosen në radhë të parë. Me mjetet juridike në shtëpi të paraqitura më poshtë, ju mund të jeni në gjendje të mbijetoni ose të parandaloni më mirë ftohjet, gripin dhe sëmundjet e tjera të frymëmarrjes të lidhura me virusin. Sidoqoftë, studimet vendimtare klinike shpesh mungojnë, kështu që kryesisht "vetëm" studime in vitro ose studime të kafshëve janë në dispozicion (57). Ende nuk ka studime në lidhje me efektet e bimëve dhe ushqimeve të përmendura kundër koronavirusit SARS-CoV-2. Nëse nuk përdorni asgjë pa prova, duhet të jeni të kujdesshëm me këshillat e mëposhtme të aplikimit dhe të bëni vetëm ato që ju rekomandon mjeku. Nga ana tjetër, ata që besojnë në ilaçin natyror, i cili është mijëra vjet i vjetër, mund të përfshijnë rregullisht barërat dhe erëzat, të cilat konsiderohen antivirale, në dietën e tyre ose t'i përdorin ato për të përgatitur dridhje anti-virus ose anti-virus të shtëna që pihen çdo ditë (p.sh. si një kurë) mund dhe forcojnë trupin nga brenda. Recetat specifike dhe këshillat për përdorimin e mjeteve juridike shtëpiake të paraqitura mund të gjenden në seksionin e fundit nën "Përdorimi i ilaçeve shtëpiake kundër viruseve në mënyrë korrekte". 1. Rigoni frenon lloje të ndryshme të viruseve Rigoni ka kohë që njihet si një antibiotik natyral. Një nga përbërësit kryesorë aktivë të tij është carvacrol - dhe është pikërisht carvacrol që ka edhe veti antivirale. Në një studim in vitro, karvakroli i izoluar nga njëra anë dhe vaji i rigonit nga ana tjetër ulën aktivitetin e norovirusit të murit (MNV, norovirus miu) brenda 15 minutash. Meqenëse ende nuk ka një sistem të efektshëm të kulturës qelizore për norovirusët njerëzorë dhe novirirusët e miut gjithashtu sillen shumë ngjashëm, novirusët e miut përdoren gjithmonë për studime mbi norovirusët. Noroviruset janë shumë ngjitës dhe zakonisht shkaku i gripit gastrointestinal. Vaji i rigonit dhe cravacrol gjithashtu kanë një efekt frenues në prani të viruseve herpes simplex të tipit 1 (ftohje), rotavirusëve (të cilët shpesh shkaktojnë diarre te fëmijët) dhe viruseve sinciale të frymëmarrjes njerëzore (të cilat mund të çojnë në rrjedhje të hundës, kollë, bronkit dhe otit media). 2. Sherebela për ftohjet e lidhura me virusin Sherebela është një ilaç shumë i vjetër për të ftohtin që përdoret tradicionalisht veçanërisht për dhimbjet e fytit dhe ngjirjen e zërit - dhe me të drejtë, sepse bima medicinale jo vetëm që ka veti anti-inflamatore dhe anti-bakteriale, por edhe një efekt antiviral falë dy substancave bimore ( safficinolide dhe sageone). Në eksperimentet e provëzave, një ekstrakt i urtë frenoi aktivitetin e viruseve HI (tipi 1, i cili mund të shkaktojë AIDS) duke parandaluar hyrjen e viruseve në qelizat pritëse. Studime të mëtejshme treguan se sherebela kishte një efekt frenues në viruset e herpesit (HSV-1) dhe vezikulovirusin e Indiana (që mund të prekë kuajt, lopët dhe derrat). Në të njëjtën kohë, përbërësit aktivë tipikë të sherebelës mbrojnë zorrën nga kanceri dhe gjithashtu rregullojnë shumë probleme të tretjes (urth, gazra). 