top of page

Raporte të rreme për pastrimin e zorrëve

Publikimet e orientuara drejt mjekësisë konvencionale kritikojnë rregullisht pastrimin e zorrëve. Për shkak se pastrimi i zorrëve nuk do të ishte i dobishëm, është plotësisht i panevojshëm dhe, mbi të gjitha, ka efekte anësore. Ne sqarojmë. Pse pastrimi i zorrës së trashë gjoja është i panevojshëm Nëse doni të mësoni në lidhje me të në internet para pastrimit të zorrës së trashë ose rehabilitimit të zorrëve, zakonisht hasni në faqe kritike që këshillojnë kundër pastrimit të zorrës së trashë. Si përmbledhje, ju mund t'i lexoni këto raporte të rreme atje në rrjedhën kryesore: 1. Nuk ka mbeturina, trupi pastrohet vetë Me pastrimin e zorrës së trashë dikush dëshiron të pastrojë trupin në qarqet e mjekësisë alternative. Por nuk ka skorje, kështu që detoksifikimi nuk është i nevojshëm. Ajo që trupi nuk ka nevojë, ekskretohet lehtësisht në jashtëqitje ose përmes veshkave. Ai nuk ka nevojë për ndonjë ndihmë të veçantë nga njerëzit. Citim: "Me ndihmën e aktivitetit normal të zorrëve, trupi natyrisht shpëton nga substancat që nuk mund t'i përdorë." (2) Termat skorje dhe pastrim u prezantuan nga Otto Buchinger. Mjeku i famshëm i agjërimit (1878 - 1966) imagjinoi që substanca të dëmshme (skorje) të grumbulluara në zorrët, të ngjashme me ato në furrat e larta, kjo është arsyeja pse zorrët duhet të pastrohen rregullisht. Skorje të tilla ende nuk janë zbuluar. 2. Pastrimi i zorrëve është i nevojshëm vetëm para operacioneve dhe kolonoskopive Pastrimi i zorrës së trashë është mjekësisht i nevojshëm (me kripë Glauber ose laksativë të ngjashëm) vetëm në situata të caktuara, p.sh. B. para një operacioni ose para një kolonoskopie. Në këtë pikë zakonisht shpjegohet se si të shkarkohet me kripën e Glauber dhe si të bëhet ujitja e zorrës së trashë (nga njëra anë me hidroterapi të zorrës së trashë (deri në 60 litra ujë), nga ana tjetër me një klizmë (200 ml ujë). 3. Pastrimi i zorrëve ka rreziqe dhe efekte anësore Pastaj renditen efektet anësore, të tilla si ngërçet, barku i fryrë, nauze, të vjella, diarre dhe dhimbje barku. Së fundi, ka rreziqe që ekzistojnë nëse ujitja e zorrës së trashë kryhet në mënyrë të pahijshme. Për shembull, ju mund të dëmtoni murin tuaj të zorrëve ose madje ta shponi atë plotësisht, ju vuani nga infeksionet, humbja e rëndë e lëngjeve dhe ndryshimet në bilancin e elektroliteve. 4. Mjekësia konvencionale refuzon pastrimin e zorrëve sepse nuk bazohet në prova Ne këshillojmë kundër çdo gjëje që nuk përdoret në mjekësinë konvencionale dhe që nuk bazohet në dëshmi. Një informacion i tillë mund të njihet me hyrje të tilla si "Duke folur shkencërisht ..." ose "Nga pikëpamja mjekësore ...". 5. Bentoniti është vetëm për kutinë e mbeturinave Nëse atëherë gjeni një kritikë që i kushtohet pastrimit të zorrëve të rekomanduar nga ne, argumenti ekziston, ndër të tjera. kjo e listuar: Bentoniti është një material i shkëlqyeshëm për kutitë e mbeturinave, por kush - me sens të arsyeshëm të zakonshëm - ha me dëshirë mbeturinat e maceve? 6. Bentoniti dhe zeoliti përmbajnë alumin Edhe sot është "zbuluar" përsëri dhe përsëri se tokat minerale zeoliti dhe bentoniti përmbajnë alumin dhe prandaj duhet të shmangen. Në fund të fundit, alumini është i dëmshëm. A është pastrimi i zorrëve me të vërtetë i panevojshëm? Nëse tani kaloni pikat e mësipërme njëra pas tjetrës, shpejt mund të shihni që autorët përkatës me sa duket janë marrë vetëm me temën në mënyrë shumë sipërfaqësore. 