top of page

Masat e Koronas i bëjnë fëmijët të ndjeshëm ndaj infeksionit

Në Australi dhe Zelandën e Re, një numër jashtëzakonisht i lartë i fëmijëve aktualisht vuajnë nga infeksione të rënda të frymëmarrjes të shkaktuara nga virusi sincitial i frymëmarrjes. Mjekët fajësojnë masat e koronës sepse fëmijët pothuajse nuk kishin asnjë kontakt me patogjenët dhe për këtë arsye nuk kishin asnjë mundësi për të zhvilluar një sistem imunitar të fortë. Masat Corona: sistemi imunitar nuk mund të zhvillohet Në klinikat e Wellington, kryeqyteti i Zelandës së Re, aktualisht ka 46 fëmijë me sëmundje të frymëmarrjes - ka shumë të ngjarë si rezultat i masave të koronës, dyshojnë mjekët, sipas një artikulli në The Guardian më 8 korrik 2021 (1). Sepse bllokimi, distancimi shoqëror, maska ​​dhe dezinfektimi i vazhdueshëm i duarve parandalojnë zhvillimin e një sistemi imunitar të shëndetshëm. Klinikat janë plot me foshnje, sistemet imunitare të të cilëve nuk mund të përballojnë më virusin sincitial të frymëmarrjes (RSV) dhe për këtë arsye edhe duhet të ajrosen pjesërisht. Ky virus mund të jetë fatal, veçanërisht nëse sistemi imunitar nuk është i zhvilluar mirë dhe natyrisht nëse keni sëmundje të mëparshme. Virusi sincitial i frymëmarrjes (RSV) RSV është një virus që shkakton infeksione të traktit të sipërm dhe të poshtëm të frymëmarrjes dhe shkakton simptoma që të kujtojnë një ftohje të lehtë ose - nëse kursi është më i rëndë - i gripit. Deri më tani, virusi nuk ka qenë problem për fëmijët e shëndetshëm pa sëmundje të mëparshme. Vdekshmëria këtu ishte vetëm 0.2 përqind. Normalisht, të gjithë fëmijët kanë pasur të paktën një infeksion RSV në moshën 2 vjeç. Me të gjitha infeksionet e frymëmarrjes që kanë fëmijët, RSV në fëmijët e shëndetshëm nuk është veçanërisht e zakonshme, që do të thotë se për prindërit dhe fëmijët është një infeksion respirator si çdo tjetër. Vlen më poshtë: sa më i ri të jetë një foshnjë kur bie në kontakt me RSV, aq më serioz mund të jetë infeksioni. Sidoqoftë, nëse nëna tashmë kishte një sistem imunitar të fortë, ajo mund t'i japë fëmijës fole mbrojtje për 4 deri në 6 javët e para veçanërisht të ndjeshme. Sidoqoftë, masat e koronës tani ka të ngjarë të kenë rezultuar në një sistem imunitar plotësisht të pa trajnuar në shumë të rritur, i cili natyrisht nuk mund t'i kalojë asnjë mbrojtje fole foshnjës. Deficiti i imunitetit për shkak të masave të koronës Sipas pediatërve atje, shtrirja e shpërthimit të papritur të RSV në Zelandën e Re është rezultat i të ashtuquajturit deficit imuniteti. Masat e koronës jo vetëm që parandalojnë kontaktin me SARS-Cov2, por kontaktin me të gjithë patogjenët, në mënyrë që të mos zhvillohet një sistem imunitar i shëndetshëm. Nëse një virus vjen dhe e kalon atë përmes maskës dhe të ngjashme, atëherë me të vërtetë godet sepse has në një sistem imunitar plotësisht të papërgatitur. Infeksionet po bëhen më keq se kurrë! Profesori Michael Baker, epidemiolog dhe shkencëtar i shëndetit, e shpjegon atë duke përdorur një metaforë: Nëse një ose dy vjet kalojnë pa një zjarr në shkurret, atëherë ka shumë nën -rritje që rriten përsëri dhe çdo zjarr që vjen do të jetë më i keq se kurrë. Ne përjetojmë diçka të ngjashme me fëmijët. ”Në muajt e fundit ata nuk kishin më infeksione, jo sepse ishin tepër të shëndetshëm, por përkundrazi, sepse nuk kishin më kontakt me patogjenët dhe prandaj janë bërë të ndjeshëm. Tani ata po përjetojnë - veçanërisht ata që kanë lindur në pandemi - kontaktin e tyre të parë aktual me një virus, i cili tani është përkatësisht i vështirë. Sa më gjatë të jetë bllokimi, aq më keq epidemitë e ardhshme Përsëri dhe përsëri dikush dëgjoi dhe lexoi kohët e fundit se sa të kënaqur ishin që pothuajse nuk kishte raste të gripit. Gripi praktikisht është zhdukur. Numri i rasteve ka rënë me 99.9 përqind. RSV gjithashtu u shty prapa me 98 përqind (2). Këto infeksione ishin zakonisht përgjegjëse për disa nga vdekshmëria e tepërt e dimrit në Zelandën e Re (dhe vendet e tjera). "Efekti i deficitit të imunitetit është i dëshirueshëm në një afat të shkurtër sepse parandalon një mbingarkesë