3. Borziloku e bën sistemin imunitar të fortë kundër viruseve Ka shumë varietete borziloku. Si borziloku konvencional ashtu edhe borziloku tulsi dihet se kanë efekte antivirale. Ekstrakte borziloku, të cilat i.a. Përmbajnë apigenin dhe acid ursolik, pengojnë viruset e herpesit, viruset e hepatitit B dhe enteroviruset. Familja enterovirus përfshin një numër të madh virusesh, siç janë rinoviruset, të cilat mund të shkaktojnë ftohje. Borziloku Tulsi, nga ana tjetër, konsiderohet se forcon sistemin imunitar dhe mund të mbrojë nga infeksionet virale në këtë mënyrë. Në një studim katër javë, 24 të rritur morën 300 mg të ekstraktit të borzilokut Tulsi çdo ditë dhe ishin në gjendje të arrinin nivele të rritura ndjeshëm të disa qelizave të mbrojtjes (qelizat ndihmëse dhe qelizat vrasëse). Të dy llojet e qelizave përfshihen gjithashtu në luftimin e viruseve. 4. Koprra punon kundër viruseve Kopra (kopra me erëza) zakonisht konsiderohet si një ndihmë e butë për ankesat gastrointestinale. Në realitet, është një bimë e fuqishme medicinale që, sipas studimeve in-vitro, tregon veti antivirale, për shembull në rastin e viruseve herpes dhe viruseve parainfluenza. Studimet mbi kafshët kanë treguar gjithashtu se kopra forcon sistemin imunitar dhe lehtëson inflamacionin, kështu që gjithashtu mund të mbështesë trupin në luftën kundër viruseve në këtë mënyrë. 5. Hudhra me veti anti-virus Hudhra është një lloj ilaçi tradicional, pasi zhardhoku pikant mund të përdoret për të gjitha llojet e sëmundjeve - përfshirë infeksionet virale. Për shembull, nëse vendosni ekstrakt hudhre në lythat dy herë në ditë (të shkaktuara nga HPV (virusi i Papillomës Njerëzore)), lythat do të zhduken plotësisht pas 1 deri në 2 javë. Në eksperimentet e vjetra in-vitro tashmë u zbulua se hudhra mund të ndihmojë kundër viruseve të gripit A, viruseve të gripit B, HIV, viruseve të herpesit (HSV-1), viruseve rinovuese dhe viruseve që mund të shkaktojnë pneumoni. Hudhra parandalon që viruset të hyjnë në qeliza dhe të shumohen atje. Në të njëjtën kohë, hudhra gjithashtu forcon disa qeliza mbrojtëse të imunitetit, të cilat nga ana tjetër mund të mbajnë organizmin pa virus. Shumica e deklaratave të përmendura bazohen në eksperimentet e provëzave. Studimet klinike mbi efektet antivirale të hudhrës janë të rralla. Sidoqoftë, ekziston një studim në të cilin ata donin të zbulonin nëse hudhra mund të mbrojë nga një ftohje. Në këtë studim, 146 pjesëmarrës morën ose një shtesë dietike të hudhrës ditore (me një përmbajtje alicine prej 180 mg) ose një placebo për 12 javë. Në grupin e hudhrave vetëm 24 njerëz u ftohën, por 65 në grupin placebo. Ata që morën një infeksion në grupin e hudhrave gjithashtu nuk ishin të sëmurë për aq kohë sa ata me një të ftohtë në grupin e placebo. Hudhra e zezë (hudhra e fermentuar) gjithashtu mund të përdoret së bashku me infeksionet virale. Sidoqoftë, ai merret më shumë me mbrojtjen e trupit nga stresi oksidativ, i cili mund të lindë shpejt në rastin e infeksioneve. Hudhra e zezë nuk mund të zëvendësojë në mënyrë specifike mjetet juridike antivirale në shtëpi, por mund të kombinohen me to. Karakteristikat e tij dhe aplikimet e mundshme mund të gjenden në lidhjen e mëparshme. Particularlyshtë veçanërisht e këndshme që hudhra e zezë nuk shkakton erën e keqe të gojës që është tipike për hudhrën. 