top of page

Pastrimi vetanak i zorrës trashë në shtëpi

Një zorrë e ngarkuar mund të shkaktojë një sërë sëmundjesh. Një zorrë e pastër bën që sëmundjet të largohen përsëri. Ne do t'ju tregojmë se si mund t'i pastroni zorrët pa shumë përpjekje. Fekalet duhet të jetë në gjendje të largohet nga zorrët dy deri në tre herë në ditë Njerëzit janë shumë të ndryshëm, por zakonisht kanë sisteme tretëse shumë të ngjashme, kështu që nuk mund të ketë një shpjegim të arsyeshëm pse një person që ka lëvizje të zorrëve aq shpesh sa një breshkë në letargji duhet të jetë aq i shëndetshëm sa ata që mund të heqin qafe jashtëqitjet e tyre , shllak dhe toksina dy deri në tre herë në ditë. Por masmedia në të vërtetë ka arritur t'i bindë njerëzit se ata përfundimisht nuk kanë kapsllëk, edhe nëse duhet të shkojnë në tualet vetëm një herë në ditë - për të mos përmendur frekuencat më të ulëta. Meqenëse shumica e njerëzve hanë shumë produkte të pjekura dhe makarona, mish dhe sallam, si dhe djathë dhe ëmbëlsira, ushtrohen pak dhe shpesh janë nën stres, nuk është çudi që ata rrallë shkojnë në tualet. Sidoqoftë, nëse hani shëndetshëm (sallata, perime, fruta, produkte me drithëra), ushtroni shumë dhe praktikoni menaxhim të mirë të stresit, ju lehtë mund të heqni qafe mbeturinat tuaja metabolike (jashtëqitjen) dy deri në tre herë në ditë dhe më pas do të ndiheni shumë më e lehtë dhe më e shëndetshme. Një zorrë e plotë helmon trupin nga brenda Me fjalë të tjera: sa shpesh hani çdo ditë? 3 herë? Ndoshta pesë herë me ushqime? Dhe sa shpesh shkoni në banjë? Njehere ne dite? Kjo do të thotë që jashtëqitjet tuaja qëndrojnë në trupin tuaj për të paktën 24 orë para se të mund ta lënë atë përsëri. Për disa njerëz, natyrisht, edhe më gjatë nëse ata heqin jashtëqitjen çdo dy ose tre ose katër ditë. Gjatë kësaj kohe, feces janë në kontakt me mukozën e zorrëve. Mukozat e zorrëve janë kuptueshëm të përshkueshme. Përndryshe, as uji dhe as lëndët ushqyese nuk mund të kanalizoheshin nga zorrët në organizëm dhe njerëzit do të vdisnin nga uria. Nëse jashtëqitja qëndron në zorrë për shumë orë ose ditë, helmet putrefaktive dhe toksinat e tjera gjithashtu migrojnë përmes mukozave të zorrëve në trup. Fekalet ngjesin muret e zorrëve Feçet nuk janë asgjë më shumë se mbeturina. Mbeturinat - në varësi të dietës tuaj personale - përbëhen nga shumë baktere putrefaktive, toksina dhe produkte përfundimtare metabolike. Sa më gjatë që mbeturinat të gjenden në zorrët tuaja, aq më gjatë këto toksina kanë mundësinë të shtyjnë përmes mukozave në organizëm dhe të helmojnë trupin tuaj nga brenda. Përveç kësaj, plehu bëhet më i thatë dhe më ngjitës, dhe përfundimisht - edhe nëse ekskretohet - nuk ekskretohet më plotësisht. Mbetjet mbeten në trup dhe ngjiten së bashku muret e brendshme të zorrëve. Kjo nga ana tjetër çon në përdorim të dobët të lëndëve ushqyese. Në të njëjtën kohë, kërpudhat dhe bakteret e dëmshme vendosen në mbetjet e feces. Shpejt bëhet e qartë se një zorrë e zbrazur rrallë mund të jetë shkaku i shumë sëmundjeve. Nëse zorra shërohet, sëmundjet e tjera shërohen gjithashtu Dr. John Harvey Kellogg nga Battle Creek Sanitarium madje besonte se 90 përqind e të gjitha sëmundjeve moderne janë rezultat i funksionimit të dobët dhe të papërshtatshëm të zorrëve. Mjeku britanik Sir Arbuthnut Lane u pajtua me të pasi