top of page
 • Qendra e Shëndetit

Kërpudhat vaginale - Nëntë këshilla holistike naturopatikeNjë infeksion kërpurdhor vaginal është një çështje shqetësuese. Lëkura vaginale bëhet veçanërisht e pakëndshme kur merr tipare kronike dhe vazhdon të kthehet në intervale të rregullta. Kërpudhat përgjegjëse janë kryesisht Candida albicans, një kërpurdh që përdor çdo dobësi në sistemin imunitar për t'u përhapur - qoftë në zorrë, në lëkurë ose në vaginë.


Kërpudhat vaginale - Kur kruajtja bëhet torturë

Shumë gra në mënyrë të përsëritur vuajnë nga infeksionet e majave vaginale (të quajtura edhe mikozë vaginale) - një infeksion fungal i mukozës vaginale. Trajtimi i zakonshëm në praktikën gjinekologjike zakonisht funksionon shpejt. Por nuk është e pazakontë që kërpudhat vaginale të kthehen po aq shpejt.


Ndërsa një infeksion kërpudhor në lëkurë ose në zorrë nuk shfaqet domosdoshmërisht me kruajtje, kërpudhat vaginale e bëjnë këtë me një forcë ndonjëherë të padurueshme. Kruajtja mund të bëhet aq e rëndë sa gratë mund të mbajnë veten larg nga arritja në nofull në publik me vetëkontroll ekstrem. Çdo përpjekje për të lehtësuar kruajtjen me fërkim do ta bëjë problemin më keq, pasi kruajtja tani mund të shoqërohet me një ndjesi djegieje të dhimbshme.


Mukozat në vaginë sulmohen aq rëndë nga kërpudhat vaginale saqë edhe marrëdhëniet seksuale bëhen një sfidë krejtësisht e re. Përveç faktit që marrëdhëniet seksuale me një infeksion të majave vaginale nuk rekomandohen për shkak të rrezikut të lartë të infeksionit, ndjesitë veçanërisht të forta gjatë seksit mund të tregojnë për infeksionin e majave vaginale në fazat e hershme të infeksionit të majave vaginale.


Sidoqoftë, brenda një periudhe të shkurtër kohore kërpudhat përhapet në atë mënyrë që marrëdhëniet seksuale shpesh të jenë të mundshme vetëm me dhimbje. Meqenëse mushkonja vaginale gjithashtu mund të shfaqet si një ndjesi djegieje gjatë urinimit, disa gra gjithashtu mendojnë për një infeksion të fshikëzës në fillim.


Kërpudhat vaginale të shkaktuara nga Candida albicans

Maja Candida albicans është zakonisht përgjegjëse për një infeksion të majave. Në rreth 80 për qind të të gjitha rasteve, shkakton kruajtje, dhimbje dhe shkarkim të pakëndshëm në vaginë.


Kërpudhat Candida janë rreth nesh dhe për këtë arsye mund të vendosen në shumë pjesë të ndryshme të trupit. Candida albicans mund të gjendet në lëkurë si dhe në mukozën në gojë, hundë dhe fyt, po, në të gjithë sistemin tretës, por edhe në organet seksuale mashkullore dhe femërore.


Prania e thjeshtë e kërpudhave Candida nuk shkakton një infeksion fungal në asnjë mënyrë. Përderisa kërpudhat nuk shumohen shumë, nuk janë të dëmshme për shëndetin.


Sidoqoftë, nëse kushtet janë të përshtatshme, nëse - për çfarëdo arsye - sistemi imunitar i njeriut është dobësuar, atëherë kërpudhat shfrytëzojnë rastin dhe përhapen masivisht. Ankesat karakteristike vërehen menjëherë:


Kërpudhat vaginale - simptomat

Një infeksion i majave mund të shoqërohet nga simptomat e mëposhtme:


 • mukozat vaginale të skuqura dhe të fryra

 • kruajtje dhe djegie të rënda në zonën vaginale

 • Ndjesi djegieje gjatë urinimit

 • shkarkim i bardhë (gjithashtu i thërrmueshëm) me një erë të dobët

 • Marrëdhënie të dhimbshme


Kërpurdha vaginale ose vaginoza bakteriale

Simptoma shumë të ngjashme mund të ndodhin me vaginozën bakteriale, ku nuk është një infeksion fungal, por një infeksion bakterial i vaginës. Vetëm shkarkimi nuk është i thërrmueshëm, por i lëngshëm. Përveç kësaj, vaginoza zakonisht ka një erë intime të pakëndshme. Këtu do të gjeni detaje mbi vaginozën bakteriale dhe informacion mbi masat natyrore për vaginozën për të shtypur bakteret përkatëse.