6. Balsami i limonit është efektiv kundër viruseve të gripit të shpendëve Balsami i limonit shpesh nënvlerësohet. Bima përdoret vetëm për aromatizimin e ëmbëlsirave ose çajrave, por rrallë besohet se ka fuqi serioze shëruese. Në fakt, balsami i limonit është një bimë medicinale jashtëzakonisht e dobishme. Ekstrakti i balsamit të limonit përmban vajra thelbësorë të bimës dhe shumë substanca të tjera bimore, të cilat së bashku tregojnë efekte antivirale (20). Në eksperimentet e provëzave, ky ekstrakt frenoi viruset e gripit të shpendëve, viruset e herpesit, HIV-1 dhe enterovirusin 71. Ky i fundit mund të shkaktojë infeksione serioze tek fëmijët. 7. Menteja ka veti antivirale dhe anti-inflamatore Për ftohjet dhe infeksionet e ngjashme me gripin, përgatitjet e mentes shpesh merren - qoftë si çaj, tinktura ose vaj esencial. Me një arsye të mirë, sepse gjethet e mentës përmbajnë përbërës aktivë, p.sh. B. mentol dhe acid rosmarinik, të cilat kanë efekte antivirale dhe gjithashtu anti-inflamatore. Në një studim të vitit 2017, për shembull, u tregua se një ekstrakt alkoolik mente vepron kundër viruseve sinciale të frymëmarrjes (të cilat mund të çojnë në rrjedhje të hundës, kollë, bronkit dhe otit media) dhe në të njëjtën kohë zvogëlon substancat inflamatore (25). 8. Rozmarina përmban substanca anti-virale Rozmarina mesdhetare është gjithashtu një kandidat kur bëhet fjalë për izolimin e viruseve. Përbërësit e tij aktivë përfshijnë: Acidi oleanolik, i cili studimet kanë treguar se është efektiv kundër viruseve të herpesit, viruseve HIV, gripit dhe hepatitit. 9. Echinacea forcon mbrojtjen e trupit dhe pengon viruset e gripit Echinacea, lulëzuesi i bimëve të bimëve, është një nga bimët medicinale më të famshme kur bëhet fjalë për forcimin e sistemit imunitar. Lulet e saj janë përdorur kundër sëmundjeve të lidhura me virusin nga amerikanët vendas. Dobia e kësaj procedure është konfirmuar në eksperimentet e provëzave, pasi Echinacea është treguar e efektshme kundër viruseve të herpesit dhe gripit. 10. Manaferrat për ftohjet dhe gripin Lule të vjetra janë të njohura për efektin e tyre sudorific në ethe. Por boronicat janë gjithashtu një ilaç i mrekullueshëm në kohë gripi dhe ftohjeje. Ne kemi paraqitur efektin e saj antiviral këtu: manaferra kundër gripit dhe ftohjeve. Në minj, për shembull, një koncentrat i lëngut të njerkës shtypi shumëzimin e viruseve të gripit dhe stimuloi sistemin imunitar në një mënyrë të tillë që të ishte më mirë në gjendje të kundërvepronte me ngarkesën virale (32). Dhe në një përmbledhje të 4 studimeve me një total prej 180 personash, një përgatitje e ferrës ishte në gjendje të lehtësonte ndjeshëm simptomat e ftohjes të lidhura me virusin (33). Vështirë se ka përgatitje të njomërave në treg, por gjithashtu mund të bëni shurup nga manaferrat, siç e kemi shpjeguar këtu: 11. Astragalus kundër viruseve të herpesit dhe gripit Astragalus (tragacanth) është një bimë medicinale e mjekësisë tradicionale kineze. Për shkak të vetive të tij forcuese të imunitetit, mbrojtjes së mëlçisë dhe antivirale, përdoret për shumë infeksione virale, por edhe për alergji, astmë dhe ethe sanë. Bima medicinale - përdoret rrënja pluhur - forcon një sistem të dobët imunitar, por në të njëjtën kohë parandalon reagimet e tepërta imune, kështu që në përgjithësi ka një efekt më rregullues. Studimet in-vitro dhe kafshët tregojnë se astragalus është efektiv kundër viruseve të herpesit, viruseve të hepatitit C dhe viruseve të gripit të shpendëve H9. Përveç kësaj, përbërësit aktivë të astragalus duhet të mbrojnë astrocitet njerëzore nga infeksionet e herpesit. Astrocitet janë qelizat më të zakonshme në sistemin nervor qendror. 