top of page

Ndërtimi i florës së zorrëve: udhëzime dhe këshilla

Sa më e shëndetshme të jetë flora e zorrëve, aq më i ulët është rreziku i sëmundjeve kronike dhe akute. Prandaj, struktura e florës së zorrëve është një komponent i rëndësishëm i çdo terapie në naturopati dhe është gjithashtu një nga masat parandaluese më efektive të njohura. Flora e zorrëve duhet të rindërtohet menjëherë, veçanërisht pas marrjes së antibiotikëve. Si veproni për këtë? Cilat mjete mund të përdoren për të ndërtuar florën e zorrëve? Dhe sa kohë duhet? Ne i sqarojmë këto dhe shumë pyetje të tjera në këtë artikull. Flora e zorrëve: përkufizimi Termi flora e zorrëve përshkruan tërësinë e të gjithë mikroorganizmave në zorrën e njeriut. Kjo përfshin jo vetëm bakteret e dobishme të zorrëve, por edhe bakteret dhe kërpudhat e dëmshme që jetojnë në zorrë. Të gjithë këta mikroorganizma në thelb kolonizojnë të gjithë traktin tretës - nga zgavra me gojë në rektum. Sidoqoftë, flora e zorrëve përdoret ekskluzivisht për të përshkruar bashkësinë e mikroorganizmave të zorrëve të vogla dhe të mëdha. Në varësi të faktit nëse mbizotërojnë bakteret e dobishme të zorrëve apo ato të dëmshme, flitet për një florë të shëndetshme dhe të balancuar të zorrëve ose për një florë të trazuar të zorrëve. Arsyet pse duhet të krijoni florën tuaj të zorrëve Tani vështirë se ka një sëmundje kronike - përfshirë alergjitë dhe sëmundjet autoimune - që nuk do të shoqëroheshin me një florë të sëmurë të zorrëve. Edhe ankesat psikologjike dukshëm zhvillohen veçanërisht mirë kur flora e zorrëve është e shqetësuar. Njerëzit me artrit, njerëzit me sklerozë të shumëfishtë, njerëzit me autizëm etj. Kanë një florë të ndryshme të zorrëve - siç e dimë - sesa njerëzit e shëndetshëm. Por ju nuk duhet të krijoni vetëm florën tuaj të zorrëve në rast të sëmundjeve kronike (ose për t'i parandaluar ato), por edhe kur duhet të merrni ilaçe. Shumë ilaçe kanë një efekt jashtëzakonisht negativ në florën e zorrëve, veçanërisht antibiotikët. (Shih gjithashtu nën "Shkaqet e një flore të zorrëve të shqetësuar") Antibiotikët shpesh mund të ndihmojnë shumë shpejt me sëmundjet bakteriale. Sepse ata vrasin bakteret që shkaktojnë sëmundjen. Sidoqoftë, ato gjithashtu eliminojnë shumë baktere të dobishme në trupin tonë. Flora e zorrëve, por edhe ajo e gojës dalin nga ekuilibri i tyre i shëndetshëm, i cili nga ana e tij mund të hapë rrugën për sëmundje kronike. Prandaj, struktura e florës së zorrëve është jashtëzakonisht e rëndësishme, veçanërisht gjatë dhe pas terapisë me antibiotikë. Shkaqet e një flore të trazuar të zorrëve Flora e zorrëve kërcënohet nga shumë faktorë sot. Përveç një diete të pashëndetshme, alkoolit, drogës dhe një stili jetese të përgjithshëm të pafavorshëm, antibiotikët në veçanti, por edhe ilaçe të tjera të tilla si kortizoni, bllokuesit e acidit (PPI, i njohur gjithashtu si "mbrojtja e stomakut") ose barnat anti-inflamatore jo-steroide që merren shpesh (ASA, diklofenak, ibuprofen, etj.) ndryshojnë.) përbërja e florës së zorrëve negativisht dhe kështu favorizon zhvillimin e sëmundjeve kronike. Fakti që pas terapisë me antibiotikë flora e zorrëve është shkatërruar pjesërisht dhe ekuilibri i saj natyror shpesh mund të rigjenerohet vetvetiu pas