top of page

Programi 3E kundër kancerit

Vetëm në Gjermani, më shumë se 1000 njerëz diagnostikohen me kancer çdo ditë. Ajo që vijon është programi standard i vendosur në këtë vend me pretendimin: tumori iku, shëndeti rikthehet. Shumë prej të prekurve në thelb supozojnë se suksesi i një trajtimi varet kryesisht nga sa mirë funksionon një terapi mjekësore dhe se ka shumë pak që mund të bëni vetë si pacient. Përveç kësaj, shumica e të prekurve nuk marrin informacion të pavarur në lidhje me terapitë alternative. A është në të vërtetë e vërtetë që ekzistojnë vetëm 5 terapi të kancerit? Shkaqet e kancerit Ne dimë shumë më tepër për kancerin sot sesa 50 vjet më parë. Gjetjet më të fundit shkencore tregojnë se qelizat e kancerit nuk janë aq të "degjeneruara" sa supozohej më parë. Edhe qelizat e kancerit rregullohen nga mekanizma të caktuar, të cilët nga ana e tyre kanë shkaqe më të thella. Për këtë arsye, supozimi se qelizat tumorale duhet të vriten menjëherë me toksina po vihet gjithnjë e më shumë në pikëpyetje. Këto gjetje mund të hapin një perspektivë krejtësisht të re për pacientët me kancer dhe t'i inkurajojnë ata të marrin përgjegjësi personale. Por si e kuptojnë pacientët me kancer se cilat terapi alternative të suksesshme dhe të papatentueshme të kancerit po përdoren në vende të tjera, për shembull? Fatkeqësisht, shumica e të prekurve nuk kanë informacion të pavarur në lidhje me terapitë konvencionale dhe alternative të kancerit. Programi 3E Gjatë një periudhe prej më shumë se 10 vjetësh, Lothar Hirneise - themelues i programit 3E, autor dhe kryetar i shoqatës Krebs21 - intervistoi pacientë me kancer, i vëzhgoi dhe vlerësoi historitë e tyre mjekësore. Mjekët dhe terapistë nga e gjithë bota i dhanë atij njohuritë dhe përvojën e tyre për terapitë konvencionale dhe alternative të kancerit dhe në këtë informacion të pasur dolën tre ngjashmëri të habitshme: Rëndësia e ndryshimit të dietës (ne gjuhen gjermane Ernährung) rëndësia e detoksifikimit intensiv (ne gjuhen gjermane Entgiftung ) dhe fuqia e punës së energjisë mendore (ne gjuhen gjermane Energie) Gjatë vlerësimit të historive të panumërta mjekësore, u bë shumë e qartë se në thelb janë pikërisht këto tre pika (ushqimi, detoksifikimi, energjia) që kanë nisur një riorganizim të procesit të sëmundjes. Dhe janë pikërisht këto tre zona që përbëjnë bazën e programit tashmë të njohur ndërkombëtarisht 3E, i cili zbatohet në qendrën 3E pranë Shtutgartit. Ushqimi Qysh në vitet 1950, farmacistja dhe kimistja Dr. Johanna Budwig rëndësinë e zgjedhjes dhe përdorimit “të duhur” të yndyrave, sepse yndyrat dominojnë të gjithë metabolizmin, prodhimin e energjisë dhe rigjenerimin e qelizave shumë më tepër se çdo ushqim tjetër. Vështrimet e saj të rëndësishme mbi efektet e yndyrave dhe proteinave në metabolizmin e qelizave nxitën Dr. Budwig për të krijuar një dietë krejtësisht "të re", dietën vaj-proteina. Lothar Hirneise punoi ngushtë me Dr. Budwig së bashku. Prandaj, qendra 3E Buocherhöhe është aktualisht qendra e vetme në Gjermani në të cilën zbatimi i vazhdueshëm i dietës vaj-proteina sipas Dr. Johanna Budwig. Për shkak të përvojave pozitive të shumë prej të prekurve, kjo lloj diete e veçantë është mjaft e justifikuar për t'u përhapur. Detoksifikimi Përveç të ushqyerit, detoksifikimi formon E-në e dytë të programit 3E. Çdo ditë jemi të ekspozuar ndaj toksinave të panumërta dhe i konsumojmë ato përmes ushqimit tonë. Fatkeqësisht, mundësia që një ditë do të jemi në gjendje t'i kontrollojmë këto toksina nuk është shumë realiste. Në thelb, kanceri është gjithashtu një problem komunikimi i