top of page

Trajtoni dhimbjet e stomakut në mënyrë natyrale

Dhimbja e stomakut mund të tregojë një infeksion me mikrobin e stomakut Helicobacter pylori. Bakteri mund të çojë në probleme të stomakut si gastriti, ulçera e stomakut ose ulçera duodenale. Ne paraqesim alternativa ndaj terapisë konvencionale mjekësore Helicobacter, si dhe masa holistike për trajtimin natyral të problemeve të stomakut dhe dhimbjeve të stomakut. Dhimbjet e stomakut - shkaqet Dhimbja e stomakut mund të ketë shumë shkaqe të ndryshme. Zakonisht ndodhin për një kohë të shkurtër dhe shoqërohen me shqetësim në stomak, p.sh. B. nëse keni ngrënë shumë shpejt, keni pirë diçka shumë të ftohtë ose thjesht keni ngrënë diçka që nuk e keni toleruar mirë. Megjithatë, nëse dhimbja e stomakut bëhet shumë e fortë ose kronike, duhet të zbuloni shkakun në mënyrë që të merrni masat e duhura. Në vazhdim do të merremi vetëm me shkaqet e dhimbjes së stomakut dhe jo me shkaqet e dhimbjeve të stomakut apo të barkut. Dhimbja e stomakut shfaqet në pjesën e sipërme të barkut. Shkaqet mund të përfshijnë sa vijon: Gripi abdominal helmim nga ushqimi Alergji ushqimore ose intolerancë gurët e tëmthit refluks dhe urth Hernia epigastrike (çarje e murit të përparmë të barkut) ulçera gastrike kanceri i stomakut Inflamacion i mukozës së stomakut (gastriti) Probleme me zemrën deri në atak në zemër emboli pulmonare/pneumoni Meqenëse secili prej këtyre shkaqeve të mundshme trajtohet në mënyra shumë të ndryshme (shih lidhjet e dhëna), më poshtë do të trajtojmë vetëm dhimbjet e stomakut dhe shqetësimet e stomakut të shkaktuara nga gastriti ose një infeksion me mikrobin e stomakut Helicobacter pylori. Dhimbje stomaku nga Helicobacter pylori? Për një kohë të gjatë, problemet e stomakut (me ose pa dhimbje stomaku), p.sh. si pasojë e stresit dhe pikëllimit. Më pas, megjithatë, bakteri Helicobacter pylori u zbulua në mukozën e stomakut të disa njerëzve. Fakti që "dikush" me sa duket mund të mbijetonte në acidin klorhidrik të stomakut, tronditi botën e mjekësisë në atë kohë. Për dekada mendohej se kjo nuk mund të ishte e mundur. Megjithatë, bakteri Helicobacter u mësoi shkencëtarëve të kundërtën. Helicobacter pylori jeton në mukozën e stomakut dhe megjithatë nuk sulmohet nga acidi gastrik ose nga enzimat tretëse. Kjo ndodh sepse bakteri gjeti një mënyrë për të krijuar një mjedis alkalik rreth vetes. Ai prodhon një enzimë (ureazë), e cila nga ana tjetër mund të shndërrojë urenë (e cila prodhohet në stomak gjatë tretjes së proteinave) në amoniak - dhe amoniaku është bazë. Kur amoniaku bazë takohet me acidin acidik të stomakut, të dy neutralizojnë njëri-tjetrin në mënyrë që acidi të mos arrijë kurrë te bakteri. Prania e Helicobacter pylori në stomak mund të shkaktojë dhimbje, por nuk është e nevojshme, pasi shumë njerëz strehojnë bakterin pa e ditur ndonjëherë. Antibiotikët kundër Helicobacter pylori Pas zbulimit të tij në vitet 1980, Helicobacter pylori u gjet te shumë njerëz që vuanin nga problemet e stomakut. Në të njëjtën kohë, këta njerëz dukej se do të ishin më mirë nëse bakteri mund të shkatërrohej. Dhe kështu është e vërtetë sot se inflamacioni i mukozës gastrike, ulçera