shumë muajsh konsiderohet i vërtetuar. Sidoqoftë, nëse flora e zorrëve dëmtohet, mbrojtjet e trupit dobësohen automatikisht. Si të thuash, ekziston një "ditë e hapur" në trup për bakteret, kërpudhat, parazitët dhe viruset e dëmshëm. Tani mungon edhe mbrojtja e mukozës së zorrëve siç përshkruhet më sipër. Bëhet i prekshëm ndaj baktereve të dëmshme, toksinave të kërpudhave dhe substancave të tjera të dëmshme. Sindroma e zorrëve të rrjedhshme mund të zhvillohet. Mukoza e zorrëve rrjedh dhe bakteret, toksinat e kërpudhave ose grimcat e patretura mund të futen në qarkullimin e gjakut. Atje këto substanca çojnë në një reagim të fortë të sistemit imunitar, i cili nga ana tjetër mund të çojë në ankesa të shumta që kemi përshkruar këtu: Sindroma e zorrëve të rrjedhshme - shkaqet dhe terapia Por edhe pa sindromën e zorrëve të rrjedhshme, një çrregullim i florës së zorrëve (dysbiosis) çon në dobësimin e trupit në tërësi, duke u bërë gjithnjë e më i ndjeshëm ndaj shqetësimeve dhe proceset e shërimit vazhdojnë vetëm ngadalë. Ne kemi bashkuar faktorë të tjerë që mund të dëmtojnë florën e zorrëve këtu: Nëntë gjëra që mund të dëmtojnë florën tuaj të zorrëve Për më tepër, tashmë është rasti sot që fëmijët zakonisht lindin me një çrregullim të florës së zorrëve ose, për shkak të prerjes cezariane dhe ushqimit për fëmijë, nuk kanë më mundësi të ndërtojnë një florë të shëndetshme të zorrëve. Për më tepër, nëse prindërit dhe vëllezërit e motrat tashmë kanë një përbërje jo të shëndetshme të florës së zorrëve, ky çrregullim i florës së zorrëve do t'i kalohet drejtpërdrejt qytetarit të ri. Pra, në ditët e sotme është më se e nevojshme të kujdesesh për florën tënde të zorrëve, të kujdesesh dhe të ushqehesh dhe, nëse është e nevojshme, ta rindërtosh atë. Detyrat e florës së zorrëve Detyrat e florës së zorrëve përfshijnë sa vijon: Flora e zorrëve mbron nga kolonizimi i mikrobeve patogjene (baktere të dëmshme, viruse, parazitë dhe kërpudha). Për këtë qëllim, bakteret e dobishme të zorrëve kolonizojnë mukozën e zorrëve aq fort sa mikrobet e dëmshme nuk mund të gjejnë më vend atje. Flora e zorrëve mbron mukozën e zorrëve. Flora e zorrëve stimulon në mënyrë të përsëritur mukozën e zorrëve për të rigjeneruar proceset dhe mban mukozën e zorrëve të paprekur dhe të shëndetshëm. Produktet e prishjes toksike, grimcat e patretura ose qelizat imune të trupit të vendosura në zorrë nuk mund të hyjnë në organizëm nëse mukoza e zorrëve është e paprekur dhe e mbrojtur nga flora e zorrëve dhe nuk mund të shkaktojë ndonjë dëm atje, të tilla si infeksione, alergji ose reaksione autoimune. Flora e zorrëve është e përfshirë në metabolizmin e ushqimit dhe kështu në shfrytëzimin optimal të ushqyesve. Flora e zorrëve formon disa vitamina dhe acide yndyrore, nga të cilat këto të fundit përdoren si burim energjie nga qelizat e mukozës së zorrëve. Bakteret e dobishme të zorrëve tregojnë - nëse merren në formën e përgatitjeve probiotike - një efektivitet kundër diarresë dhe gjithashtu kundër kapsllëkut. Një florë e shëndetshme e zorrëve kontribuon në nivele të ulëta të kolesterolit. Flora e zorrëve është e lidhur me trurin. Dëmtimi i florës së zorrëve mund të nxisë zhvillimin e sëmundjeve mendore. Ne gjithashtu e dimë se një