qelizave dhe kjo pothuajse gjithmonë lidhet me toksinat. Prandaj, detoksifikimi dhe shmangia në të ardhmen e toksinave është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe nuk mund të mbivlerësohet. Përveç kësaj, një ekuilibër i ekuilibruar acid-bazë dhe shëndeti i zorrëve luajnë një rol të madh. Prandaj, masat e mëposhtme të detoksifikimit kryhen gjithashtu rregullisht si pjesë e programit 3E: tërheqja e vajit - lexo më shumë këtu duke klikuar këtu! klizmat - lexo më shumë këtu duke klikuar këtu! Programi për pastrimin e mëlçisë - lexo më shumë këtu duke klikuar këtu! Hidroterapia e zorrës së trashë - lexo më shumë këtu duke klikuar këtu! banjot me sode - lexo më shumë këtu duke klikuar këtu! Punë energjitike Shtylla e tretë dhe më e rëndësishme e programit 3E është puna e energjisë. Është e rëndësishme të njihni tumorin si një simptomë dhe të kuptoni shkakun e tij themelor, në mënyrë që të mund të ndryshoni gjërat vendimtare në jetë drejt shëndetit më të mirë. Modelet e mendimit që ju bëjnë të sëmurë dhe sjellja nënndërgjegjeshme zbulohen përmes punës së energjisë dhe zhvillohet një plan i ri jete. Në këtë mënyrë, besimi në fuqitë vetë-shëruese të trupit forcohet sërish. Në qendrën 3E, kjo punë e rëndësishme energjetike zbatohet përmes seancave individuale sinergjike dhe me ndihmën e ushtrimeve të vizualizimit duke përdorur metodën Mindstore. Masat shoqëruese si infuzionet, terapia e fushës magnetike, muzika shëruese dhe meditimi plotësojnë ndërhyrjen holistike ndaj kancerit të programit 3E. Përveç kësaj, i ftuari merr informacion të rëndësishëm në lidhje me terapitë alternative të kancerit. Programi 3E: Një program intensiv pesë-javor Programi i ri dhe unik 3E sipas Lothar Hirneise fokusohet intensivisht dhe në mënyrë gjithëpërfshirëse në qenien njerëzore në unitetin e tij të trupit, shpirtit dhe shpirtit. Të udhëhequr nga terapistë, të ftuarit në qendrën 3E kërkojnë për shkaqet themelore të sëmundjes së tyre. Ai mëson modele të reja të jetës dhe sjelljes që i përshtaten dhe i praktikon ato vazhdimisht. Ndryshime individuale dhe të qëndrueshme Grupet e vogla, të menaxhueshme dhe fikse dhe atmosfera shumë informale lehtësojnë këto procese shpesh të thella. Të shkëputur nga jeta e përditshme dhe pa ndikime shqetësuese nga jashtë, është e mundur të shikosh nga brenda dhe të bëhet i mundur fillimi i një ndryshimi të qëndrueshëm, individual në fusha të ndryshme të jetës. Përgjegjësia personale për shëndetin Programi 3E është një program shumë aktiv në të cilin i ftuari mëson, ndryshe nga terapia konvencionale, jo (vetëm) të transferojë përgjegjësinë për shërimin e tyre te mjeku ose terapisti, por më tepër të marrë përgjegjësinë për veten dhe shëndetin e tij. Seminare pa karakter spitalor Ky program unik 3E ofrohet ekskluzivisht në qendrën e sapondërtuar 3E, një qendër seminaresh e vendosur në një mjedis të bukur natyror pa karakterin e një spitali. Qendra 3E është një institucion privat dhe i pavarur. Kurset fikse mbulojnë një periudhë prej 5 javësh secila. Më shumë informacion është në dispozicion këtu: Adresa: 3E Center Buocherhöhe Rruga: Im Salenhäule 10 D-73630 Remshalden - Gjermani Telefon +49 7151-9813 0 Faks +49 7151-9813 210 Lexo poashtu: Kanceri - Koncepti i përgjithshem i trajtimit Themeli dhe shtyllat e shëndetit Çdo gjë rreth semundjeve kancerogjene gjeni duke klikuar në linkun më poshtë: Semundjet kancerogjene (qendra-e-shendetit.com) Burimet e artikullit: https://www.zentrum-der-gesundheit.de/bibliothek/ratgeber/lebenshilfe/3e-programm-ia - Zentrum der Gesundheit

Programi 3E kundër kancerit
bottom of page