top of page
Tanzkurs

Mirëqenie
Sporti

Lëvizjet rregullta trupore në në ajër të pastër janë jashtëzakonisht të rëndësishme për rrjedhën e shëndetshme të limfës.

 

Per levizjen e lengut te limfes, sistemi limfatik stimulohet ekskluzivisht nga lëvizja fizike e njeriut. Nëse njeriu lëviz vetëm pak, atëherë lengu i limfës rrjedh vetëm ngadal nëpër enët e tyre. Mirpo, levizja e shpejtë e limfes është një parakusht për eliminimin e të gjitha toksinave metabolike dhe mbeturinave ne limfe. Dhe nese, lengu limfatik ndalet apo mbetet i palevizshem apo bllokohet, atëherë pastrimi dhe detoksifikimi i trupit gjithashtu do të ndalen - cka natyrisht eshte dicka shume e padëshirueshme.

 

Përveç aktiviteteve sportive, rrjedha e shëndetshme e limfes mund te përkrahet dhe përshpejtohet edhe me ndihmën e masazhës së trupit per 5 min ne dit permes nje furrce trupore (ndihmon në percjelljen e toksinave nga enet limfatike ne organet e jashteqitjes), kercimi ne trampolin cdo dita nga dhjete minuta, apo edhe kullimi limfatik manual nga një fizioterapeut.

Më poshtë të gjitha artikujt rreth kësaj teme (thjesht klikoni mbi artikullin e dëshiruar):

bottom of page