florë e shëndetshme e zorrëve ose struktura e saj me probiotikë me cilësi të lartë mund të parandalojë alergjitë dhe infeksionet tek foshnjat e parakohshme. Bakteret e dobishme të zorrëve konsiderohen gjithashtu një masë naturopatike për të parandaluar ose lehtësuar neurodermatitin. Një florë e shëndetshme e zorrëve është një nga masat më të rëndësishme parandaluese për infeksionet kronike të traktit urinar. Bakteret e dobishme të zorrëve mund të kontribuojnë në një rrjedhë pozitive të infeksioneve të veshëve, hundës dhe fytit. Në rastin e problemeve të tretjes të të gjitha llojeve, ndërtimi i një flore të shëndetshme të zorrëve është masa e parë naturopatike që - në mënyrë ideale si pjesë e një rehabilitimi të zorrëve - mund t'i japë fund problemeve kronike në veçanti. Sidoqoftë, një nga detyrat më të rëndësishme të florës së zorrëve është të mbështesë dhe trajnojë sistemin imunitar: Flora e zorrëve dhe sistemi imunitar Ekziston ndërveprim i vazhdueshëm midis florës së zorrëve dhe sistemit imunitar. Po, flora e zorrëve ndikon përgjithmonë si në sistemin imunitar të lindur ashtu edhe në atë të fituar dhe kështu luan një rol vendimtar në mbrojtjen e trupit. Në vitin 2013, studiuesit italianë shkruan në revistën European review for mjekësi dhe shkenca farmakologjike se kishte gjithnjë e më shumë dëshmi të efekteve pozitive të florës së zorrëve në sistemin imunitar. Ata deklaruan: "Flora e zorrëve ka funksione mbrojtëse, stimuluese të metabolizmit, ushqyese dhe imunologjike. Isshtë në shkëmbim të gjallë me sistemin imunitar humoral dhe qelizor. Sapo të ketë një gabim të vogël diku në këtë komunikim, sëmundjet inflamatore kronike ose sëmundjet autoimune mund të Të dhënat tona tregojnë Tani mund të shihet se probiotikët (përgatitjet probiotike) mund të kenë një efekt jashtëzakonisht të dobishëm në terapinë e sëmundjeve që janë zhvilluar nga një shqetësim i sistemit imunitar ". A mund të shërojnë probiotikët sëmundjet? Nëse futni edhe "probiotikë" ose "florë të zorrëve" në fushën tonë të kërkimit, do të gjeni artikuj të shumtë shtesë në të cilët paraqiten studime mbi ndikimin e florës së zorrëve në shëndet. Midis tyre do të gjeni shumë studime që tregojnë se administrimi i probiotikëve në të vërtetë mund të lehtësojë apo edhe të ndihmojë në kurimin e shumë sëmundjeve (p.sh. problemet me stomakun, mëllenjën vaginale, humbjen e kockave, gripin, depresionin, presionin e lartë të gjakut, diabetin, stresin, etj.). Sidoqoftë, marrja e probiotikëve vetëm nuk do të jetë e mjaftueshme për të shëruar plotësisht sëmundjet. Kjo përfshin shumë më tepër, si p.sh B. një dietë e shëndetshme, stërvitje e rregullt, menaxhim i mirë i stresit dhe shumë më tepër. Prandaj, probiotikët nuk janë ilaç, por pjesë e një terapie gjithëpërfshirëse. Kjo është sa kohë duhet për të ndërtuar florën e zorrëve Nuk mund të ketë specifikime kohore për ndërtimin e florës së zorrëve, meqenëse çdo person dhe çdo florë e zorrëve është në një gjendje të ndryshme dhe ndërtimi i një flore të zorrëve të shëndetshme mund të marrë kohëzgjatje shumë të ndryshme në varësi të kësaj gjendjeje individuale Me Zakonisht mendohet se për qëllime parandaluese mjafton të marrësh një probiotik për 4 javë dhe të ndjekësh këtë regjim