shtesë të sistemit shëndetësor në pandemi," shkruan shkencëtarët francezë (3). “Në planin afatgjatë, megjithatë, deficiti i imunitetit natyrisht krijon probleme. Sepse nëse nuk ka më infeksione midis fëmijëve, ata nuk mund të krijojnë imunitet, kështu që përfundimisht shpërthime më të forta do të jenë rezultati. ”Sigurisht, kjo do të jetë veçanërisht rasti nëse masat e koronës zbuten - sipas studiuesve. Sa më gjatë të jenë bllokimet dhe kështu periudhat në të cilat pothuajse nuk ka asnjë kontakt me bakteret dhe viruset, aq më keq do të jenë epidemitë e ardhshme. Mjekët këshillojnë: është mirë të mbani masat e koronës Në pesë javët e fundit, Zelanda e Re raportoi gati 1.000 raste të RSV (sipas Institutit të Shkencës dhe Kërkimit Mjedisor). Në mënyrë tipike, mesatarisht 1,743 për të gjithë sezonin dimëror 29 javor. Edhe në Australi, RSV është goditur jashtëzakonisht e fortë, kështu që organizata profesionale e mjekëve të përgjithshëm RACGP raportoi në faqen e saj në internet në Mars 2021 (4) dhe këshilloi që do të ishte më mirë të vazhdoni me masat e koronës, domethënë distancimin shoqëror, larjen e duarve etj Frikë nga sezoni i gripit për vitin 2021 RACGP gjithashtu supozon se sezoni i anuluar i gripit 2020 ka rezultuar në uljen e imunitetit të gripit në popullatë, gjë që mund të çojë në një sezon shumë të rëndë të gripit këtë vit. Vaksinimet e gripit mund të jenë jashtëzakonisht të rëndësishme - sipas organizatës së mjekëve - për të mbrojtur kundër një shpërthimi të mundshëm të gripit në 2021. Zgjidhja: bllokim i përhershëm dhe vaksinime kundër gjithçkaje Shpresoj se mund ta shihni ironinë në këtë titull. Meqenëse sa më pak kontakt të keni me të gjithë mikroorganizmat (bakteret, viruset, kërpudhat) që janë normalisht të pranishëm në një popullatë, aq më i dobët bëhet sistemi juaj imunitar. Vaksinimet nuk mund të mbrojnë në afat të gjatë. Ato janë diçka si paterica për një person me aftësi të kufizuara - një zgjidhje urgjente që është zhvilluar në retrospektivë dhe mbron vetëm kundër virusit (nese mbron) që ishte më parë i shfrenuar (për të mos përmendur efektet anësore të mundshme). Por kundër asaj që vjen, qofshin viruse apo bakterie apo çfarëdo, ju mund të mbroni vetëm një sistem imunitar të fortë dhe të stërvitur mirë. Këtu mund të lexoni se si mund të forconi sistemin tuaj imunitar . Prandaj do të ishte detyra e parë e një qeverie (nëse mirëqenia e njerëzve do të ishte e rëndësishme për të) për të informuar popullsinë e saj në lidhje me masat që ndihmojnë në forcimin dhe trajnimin e sistemit imunitar. Për fëmijët në kohën e Corona kjo do të thoshte: asnjë mbyllje shkollash dhe qendrash ditor dhe, mbi të gjitha, asnjë maskë, sepse fëmijët nuk janë as të rrezikuar nga SARS-CoV2 as nuk janë shoferë të pandemisë (e cila ishte e njohur që nga qershori 2020 më së voni (5)). Këtu mund të lexoni se sa të dëmshme mund të jenë maskat për fëmijët . Burimet e artikullit: Corona-Massnahmen machen Kinder infektanfällig - Zentrum der Gesundheit (1) The Guardian, New Zealand children falling ill in high numbers due to Covid ‘immunity debt’, 8. Juli 2021 (2) Huang, Q.S., Wood, T., Jelley, L. et al. Impact of the COVID-19 nonpharmaceutical interventions on influenza and other respiratory viral infections in New Zealand. Nat Commun 12, 1001 (2021) (3) Cohen R, Ashman M, Taha MK, Varon E, Angoulvant F, Levy C, Rybak A, Ouldali N, Guiso N, Grimprel E. Pediatric Infectious Disease Group (GPIP) position paper on the immune debt of the COVID-19 pandemic in childhood, how can we fill the immunity gap? Infect Dis Now. 2021 May 12:S2666-9919(21)00112-3. doi: 10.1016/j.idnow.2021.05.004. Epub ahead of print. PMID: 33991720; PMCID: PMC8114587. (4) RACGP, Why did RSV see a summer surge in Australia this year? 10. März 2021 (5) Ludvigsson JF. Children are unlikely to be the main drivers of the COVID-19 pandemic - A systematic review. Acta Paediatr. 2020 Aug;109(8):1525-1530. doi: 10.1111/apa.15371. Epub 2020 Jun 17. PMID: 32430964; PMCID: PMC7280674.

Masat e Koronas i bëjnë fëmijët të ndjeshëm ndaj infeksionit
bottom of page