kreu disa qindra heqje të zorrëve për të hequr pjesët e vdekura të këtij organi. Ai vuri re se pas një operacioni të tillë, sëmundjet u zhdukën papritur në shumë pacientë që ishin tashmë të pranishëm para operacionit, por me sa duket nuk kishin asnjë lidhje me zorrët. Ai arriti në përfundimin se një zorrë e sëmurë mund të shkaktojë një sërë sëmundjesh dhe se në të njëjtën kohë një zorrë e shëruar do të thotë që këto sëmundje mund të shërohen përsëri. Dalja për nevojë 6-orëshe do të ishte e shëndetshme Sir Lane gjatë vëzhgimeve të tij zbuloi se një pjesë e madhe e të gjitha sëmundjeve burojnë nga paaftësia e trupit për të nxjerrë mbeturinat dhe produktet e tij të prishjes rregullisht dhe me një frekuencë të shëndetshme. Britaniku llogarit se një zorrë e shëndetshme duhet të zbrazet çdo gjashtë orë. Por tani njerëzit janë shumë të lumtur kur mund të shkojnë në tualet një herë në 24 orë. Shëndeti varet nga shpeshtësia e daljes për nevojë Ekzistojnë gjithashtu studime shkencore aktuale që hedhin dritë mbi marrëdhënien midis gjendjes së zorrëve dhe shëndetit të përgjithshëm. Shkencëtarët britanikë dhe ata të Afrikës së Jugut kanë kryer tashmë eksperimente të gjera në këtë fushë kërkimore. Frekuenca e lëvizjeve të zorrëve u mat në pjesëmarrësit vullnetarë të testit dhe u peshua masa e tyre fekale. Shtë treguar se lëvizjet e rralla të zorrëve dhe masa e pamjaftueshme e jashtëqitjes shoqërohen me një sërë çrregullimesh. Këto çrregullime përfshijnë, ndër të tjera. Sëmundjet e fshikëzës së tëmthit dhe tëmthit, divertikuliti (= dalje në mukozën e zorrëve që bëhen të përflakur), venat me variçe, hernia hiatale (= hernia diafragmatike, në të cilën stomaku zhvendoset plotësisht ose pjesërisht në gjoks, gjë që mund të çojë në urth, ndër të tjera gjëra) dhe kanceri i zorrës së trashë. Qelizat e degjeneruara të gjirit tek gratë me kapsllëk Ekziston gjithashtu një studim që u krye mbi 1000 gra që kishin kapsllëk në historinë e tyre mjekësore, ndër të tjera. Në këtë studim, lëngu u nxor nga gjinjtë e pjesëmarrësve. Ky lëng përmbante qeliza jonormale. Të njëjtat qeliza mund të gjenden tek gratë me kancer të gjirit. Anomalitë në strukturën e qelizave kishin pesë herë më shumë gjasa të ndodhnin tek gratë që kishin jashtëqitje më pak se tre herë në javë sesa në gratë që përdornin tualetin disa herë në ditë. Njerëzit autoktonë dalin për nevojë pas çdo vakti Është interesante që shumica e kafshëve zbrazin zorrët e tyre disa herë në ditë, zakonisht pas një vakt. Tani dikush mund të thotë se shpeshtësia e evakuimit të zorrëve është vetëm një ndryshim tjetër midis njerëzve dhe kafshëve. Por nuk është kështu. Vëzhgimet e popujve autoktonë, të cilët mund të hanë natyrshëm dhe të jetojnë relativisht të relaksuar, treguan se këta njerëz përdorin tualetin ose vendin e destinuar për këtë qëllim më shpesh gjatë ditës. Njerëzit në vendet e industrializuara duket se janë të jashtëzakonshëm këtu. Pastrimi i zorrës së trashë ndihmon Sidoqoftë, është krejtësisht e mundur të rivendosni organet tuaja të tretjes në gjendjen e tyre origjinale të shëndetshme, të arrini një frekuencë më të lartë të jashtëqitjes dhe të pastroni zorrën nga jashtëqitjet dhe toksinat. Me një pastrim efektiv të zorrës së trashë në kombinim me një dietë natyrore të tepërt, ky qëllim mund të arrihet brenda pak muajsh - në varësi të gjendjes individuale të zorrëve dhe gjithashtu në varësi të dietës së mëparshme. Në kontrast me hidroterapinë e zorrës së trashë , një ujitje e zorrëve që kryhet nga terapisti (mjeku / praktikuesi alternativ), këshillat e mëposhtme janë masa të vetë-ndihmës: 1. Bëni dietën tuaj të pasur me fibra Para se të pastroni zorrët me klizma ose metoda të tjera, filloni ngadalë duke e bërë dietën tuaj më të lartë në fibra. Fibrat janë përbërës të patretshëm të ushqimit me - në varësi të llojit të fibrës - efekte jashtëzakonisht të dobishme: Fibrat mund të zbusin përmbajtjen e zorrëve, të nxisin shumëzimin e baktereve të dobishme të zorrëve, të lidhin toksinat dhe të lirojnë muret e zorrëve nga mbetjet e jashtëqitjes. Fibra dietike lidh toksinat Karakteristikat detoksifikuese të fibrave dietike mund të demonstrohen nga një studim në të cilin minjtë laboratorikë u ndanë në dy grupe. Të dy grupeve iu dha helm për të ngrënë. Grupi A më pas mori një vakt me fibra të lartë, Grupi B mori një vakt me fibra të ulët. Minjtë nga grupi A i mbijetuan eksperimentit pa dëme të përhershme, ndërsa grupi B të gjithë u sëmurën dhe përfundimisht vdiqën. * 2. Zgjidhni programin e pastrimit të zorrës së trashë që është i duhuri për ju Si funksionon pastrimi i zorrës së trashë në praktikë, si hani gjatë tij dhe cilat masa mbështetëse mund të merrni. Këtu mund të lexoni se si funksionon pastrimi i zorrës së trashë. 3. Bëni shpërlarjen të zorrës së trashë Një masë shoqëruese veçanërisht e dobishme gjatë pastrimit të zorrës së trashë është një klizmë e zorrëve . Produktet metabolike të mbetjeve dhe mbetjet fekale të liruara nga muri i zorrëve mund të hiqen dhe shkarkohen veçanërisht shpejt dhe në mënyrë efektive me një ujitje të zorrëve. Në të njëjtën kohë, zorrët masazhohen nga uji. Përveç kësaj, të gjitha organet ndikohen pozitivisht nga zonat refleks në zorrën e trashë. Shpërlarja e zorrës së trashë në Ayurveda Në Ayurveda ka teknika të ndryshme të pastrimit fizik (Kriyas), të cilat, ndër të tjera, i kushtohen gjithashtu pastrimit të sistemit tretës. Këto ushtrime të veçanta pa dyshim stimulojnë organet ekskretore, por gjithashtu thuhet se kanë efekte shpirtërore. Basti, për shembull, është një metodë e jashtëzakonshme e ujitjes së zorrës së trashë. Ju strukeni në një trup me ujë që rrjedh dhe thithni ujë në zorrë vetëm me lëvizje të veçanta të muskujve. Kjo pasohet nga Nauli për të shpëlarë zorrët dhe për të nxjerrë përsëri ujin. Nauli përfshin ushtrime që kërkojnë qëndrueshmëri të madhe. Ato kryhen ndërsa qëndroni me pjesën e sipërme të trupit të përkulur pak përpara. Ju nxjerrni frymë plotësisht, pastaj tërhiqeni të gjithë murin e barkut brenda, tani shtyni përsëri muskujt e mesit të barkut përpara dhe lëvizini ato në një lëvizje rrethore. Uji që kalon përmes traktit tretës në këtë mënyrë është jashtëzakonisht efektiv në nxjerrjen e lëndës fekale të vjetër dhe të mbuluar. Shpërlarja e zorrës së trashë me një klizmë të zorrëve Klizmat e zorrëve janë shumë më të lehta për tu kryer me ndihmën e të ashtuquajturit ujitës. Kjo është një enë që është e mbushur me ujë ose një lëng tjetër hyrës. Një tub me një shtojcë (i ashtuquajturi tub i zorrëve) është i lidhur me këtë enë. Ekziston një çezmë e vogël në tubin e zorrëve për të ndezur ose fikur ujin. Anija është varur në