dy herë në vit. Në rast të sëmundjeve kronike, kursi 4-javor mund të zgjatet në 3 muaj dhe të përsëritet pas gjysmë viti. Sidoqoftë, nuk duhet të udhëhiqeni vetëm nga kohëzgjatja e këtyre kurave. Për shembull, nëse vëreni se simptomat tuaja po zhduken ngadalë brenda 4 javësh, por ende nuk janë eliminuar plotësisht, atëherë thjesht mund të merrni probiotikë për aq kohë sa ato janë të mira për ju. Nëse e keni shërimin 3-mujor në shtëpi, por tashmë jeni duke bërë shumë mirë pas 6 javësh, mund t’i ulni ngadalë probiotikët dhe jo domosdoshmërisht duhet t’i merrni ato për 3 muaj. Kjo është ajo që duhet t'i kushtoni vëmendje kur blini probiotikë Ne rekomandojmë probiotikë që përmbajnë jo vetëm një, dy ose tre, por disa (në mënyrë ideale më shumë se dhjetë) lloje të baktereve. Sepse çdo lloj bakterial ka detyrat e veta dhe për këtë arsye efekte shumë specifike. Përveç kësaj, shumë baktere shpesh punojnë së bashku, që do të thotë se efektet e tyre po përforcohen reciprokisht. Sigurohuni që probiotiku që zgjidhni, përveç shtameve të zakonshme Lactobacillus dhe Bifido, përfshin gjithashtu tre bakteret jashtëzakonisht të rëndësishme të zorrëve Lactobacillus reuteri - për shëndetin e dhëmbëve dhe veçanërisht për nënat shtatzëna dhe pleqsh, Lactobacillus helveticus për kërpudhat vaginale, për shëndetin e kockave, kundër alergjive etj dhe përmban Bifidobacterium infantis. Kjo e fundit ndihmon ndër të tjera. kundër diarresë së lidhur me antibiotikët dhe gjithashtu ka një efekt anti-inflamator. Falë larmisë së baktereve të përshkruara, flora juaj e zorrëve merr impulse të rëndësishme për shërimin dhe rigjenerimin dhe tani mund të zhvillohet në një florë të balancuar dhe të shëndetshme të zorrëve - një florë zorrë që mund t'ju ofrojë të gjitha përfitimet shëndetësore të përmendura më lart. Këto produkte rekomandohen për ndërtimin e florës së zorrëve Për të ndërtuar florën e zorrëve, ne rekomandojmë dy preparate, të dyja të kombinuara me njëra -tjetrën: një probiotik të lëngshëm dhe një kapsulë probiotik. Këto dy preparate janë të disponueshme në dy variacione: si trajtim njëmujor dhe trajtim 3 mujor. Mund t’i blini të dyja në dyqanin Myfairtrade. Kura njëmujore quhet Darmflorabildung light-kurë njëmujore dhe përbëhet nga një shishe Combi Flora Fluid (një probiotik i lëngshëm) dhe Combi Flora SymBIO (një kapsulë probiotike), të dyja të cilat plotësojnë njëra-tjetrën shumë mirë dhe përforcojnë reciprokisht njëri-tjetrin. efektit. Kura 3-mujore quhet ndërtimi kompleks i florës së zorrëve-kura 3-mujore dhe përmban të njëjtat produkte si kurimi njëmujor, vetëm në një enë më të madhe. Probiotiku i lëngshëm Combi Flora Fluid përgatit zorrën dhe krijon një mjedis të këndshëm atje në mënyrë që shtamet bakteriale probiotike nga kapsula probiotike të ndihen rehat në zorrë, të vendosen atje dhe të kenë një efekt pozitiv në zorrë. Sigurisht, probiotikët e lëngshëm përmbajnë edhe shtame bakteriale të dobishme, thjesht jo në numër dhe përqendrime aq të mëdha sa është rasti me kapsulat. Kështu mund të krijoni florën tuaj të zorrëve në 4 javë - udhëzimet Nëse tani i keni dy përgatitjet probiotike nga trajtimi njëmujor në shtëpi, mund të filloni. Nëse keni përgatitje të tjera nga prodhues të tjerë, kushtojini