Kërpudhat vaginale - cilat kërpudha?


Candida albicans nuk është gjithmonë shkas për simptomat e një infeksioni fungal. Mund të jetë gjithashtu Candida glabrata, Candida krusei ose një infeksion bakterial, ku ky i fundit zakonisht ndryshon nga një infeksion kërpudhor nga një erë intime shumë e pakëndshme, peshku.


Candida glabrata dhe Candida krusei janë rezistente ndaj dozave të zakonshme të të gjithë antimikotikëve mjekësorë konvencionalë (ilaçe kundër mykut) të miratuara për qëllime gjinekologjike, ose të paktën jo mjaftueshëm efektive. Prandaj, para se të përshkruani ilaçe, gjinekologu sqaron se cili lloj Candida është shkaku i infeksionit.


Një infeksion bakterial natyrisht përjashtohet ose konfirmohet në rrethana të caktuara.


Nëse doni të trajtoni infeksionet e majave vaginale në një mënyrë tërësore, nuk ka rëndësi se cili lloj i Candida-s është i keq, pasi masat holistike kontribuojnë në restaurimin e një mjedisi të përgjithshëm të shëndetshëm të trupit, ku as bakteret patogjene (shkaktuese të sëmundjeve) as kërpudhat nuk duhet të ndihen rehat.


Sidoqoftë, meqenëse një infeksion i majave vaginale me përhapje masive gjithashtu lehtëson vendosjen e baktereve të dëmshme, të cilat mund të çojnë në inflamacion në bark, i cili nga ana tjetër mund të çojë në tuba ngjitëse fallopiane dhe kështu infertilitet të mundshëm, përdorimi i barnave mjekësore konvencionale kundër kërpudhave sulmi nuk duhet të refuzohet plotësisht.


Një kombinim i masave konvencionale mjekësore dhe holistike do të ishte ideale për infeksione të rënda të majave vaginale. Në rastin e mëllenjës së lehtë vaginale, këto të fundit janë zakonisht të mjaftueshme.


Infeksioni fungal tek meshkujt


Sigurisht, burrat nuk mund të marrin një infeksion të majave nëse nuk kanë një vaginë, por Candida albicans gjithashtu mund të synojë penisin.


Nëse është kështu, vështirë se ka ndonjë simptomë tipike të majasë vaginale tek gratë. Kjo ndodh sepse glans, në kontrast me vaginën, është mjaft e thatë, kështu që kërpudhat nuk mund të përhapen aq shpejt atje.


Situata është disi e ndryshme tek meshkujt me shtrëngim të prepucit. Këtu kërpudhat gjejnë mjedisin pak të lagësht dhe të mbrojtur që duhet të shumohen. Tani simptomat tipike të tilla si kruajtja, skuqja dhe veshja e bardhë në glans gjithashtu mund të jenë të dukshme tek burrat.


Kërpudhat vaginale: Paralajmërim, rreziku i infeksionit!


Kërpudhat përgjegjëse për infeksionet e majave vaginale janë jashtëzakonisht të dëmshme. Kjo do të thotë se ata "kërcejnë" shpejt nga një person në tjetrin. Prandaj, rreziku i infektimit është veçanërisht i lartë gjatë marrëdhënieve seksuale.


Burrat vuajnë nga një infeksion fungal i zonës gjenitale - siç u përmend - pothuajse fare. Por ata mund të jenë bartës të kërpudhave. Në këtë mënyrë, është e lehtë për dy partnerë seksualë që të infektojnë vazhdimisht njëri-tjetrin.


Në rastin e mëllenjës kokëfortë vaginale, do të ishte e këshillueshme që burri, si masë paraprake, të trajtohet ose të ekzaminohet të paktën një herë nga urologu - edhe nëse nuk ka simptoma.


Nuk është e pazakontë për gratë të vërejnë se një ndarje nga mëllenja kronike vaginale mund të ndodhë vetëm pas ndarjes nga partneri aktual - dhe ndoshta vetëm sepse partneri refuzoi të marrë pjesë në terapi anti -kërpudhore.


Por nga vjen kërpudhat gjithsesi? Cila është arsyeja pse mund të përhapet dhe kolonizojë mukozën e pashqetësuar?


Kërpudhat vaginale - Shkaqet


Një infeksion i majave mund të ketë shumë shkaqe. Sidoqoftë, shumicën e kohës - veçanërisht nga një këndvështrim holistik - ndodhin disa shkaqe në të njëjtën kohë.


