top of page

Pse detoksikimi ka kuptim

Shërimet e pastrimit shpesh quhen masa krejtësisht të tepërta dhe të pakuptimta. Me ne do të zbuloni pse pastrimi nuk është asgjë tjetër veçse marrëzi dhe pse shërimet e pastrimit funksionojnë në të vërtetë. Pastrimi - efekti Pastrimi është një fjalë që nxit imagjinatën. Të hollë, të bukur, të shëndetshëm dhe plot fuqi - kështu duan të jenë të gjithë. Pse, për shembull, luani me idenë e pastrimit? Ndoshta do të dëshironit të humbisni peshë me një detoksifikim dhe të largoni lodhjen tuaj të vazhdueshme, të përmirësoni ngjyrën dhe tretjen tuaj dhe të bëheni më në formë në përgjithësi, në mënyrë që të përballoni jetën tuaj të përditshme me më shumë lehtësi dhe energji në të ardhmen. Ndoshta do të dëshironit gjithashtu t'i jepni fund një sëmundjeje kronike ose të përdorni një detoks për t'u shëruar nga mjekimi i zgjatur. Sigurisht, pastrimi “vetëm” për profilaksinë shëndetësore është gjithashtu një ide shumë e mirë. Dhe nëse keni një sëmundje që ndjek tjetrën, atëherë një detoksifikim mund të paralajmërojë fillimin e një mënyre të re jetese. Panacea detox Pra, një detoks duket si një lloj ilaçi. Një ilaç që me sa duket kërkon pothuajse një ndarje të re kohore: jetën time para pastrimit dhe jetën time pas pastrimit. Para pastrimit sundon mbipesha, dobësia, mungesa e përqendrimit, zbehja dhe sëmundja. Pas pastrimit, e gjithë kjo i ka lënë vendin një personi të ri, i cili tani po shfaqet në një dritë krejtësisht të re: i hollë, rrezatues, efikas dhe i shëndetshëm. Prandaj, shërimet e pastrimit janë shumë të njohura me këto perspektiva të mrekullueshme. Meqenëse kurat e pastrimit janë gjithashtu një nga argëtimet e preferuara të shumë yjeve amerikanë, rrallë flitet për kurat e pastrimit edhe në këtë vend. Në vend të kësaj, detox është fjala aktuale magjike (nga në detox = detoxify). Pastrimi ose detoksifikimi - ndryshimi Ndërsa regjimi tradicional i detoksifikimit tani përbëhet nga shumë masa të ndryshme dhe praktikohet për disa javë, me një regjim modern detoksifikimi shpesh është e mjaftueshme që të pini vetëm një pije detoksifikuese një ose dy herë në ditë ose, në raste ekstreme, vetëm disa kapsula të veçanta. . Në asnjë moment duhet të pastroheni vetëm me këtë masë dhe të bëheni pronar krenar i figurës së shumëpritur të ëndrrave. E gjithë kjo, kuptohet, në maksimum tre ditë. Nuk është çudi që shumë studiues dhe mjekë ortodoksë i referohen kurave të detoksifikimit si të përulur, të pakuptimtë dhe të pakuptimtë. Dhe ata kanë absolutisht të drejtë për këtë. Ilaçet detoksike që të kujtojnë dietat crash, që bëhen pas disa ditësh, që premtojnë humbje të shpejtë në peshë dhe përbëhen ekskluzivisht nga një produkt i vetëm që duhet të hani - zakonisht në vend të një vakti - nuk shërbejnë për të pastruar veten. Janë një marifet publiciteti, asgjë më shumë. A ka skorje (mbeturina)? Megjithatë, shumë të ashtuquajtur ekspertë jo vetëm që refuzojnë kurat e dyshimta të detoksifikimit të përshkruara, por edhe në përgjithësi kurat e detoksifikimit. Ata e bëjnë këtë sepse besojnë se nuk ka skorje. Ata e dinë vetëm fjalën "skorje" - siç e shpjegojnë vetë ata vazhdimisht - në lidhje me procesin e nxjerrjes së