vëmendje rekomandimeve të prodhuesit për përdorim. Udhëzimet tona më poshtë i referohen produkteve Combi-Flora: Ndërtoni florën e zorrëve java 1 Dita 1 deri në 3: Lëngu Combi Flora: 15 ml një herë në ditë në mëngjes, gjysmë ore para mëngjesit me një gotë ujë. nga dita e 4 -të: Combi Flora Fluid si zakonisht; Për më tepër, Combi Flora SymBio: 1 kapsulë dy herë në ditë - në mesditë dhe në mbrëmje me ushqim ose pak para ngrënies (deri në 30 minuta para). Ndërtoni florën e zorrëve java 2 Fluid Combi Flora: 15 ml dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje, gjysmë ore para mëngjesit ose darkës me një gotë ujë. Në ditën e 5 -të të javës së dytë, probiotiku i lëngshëm do të konsumohet. Combi Flora SymBio: 1 kapsulë dy herë në ditë - në mesditë dhe në mbrëmje me ushqim ose deri në 30 minuta më parë. Ndërtoni florën e zorrëve java 3 Combi Flora SymBio: 1 kapsulë dy herë në ditë - në mesditë dhe në mbrëmje me ushqim ose deri në 30 minuta më parë. Ndërtoni florën e zorrëve java e 4 -të Combi Flora SymBio: 1 kapsulë 3 herë në ditë - në mëngjes, në mesditë dhe në mbrëmje me ushqim ose deri në 30 minuta më parë. Kështu mund të krijoni florën tuaj të zorrëve në 3 muaj - udhëzimet Nëse keni vendosur për një kurs tremujor për të ndërtuar florën e zorrëve, mund të veproni si më poshtë: Ndërtoni florën e zorrëve java 1 Combi Flora Fluid: 1 x në ditë 15 ml në mëngjes, gjysmë ore para mëngjesit me një gotë ujë Ndërtoni florën e zorrëve javët 2 dhe 3 Fluid Combi Flora: 15 ml dy herë në ditë, në mëngjes dhe në mbrëmje, gjysmë ore para mëngjesit ose darkës me një gotë ujë. Në fund të javës së 3 -të, probiotiku i lëngshëm do të konsumohet. Combi Flora SymBio: 1 kapsulë dy herë në ditë - në mesditë dhe në mbrëmje me ushqim ose deri në 30 minuta më parë. Ndërtoni florën e zorrëve javët 4 deri në 8 Combi Flora SymBio: 1 kapsulë dy herë në ditë - në mesditë dhe në mbrëmje me ushqim ose deri në 30 minuta më parë. Ndërtoni florën e zorrëve javët 9 deri në 12 Combi Flora SymBio: 1 kapsulë 3 herë në ditë - në mëngjes, në mesditë dhe në mbrëmje me ushqim ose deri në 30 minuta më parë. Ndërtimi i florës së zorrëve dhe në të njëjtën kohë pastrimi i zorrëve Nëse nuk "doni" vetëm të ndërtoni florën tuaj të zorrëve, por dëshironi të rehabilitoni, pastroni dhe rigjeneroni në mënyrë gjithëpërfshirëse zorrët tuaja, atëherë mund të konsideroni gjithashtu një rehabilitim të plotë të zorrëve. Sepse nëse zorrët tashmë janë dëmtuar masivisht, ndërtimi i vetëm i florës së zorrëve nuk është gjithmonë i suksesshëm. Bakteret e dobishme të zorrëve nuk mund të vendosen në zorrën e sëmurë dhe përdorimi i probiotikëve ishte i kotë. Me një rehabilitim të zorrëve, sistemi tretës detoksifikohet dhe pastrohet. Depozitat, grimcat e patretura, toksinat dhe jashtëqitjet e ngurtësuara hiqen, gjë që privon bakteret e dëmshme të zorrëve nga një jetesë e rëndësishme. Peristaltika e zorrëve rregullohet, mukoza e zorrëve rigjenerohet dhe situata e vlerës së pH në zorrë normalizohet. Një pastrim natyral i zorrës së trashë përbëhet nga tre përbërës, njëri prej të cilëve është struktura e florës së zorrëve të përshkruar më sipër. Në shumicën e rasteve dikush vendos këtu ose për probiotikun e lëngshëm ose për kapsulën