Flora vaginale vuan


Shumica e njerëzve ende e lidhin një infeksion të majave me mungesën e higjienës. Por kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë. Shpesh ndodh e kundërta - domethënë higjiena e tepërt me dezinfektimin e produkteve të higjienës intime.


Këto shkatërrojnë florën natyrore vaginale, duke hequr kështu mbrojtjen e vetë trupit nga vagina dhe rrjedhimisht duke krijuar një habitat ideal për kërpudhat.


Përdorimi i ujit të pastër për të pastruar zonën intime - në lidhje me një locion larës pa aromë nga sektori i kozmetikës natyrore - është pra plotësisht i mjaftueshëm.


Vetëm kjo pikë tregon se problemi nuk është vetë kërpudhat, por mjedisi i trupit. Vetëm kur kjo është aq e shqetësuar sa kërpudhat mund të vendosen dhe shumohen, e bën këtë. Me një mjedis të fortë dhe të ekuilibruar të trupit, nga ana tjetër, asnjë kërpudhë nuk guxon të mbulohet, që do të thotë se nuk ka pushtim kërpudhor!


Në ditët e sotme, një mjedis i trazuar i trupit zakonisht manifestohet në një kombinim të acidozës kronike, një sistemi imunitar të dobësuar dhe një flore josharmonike të zorrëve (dysbacteria ose dysbiosis).


Kërpudhat vaginale për shkak të acidifikimit


Acidifikimi kronik i trupit tregohet nga fakti se në zonat themelore të trupit, të cilat përfshijnë zorrët e vogla, për shembull, vlerat e pH bien (dmth. Bëhen acid) dhe në të njëjtën kohë rriten (dmth. Bëhen më pak acid ose madje bazë) ku normalisht duhet të mbizotërojë pH acidik, si p.sh B. në vaginë.


Sigurisht, kjo gjithashtu ka një ndikim në mikroorganizmat që jetojnë atje, të cilët tani duhet të përshtaten me habitatin e ndryshuar (p.sh. vlera e pH). Sidoqoftë, bakteret e acidit laktik në veçanti, të cilat sigurojnë vlerën e acidit të pH në vaginë, nuk mund të mbijetojnë kur vlera e pH rritet - në kontrast me kërpudhat.


Kërpudhat tani po gjejnë gjithnjë e më shumë habitat, pasi flora e shëndetshme vaginale (bakteret e acidit laktik) zhduket ngadalë, duke i bërë vend kërpudhave.


Në të njëjtën kohë, një ndryshim në vlerat e pH natyrore irriton mukozën e ndjeshme. Ky acarim dëmton indin mukozal.


Një mukozë e dëmtuar është - përveç një furnizimi bujar me sheqer nga një dietë e pasur me karbohidrate - pothuajse më e mira që kërpudhat mund të marrin.


Ata preferojnë të vendosen këtu dhe - përveç sheqerit - gjithashtu të ushqehen me qelizat që vdesin të mukozës vaginale të sëmurë. Si rezultat, kërpudhat gjejnë kushte ideale të jetesës në një trup tepër acid.


Kërpudhat vaginale të shkaktuara nga kërpudhat e zorrëve


Një mëllenjë vaginale shpesh e ka origjinën në zorrë. Nëse mukozat e zorrëve kolonizohen me kërpudha për shkak të aciditetit të tepërt, rruga për në mukozën vaginale nuk është e largët. Prandaj, kërpudhat vaginale shpesh ndodhin veçanërisht kur kërpudhat e zorrëve janë tashmë të pranishme.


Kjo tani do të thotë që zorrët duhet të pastrohen gjithmonë me një infeksion të majave. Kjo është mënyra e vetme për të parandaluar që kërpudhat e zorrëve të shkaktojnë në mënyrë të përsëritur infeksionet në zonën vaginale dhe kërpudhat e zorrëve të mos kthehen në kërpudha vaginale.


Një rehabilitim i zorrëve me një grumbullim të florës së zorrëve e shtyn kërpudhat prapa. Meqenëse një florë e shëndetshme e zorrëve është një pjesë e rëndësishme e sistemit imunitar, kjo masë gjithashtu forcon sistemin imunitar, i cili dobësohet nga infeksionet kërpudhore.


Kërpudhat vaginale për shkak të një sistemi të dobët imunitar


Faktorë të ndryshëm të tjerë tani mund të dobësojnë ose shtypin sistemin imunitar dhe kështu të hapin rrugën për mëllenjë vaginale:


Kjo përfshin ilaçe të tilla si kortizon dhe imunosupresantë, por edhe stres kronik, i cili e varfëron trupin në një afat të gjatë dhe e bën atë të ndjeshëm ndaj sëmundjeve të të gjitha llojeve dhe, natyrisht, edhe ndaj infeksioneve kërpudhore.


