top of page

Si e lufton agjërimi terapeutik kancerin

Agjërimi është një nga metodat më të vjetra të shërimit. Edhe egjiptianët e lashtë iu nënshtruan kurave të agjërimit për të luftuar një shumëllojshmëri të gjerë sëmundjesh. Sot mjekësia konvencionale është mjaft kritike ndaj agjërimit dhe këshillon kundër tij në shumë raste p.sh. në kancer. Megjithatë, kjo mund të ndryshojë së shpejti. Studimet aktuale kanë treguar se agjërimi terapeutik synon në mënyrë specifike qelizat e kancerit dhe për këtë arsye mund të përfaqësojë një komponent të rëndësishëm në terapinë holistike të kancerit. Agjërimi terapeutik, kanceri dhe mjekësia konvencionale Mjekësia konvencionale ende nuk e merr shumë seriozisht agjërimin terapeutik dhe në shumicën e rasteve injoron sukseset e shumta të dokumentuara mirë të mos ngrënit përkohësisht. Si rezultat, agjërimi terapeutik rekomandohet rrallë në mjekësinë klinike. Përjashtim bëjnë sëmundjet reumatizmale, veçanërisht artriti reumatoid, efekti qetësues dhe antiinflamator i agjërimit çon në një përmirësim të tillë të simptomave në reumatizëm, saqë këtu as mjekësia konvencionale nuk arrin të mbyllë sytë. Agjërimi terapeutik ofrohet edhe nga disa mjekë agjërues dhe klinika holistike si një formë e provuar dhe e testuar e terapisë për çrregullimet e dhimbjeve të të gjitha llojeve, presionin e lartë të gjakut dhe shfaqjen e diabetit mellitus. Megjithatë, për shumë sëmundje të tjera, duke përfshirë kancerin, agjërimi terapeutik deri më tani është konsideruar absolutisht i kundërindikuar nga pikëpamja mjekësore konvencionale – gjë që së shpejti mund të ndryshojë. Agjërimi terapeutik vepron kundër kancerit Që në vitin 2012, një studim i grupit të punës të udhëhequr nga Dr. Valter Longo, profesor i gerontologjisë dhe shkencave biologjike në Universitetin e Kalifornisë Jugore, bëri bujë në qarqet mjekësore. Ekipi hulumtues zbuloi se agjërimi mund të jetë jashtëzakonisht i dobishëm për pacientët me kancer. Rritja e tumorit u ngadalësua dhe rreziku i metastazave u zvogëlua me 75 për qind me ndihmën e agjërimit. Përveç kësaj, studimet e Longo-s treguan se kombinimi i agjërimit terapeutik dhe kimioterapisë është më efektiv sesa trajtimi vetëm me kimioterapi. Provat u kryen në një sërë kanceresh, duke përfshirë kancerin e gjirit, kancerin ovarian dhe tumoret e trurit. Pesë nga tetë llojet e kancerit të testuar madje reaguan vetëm ndaj agjërimit, pra pa kryer kimioterapi. Dr. Longo largon shqetësimet për kurat e agjërimit dhe shpjegon se nuk ka asnjë provë që agjërimi është potencialisht i rrezikshëm. Në vend të kësaj, ka prova bindëse se agjërimi është jashtëzakonisht i dobishëm. Më së shumti, mund të ketë një dobësi të përkohshme ose rritje afatshkurtër në vlerat e mëlçisë. Agjërimi terapeutik shkatërron qelizat kancerogjene Bazuar në studimet e tij, Dr. Longo gjithashtu mund të japë indikacione fillestare se pse agjërimi ka një efekt kaq pozitiv te pacientët me kancer: Qelizat e shëndetshme bien në një "modalitet të kursimit të energjisë" kur ka mungesë të lëndëve ushqyese që është tipike për agjërimet. Në qelizat e kancerit, megjithatë, ky proces ndërrimi parandalohet nga gjenet e tyre të kancerit (të quajtura gjithashtu onkogjenë). Gjenet e kancerit përfshijnë përgjegjës për rritjen e pakontrolluar të tumorit. Prandaj, një qelizë kanceroze nuk mund të flejë nëse ka mungesë të lëndëve ushqyese, siç bëjnë qelizat e shëndetshme. Është programuar për rritje të pakufishme. Në vend të kësaj, qelizat e kancerit bëhen gjithnjë