metaleve, gjatë të cilit krijohen mbetje të shkrirjes, të cilat njihen si skorje. Sigurisht që nuk ka një skorje të tillë në trupin e njeriut, pasi aty nuk bëhet shkrirja e xeheve. Sidoqoftë, duhet të jetë mjaft e zakonshme në gjuhën gjermane që e njëjta fjalë mund të ketë kuptime të ndryshme. Kështu ndodh edhe me fjalën skorje. Nga njëra anë, ajo tregon mbetjet e shkrirjes të përmendura më lart. Nga ana tjetër, fjala skorje përshkruan edhe substanca në trup që nuk i përkasin trupit (të paktën jo në mënyrë të përhershme ose në sasi të tepërt), por janë ende të pranishme në të, e stresojnë atë dhe mund ta sëmurin atë për një kohë të gjatë. . Dhe pikërisht me këtë kuptim naturopatia përdor fjalën skorje dhe e përdor prej qindra vitesh. Kështu krijohet skorja Nga pikëpamja naturopatike, skorjet janë substanca që i përkasin njërit prej tre grupeve të mëposhtme: Skorjet: Acidi urik i tepërt ose shumë kolesterol Së pari, ka substanca që lindin në organizëm gjatë procesit metabolik të trupit, por shpesh mund të ekskretohen ose shpërbëhen në mënyrë të pamjaftueshme (acidi urik dhe acide të tjera, kolesterol, homocisteinë, etj.) - të cilat mund të kenë arsye të ndryshme: Shumë nga këto substanca lindin si rezultat i një diete të papërshtatshme. Organet e kullimit (mëlçia, veshkat, zorrët, sistemi limfatik) mbingarkohen në mënyrë që substancat të mos transportohen plotësisht jashtë trupit. Mungojnë substancat ose bazat e nevojshme jetike për degradimin ose neutralizimin e substancave të prodhuara. Për shkak të viteve të kequshqyerjes dhe një stili të pafavorshëm jetese, ka çrregullime metabolike që çojnë në grumbullimin e produkteve të mbeturinave. Skorjet: produkte të mbeturinave metabolike nga qeliza Së dyti, produktet e mbeturinave metabolike (skorje) lindin natyrshëm në çdo qelizë të vetme dhe në çdo sekondë. Këto skorje duhet të hidhen nga qeliza. Ky proces quhet autofagocitozë ose autofagji, që nuk do të thotë asgjë më shumë se pastrimi i vetë qelizës, një proces që në fakt duhet të jetë kapelë e vjetër për çdo profesionist mjekësor. Sa më mirë të funksionojë autofagjia, aq më i shëndetshëm është personi. Nëse autofagjia ndalon, gjë që po ndodh gjithnjë e më shpesh këto ditë, atëherë sëmundjet kronike nuk janë larg. Prandaj, shkencëtarët këshilluan në fund të 2017 se promovimi i autofagocitozës duhet të përfshihet më së miri në çdo terapi. Ne kemi raportuar për këtë këtu: Autofagocitoza - Garancia e shëndetit. Skorja: Substanca toksike nga mjedisi Së treti, substancat toksike mund të përshkruhen edhe si skorje që hyjnë në trup nga jashtë - p.sh. B. nëpërmjet ushqimit, ajrit, ujit, kozmetikës (pluhur, make-up, buzëkuq, etj.), produkteve të kujdesit personal, materialeve për mbushjen e dhëmbëve, ilaçeve, tymit të cigares, pijeve alkoolike ose me kafeinë, etj. Për arsyet e përmendura më sipër, këto substanca shpesh mund të detoksohen vetëm pjesërisht. Ose dobësojnë aftësitë detoksifikuese. Për disa nga këto substanca, organizmi i njeriut nuk ka ose ka vetëm strategji të papërshtatshme detoksifikimi, p.sh. B. për merkurin. Helmet që kërcënojnë trupin tonë çdo ditë nga jashtë dhe - sapo i kemi thithur, gëlltitur ose thithur përmes lëkurës - mund