gastrike, ulçera duodenale dhe ndoshta edhe, në terma afatgjatë, kanceri i stomakut shkaktohen në shumicën e rasteve nga një infeksion bakterial me Helicobacter pylori. Pasoja logjike e mjekësisë konvencionale është tani që antibiotikët administrohen në rastin e një kombinimi të "problemeve të stomakut dhe helikobakterit". Helicobacter pylori në gjysmën e të gjithë njerëzve Por këtu lind pyetja, çfarë e dobëson aq shumë stomakun, saqë befas mund të bëhet i ndjeshëm ndaj një bakteri? Për një bakter që, meqë ra fjala, mund të zbulohet edhe te shumë njerëz që nuk kanë as ulçerë në stomak dhe as ndonjë problem tjetër me stomakun. Po, në realitet gjysma e njerëzimit supozohet të jetë një mori e Helicobacter pylori - dhe gjysma e njerëzimit definitivisht NUK vuan nga problemet e stomakut. Pra, Helicobacter pylori nuk mund të jetë shkaku i vetëm i problemeve me stomakun. Dhimbje stomaku nga stresi Për shkak të ndikimit të tij në mukozën e stomakut, stresi në çdo rast mund të konsiderohet si një faktor që mund të zvogëlojë rezistencën e stomakut në një masë të tillë dhe të ndryshojë mjedisin e tij në atë mënyrë që bakteri të vendoset në radhë të parë ose të shumohet ose të ndryshojë. deri në atë masë sa të bëhet patogjen merr karakter. Studimet në minj tashmë po tregojnë këtë efekt të dëmshëm të stresit në stomak (6 Burimi i Besuar). Nëse vuani nga dhimbje barku, shkaku mund të jetë edhe stresi. Prandaj, kontrolloni menaxhimin e stresit dhe optimizoni nëse është e nevojshme. Dhimbje stomaku nga dieta jo e duhur Sigurisht, dieta ka një ndikim të ngjashëm të madh. Stomaku është një nga organet e para që bie në kontakt me ushqimin tonë. Nëse për vite e dekada kjo dietë përbëhet nga ushqime të përpunuara shumë, të cilat përmbajnë mjaft aditivë ushqimorë sintetikë, por pothuajse asnjë lëndë jetike me efekt antioksidues, atëherë mund të konsiderohet një arritje e shkëlqyer e organizmit tonë nëse mukoza e stomakut NUK sëmuret. . Një ushqim i tillë çon në formimin e komponimeve dhe toksinave në aparatin tretës, të cilat organizmi ynë - i cili në shumë aspekte është ende i formësuar nga epoka e gurit - nuk i njeh dhe që për pasojë e irritojnë, stimulojnë dhe dëmtojnë atë (dhe në radhë të parë mukozën e sistemi tretës) - dhe kështu e bëjnë atë të ndjeshëm ndaj bakterit Helicobacter dhe ndaj dhimbjeve të stomakut. Një studim i vitit 2014 thotë tashmë se ngrënia e ushqimit të shpejtë dhe shmangia e perimeve të freskëta rrit rrezikun e infeksionit me Helicobacter dhe gjithashtu çon në një ecuri më të rëndë nëse ka ndodhur një infeksion (7). Inflamacion i mukozës së stomakut (gastriti) Gastriti shkakton të përziera, të vjella, një ndjenjë presioni në stomak dhe dhimbje stomaku. Në këtë sëmundje, mukoza e stomakut dëmtohet për shkak të një stimuli të jashtëm. Ky dëmtim quhet “erozion”. Gastriti zakonisht (por jo gjithmonë) çon në rritjen e prodhimit të acidit gastrik – p.sh. sepse stomaku aktivizohet nga prania e bakterit Helicobacter për të rritur prodhimin e acidit gastrik. Në të njëjtën kohë, funksionet vetë-mbrojtëse të mukozës së stomakut mund të ulen në mënyrë që ajo të mos mbrohet më nga acidi gastrik, siç mundet në