1. Ka skorje (toksina, mbeturina), skorja është shkaku i shumë sëmundjeve Ndoshta përshkrimi i Buchinger për skorjen duhet thjesht të shihet për atë që është: një metaforë, një imazh që supozohet se do të çojë në një kuptim më të mirë mes njerëzve laikë. Shtë e vërtetë se ka depozita në zorrë që kujtojnë vizualisht skorjen e furrës shpërthyese, domethënë gurët fekal të dobët të tretshëm (jashtëqitje të ngurtësuara) që mund të hiqen falë pastrimit të zorrës së trashë. Sidoqoftë, ekzistenca e përhapur e depozitimeve të rënda (si shllak) në muret e zorrëve mund të vihet në dyshim. Nëse përdorni termin skorje dhe pastrim në naturopati, atëherë, ndër të tjera, Ky është një proces që duhet të jetë pjesë e njohurive bazë të çdo mjeku ose personi tjetër që punon në fushën e shëndetit. Ky proces quhet autofagocitozë. Ai përshkruan aftësinë e qelizës për të lëshuar ose ricikluar substanca të dëmshme dhe mbeturina metabolike - të quajtura produkte të mbeturinave në naturopati. Prej disa vitesh dihet që autofagocitoza e reduktuar mund të çojë në sëmundje dhe se aktivizimi i uljes së autofagocitozës duhet të jetë një nga gurët themeli të çdo terapie. Ne kemi raportuar për këtë këtu: Autofagocitoza: Garancia e shëndetit të trupit tuaj Në naturopati, skorja nuk kuptohet kryesisht si depozita në muret e zorrëve, por më tepër substancat e mëposhtme: Toksinat mjedisore (nga pluhuri i imët dhe gazrat e shkarkuar deri tek mikroplastikat deri te metalet e rënda dhe pesticidet) Kripërat (të cilat mund të formojnë depozita, p.sh. në veshka dhe gurë në tëmth ose në enët e gjakut) Produkte të prishjes metabolike të të gjitha llojeve hormonet e tepërta, mineralet dhe vitaminat bakteret e dëmshme dhe toksinat bakteriale kërpudha të ngordhura dhe toksina kërpudhore Gazrat në zorrë etj. Me ndihmën e pastrimit të zorrëve të përshkruar nga ne, autofagocitoza dhe aftësitë e tjera të pastrimit dhe detoksifikimit endogjen aktivizohen dhe përmirësohen (funksioni i mëlçisë dhe veshkave, funksionet e sistemit limfatik, peristaltika e zorrëve, etj.), Por toksina të shumta janë gjithashtu të lidhura drejtpërdrejt dhe i shkarkuar 2. Pastrimi i zorrëve mund të bëhet gjithmonë Në pikën e dytë bëhet e qartë se redaktorët përkatës ose "ekspertët" e tjerë që këshillojnë kundër pastrimit të zorrës së trashë nuk kuptojnë asgjë më shumë se një klizmë ose një ujitje të zorrëve (hidroterapi e zorrës së trashë) ose përdorimin e një laksativi të fortë (p.sh. kripa e B. Glauber ) Edhe në vendet anglishtfolëse dhe në studimet përkatëse më të vjetra, tema e "Pastrimit të zorrës së trashë" ka të bëjë gjithmonë me ujitje të zorrës së trashë (3), e cila thjesht mund të merret prej andej. Kështu që ju nuk bëni dallim midis formave më të larmishme të pastrimit të zorrës së trashë, kështu që nuk duket se e dini se ka variante shumë të ndryshme të pastrimit të zorrës së trashë - përfshirë ato shumë të dobishme, por edhe ato që nuk janë aq të rekomandueshme ose që rekomandohen vetëm në situata të caktuara dhe ato që atëherë janë të pahijshme Aplikimi mund të ketë edhe efekte anësore. Nëse në naturopati flitet për pastrimin e zorrës së trashë dhe pastrimin e zorrëve, mund të nënkuptojë edhe klizma. Ndërkohë, megjithatë, trajtimet e zorrëve përbëhen nga përbërësit e mëposhtëm që merren, domethënë