12. Xhenxhefili frenon shumëzimin e viruseve Sigurisht, xhenxhefili nuk duhet të mungojë në këtë listë të ilaçeve shtëpiake kundër viruseve. Qoftë në formë kapsule, si një rënie apo në një version të freskët, xhenxhefili mund të integrohet në mënyrë perfekte në një program parandalimi të virusit ose në një terapi përkatëse. Rrënja e xhenxhefilit u tregua e efektshme kundër viruseve të gripit të shpezëve, viruseve të ftohjes dhe kollës (viruset syncytiale të frymëmarrjes) dhe të ashtuquajturit kalicivirus i familjes së maces, i cili është i krahasueshëm me norovirusët njerëzorë (gripi gastrointestinal). Janë përbërësit e veçantë aktivë të xhenxhefilit xhenxhefil dhe zingerone (= vanililaceton) që parandalojnë shumëzimin e viruseve dhe gjithashtu bllokojnë depërtimin e viruseve në qelizat pritëse. 13. Kurkuma kundër viruseve dhe baktereve të gripit Shafran i Indisë - rrënja e artë - tani përdoret për indikacione të shumta, jo vetëm në mjekësinë tradicionale indiane, por edhe me ne për një kohë të gjatë. Kompleksi i përbërësve aktivë në shafran i Indisë quhet kurkuminë dhe ka disa efekte farmakologjike. Për shembull, përdoren vetitë anti-inflamatore, por edhe anti-kancer, antioksiduese dhe antibakteriale të kurkuminës. Studimet gjithashtu tregojnë një efekt antiviral, për shembull kundër viruseve të gripit, viruseve të hepatitit C dhe HIV. Prandaj shafran i Indisë gjithashtu mund të përfshihet në një program shëndetësor antiviral, veçanërisht pasi kurkumina gjithashtu vepron kundër baktereve të zakonshme si stafilokokët dhe streptokoket, të cilat shpesh shfaqen me infeksione të ngjashme me gripin. 14. Vitamina C kundër viruseve Për të kaluar drejt çështjen: Ne nuk po pretendojmë që vitamina C vret viruset, pasi vendet alternative aktualisht akuzohen përsëri dhe përsëri. Vitamina C, nga ana tjetër, merret për të forcuar sistemin imunitar dhe gjithashtu për ta lehtësuar atë falë efektit antioksidant të vitaminës C. Studime të shumta mbi temën e ftohjeve, gripit dhe pneumonisë tregojnë se vitamina C së pari mund të zvogëlojë rrezikun e një infeksioni viral, së dyti kohëzgjatjen e një infeksioni virusi (nëse ndodh) dhe së treti, edhe qëndrimi në njësitë e kujdesit intensiv dhe artificial koha e ventilimit mund të shkurtohet. Kjo e fundit është aq e rëndësishme, jo më pak sepse tani dihet që në disa situata (kriza e Koronës / Covid-19) përdorimi i ventilatorëve mund të çojë në një normë më të lartë vdekjeje, kështu që gjithçka që mund të imagjinohet duhet të zbatohet, e cila është e parandaluar ventilimi artificial ose të paktën të shkurtuar. Sigurisht që ka studime të tjera që konfirmojnë se vitamina nuk ka efekt në ftohjet dhe infeksionet e tjera virale, por kjo mund të përfshijë, ndër të tjera. Kjo sepse dozat e përdorura në këto studime ishin shumë të ulëta ose se vitamina C u mor shumë vonë, prandaj është më mirë të ndërmerrni veprim parandalues ​​ose të merrni doza të larta të vitaminës C menjëherë në shenjat e para të një infeksioni. 