gjendje të shëndetshme. Kjo do të thotë që qelizat ndihmëse në mukozën e stomakut nuk prodhojnë më mukus të mjaftueshëm. Të gjithë këta faktorë së bashku sigurojnë që mukoza e stomakut të mund të gërryhet nga acidi gastrik i trupit dhe të tretet nga enzimat e tretjes së proteinave. Rezultati: mukoza e stomakut inflamohet dhe ju keni dhimbje stomaku. Bëhet dallimi midis një forme akute dhe kronike të gastritit Dallimi i vetëm është në të vërtetë kohëzgjatja. Nëse gastriti shfaqet papritur dhe shërohet brenda një periudhe kohore të menaxhueshme, atëherë është forma akute. Nëse simptomat zhvillohen gradualisht ose nëse gastriti fillimisht akut vazhdon, atëherë kjo quhet forma kronike. Dhimbje stomaku nga gastriti akut Gastriti akut ndodh krejt papritur për shkak të një substance të dëmshme që irriton ose dëmton shumë mukozën e stomakut. Substanca e dëmshme mund të jetë një nga këto: alkool, ilaçe (ilaçe kundër kancerit ose acidi acetilsalicilik i njohur (ASA, aspirinë)) dhe kimikate (p.sh. nëse gëlltiten aksidentalisht agjentë pastrimi ose spërkatje kundër afideve ose të ngjashme). Lëndimet dhe tronditjet pas aksidenteve gjithashtu mund të shkaktojnë gastrit akut. Gastriti akut mund të çojë jo vetëm në dhimbje stomaku, por edhe në humbje të oreksit, të përziera, të vjella, diarre, dhimbje në pjesën e sipërme të barkut dhe - nëse nuk jeni të kujdesshëm - në gastrit kronik. Terapia për gastrit akut Terapia e zakonshme për gastritin akut konsiston kryesisht në shmangien e stimulit nxitës, agjërimin për 1 deri në 2 ditë dhe më pas mësimin gradualisht me ushqimin e ngurtë lehtësisht të tretshëm. Pas mbijetesës së gastritit, sigurisht që duhen shmangur ushqimet e skuqura, të pjekura, të skuqura, të pasura me yndyrë dhe ndryshe të vështira për t'u tretur dhe alkooli. Meqenëse njerëzit kohët e fundit kanë kërkuar Helicobacter në dhimbjet e stomakut, madje edhe në ankesat e stomakut të çdo lloji, ai gjithashtu gjendet shpesh në gastrit akut. Megjithatë, kjo nuk është për t'u habitur, pasi bakteri - siç u përmend tashmë - është i pranishëm në gjysmën e TË GJITHË njerëzve dhe më pas gjendet automatikisht tek ata që aktualisht po kalojnë gastrit akut. Nëse mund (gjithmonë) të jetë shkaku aktual i gastritit akut, mbetet e diskutueshme. Dhimbje stomaku nga gastriti kronik Gastriti kronik mund të zhvillohet nga gastriti akut ose mund të zhvillohet gradualisht, pra pa një fazë akute të mëparshme. Mund të jetë qartësisht e dukshme (d.m.th. edhe me dhimbje stomaku dhe simptoma të tjera të formës akute) ose mund të kalojë plotësisht pa simptoma. Tre format e gastritit kronik Në varësi të shkakut, ekzistojnë tre forma të gastritit kronik: Gastriti i tipit A përshkruhet si një proces autoimun, që do të thotë se organizmi formon antitrupa kundër qelizave parietale të mukozës gastrike dhe i shkatërron ato. Gastriti i tipit B përbën 80 për qind të të gjitha sëmundjeve të gastritit. Është forma që i atribuohet Helicobacter pylori që është fokusi kryesor i këtij artikulli. Gastriti i tipit C zhvillohet si pasojë e stimujve të rregullt që stomaku nuk i pëlqen dhe që e irritojnë atë. Këto përfshijnë ilaçe (p.sh. barna anti-inflamatore