top of page

Inflamacioni i bajameve

Inflamacioni i bajameve që përsëritet vazhdimisht ngarkon të gjithë sistemin e organeve në planin afatgjatë dhe çon në një larmi të madhe të simptomave pasuese. Sidoqoftë, para se të hiqni bajamet nga vetja ose fëmija juaj, merrni gjithmonë një mendim të dytë. Tonsiliti kronik Në zonën e kalimit nga zgavra me gojë në faring janë qendrat mbrojtëse kundër mikrobeve, bajamet (bajamet). Bajamet janë një pjesë e rëndësishme e sistemit tonë imunitar dhe 80% e sistemit tonë imunitar është i ankoruar në zorrët. Për këtë arsye, rehabilitimi i zorrëve është një masë themelore për të mbështetur mbrojtjen imune dhe kështu për të rivendosur ekuilibrin shëndetësor në një bajamet ekzistues - veçanërisht nëse ky inflamacion ndodh më shpesh. Tonsiliti akut (gjithashtu: angina tonsillaris) është një inflamacion i bajameve, i cili shkaktohet kryesisht nga baktere të caktuara, streptokoket. Karakteristikat tipike Karakteristikat tipike të bajametit janë vështirësi të mëdha të gëlltitjes dhe një gjendje e përgjithshme e shqetësuar qartë, e shoqëruar shpesh me ethe të lartë. Bajamet - bajamet - janë të përflakur, të fryrë dhe të kuqe të ndezur. Shpesh nyjet limfatike në cep të nofullës janë gjithashtu të fryrë me dhimbje. Një bajamet akut i zakonshëm mund të zhvillohet në bajamet kronik. Tonsiliti kronik është një lloj "inflamacioni i përhershëm" i indeve të bajameve. Ky fokus i vazhdueshëm i inflamacionit mund të çojë në sëmundje të ndryshme dytësore në organe të tjera - siç është zemra. Për këtë arsye, shkaku i bajameve kronike duhet gjithmonë të eksplorohet dhe trajtohet me të gjitha masat naturopatike në dispozicion para se të merret në konsideratë një operacion bajamesh. Bajamet janë një pjesë shumë e rëndësishme e sistemit imunitar. Prandaj, një mendim alternativ nga një terapist holistik me përvojë duhet të merret para se të hiqni bajamet. Lexo poashtu: Pothuajse gjithmonë, operacionet e bajameve janë të panevojshme për fëmijët Burimet e artikullit: Mandelentzündung durch Schwächung des Immunsystems (zentrum-der-gesundheit.de)

Inflamacioni i bajameve
bottom of page