nuk administrohen në mënyrë rektale - si një klizmë: Pluhur lëvore psyllium (ose alternativa: fara liri ose të ngjashme) Bentonite ose zeolite Probiotikë Një dietë me bazë bimore, zorrë dhe zorrë, miqësore me florën Njëra ose tjetra klizmë mund të kryhet në të njëjtën kohë (në mënyrë të përshtatshme!), Por nuk është absolutisht e nevojshme për pastrimin e përshkruar të zorrës së trashë. Trajtimi i zorrëve që ne rekomandojmë mund të përdoret si në mënyrë parandaluese dhe - në rastin e shumë ankesave kronike - terapeutike. Shumë informacion mbi vetitë dhe efektet e pastrimit dhe pastrimit naturopatik të zorrës së trashë mund të gjenden këtu: Pastrimi i zorrës së trashë: Studime shkencore që tregojnë se ka pasur prej kohësh shkencëtarë të shumtë që po hulumtojnë avantazhet e pastrimit të zorrës së trashë dhe publikojnë punën përkatëse. 3. Asnjë rrezik me klizmat e kryera siç duhet Nëse shikoni nga afër, rryma kryesore zakonisht paralajmëron kundër klizmave të pahijshme. Kuptohet, përdorimi i pahijshëm tani duhet të shmanget si çështje parimore. Siç shpjegohet në 2., klizmat nuk janë as një pjesë thelbësore e një pastrimi naturopatik të zorrës së trashë. Ato mund të bëhen herë pas here nëse dëshironi, por vetëm në një formë të përshtatshme. Ne gjithmonë këshillojmë kundër veprimeve të pahijshme. Kushdo që ngjit tubin normal të ujitësit në vithet e tij do të zbulojë gjithashtu se në thelb asgjë nuk mund të shpohet me të, pasi mund të futet vetëm disa centimetra. Edhe nëse pjesa fundore lirohet dhe zhduket në zorrë, asgjë nuk ndodh fare, përveç se mbetet në zorrë për disa orë dhe pastaj rishfaqet me jashtëqitjen tjetër. Një tub i hollë deri në 30 cm futet vetëm me të ashtuquajturat hyrje të larta. Sidoqoftë, klizmat e larta nuk përdoren në pastrimin e zorrës së trashë që është përhapur sot. Çdokush që do të donte të bënte klizma / pastrim të zorrës së trashë nga terapisti (e ashtuquajtura hidroterapi e zorrës së trashë - Colon-Hydro-Therapie ), natyrisht, zgjedh një mjek / naturopat me reputacion të mirë dhe përvojë të përshtatshme. Sa i përket efekteve anësore të pastrimit të zorrës së trashë të rekomanduara nga ne, këto janë gjithashtu të mundshme. Në mënyrë që të shmangni efektet anësore, duhet të informoheni plotësisht paraprakisht për zbatimin dhe të vazhdoni ngadalë, përkatësisht në një ritëm individual, siç përshkruhet këtu: Programi i zorrëve 30-ditore 4. Barnat dhe terapitë e bazuara në dëshmi vrasin mijëra njerëz çdo vit Pra, nëse palët konvencionale të orientuara nga mjekësia refuzojnë pastrimin e zorrës së trashë sepse nuk është i bazuar në dëshmi dhe prandaj mund të ketë efekte anësore ose nuk janë të sigurta, kjo nga ana tjetër do të thotë që aplikimet mjekësore të bazuara në dëshmi janë të sigurta dhe të padëmshme. Siç dihet, ky nuk është rasti. Përkundrazi, numri i njerëzve që janë viktima të efekteve anësore të drogës dhe trajtimit mjekësor çdo ditë është jashtëzakonisht i lartë. Në Shtetet e Bashkuara, mesatarisht 250,000 njerëz vdesin nga gabimet mjekësore çdo vit. (1) Dhe kjo është vetëm maja e ajsbergut sepse jo të gjithë vdesin menjëherë. Ka të ngjarë të ketë shumë miliona njerëz në mbarë botën që vuajnë nga efektet anësore të ilaçeve ose dëmtimi pasues i ndërhyrjeve mjekësore vetëm. Me pak fjalë, një metodë e bazuar në dëshmi ose një ilaç i testuar klinikisht dhe miratuar përfundimisht nuk është