jo-steroide (ASA e përmendur ose qetësues të tjerë anti-inflamatorë që janë të përshkruar për dhimbjet reumatike, për shembull), por edhe disa antibiotikë), alkool, toksina myku, një preferencë për ushqimin që është shumë të ftohtë ose shumë të nxehtë dhe pije, por edhe përtypje e mangët. Komplikimet e gastritit kronik Gastriti mund të sjellë komplikime të frikshme, përkatësisht dëmtime të rënda të mukozës, të cilat mund të manifestohen në ulçerë (ulçerë), në gjakderdhje stomaku ose në një perforim të stomakut. Kjo e fundit në veçanti shoqërohet me dhimbje të forta stomaku në pjesën e sipërme të mesit të barkut. Nëse ka gjakderdhje të brendshme nga mukoza e stomakut, kjo gjendje mund të shfaqet me të vjella gjaku, të ashtuquajturat jashtëqitje të ngurta (jashtëqitje me përzierje gjaku) dhe anemi (për shkak të humbjes së gjakut përmes gjakderdhjes së brendshme). Dhimbje stomaku të shkaktuara nga ulçera e stomakut (ulçera) Ulçera e stomakut gjithashtu mund të çojë në dhimbje të pakëndshme në stomak. Termi ulçerë peptike përdoret ndonjëherë për t'iu referuar si ulçerës në stomak ashtu edhe ulçerës në duoden. Ulçera e stomakut është një plagë në mukozën e stomakut ose zorrëve. Në rastet më të lehta, preket vetëm shtresa e sipërme e mukozës. Megjithatë, e gjithë membrana mukoze ose i gjithë muri i stomakut gjithashtu mund të dëmtohet. Dhimbje stomaku nga ulçera duodenale Ulçera duodenale është më e zakonshme se ulçera gastrike. Ulçerat mund të jenë gjithashtu të shumëfishta (të shumëfishta), duke prekur si stomakun ashtu edhe duodenin në të njëjtën kohë. Duke qenë se duodeni është pjesa e parë e zorrëve pas zorrëve, nuk është aq e lehtë të dallosh dhimbjen e stomakut dhe nëse ajo vjen nga stomaku apo duodeni. Nëse ulcerat hyjnë thellë në mukozën, mund të dëmtohen enët më të mëdha të gjakut, gjë që mund të çojë në gjakderdhje të brendshme. Shkaqet e ulçerës gastrike dhe duodenale Ashtu si me inflamacionin e mukozës gastrike, shkaku i ulçerës gastrike ose duodenale është një çekuilibër midis faktorëve që mbrojnë stomakun (prodhimi i mukusit) dhe faktorëve që shkatërrojnë stomakun (pepsina dhe/ose prodhimi i tepërt i acidit). Si rezultat, pjesët e mbrojtura dobët të mukozës gastrike ose duodenale treten praktikisht nga enzima që tret proteinat, pepsina dhe gjithashtu sulmohen nga acidi i stomakut. Çfarë ose kush çon në këtë marrëdhënie të shqetësuar midis faktorëve mbrojtës gastrike dhe shkatërrues të stomakut? Situatat stresuese të vazhdueshme, pirja e tepërt e duhanit dhe terapitë me doza të larta të kortizonit konsiderohen gjithashtu të favorshme për formimin e ulçerës gastrike. Megjithatë, duke qenë se Helicobacter pylori gjendet në 80 për qind të të prekurve dhe në pothuajse 100 për qind të atyre që vuajnë nga ulçera duodenale, bakteri është gjithashtu i dyshuari kryesor këtu. Terapia mjekësore konvencionale për dhimbjet e stomakut të shkaktuara nga Helicobacter pylori Terapia për dhimbjet e stomakut dhe ankesat e tjera të stomakut si gastriti kronik dhe ulçera gastrike, si dhe ulçera duodenale, përgjithësisht bazohet në atë që mjeku mjekues përshkruan si shkaktar, i cili zakonisht do të jetë bakteri Helicobacter (nëse gjendet gjatë gastroskopisë). Bakteri mund të zbulohet edhe me një analizë gjaku, një test jashtëqitjeje ose, më thjesht, me një test frymëmarrjeje. Thuhet se si inflamacioni i mukozës së stomakut, ashtu edhe ulçera gastrike ose duodenale do të zhdukeshin menjëherë sapo të shkatërrohej Helicobacter pylori - por VETËM NËSE gastriti ose ulçera të ishin shkaktuar në të vërtetë nga Helicobacter, të cilin askush nuk e di paraprakisht. Zhdukja e Helicobacter pylori Pra, hapi tjetër në mjekësinë konvencionale është: Çrrënjosja e Helicobacter. "Çrrënjosje" fjalë për fjalë do të thotë "çrrënjosje" dhe do të thotë "asgjësim i plotë" i bakterit. Mjekësia konvencionale përpiqet të zhdukë Helicobacter pylori me të ashtuquajturën terapi të trefishtë (e quajtur edhe terapi çrrënjosjeje). Triple do të thotë trefish sepse jepen tre barna: dy antibiotikë të ndryshëm dhe një bllokues acid (frenues i pompës protonike; PPI). Frenuesit e pompës protonike janë ilaçe që nuk neutralizojnë drejtpërdrejt acidin në stomak siç bëjnë antacidet. Në vend të kësaj, PPI-të treten, riabsorbohen në zorrët dhe udhëtojnë përmes qarkullimit të gjakut në qelizat në mukozën e stomakut që prodhojnë acidin gastrik. Atje ato pengojnë prodhimin e acidit gastrik duke bllokuar metabolizmin përkatës të qelizës. Terapia e trefishtë thuhet se është një metodë jashtëzakonisht e pakomplikuar që funksionon shpejt për shumicën e pacientëve. Kur terapia e trefishtë dështon Gjithsesi, tashmë ka mjaft pacientë tek të cilët terapia e trefishtë dështon, edhe nëse kryhet dy apo edhe tre herë ose shtrihet në një terapi katërfishe edhe më të fortë. Këta pacientë jo vetëm që vazhdojnë të vuajnë nga dhimbje stomaku dhe ankesa të tjera të stomakut, por shpeshherë edhe nga efektet anësore shtesë të terapisë. Këto efekte anësore mund të jenë aq të rënda saqë terapia duhet të ndërpritet. Bëhet fjalë për dhimbje barku, urth, ndjenjë presioni në stomak dhe gjithçka tjetër që pacienti tashmë di nga gastriti ose ulçera e stomakut - vetëm pak më e theksuar dhe tashmë (për shkak të florës së zorrëve të shkatërruar nga antibiotikët) shpesh e kombinuar me diarre. . Merrni probiotikë për terapi të trefishtë Marrja e probiotikëve gjatë terapisë së trefishtë duhet të rrisë ndjeshëm tolerueshmërinë e terapisë së trefishtë. Megjithatë, mjekët kurues shpesh harrojnë të përshkruajnë një probiotik. Nëse jeni me fat, farmacisti do t'ju kujtojë probiotikun kur të merrni ilaçin e trefishtë. Helicobacter në disa raste tashmë rezistent ndaj antibiotikëve Terapia e trefishtë - thuhet - dështon kur Helicobacter tashmë është rezistent ndaj antibiotikëve të përshkruar. Vetëm ky tregues i prirjes së bakterit për të zhvilluar rezistenca duhet të na bëjë të ulemi dhe të marrim parasysh - jo vetëm pacientët, por veçanërisht terapistët - duhet të kërkojnë alternativa. Rikthimet janë të mundshme Mund të ndodhë edhe që terapia fillimisht të jetë e suksesshme, por së shpejti pacienti riinfektohet me Helicobacter. Kjo mund të jetë për shkak se shumë njerëz (veçanërisht ata me periodontitis (një inflamacion i mishrave të dhëmbëve) kanë koloni të Helicobacter që jetojnë jo vetëm në stomakun e