e më aktive gjatë agjërimit dhe përpiqen në mënyrë të dëshpëruar të kompensojnë mangësitë e lëndëve ushqyese në gjak, gjë që përfundimisht çon në vdekjen e qelizës kanceroze, siç thotë Dr. Raporton Longo. Për më tepër, agjërimi i zgjatur jo vetëm që mbron nga dëmtimi i sistemit imunitar - sipas studiuesve - por gjithashtu fillon rigjenerimin e shpejtë të sistemit imunitar. Agjërimi terapeutik forcon sistemin imunitar Qelizat e bardha të gjakut (leukocitet) konsiderohen si roje të sistemit imunitar. Ndonjëherë ata kanë për detyrë të luftojnë qelizat tumorale. Në pacientët me kancer, numri i leukociteve është shpesh shumë i ulët, shpesh i shkaktuar nga terapia me rrezatim ose ilaçet kundër kancerit. Prandaj, sistemi imunitar është shumë i dobët. Një studim klinik me pacientë me kancer që morën kimioterapi tregoi se një periudhë më e gjatë agjërimi fillon rigjenerimin e sistemit imunitar duke aktivizuar më shumë qeliza burimore për të prodhuar leukocite të reja. Më pak efekte anësore kimioterapeutike nga agjërimi Një studim tjetër zbuloi se pacientët me kancer që integruan periudhat e agjërimit në terapinë e tyre të kancerit përjetuan më pak efekte anësore nga kimioterapia. Agjërimi gjithashtu redukton nivelet e proteinës kinazës A. Kjo është një enzimë që lidhet me rritjen e rrezikut të kancerit dhe rritjen e rritjes së tumorit. Agjërimi terapeutik - cila metodë? Sigurisht që ka metoda shumë të ndryshme agjërimi – edhe pse këtu nuk bëhet fjalë për z. B. agjërimi alkalin ka të bëjë, por vetëm për variante në të cilat nuk hani, pra vetëm pini. Për shembull, ju mund të agjëroni vetëm me ujë dhe tokë shëruese. Agjërimi i lëngjeve është gjithashtu i mundur (në mënyrë ideale me lëngje jeshile (dhe vetëm rrallë lëngje frutash) ose agjërim me çaj, lëngje dhe lëng perimesh. Përveç kësaj, kohëzgjatja e agjërimit ndryshon. Ju mund të agjëroni për një ditë (16 orë ose më shumë), tre ditë, një javë ose edhe 30 deri në 40 ditë. Ose mund të agjëroni disa ditë çdo muaj. Në kancer, për shembull, mund të agjërohet me lëngje jeshile të paktën një herë në muaj për tre ditë duke përdorur metodën e përshkruar më poshtë. Lëngjet jeshile janë Lëngje gruri, elbi ose bari (idealisht i shtrydhur i fresket) Lëngje nga perimet me gjethe jeshile (spinaq, selino, lakra jeshile, etj.) Lëngje të bëra nga bimë të egra dhe barishte të freskëta (luleradhiqe, hithra, delli, majdanoz, rigon, etj.) * Si një alternativë ndaj lëngut të freskët të barit, mund të përdorni edhe pluhurin e barit të grurit: Lëngjet mund të plotësohen me klorellë, spirulinë ose pluhur moringa ose suplemente të përshtatshme ushqimore me efekte frenuese të kancerit, si p.sh. B. shafran i Indisë ose sulforafani. Një shembull i një dite agjërimi: Thithni 6 kumbulla të thata në 300 ml ujë mëngjesin e një dite më parë, përzieni gjithçka në mbrëmje dhe pijeni përzierjen ngadalë. Të nesërmen filloni - p.sh.. në orën 7 - me një lugë të vogël argjile shëruese ose bentonit dhe një lugë të vogël çaji pluhur lëvozhgë psyllium me një gotë të madhe (300 ml) ujë të ngrohtë. Pastaj - gjysmë ore më vonë - ka ujë të ngrohtë me lëng limoni të saposhtrydhur. Një orë më vonë (8.30 paradite) mund të pini një çaj bimor alkalik ose çaj lapacho ose rozë. Një orë më vonë pini një lëng jeshil si dhe lëngje të tjera jeshile të shpërndara gjatë ditës çdo dy orë (afërsisht 150 - 200 ml secila) dhe në mes ujë pa gaz, aq sa dëshironi. Në mbrëmje pini sërish çaj. Nëse agjërimi terapeutik tani është i integruar në terapinë e