të kthehen në produkte të mbeturinave në organizëm janë, për shembull: Kimikatet nga produktet për mbrojtjen e bimëve Toksina mjedisore nga industria dhe gazrat e shkarkimit Metalet e renda Hormonet në ujin e pijshëm Nikotina dhe toksina të tjera nga cigaret e duhanit ose e-cigaret Ndotës nga materialet e ndërtimit dhe tekstilet Bakteret, kërpudhat dhe parazitët dhe produktet e tyre të degradimit metabolik, të cilët shpesh kanë një efekt toksik në organizmin tonë Më shumë se 100,000 kimikate të ndryshme toksike prodhohen dhe përdoren sot në mbarë botën. Është e kuptueshme që në mjedisin tonë të afërt ka edhe helme të shumta, të cilat e paraqesin çdo ditë sistemin tonë imunitar si dhe organet tona të detoksifikimit dhe kullimit me sfida thuajse të pakapërcyeshme. Studiuesit kanë paralajmëruar vazhdimisht kundër merkurit, për shembull, i cili edhe në sasi shumë të vogla - veçanërisht te femrat - mund të çojë në pasoja kaq të rënda sa kohët e fundit sëmundjet autoimune janë lidhur me ekspozimin ndaj merkurit. Dhe kjo, ku deri vonë njerëzit që kryenin shkarkime të merkurit talleshin lehtë nga skeptikët e detoksifikimit dhe nuk u morën aspak seriozisht. Pastrimi shpesh quhet i pakuptimtë Shumë mjekë dhe shkencëtarë ortodoksë tani jo vetëm që mohojnë ekzistencën e skorjes. Ata janë gjithashtu të mendimit se trupi i njeriut mund të detoksifikohet dhe pastrohet shumë mirë dhe për këtë arsye nuk ka nevojë për ndihmë nga jashtë. Në fund të fundit, veshkat, mëlçia dhe trakti tretës janë krijuar për detoksifikimin. Nga ky këndvështrim, pastrimi është sigurisht marrëzia më e madhe që mund të imagjinohet. Por është qartësisht këndi i gabuar. Sepse, siç e kemi parë tashmë më lart me temën e autofagocitozës, vetë detoksifikimi dhe drenimi i trupit nuk shkon aq mirë sa do të donte të ishte. Për më tepër, nëse organet tona të kullimit (zorrët, mëlçia, veshkat) do të detoksoheshin aq lehtë sa disa profesionistë mjekësorë (dhe kontrollues të fakteve) me sa duket e imagjinojnë, ky do të ishte fundi i industrisë së tyre. Atëherë sigurisht që do të kishte shumë më pak sëmundje sesa janë të zakonshme në ditët e sotme. Në fund të fundit, ankesat fizike zakonisht shfaqen vetëm kur diku ka bllokime në metabolizëm dhe devijimi nuk funksionon më si duhet. Masat që për këtë arsye nxisin dhe mbështesin detoksifikimin e vetë trupit nuk janë asgjë tjetër veçse absurde. Ata përshkruajnë një qasje shumë inteligjente për promovimin e proceseve të shërimit dhe parandalimin e sëmundjeve. Pastrimi është jashtëzakonisht i nevojshëm për të gjithë Me vërshimin e sotëm të ndotësve dhe skorjeve, organet e kullimit dhe mekanizmat e detoksifikimit të njerëzve nuk janë më në gjendje të eliminojnë ose neutralizojnë të gjitha toksinat dhe skorjet hyrëse. Bazuar në studime të shumta, studiuesit vlerësojnë se një person mesatar sot ka disa qindra toksina të ruajtura në gjakun e tij, lëkurën, indin dhjamor, mëlçinë, traktin tretës dhe organe të tjera. Në studime individuale u gjetën në gjak 150 substanca të ndryshme helmuese. Sidoqoftë, natyrisht, nuk u kërkuan të gjitha helmet ekzistuese, por morën vetëm mostra të rastësishme. Pra, nuk mund të përjashtohet që ka pasur toksina të