tyre, por edhe në pllakën e tyre. Megjithatë, antibiotikët nuk veprojnë në pllakë. Pas terapisë me antibiotikë, një gllënjkë e pështymës suaj mund të jetë e mjaftueshme që bakteret e reja të helikobakterit nga pllaka të jenë ulur në stomakun tuaj dhe gjithçka të fillojë përsëri. Dhimbje stomaku: çfarë të bëni nëse asgjë nuk ju ndihmon? Por çfarë bëjnë tani njerëzit me dhimbje stomaku dhe ankesa të tjera të stomakut, bakteret helicobacter të të cilëve janë rezistent ndaj antibiotikëve të përshkruar? Çfarë bëjnë njerëzit me probleme me stomakun që nuk mund të tolerojnë terapinë e trefishtë? Çfarë bëjnë njerëzit me probleme stomaku, kolonitë e Helicobacter të cilëve u zhdukën, por që u riinfektuan? Çfarë bëjnë njerëzit me probleme me stomakun që janë të lodhur nga marrja e bllokuesve të acidit (PPI) dhe efekteve të tyre anësore? Lexoni gjithçka rreth efekteve anësore të bllokuesve të acidit këtu Çfarë bëjnë njerëzit me probleme me stomakun që duan të rregullojnë si tepricën ashtu edhe mungesën e acidit në stomak në mënyrë natyrale? Çfarë bëjnë njerëzit me probleme me stomakun, qëllimi i të cilëve nuk është “vetëm” zhdukja, por që do të donin të shëronin të gjithë trupin në një mënyrë holistike? 20 këshillat më të mira për dhimbjet e stomakut dhe problemet e stomakut Nga një këndvështrim holistik, detyra me dhimbje stomaku dhe ankesa të tjera të stomakut është (si me ankesat e tjera) të rikthehet trupi në ekuilibrin e tij të shëndetshëm, të rizgjojë aftësitë e tij vetërregulluese dhe të identifikojë shkaqet e vërteta të stomakut të sëmurë. mukoza (mënyrë jetese dhe dietë e gabuar).për të rregulluar. Kjo është mënyra e vetme për të hequr qafe problemet e stomakut. Masat e nevojshme bazë, të cilat kryesisht janë plotësisht pa pagesë, i përshkruajmë në artikullin tonë 20 këshillat më të mira për dhimbjet e stomakut dhe problemet e stomakut. Masat natyrale kundër Helicobacter pylori Përveç kësaj, megjithatë, veçanërisht kundër Helicobacter pylori - nëse zhdukja e tij duhet të jetë e nevojshme për të lehtësuar dhimbjet dhe shqetësimet e stomakut - ushqimet e mëposhtme antibakteriale (të cilat jo vetëm veprojnë kundër Helicobacter, por përgjithësisht kundër baktereve patogjene) mund të përfshihen në menynë ditore ose. rutina e përditshme mund të integrohet: Lakër e bardhë Në radhë të parë këtu është lakra e bardhë, e cila konsiderohet një ilaç i vjetër popullor për ulcerat e stomakut. Një studim, për shembull, daton në vitin 1949 dhe tregoi se lëngu i lakrës së bardhë çoi në shërim më të shpejtë te pacientët me ulçerë stomaku dhe duodenale sesa terapia mjekësore konvencionale në atë kohë. Shtatë nga 13 pacientët vuanin nga ulçera duodenale dhe u shëruan pas 10.4 ditësh falë lëngut të lakrës, ndërsa terapisë së zakonshme iu deshën mesatarisht 37 ditë që të ishte e suksesshme. Gjashtë pacientët e mbetur kishin ulçera gastrike, të cilat u shëruan pas 7.4 ditësh me lëngun e lakrës së bardhë. Terapia standarde mori 42 ditë për ta bërë këtë (8). Mund të pini 1 deri në 3 gota lëng lakre të bardhë në ditë. Megjithatë, filloni me sasi të vogla lëngu në mënyrë që organizmi të mësohet me terapinë me lëngje. Lakra e bardhë mund të