kancerit, atëherë është thelbësore që pacientët me kancer të mos fillojnë të agjërojnë vetë, por ta bëjnë këtë në bashkëpunim me një drejtues agjërimi, një mjek agjërues ose një mjek alternativ të trajnuar siç duhet. Nëse tashmë ka dobësi të theksuar fizike dhe/ose humbje peshe, që mund të ndodhë me kancerin e avancuar, duhet të përdoren vetëm periudha shumë të shkurtra agjërimi. Prandaj është shumë e rëndësishme që çdo terapi holistik ose plotësuese e kancerit t'i përshtatet individualisht pacientit individual dhe të mos ndiqet asnjë program fiks. Agjërimi terapeutik si një metodë alternative shëruese Parimi i aplikuar aktualisht klinikisht i terapisë së kancerit përcaktohet nga heqja ose shkatërrimi i qelizave të kancerit. Pra, ekzistojnë tre opsione: operacioni, rrezatimi dhe kimioterapia. Ky parim terapie ka qeverisur onkologjinë për shumë dekada. Pa dyshim, zhvillimi i mëtejshëm i teknikave kirurgjikale dhe përmirësimi i rrezatimit dhe kimioterapisë sigurisht që kanë përmirësuar edhe përqindjet e suksesit. Megjithatë, shkalla e vdekjeve nga kanceri mbetet afërsisht e njëjtë. Kjo për shkak se disa forma të kancerit u përmirësuan, por shumë të tjera patën një rritje të shkallës së vdekjes. Dy të tretat e pacientëve me kancer ende vdesin nga sëmundja e tyre (apo nga efektet anësore të terapisë?), Kështu që do të ishte koha për t'u ofruar të prekurve metoda alternative shërimi si agjërimi terapeutik. Sepse një gjë është e sigurt: nuk mjafton të shkatërrohen dhe të largohen qelizat tumorale nëse nuk merret parasysh sistemi imunitar i organizmit dhe së fundi, por jo më pak e rëndësishme, shpirti i njeriut. Burimet e artikullit: Wie Heilfasten Krebs bekämpft (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit Derek Henry, "Fight cancer by fasting", Natural News, Januar 2015, (Bekämpfe Krebs durch Fasten) Dr. rer. nat. Johannes F. Coy, "Die neue Anti-Krebs-Ernährung", September 2009 Longo VD, Fontana L., "Calorie restriction and cancer prevention: metabolic and molecular mechanisms, Trends Pharmacol Sci., Februar 2010, (Kalorieneinschränkung und Krebsprävention: metabolischer und molekularer Mechanismus) Rieger J, Bhr O, Maurer GD, Hattingen E, Franz K, Brucker D, Walenta S, Kmmerer U, Coy JF, Weller M, Steinbach JP., "ERGO: a pilot study of ketogenic diet in recurrent glioblastoma., Int J Oncol., Juni 2014, (ERGO: eine Teststudie über ketogene Diät bei wiederkehrendem Glioblastom) Dörr C et al.: "Synthetic lethal metabolic targeting of cellular senescence in cancer therapy", nature, September 2013, (Das synthetische tödliche metabolische Targeting der Zellalterung in der Krebstherapie) Lee et al., "Fasting Cycles Retard Growth of Tumors and Sensitize a Range of Cancer Cell Types to Chemotherapy", Science Translational Medicine, Juli 2012, (Fastenzyklen verzögern das Wachstum von Geschwülsten und sensibilisieren eine Reihe von Krebszelltypen für die Chemotherapie) Seyfried T et al., "Cancer as a metabolic disease". Nutrition and Metabolism, 2010, (Krebs als Stoffwechselkrankheit. Ernährung & Stoffwechsel) Safdie FM et al., "Fasting and cancer treatment in humans: A case series report", Aging, Dezember 2009, (Fasten und Krebsbehandlung bei Menschen: Ein Fallserienbericht) Dr. med. Hellmut Lützner, "Fasten- und Ernährungstherapie: 40 Jahre Erfahrung", 2009 H. A. Fahrner, "Fasten als Therapie", 1985 Dr. med. Walter Surböck, "Stellenwert von Heilfasten in der Onkologie", 2002

Si e lufton agjërimi terapeutik kancerin
bottom of page