probiotike. Dy përbërësit e tjerë janë bentoniti (ose zeoliti) dhe lëvozhgat psyllium. Bentoniti dhe zeoliti janë toka minerale që lidhin toksinat dhe kështu parandalojnë që përbërësit toksikë të hyjnë në qarkullimin e gjakut nga zorrët. Pluhuri i lëvores së Psyllium vepron si fibra dietike, e cila fryhet në zorrë në shumëfishin e vëllimit të saj origjinal dhe për këtë arsye pastron muret e zorrëve si një fshesë. Pluhuri i lëvores së Psyllium - si probiotikët - ka një efekt pozitiv të provuar në të gjitha problemet e të ashtuquajturit sindromë metabolike. Kjo është, pluhur lëvore psyllium - ul presionin e gjakut - rregullon sheqerin në gjak - ndihmon në humbjen e peshës - normalizon nivelet e lipideve dhe kolesterolit në gjak Ju mund të lexoni këtu se si kryhet një pastrim gjithëpërfshirës i zorrës së trashë: Si funksionon pastrimi i zorrës së trashë Mbështetni zhvillimin e florës së zorrëve me Mumijo Mumijo është një ilaç i vjetër natyral nga rajoni i Azisë Qendrore. Ka veti shëruese anti-inflamatore, antioksiduese dhe mukoze dhe prandaj është shumë i përshtatshëm si masë shoqëruese për pastrimin e zorrëve. Mumijo merret çdo ditë sapo të përdoret probiotiku i lëngshëm - në mëngjes dhe në mbrëmje 30 minuta para ngrënies. Në këtë rast, kapsula probiotike merret me ushqim, domethënë jo në të njëjtën kohë me Mumijo. Ndërtoni florën e zorrëve tek fëmijët Probiotikët e fëmijëve, si p.sh B. Bio Combi Flora Kids (pluhur) për fëmijët nga mosha tre vjeç, zakonisht përmbajnë vetëm tre ose katër lloje të baktereve të zorrëve, pasi ju dëshironi të përdorni vetëm bakteret e zorrëve për përgatitjet e fëmijëve për të cilat ka prova specifike shkencore të efektivitetit dhe sigurisë. Informacione të mëtejshme mbi probiotikët për fëmijët mund të gjenden këtu: Ndërtimi i florës së zorrëve për fëmijët Kur duhet të merrni probiotikë? Para apo pas ushqimit? Një studim i vitit 2011 shikoi kohën më të mirë për të marrë probiotikë. Shumica e llojeve probiotike u zbuluan se i mbijetuan mjedisit acid dhe aktivitetit tretës në stomak kur merreshin ose para ngrënies (deri në 30 minuta para) ose direkt me vakt. Nga ana tjetër, bakteret më të pakta probiotike arritën në zorrë nëse merreshin gjysmë ore pas ngrënies. Alsoshtë gjithashtu e rëndësishme që vaktet të përmbajnë pak yndyrë. 1 për qind yndyrë ishte plotësisht e mjaftueshme në studimin e përshkruar. Megjithatë, kjo do të thotë gjithashtu se z. B. marrja e tij jashtë vakteve vetëm me lëng ose ujë është e pafavorshme. Efektet anësore kur ndërtoni florën e zorrëve Gjatë grumbullimit të florës së zorrëve, ju lutemi kushtojini vëmendje trupit tuaj dhe mënyrës sesi reagon ndaj gëlltitjes së shtameve bakteriale probiotike. Nëse shfaqen simptoma, të tilla si Për shembull, gazrat, siklet, kapsllëk ose jashtëqitje të hollë, prisni dy deri në tre ditë. Nëse simptomat nuk përmirësohen, zvogëloni dozën derisa të ndiheni rehat përsëri. Rrini në dozën e ndjenjës së mirë që keni gjetur për dy deri në tre ditë dhe pastaj filloni ngadalë të rritni dozën përsëri. Sapo simptomat të rishfaqen, kthehuni në dozën e mëparshme dhe qëndroni atje deri në fund të kursit. Ne kemi përshkruar efektet anësore të mundshme të probiotikëve dhe çfarë mund të bëni në lidhje me to në