konsumohet edhe në formën e sasive të vogla të sallatës së papërpunuar me lakër të bardhë çdo ditë, pasi lëngu nuk ka shije të mirë për të gjithë. Brokoli dhe filizat e brokolit Perimet e tjera me lakër si brokoli duhet të hahen gjithashtu më rregullisht. Brokoli mund ta shijojë sallatën shumë mirë në formën e filizave të brokolit. Rrepkë dhe lakër rrepkë kanë një efekt të ngjashëm të dobishëm. Të gjitha ato përmbajnë fitokimikate (glikozide të vajit të mustardës, p.sh. sulforafani), të cilat nga njëra anë kanë një efekt të fortë antioksidues dhe nga ana tjetër mund të zhdukin drejtpërdrejt Helicobacter (1). Sulforafani mund të merret edhe në formë kapsule, p.sh. B. sulforaphane ekstrakt brokoli nga natyra efektive). Hudhra Hudhra gjithashtu ka një efekt shumë të mirë antibakterial, por për këtë qëllim ajo duhet të hahet çdo ditë e freskët dhe e papërpunuar, e cila, për shkak të frymëmarrjes tipike të hudhrës, ndoshta nuk do të rrisë ndjeshëm popullaritetin personal në punë dhe në familje dhe për këtë arsye nuk është një opsion për të gjithë. Antioksidantë Antioksidantët lutein dhe zeaxanthin janë të njohur për vetitë e tyre antitumorale, antibakteriale, antioksidante dhe stimuluese të sistemit imunitar, kështu që përdorimi i tyre tashmë duhet të planifikohet në terapinë Helicobacter. Luteina dhe zeaksantina gjenden në sasi shumë të mëdha në perimet e freskëta me gjethe jeshile, barishte dhe lakër, kështu që rekomandohet shumë të hani sallata të freskëta ose - edhe më mirë - të shijoni smoothie jeshile dhe pije me bar kur është i pranishëm Helicobacter. Përveç kësaj, këto superushqime kanë një efekt shumë qetësues, rregullues dhe pastrues në traktin gastrointestinal për shkak të potencialit të tyre alkalin dhe përmbajtjes së lartë të klorofilit. Efekti antioksidant i një diete të shëndetshme mund të plotësohet edhe me antioksidantë të cilësisë së lartë, shumë efektivë dhe shumë të koncentruar si p.sh. B. astaxanthin, OPC ose kurkumin mund të optimizohen. Farat e qimnonit të zi Një studim saudit në vitin 2010 tregoi se fara e qimnonit të zi eliminonte Helicobacter po aq mirë sa edhe terapinë e trefishtë – në një dozë prej 2 gramësh në ditë. (Në të kundërt, 1 gram dhe 3 gram ishin vetëm pak efektive) (4). Lëng boronicë Lëngu i boronicës së kuqe gjithashtu mund të integrohet shumë mirë në terapinë anti-Helicobacter. Një studim nga Universiteti i Pekinit tregoi se disa subjekte rezultuan negativë për Helicobacter pasi kishin pirë 2 litra lëng boronicë dy herë në ditë për 90 ditë (5). Xhensen Deri në çfarë mase xhenseni i kuq funksionon kundër infeksioneve me Helicobacter, ne kemi shpjeguar në detaje këtu: Xhensen - Shtatë Përfitimet e Xhensenit të Kuq Mjaltë Manuka dhe çaj cistus Disa terapistë naturopatikë rekomandojnë mjaltë manuka dhe çaj cistus për të zhdukur Helicobacter. Probiotikët Ne kemi shpjeguar tashmë se sa e rëndësishme është marrja e probiotikëve gjatë terapisë anti-Helicobacter (qoftë me antibiotikë ose ilaçe naturopatike) më lart dhe në detaje këtu: Probiotikët luftojnë Helicobacter Konsideroni një pastrim të zorrëve Një pastrim i zorrëve përfshin të paktën tre komponentë: bentonit ose