tjera që thjesht nuk janë kërkuar. Në vitin 2005, një studim ekzaminoi gjakun nga kordoni i kërthizës së foshnjave. U gjetën gjithsej 287 lëndë kimike. Në studimin vijues në vitin 2009, kishte 237 substanca toksike. Deri tani më shumë toksina dhe produkte të mbeturinave hyjnë në trup sesa mund të përballojë. Drogat e lartpërmendura, cigaret dhe alkooli, gjithashtu dobësojnë organet e drenazhimit dhe përdorin kapacitete detoksifikuese që nuk janë më të disponueshme për helmet e tjera. Në të njëjtën kohë, mënyra moderne e të ngrënit dhe e jetesës jo vetëm që siguron material për rritjen e formimit të skorjeve, por gjithashtu çon në një furnizim të pamjaftueshëm të mikronutrientëve për shkak të mungesës së substancave jetike. Megjithatë, organizmi ka nevojë për mikroelemente (substanca jetike, minerale, antioksidantë, substanca dytësore bimore, substanca të hidhura etj.) për detoksifikimin, në mënyrë që ky aspekt të reduktojë më tej aftësinë e pastrimit dhe detoksifikimit të vetë trupit. Kushdo që merret tërësisht me temën e produkteve të mbeturinave dhe toksinave nuk do të dyshojë më në dobinë e një detoksifikimi apo metodave të ndryshme detoksifikimi. Në vijim duam të shpjegojmë se si detoksifikimi mund të ndikojë, lehtësojë dhe mbështesë organet individuale. Pastrim për mëlçinë Organi ynë kryesor i detoksifikimit, mëlçia, dihet se ka mekanizma fantastikë detoksifikimi. Enzimat speciale të mëlçisë detoksifikojnë sa më shumë toksina - gjatë gjithë kohës. Përveç kësaj, mëlçia mund të përdorë biliare për të përçuar toksinat në zorrët në mënyrë që ato të mund të ekskretohen në jashtëqitje. Toksina të tjera neutralizohen ose bëhen të tretshme në ujë dhe transportohen në veshka për t'u shkarkuar me urinë. Megjithatë, mjekësia konvencionale është gjithashtu e vetëdijshme se mëlçia mund të dëmtohet nga alkooli ose disa ilaçe. Pra, performanca e tyre e detoksifikimit është padyshim e kufizuar. Megjithatë, duke qenë se mëlçia jonë jo vetëm që mund të dobësohet nga alkooli dhe mjekimi, por edhe nga kënaqja e çdo lloji (ngrënia e tepërt, shumë yndyrë, shumë sheqer, etj.), vështirë se ka një mëlçi në botën moderne që gjithashtu në moshën e mesme (për të mos përmendur pleqërinë) duhet të kenë aftësitë e tyre origjinale - gjë që bëhet e qartë kur merret parasysh përhapja e gjerë e mëlçisë yndyrore në vendet e industrializuara. Pohimi se organet tona të kullimit detoksifikojnë të gjitha toksinat në një moment brenda pak orësh, i mungon ndonjë bazë fiziologjike dhe shkencore. Nëse mëlçia nuk punon në mënyrën e pritshme sepse është plotësisht e mbingarkuar dhe ndoshta tashmë e dëmtuar për shkak të ekspozimit ekstrem ndaj toksinave dhe produkteve të mbeturinave, toksinat dhe produktet e mbeturinave NUK ekskretohen. Tani ato ruhen në mënyrë preferenciale në qelizat dhjamore dhe përfaqësojnë një bombë me sahat atje. Kjo është edhe arsyeja kryesore pse gratë shtatzëna dhe nënat me gji janë këshilluar urgjentisht kundër detoksifikimit. Jo sepse dikush do të dyshonte në sensin e shërimit të pastrimit ose do të kishte frikë se fëmija tani do të duhet të vuajë nga mangësitë ushqyese, por sepse dikush e di saktësisht se gjatë një kure pastrimi yndyra shpërbëhet