Përdorimi i antibiotikëve jo vetëm që promovon zhvillimin e një infeksioni fungal të zorrëve, por edhe atë të një infeksioni të majave vaginale, kështu që shumë shpesh sëmundja që shkaktoi largimin e antibiotikëve, por kruajtja në vaginë fillon menjëherë më pas.


Kërpudha vaginale mund të nxitet nga antibiotikët


Një antibiotik përshkruhet nga një mjek për pothuajse të gjitha sëmundjet bakteriale. Edhe pse vret patogjenët bakterialë, bakteret e dobishme në florën e zorrëve dhe vaginës nuk kursehen as nga kjo masë rigoroze.


Prandaj, rezultati i trajtimit me antibiotikë është gjithmonë një kolonizim i dëmtuar i mukozës si në zorrë ashtu edhe në vaginë.


Meqenëse një antibiotik vret vetëm bakteret dhe për këtë arsye nuk mund të dëmtojë kërpudhat, kërpudhat janë të lumtur kur një antibiotik arrin në trup. Ilaçi zvogëlon bakteret nxitëse të shëndetit dhe kështu ndryshon florën e zorrëve dhe vaginale të balancuar më parë në favor të kërpudhave.


Një aspekt tjetër që favorizon kolonizimin e një mushkonje vaginale është marrja e hormoneve, siç është z. B. pilula e kontrollit të lindjes.


Pilulat e Antibaby mund të nxisin kërpudha vaginale


Marrja e suplementeve sintetike të hormoneve të tilla si pilulat e kontrollit të lindjes mund të hedhin jashtë sistemin endokrin. Disa hormone gjithashtu fjalë për fjalë stimulojnë rritjen e kërpudhave - dhe hormoni estrogjen është padyshim një prej tyre, natyrisht vetëm nëse plotësohen edhe kërkesat e tjera.


Sidoqoftë, nuk është ende plotësisht e qartë nëse kërpudhat kanë nevojë për vetë hormonin për rritjen e tyre ose nëse ata mund ta "rimodelojnë" atë dhe kështu ta përdorin atë për riprodhimin e tyre.


Të gjithë shkencëtarët që hulumtojnë në këtë fushë, megjithatë, bien dakord se pilula e kontrollit të lindjes që përmban estrogjen është një faktor rreziku për zhvillimin e një infeksioni fungal.


Nëse keni një tendencë për të shpeshtuar infeksionet e majave vaginale, prandaj është jashtëzakonisht e vlefshme të mendoni për ndryshimin e pilulave ose një metodë kontraceptive pa hormone dhe të praktikoni një dietë hormonale që ndihmon në rregullimin e ekuilibrit të hormoneve.


Kërpudhat vaginale të shkaktuara nga fibrat sintetike


Një shkaktar tjetër për zhvillimin e mushkonjës vaginale mund të jenë të brendshmet. Cila grua mban ende brekë të mira të vjetra pambuku sot? Në vend të kësaj, fijet sintetike të lyera në mënyrë sintetike janë në modë.


Sidoqoftë, ngjyrat sintetike absorbohen gjithashtu nga mukoza e ndjeshme dhe kështu mund të shkaktojnë reaksione alergjike. Kjo e bën lëkurën veçanërisht të ndjeshme ndaj infeksioneve kërpudhore.


Një tjetër disavantazh i madh i rrobave sintetike është se pengon frymëmarrjen e lëkurës. Kur vishen, nxehtësia dhe lagështia grumbullohen. Kjo klimë e lagësht dhe e ngrohtë tërheq kërpudhat pothuajse në mënyrë magjike.


Mos përdorni tampona me kërpudha vaginale


Sigurisht, vetëm mbajtja e tamponëve vështirë se çon në një infeksion të majave.


Sidoqoftë, nëse flora vaginale është e shqetësuar tashmë në ekuilibrin e saj natyror dhe mukozat janë të thata dhe të acaruara, atëherë tamponët çojnë në një përkeqësim të këtyre problemeve dhe kështu nxisin kolonizimin e kërpudhave vaginale.


Pra, nëse jeni të prirur ndaj infeksioneve vaginale të majave, nuk duhet të përdorni tampona.


Kur kërpudha vaginale bëhet kronike


Nëse tani vëzhgoni simptomat tipike të mushkonjës vaginale, rruga e parë me siguri do të çojë tek një mjek.