zeolit, pluhur lëvozhgë psyllium dhe një probiotik. Të treja janë të përshtatshme në mënyrë të shkëlqyer për të pastruar jo vetëm zorrët, por të gjithë sistemin tretës dhe në këtë mënyrë edhe stomakun, si dhe për të rigjeneruar mukozën. Bentoniti dhe zeoliti lidhin acidin e tepërt të stomakut dhe thithin të gjitha llojet e toksinave në trup (përfshirë toksinat metabolike të Helicobacter pylori) në mënyrë që t'i nxjerrin ato me jashtëqitje. Pluhuri i lëvozhgës së farës së pleshtit rrit peristaltikën e zorrëve dhe për këtë arsye - nëse merret me shumë lëngje - mund të lehtësojë një kapsllëk të mundshëm, i cili dihet se është shkaku i urthit në rastin e një hernie hiatale. Një probiotik me cilësi të lartë (p.sh. Combi Flora SymBio) së bashku me një prebiotik (p.sh. inulin ose fibra akacie) gjithashtu mund të rregullojnë aktivitetin e tretjes dhe gjithashtu kanë një efekt shumë pozitiv në të gjitha ankesat gastrointestinale. Trajtoni dhimbjet e stomakut në mënyrë natyrale Pra, nëse vuani nga dhimbjet e stomakut dhe dëshironi ta trajtoni atë në mënyrë natyrale, ka shumë mënyra për ta bërë këtë. Gjithsesi, qëndroni në top me masat e përmendura në terma afatgjatë.Shërimi disaditor nuk mjafton. Mënyra më e mirë për të përdorur dhimbjen dhe shqetësimin tuaj në stomak është të bëni një ndryshim thelbësor në stilin e jetës dhe dietën tuaj! Burimet e artikullit: Magenschmerzen natürlich behandeln - Zentrum der Gesundheit (1) Haristoy X et al., "Efficacy of sulforaphane in eradicating Helicobacter pylori in human gastric xenografts implanted in nude mice.” Antimicrob Agents Chemother. 2003 Dec;47(12):3982-4. (2) Dugani, A. et al., "Effects of the Oil and Mucilage from Flaxseed (Linum Usitatissimum) on Gastric Lesions Induced bei Ethanol in Rats", Libyan Journal of Medicine 2008; 3(4): 166–169 (3) Kaithwas, G., Majumdar, D. K., "Evaluation of antiulcer and antisecretory potential of Linum usitatissimum fixed oil and possible mechanism of action", Inflammopharmacology 2010 Jun;18(3):137-45 (4) Salem EM et al., "Comparative study of Nigella Sativa and triple therapy in eradication of Helicobacter Pylori in patients with non-ulcer dyspepsia." Saudi J Gastroenterol. 2010 Jul-Sep;16(3):207-14. doi: 10.4103/1319-3767.65201 (5) Zhang, Lian, et al. "Efficacy of Cranberry Juice On Helicobacter Pylori Infection: a Double-blind, Randomized Placebo-controlled Trial." Helicobacter, vol. 10, no. 2, 2005, pp. 139-45. (6) Guo G, Jia KR, Shi Y, Liu XF, Liu KY, Qi W, Guo Y, Zhang WJ, Wang T, Xiao B, Zou QM. Psychological stress enhances the colonization of the stomach by Helicobacter pylori in the BALB/c mouse. Stress. 2009 Nov;12(6):478-85. doi: 10.3109/10253890802642188. PMID: 20102319. (7) Mard SA, Khadem Haghighian H, Sebghatulahi V, Ahmadi B. Dietary Factors in Relation to Helicobacter pylori Infection. Gastroenterol Res Pract. 2014;2014:826910. doi: 10.1155/2014/826910. Epub 2014 Dec 2. PMID: 25574164; PMCID: PMC4275652. (8) CHENEY G. Rapid healing of peptic ulcers in patients receiving fresh cabbage juice. Calif Med. 1949 Jan;70(1):10-5. PMID: 18104715; PMCID: PMC1643665.

Trajtoni dhimbjet e stomakut në mënyrë natyrale
bottom of page