dhe toksinat e depozituara atje çlirohen - të cilat tani dëmtojnë. embrioni ose fëmija që ushqen me gji mund. Prandaj, pastrimi do të ishte një lehtësim i madh për mëlçinë dhe do të rriste ndjeshëm performancën e saj dhe kapacitetet detoksifikuese përsëri. Duket shumë e ngjashme për zorrët: Pastrim për zorrët Sistemi tretës i një personi modern është - i krahasueshëm me mëlçinë - gjithashtu shpesh i mbingarkuar shumë dhe për këtë arsye shpesh nuk mund të nxjerrë më sasinë e nevojshme të produkteve të mbeturinave dhe toksinave. Një dietë e varfër në fibra, e cila është gjithashtu e pasur me sheqer, produkte miell të bardhë, produkte qumështi dhe produkte inferiore të mishit, prish harmoninë natyrore të florës së zorrëve, çon në procese fermentimi dhe si rezultat në disbioza (çrregullime të florës së zorrëve në të cilat bakteret dhe kërpudhat e dëmshme të zorrëve marrin përsipër). Bakteret dhe kërpudhat e dëmshme të zorrëve, megjithatë, lëshojnë përgjithmonë toksina metabolike në zorrë. Këto toksina nxisin inflamacionin, dëmtojnë mukozën e zorrëve, hyjnë shpejt në qarkullimin e gjakut dhe shpërndahen në trup. Aty mund të sforcojnë shumë mëlçinë nga njëra anë dhe nga ana tjetër të kontribuojnë fillimisht në dhimbje koke, njolla të lëkurës, alergji dhe çrregullime të përqendrimit, por në afat të gjatë kontribuojnë edhe në sëmundjet kronike inflamatore të të gjitha llojeve. Dieta e lartpërmendur me pak fibra, si dhe flora e prekur e zorrëve favorizojnë gjithashtu një kalim të ngadalshëm të jashtëqitjes në zorrë. Megjithatë, sa më gjatë të mbetet jashtëqitja në zorrë, aq më shumë helmet dhe mbeturinat që përmban, të cilat në fakt duhet të ishin ekskretuar me të, kalojnë përmes mukozës së zorrëve tashmë të dëmtuar në qarkullimin e gjakut dhe në mëlçi - ajo që njihet si vetëhelmim zvarritës. Pastrimi jo vetëm që do të shkurtonte kohën e tranzitit të zorrëve dhe në këtë mënyrë do të parandalonte vetë-helmimin dhe do të lehtësonte mëlçinë, por gjithashtu do të rindërtonte florën e zorrëve, do të përgatiste toksinat e dëmshme bakteriale për eliminimin, do t'i privonte kërpudhat nga terreni i rritjes dhe do të kontribuonte në rigjenerimin e mukozës së zorrëve. Pastrimi është i rëndësishëm për sistemin imunitar Nëse tani mendoni se një florë e shëndetshme e zorrëve dhe një mukozë e shëndetshme e zorrëve formojnë qendrën e sistemit tonë imunitar dhe ne nuk mund të qëndrojmë të shëndetshëm pa një sistem imunitar funksional, pikëpamja se kurat e detoksifikimit janë të përulura duket si tallje e plotë. Për shembull, mjekësia konvencionale e di shumë mirë se qelizat e degjeneruara (qelizat e kancerit) mund të njihen dhe eliminohen, veçanërisht nga një sistem i fuqishëm imunitar. Për sa i përket profilaksisë efektive të kancerit, do të ishte më se e dobishme nëse kurat e rregullta detoksike mund të siguronin një sistem të fortë imunitar. Edhe sëmundjet autoimune që po përhapen gjithnjë e më shumë sot, ndoshta e kanë origjinën në një mjedis të trazuar të zorrëve, kështu që vetëm ky aspekt duhet të inkurajojë kurat e rregullta të pastrimit. Por tragjikisht, shumë mjekë këshillojnë kundër kurave të pastrimit për të mbrojtur pacientët e tyre nga