lidhjen e mësipërme. Ushqimi i duhur gjatë ndërtimit të florës së zorrëve Ushqimi i duhur është i nevojshëm për të krijuar një florë të shëndetshme të zorrëve . Përndryshe, ju po siguroni ushqim për bakteret e dëmshme dhe po i çoni bakteret e dobishme - dhe të gjitha përpjekjet tuaja me probiotikë dhe masa të tjera të pastrimit të zorrës së trashë janë të kota. Nëse, megjithatë, zbatoni një dietë të tepërt ose alkaline gjatë ndërtimit të florës së zorrëve, e cila është e pasur me substanca vitale, minerale dhe fibra, por në të njëjtën kohë është e ulët në sheqer dhe gjithashtu përmban vetëm sasi të moderuara të proteinave shtazore , atëherë laktobakteret dhe bifidobakteret e dobishme të sapo prezantuara ndihen mirë, shumohen dhe kryejnë detyrat e tyre që janë aq të rëndësishme për ne përsëri. Nëse nuk doni të ndryshoni plotësisht dietën tuaj, të paktën duhet të siguroheni që të mos përdorni sheqer ose miell të përpunuar në mënyrë industriale dhe natyrisht të mos përdorni ndonjë produkt që përmban sheqer ose miell në çfarëdo forme (ëmbëlsira, ushqime, pjekje mallra dhe makarona, salca të gatshme etj. - bestshtë mirë që gjithmonë të lexoni listën e përbërësve). Marrja e tepërt e yndyrës gjithashtu duhet të shmanget nëse është e mundur. Ushqimet e përshkruara në lidhjen e mëposhtme, nga ana tjetër, janë shumë të mira për zorrët dhe mund të integrohen në menunë tuaj në çdo kohë: Ushqimet më të mira për tretje Dëshironi të krijoni florën tuaj të zorrëve? Flisni me mjekun tuaj! Si gjithmonë, është mirë që këto masa t’i diskutoni me mjekun ose praktikuesin tuaj alternativ, veçanërisht nëse vuani nga sëmundje kronike dhe tashmë jeni duke marrë ilaçe. Sepse kura për të ndërtuar florën e zorrëve mund të përmirësojë simptomat tuaja. B. Presioni i gjakut, kolesteroli, etj. Duhet të monitorohen më nga afër në mënyrë që të jeni në gjendje të zvogëloni dozën e mëparshme të barit në kohën e duhur nëse ka një përmirësim. Burimet e artikullit: So funkioniert der Aufbau der Darmflora (zentrum-der-gesundheit.de) Tompkins TA et al., The impact of meals on a probiotic during transit through a model of the human upper gastrointestinal tract., Beneficial Microbes, 2011 Dec 1;2(4):295-30 Indrio F, Di Mauro A et al., Prophylactic Use of a Probiotic in the Prevention of Colic, Regurgitation, and Functional Constipation, JAMA Pediatr ., Januar 2013 Lida N, Dzutsev A, Commensal Bacteria Control Cancer Response to Therapy by Modulating the Tumor Microenvironment, Science, November 2013 Liou AP, Paziuk, Conserved Shifts in the Gut Microbiota Due to Gastric Bypass Reduce Host Weight and Adiposity, Science Transl Med, März 2013 Purchiaroni F, Tortora A et al., The role of intestinal microbiota and the immune system. Februar 2013, European review for medical and pharmacologica sciences Rogers MA et al., The influence of non-steroidal anti-inflammatory drugs on the gut microbiome., Clin Microbiol Infect. Februar 2016 Imhann, F et al., Proton pump inhibitors affect the gut microbiome., Gut, Mai 2016 Rogers GB et al., From gut dysbiosis to altered brain function and mental illness: mechanisms and pathways., Molecular Psychiatry, April 2016

Ndërtimi i florës së zorrëve: udhëzime dhe këshilla
bottom of page