një vend të ngritur (doreza e derës, grepi i peshqirit, etj.). Pastaj shtyni tubin e zorrëve në anus dhe ndizni karin e vogël. Ju lini aq ujë sa ndihet rehat. Ju hiqni tubin e zorrëve dhe e lini ujin të thithë brenda, ndërsa i bëni masazh stomakut në drejtim të akrepave të orës ose bëni ushtrime aerobike. Pas rreth gjysmë ore, uji dhe përmbajtja e zorrëve të liruara ekskretohen në tualet. Klizmë me çaj apo kafe? Për të rritur efektin, uji i hyrjes mund të pajiset me bentonite, për shembull (1 lugë gjelle për 500 ml ujë), e cila rrit thithjen dhe nxjerrjen e toksinave. Mund të përdoret gjithashtu çaj kamomili ose liri. Çaji i kamomilit qetëson dhe çaji i farës së lirit lehtëson inflamacionin në zorrët. Nga rruga, çaji i farës së lirit nuk është një "çaj" i vërtetë, por përshkruan lëngun e njomur të farës së lirit. Për ta bërë këtë, thithni 3 lugë farë liri të plotë në ujë të bollshëm, pas një ore mbusheni me ujë të mjaftueshëm për të arritur sasinë e dëshiruar të lëngut të klizmës dhe më pas derdhni farën e lirit. Kështu që ju përdorni vetëm lëngun dhe jo farat aktuale. Klizmat e kafesë, nga ana tjetër, thuhet se stimulojnë mëlçinë në veçanti dhe forcojnë kapacitetin e detoksifikimit të këtij organi. Sidoqoftë, ato gjithashtu mund të lehtësojnë dhimbjet e të gjitha llojeve. Klizmat e kafesë duhet të kryhen më së miri në konsultim me një terapist, pasi ato mund të kenë efekte jashtëzakonisht të forta - madje edhe negative -. Ato gjithashtu duhet të praktikohen vetëm me kafe organike, varianti më i mirë i klizmës është kafeja jeshile organike. Klizma si masë shoqëruese Klizma ose shperlarja e zorrës së trashë janë shumë efektive në pastrimin e zorrëve të poshtme, por kanë disavantazhin se ato në asnjë mënyrë nuk pastrojnë të gjithë zorrën e trashë, e lëre më zorrën e hollë. Për këtë arsye, ato nuk janë të përshtatshme si masa e vetme për pastrimin e zorrës së trashë, por janë jashtëzakonisht të përshtatshme si një masë shoqëruese e programit të pastrimit të zorrës së trashë, siç përshkruhet në pikën 2. Në çdo rast, mbani mend se pastrimi i zorrës së trashë mund të jetë i suksesshëm vetëm pas një kohe. Një jetë me zakone të këqija të të ngrënit mund të bllokojë dhe kontaminojë zorrët tuaja. Si rezultat, në disa raste mund të duhen disa vjet që sistemi tretës të pastrojë të gjitha mbeturinat e grumbulluara. Zakonisht, megjithatë, sukseset e para mund të regjistrohen pas vetëm disa javësh. Në secilin rast, jini të durueshëm me trupin tuaj dhe mbështeteni atë kudo që të keni mundësi. * Përmendja e testimit të kafshëve nuk do të thotë që NE jemi në favor të tij. Ne te kunderten. Ne refuzojmë eksperimentet me kafshë, veçanërisht sepse ato shpesh kryhen për të testuar metoda për të luftuar sëmundjet që shumë mirë mund të çrrënjosen me ndihmën e një diete të shëndetshme dhe stili të jetesës. Në fund të fundit, ne përmendim vetëm eksperimentet e kafshëve dhe rezultatet e tyre sepse lexuesit këmbëngulin në dëshmi shkencore pa pushim. Burimet e artikullit: Der Darmeinlauf und seine Wirkungen - Zentrum der Gesundheit MEMOIRS Sir WM. Arbuthnot Lane, Bart., C.B., F.R.C.S. 1856-1943 Jane G. Goldberg "Deceits of the Mind and Their Effects on the Body" Transaction Publishers, 1991 Basti-Methode zur Darmreinigung

Pastrimi vetanak i zorrës trashë në shtëpi
bottom of page