sharlatanizmi i supozuar. Megjithatë, kjo do të përkeqësojë gjendjen e tyre fillestare shëndetësore, shanset e tyre për shërim dhe cilësinë e jetës së tyre. Pastrimi për sistemin limfatik Përveç mëlçisë dhe zorrëve, një nga organet tona kulluese është edhe sistemi limfatik. Uji i tepërt largohet nga trupi nëpërmjet sistemit limfatik në mënyrë që të mos formohet edemë në inde. Pra, ujin në edemë mund ta quajmë edhe skorje, pasi nuk i takon atje - në këtë masë. Sistemi limfatik gjithashtu ka për detyrë të thithë mbetjet metabolike dhe toksinat nga lëngu ndërqelizor dhe t'i transportojë ato në mëlçi, ku ato detoksohen. Gjatë rrugës për atje, lëngu limfatik tani kalon nëpër nyje të ndryshme limfatike që filtrojnë toksinat më të ashpra dhe produktet e mbeturinave nga lëngu limfatik. Megjithatë, sistemi limfatik mund të funksionojë siç duhet vetëm nëse ka një rrjedhje të lëngut limfatik. Mbyllja e limfës bllokon masivisht pastrimin e vetë trupit. Toksinat e rrezikshme dhe produktet e mbeturinave qëndrojnë në trup më gjatë se sa ishte planifikuar dhe tani mund të sulmojnë indin, gjë që rrit masivisht stresin oksidativ të qelizës. Nevoja për antioksidantë rritet jashtëzakonisht shumë. Megjithatë, antioksidantët përmbahen në mënyrë të pamjaftueshme në dietën moderne, kështu që tani mund të ndodhin dëmtime të qelizave dhe indeve dhe, si rezultat, sëmundje. Meqenëse një kurë pastrimi jo vetëm përfshin optimizimin e furnizimit me antioksidantë, por gjithashtu masa që nxisin rrjedhën limfatike dhe lehtësojnë kongjestionin limfatik, një kurë pastrimi me cilësi të lartë - me theks në "cilësinë e lartë" - ofron mbështetje të madhe për detoksifikimin e trupit dhe mekanizmat e largimit të mbetjeve. Pastrim për veshkat Veshkat, si stacion i mëtejshëm në procesin e detoksifikimit të vetë trupit, filtrojnë gjakun dhe çlirojnë produkte të mbeturinave, p.sh. B. Produktet e mbeturinave metabolike si kreatinina, urea ose acidi urik lëshohen në urinë. Mineralet e tepërta, mikroelementet dhe acidet e neutralizuara, por edhe metalet e rënda dhe toksinat e tjera largohen (sa më mirë të jetë e mundur) me urinë, e cila është një masë e rëndësishme për rregullimin e ekuilibrit acido-bazik dhe ekuilibrit mineral. Ju ndoshta e dini se veshkat kontrollohen në çdo kontroll shëndetësor. Dhe nuk është e pazakontë të gjesh gurë në veshka ose funksion joadekuat të veshkave. Arsyeja është thjesht një mbingarkesë e veshkave. Por pse veshkat janë të mbingarkuara? Ndoshta sepse - për shkak të dietës dhe stilit të jetesës moderne - shumë produkte të mbeturinave mbitensionojnë kapacitetet kulluese të veshkave çdo ditë? Ndoshta sepse po merren shumë barna që dëmtojnë veshkat? Ndoshta sepse i kushtohet shumë pak vëmendje shëndetit të veshkave dhe pihet shumë pak ujë? Ndoshta sepse - siç e keni ditur për një kohë të gjatë - domosdoshmëria e masave detoksifikuese përmendet shumë rrallë? Një kurë pastrimi do të siguronte që veshkat dhe bashkë me to trakti urinar dhe fshikëza të shpëlahen plotësisht - duke pirë siç duhet, duke kufizuar kripën e tryezës, duke shmangur erëzat e forta dhe duke ngrënë perime diuretike. Vetëm këto katër masa për të detoksifikuar veshkat do të reduktonin