aspak një garanci e dobisë ose lirisë nga rreziku. Në të njëjtën kohë, fakti i thjeshtë që diçka NUK përdoret në mënyrë rutinore në mjekësinë e sotme nuk do të thotë se nuk është e dobishme ose automatikisht e dëmshme. Po, madje është rasti që rehabilitimi i zorrëve shpesh është i nevojshëm vetëm sepse mjekimet e bazuara në dëshmi, p.sh. B. Antibiotikët dëmtuan rëndë mjedisin e zorrëve dhe shkatërruan florën e zorrëve. Ju mund të gjeni informacione për këtë këtu: Pse flora e zorrëve duhet të krijohet pas antibiotikëve 5. Ashtu si shumë agjentë të tjerë, bentoniti mund të ketë disa fusha aplikimi A përdorni në të vërtetë mbeturinat e maceve nëse përdorni bentonite (ose zeolit) si pjesë e një pastrimi naturopatik të zorrës së trashë? Po dhe jo. Para së gjithash, nuk konsiderohet në këtë pikë që shumë substanca mund të kenë fusha të ndryshme aplikimi. Për shembull, ju mund të përdorni uthull për sallatën, por edhe për të dekalcifikuar makinën e kafesë - dhe megjithatë askush nuk do ta demonizojë uthullën tani e tutje dhe nuk do të këshillojë me forcë kundër shtimit të saj në sallatë. Me bentonitin, megjithatë, një tokë minerale detoksifikuese që është pjesë e pastrimit të zorrëve që ne rekomandojmë, padyshim që nuk mund të imagjinohet mundësi kaq të ndryshme aplikimi. Përveç kësaj, natyrisht, ju nuk përdorni mbeturinat e maceve për pastrimin e zorrës së trashë, por bentoniti, i cili është miratuar si produkt mjekësor, është i grirë hollë dhe është i përshtatshëm për gëlltitje. 6. Bentoniti dhe zeoliti përmbajnë alumin - dhe megjithatë janë të padëmshëm Bentoniti dhe zeoliti në fakt përmbajnë alumin, por ky alumin nuk shqetëson askënd sepse nuk tretet nga toka minerale në trup, por ekskretohet me jashtëqitje. Ne kemi renditur detaje mbi pyetjen nëse alumini mund të shpërndahet nga tokat minerale këtu: A mund të shpërndahet alumini nga zeoliti? Kritikat e pastrimit të zorrëve janë të kota Nëse kritikat për pastrimin e zorrës së trashë i referohen formave krejtësisht të ndryshme të pastrimit të zorrës së trashë dhe në të njëjtën kohë ju nuk arrini të shpjegoni përfitimet shëndetësore të një pastrimi të zorrës së trashë në të vërtetë efektive dhe të dobishme, atëherë kjo sjellje përsëri - si aq shpesh - kontribuon në faktin se njerëzit bëjnë nuk marrin përgjegjësi për shëndetin e tyre mund të marrin përsipër dhe të qëndrojnë të sëmurë si rezultat (ose të sëmuren herët a vonë). Ju mund të gjeni një shpjegim se si bëhet pastrimi i zorrës së trashë në lidhjen e mësipërme në programin 30-ditor të zorrës së trashë. Ju gjithashtu mund të gjeni udhëzime më të hollësishme këtu: Udhëzime për pastrimin e zorrëve Një formë e pakomplikuar e rehabilitimit të zorrëve, në të cilën përqendrohet në ndërtimin e një flore të shëndetshme të zorrëve, është përshkruar këtu: Udhëzime për ndërtimin e florës së zorrëve Burimet e artikullit: Falschmeldungen über Darmreinigungen (zentrum-der-gesundheit.de) (1) Ärzteblatt, US-Studie: Medizinische Irrtümer dritthäufigste Todesursache, 2016 (2) Nagel G, Darmreinigung, wann ist sie sinnvoll?, Juni 2018, Onmeda.de (3) Fork FT et al., Colon cleansing regimens, A clinical study in 1200 patients, Gastroenterology Radiology volume 7, Dezember 1982 Weitere Quellen finden Sie in den Quellverzeichnissen der oben im Text verlinkten weiterführenden Artikeln.

Raporte të rreme për pastrimin e zorrëve
bottom of page