15. Agjenti anti-plakje Spermidina gjithashtu vepron kundër viruseve Spermidina është një poliaminë, një substancë që përmbahet në disa ushqime, por gjithashtu mund të prodhohet nga vetë trupi. Spermidina promovon të ashtuquajturën autofagi, e cila përdoret për të përshkruar vetë procesin e pastrimit të qelizës. Sa më mirë që një qelizë mund të pastrojë rregullisht, aq më e shëndetshme është dhe aq më mirë mund të mbrohet kundër depërtimit të viruseve. Në një studim in-vitro nga Charité në Berlin në Prill 2020, studiuesit zbuluan se koronavirusi ul nivelin e spermidinës në qeliza, duke i bërë ato më të ndjeshme ndaj një infeksioni virusi. Kur shkencëtarët furnizuan qelizat me spermidinë, shkalla e riprodhimit të SARS-CoV-2 u ul me 85 përqind. Embrioni i grurit përmban sasi veçanërisht të larta të spermidinës, kështu që embrioni i grurit mund të jetë një nga mjetet shëruese në shtëpi me efekte anti-virus. Përdorni ilaçet shtëpiake për viruset në mënyrë korrekte Pra, shumë ilaçe natyrore mund të përdoren për të parandaluar ose trajtuar sëmundjet virale, të cilat - për shkak të disponueshmërisë së tyre të lehtë - quhen edhe mjete shërimi në shtëpi. Shumicën e kohës, këta agjentë jo vetëm që luftojnë viruset, por edhe bakteret në të njëjtën kohë, të cilave u pëlqen të jenë në tërheqjen e viruseve dhe ta bëjnë infeksionin përkatës pak më të keq. Përveç kësaj, ato shpesh forcojnë sistemin imunitar dhe zvogëlojnë reagimet inflamatore. Është më mirë të zgjidhni tre ose katër nga bimët dhe ushqimet e përmendura dhe t'i merrni ato çdo ditë. Bimët në veçanti mund të përzihen mrekullisht në gojëmjaltë jeshile, ndërsa farat e koprës janë p.sh. B. thjesht përzihet me ujë të nxehtë në një blender dhe e pi atë si një çaj të fortë. Sidoqoftë, gjithmonë duhet të ndërroheni, pasi që edhe një gjë e mirë nuk është ideale. Shumë përbërës aktivë bimorë mund të gjenden në vajrat thelbësorë përkatës me të cilët mund të kryhen inhalimet. Ju mund ta përdorni hudhrën në mënyrë të mrekullueshme në formën e kures me limon-hudhër ose në formën e kurës me hudhër tibetiane. Disa përbërës antiviralë dhe antibakterialë përdoren në recetën e antibiotikut natyral. Recetën për të bërë vetë antibiotikun tuaj natyral mund ta gjeni këtu: Antibiotiku natyror Për një xhenxhefil, thjesht shtoni 3 pika nga pikat e xhenxhefilit të rekomanduara më lart një ose dy herë në ditë për të ngrohur, ujë jo shumë të nxehtë ose çajin tuaj bimor ose qumështin e artë të përmendur më poshtë. Konsumoni kurkuma rregullisht - në formën e ushqimeve pikante dhe / ose suplementeve ushqimore të lartpërmendura. Qumështi i artë është gjithashtu një mënyrë e shijshme për të furnizuar veten me shafran i Indisë dhe xhenxhefil në të njëjtën kohë. Recetën dhe videon mund t’i gjeni këtu: Qumështi i Artë Merrni një suplement të dozës së lartë të vitaminës C në kohë kur infeksionet virale janë të shfrenuara. 100 mg në ditë e rekomanduar zyrtarisht nuk është e mjaftueshme! Doza duhet të jetë 1 deri në 3 g në ditë. Ju mund të gjeni më shumë informacion mbi këtë në artikullin e vitaminës C kundër virusit të lidhur më sipër (vitamina C mund të shkurtojë qëndrimin në njësitë e kujdesit intensiv dhe të zvogëlojë kohën e frymëmarrjes artificiale). Merrni 1 - 3 lugë mikrob gruri të pasur me spermidinë çdo ditë (në muesli, kos, kuark). Burimi i artikullit: "Hausmittel mit Anti-Virus-Wirkung" - Zentrum der Gesundheit

Ilaçet shtëpiake me efekte anti-virus
bottom of page