ndjeshëm rrezikun e depozitimeve dhe inflamacionit në veshka. Meqenëse pastrimi i cilësisë së lartë lehtëson gjithashtu sforcimet në zorrët dhe mëlçinë, veshkat mund të marrin frymë lehtësuese. Sepse vlen sa më poshtë: sa më e pastër të jetë zorra, aq më pak mbetje dhe toksina arrijnë në mëlçi. Sa më mirë të jetë mëlçia, aq më e gjerë mund të detoksifikohet dhe aq më pak toksina dhe produkte të mbeturinave arrijnë në veshka. Pastrim për të gjithë trupin Siç mund ta shihni, rrethi është i plotë. Gjithçka është e ndërlidhur. Dhe pikërisht kjo është arsyeja pse pastrimi me cilësi të lartë ofron përfitime kaq të larmishme dhe intensive për të gjithë trupin. Një organ i vetëm nuk pastrohet apo detoksifikohet kurrë, i gjithë organizmi përfiton gjithmonë nga masat përkatëse. Prandaj, pastrimi jo vetëm që çon në një figurë ëndrrash (afatgjatë), por gjithashtu rregullon tretjen, kujdeset për lëkurën, forcon sistemin imunitar, zvogëlon proceset inflamatore dhe në fund çon në më shumë forcë, performancë dhe kështu më shumë sukses në jetë. Duke pasur parasysh këto marrëdhënie dhe efekte të ndërsjella, njeriu mund të tundë kokën vetëm me pretendimet se kurat e pastrimit janë të pakuptimta. Hyrja në një epokë të re Një detoks ka ndryshuar prej kohësh jo vetëm trupin tuaj, por edhe mendjen dhe karizmin tuaj. Por mos prisni që një regjim detoksifikimi t'ju bëjë të shëndetshëm, të bukur dhe karizmatik në vetëm pak ditë. Një detoks është - siç u tregua tashmë në fillim - sinjali fillestar për një mënyrë krejtësisht të re të jetës. Pra, konsideroni një detox si një mundësi për të kthyer jetën tuaj. Lërini mbeturinat e së kaluarës suaj shumë prapa dhe filloni në një të ardhme të shëndetshme, aktive dhe të suksesshme! Kjo do të thotë: Pas kurës së pastrimit, ju sigurisht NUK do të rifilloni stilin e jetës që çoi në pastrim në radhë të parë. Kura juaj e pastrimit, nga ana tjetër, duhet parë si një hyrje në një mënyrë të re të jetës dhe të ushqyerit. Si të detoksifikoheni siç duhet Një detoks i arsyeshëm dhe i shëndetshëm duhet të ketë një kohëzgjatje minimale prej tre, më mirë katër javë. Pastrimi përbëhet nga një metodë pastrimi (mund të zgjidhni njërën prej tyre - shihni seksionin tjetër) dhe masat thelbësore shoqëruese (prej të cilave sa më shumë të jetë e mundur duhet të zbatohen njëkohësisht dhe, mundësisht, në mënyrë të përhershme): Masat detoksifikuese Këtu mund të lexoni se cilat metoda detoksifikimi janë të disponueshme dhe në çfarë rendi mund të kryhen ose si mund të kombinohen: Metodat e detoksifikimit. Këto përfshijnë, për shembull, pastrimin e zorrës së trashë, pastrimin e mëlçisë, pastrimin e veshkave, deacidifikimin, pastrimin e limfës, agjërimin alkalin dhe shumë të tjera. Ju mund të mësoni dhe thëlloheni më shumë për të gjithë pastrimet e trupit këtu - Pastrimet Trupore Masat shoqëruese gjatë pastrimit Masa më e rëndësishme shoqëruese e detoksifikimit është dieta e tepërt alkaline ose alkaline dhe detoksifikuese natyrale e pasur me substanca vitale dhe antioksidantë nga përbërës të freskët dhe me një përqindje të lartë të ushqimit të papërpunuar. Një dietë e tillë përfshin, për. B. udhëzimet e mëposhtme: Nëse është e mundur, hani vetëm ushqime të freskëta, të rritura organikisht. Nëse hani mish ose peshk (maksimumi dy herë në javë), mishi duhet të vijë vetëm nga blegtoria e përshtatshme për speciet dhe peshku nga kafshët e egra ose nga akuakultura organike. Përdorni vajra dhe yndyrna të cilësisë së lartë për përgatitjen e vakteve tuaja. Sigurohuni që të pini rreth 1,5 deri në 2 litra ujë të cilësisë së lartë çdo ditë. Jeni të lumtur (!) Të bëni pa të gjitha ushqimet e gatshme dhe të gjitha produktet që përmbajnë miell të bardhë dhe sheqer të rafinuar. Mos u jepni një shans helmeve të kënaqësisë (alkoolit, nikotinës, kafeinës, sheqerit)! Bëhuni pak ushtrime çdo ditë (nëse nuk jeni një fanatik sportiv, shkoni për një shëtitje ose përdorni një trampolinë, biçikletë stërvitore, etj.). Kryeni masazhe me furçë që pastrojnë veçanërisht sistemin tuaj limfatik. Konsumoni shumë antioksidantë (nëpërmjet dietës suaj dhe përkohësisht përmes suplementeve ushqimore me cilësi të lartë si astaxanthin, OPC, kurkumin, sulforafani, aronia, mikroalga etj.). Mendoni për furnizimin tuaj me vitaminë D dhe dritën e mjaftueshme të diellit dhe ajrin e pastër. Sigurohuni që të flini mjaftueshëm (shkoni në shtrat para mesnatës dhe sigurohuni që të mund të flini gjatë gjithë natës pa u shqetësuar - në mënyrë ideale me dritaren e hapur). Kujdesuni gjithashtu për momentet e relaksimit dhe menaxhimit të duhur të stresit, p.sh. B. me ndihmën e relaksimit progresiv të muskujve sipas Jacobson, substancave vitale që mbrojnë nervat (përfshirë kompleksin e vitaminës B, magnezin) ose adaptogjenë bimorë si Rhodiola rosea ose Ashwagandha . Shënim për gratë gjidhënëse dhe shtatzëna si dhe për njerëzit e sëmurë Gratë shtatzëna dhe nënat në fazën e ushqyerjes me gji nuk duhet t'i nënshtrohen një kure intensive pastrimi (shpjegimi në artikullin e mësipërm dhe gjithashtu këtu: Pastrimi gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji). Në vend të kësaj, planifikoni një detoksifikimi pas ushqyerjes me gji. Ne rekomandojmë urgjentisht të sëmurët që të diskutojnë pastrimin duke përfshirë një ndryshim të planifikuar në dietë me mjekun përkatës - holistik - ose praktikuesin alternativ. Burimet e artikullit: Burimet për dobinë e një detox mund të gjenden përmes lidhjeve në artikullin e mësipërm dhe gjithashtu këtu: Acidizimi nga perspektiva e shkencës Kjo është ajo që thonë shkencëtarët për pastrimin e zorrëve Burime të mëtejshme: Entschlackung: Darum sollte jeder entschlacken (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit Baars C, Teures Gift, Tagesschau.de, 05.12.2017 Grandjean P und Bellanger M, Calculation of the disease burden associated with environmental chemical exposures: application of toxicological information in health economic estimation, Environmental Health, 2017; 16: 123 Chemicals & Waste Who we are, United Nation environment Fourth National Report on Human Exposure to Environmental Chemicals 2009, Centers for Disease Control and Prevention, 2009 Body Burden: The Pollution in Newborns, Environmental Working Group, 14 Juli 2005 Pollution in Minority Newborns: BPA and other Cord Blood Pollutants, Environmental Working Group, 23 November 2009

Pse detoksikimi ka kuptim
bottom of page