Pasi të jetë bërë diagnoza, ka shumë të ngjarë që të merrni një antimikotik, domethënë një ilaç kundër sulmit të kërpudhave - në formën e tabletave, kremrave ose supozitorëve ose një kombinim të tyre.


Zakonisht ilaçi funksionon shpejt. Dhe mëllenja vaginale u harrua shpejt. Sidoqoftë, nuk është e pazakontë që kërpudhat të kthehen po aq shpejt. Sapo trajtimi i infeksionit të kërpudhave përfundoi me sukses, shenjat e para të një infeksioni të përtërirë tashmë po shfaqen.


Për disa gra kjo ndodh disa herë në vit apo edhe çdo muaj, domethënë në kohë menjëherë pas periodave të tyre.


Gjithashtu ndodh përsëri dhe përsëri që pas përdorimit të shumëfishtë të ilaçit ai nuk funksionon më dhe kërpudhat vështirë se mund të ndikohen prej tij.


Në të dy rastet flitet për mëllenjë kronike vaginale, e cila ka një ndikim shumë negativ në jetën e të prekurve. Kruajtja dhe dhimbja e vazhdueshme ju mundon ditë pas dite. Përqendrimi vuan në jetën profesionale dhe një jetë e plotë dashurie pothuajse nuk është më e mundur, gjë që natyrisht vë në provë shumë partneritete.


Disa mjekë nuk ndihmojnë për të përmirësuar gjendjen, sepse ata shpesh janë në humbje kur është fjala për mëllenjë kronike vaginale rezistente ndaj trajtimit dhe duhet t'i dërgojnë pacientët e tyre larg pa ndihmë të vërtetë.


Nga një këndvështrim holistik, megjithatë, ka shumë masa që mund të merren kundër mëllenjës kronike vaginale.


Kur kombinohen në mënyrë inteligjente, ata jo vetëm që sigurojnë që kërpudhat të vdesin, por edhe që mjedisi i trupit të rikthehet në ekuilibrin e tij të shëndetshëm, që flora e zorrëve dhe e vaginës të rindërtohet, sistemi imunitar të forcohet dhe acidifikimi i mundshëm të zvogëlohet. Në të njëjtën kohë, mukoza vaginale mund të rigjenerohet dhe të arrijë vlerën e saj të shëndetshme të pH.


Si rezultat, toka tërhiqet nga këmbët e kërpudhave vaginale, për të thënë kështu. Ai nuk gjen as ushqim as hapësirë ​​jetese dhe i thotë lamtumirë përgjithmonë.


Nëntë masa holistike për kërpudhën vaginale


Disa nga masat e kërkuara rezultojnë nga shkaqet e mundshme të përmendura më lart.


Kjo përfshin higjienën e duhur intime me produkte kozmetike natyrale kozmetike, pa aromë, të brendshme të bëra prej pambuku dhe shmangien e tamponëve. Antibiotikët me të vërtetë duhet të merren vetëm në urgjencën më urgjente dhe kontracepsioni gjithashtu duhet të rishqyrtohet nëse kjo është bërë deri më tani duke përdorur hormone.


Hapat e mëtejshëm në rrugën drejt kërpudhave janë si më poshtë:


Lufta kundër kërpudhës vaginale


Sigurisht, është thelbësore që së pari të vriten kërpudhat në mënyrë që ato të mos shumohen më tej. Në zonën naturopatike, për shembull, ekstrakti i farës së grejpfrutit ose vaji i rigonit - i përdorur brenda - vihen në pikëpyetje.


Ekstrakti i farës së grejpfrutit mund të përdoret brenda dhe / ose jashtë. Brenda ju merrni 3 - 5 pika në një gotë me ujë. Për përdorim të jashtëm, përzieni 10 pika ekstrakt të farës së grejpfrutit me një gotë ujë (150-200 ml) dhe përdorni atë për të shpëlarë vaginën një ose dy herë në ditë në rast të infeksioneve ekstreme të majave.


Larja vaginale është shumë e lehtë për tu bërë. E tëra që ju nevojitet është një i ashtuquajtur ujitës. Kjo zakonisht ofrohet me dy apo edhe tre shtojca të ndryshme. Dy janë për pastrimin e zorrës së trashë dhe një tub më i gjatë është për larjen vaginale.


Sidoqoftë, shpëlarjet vaginale duhet të përdoren vetëm në kombinim me supozitorët për të ndërtuar florën vaginale, pasi përndryshe flora vaginale mund të vuajë edhe më shumë.


Vaji i rigonit mund të përdoret gjithashtu brenda dhe / ose jashtë. Si mund të përdoret vaji i rigonit për infeksionet e majave vaginale ose në përgjithësi për infeksionet Candida - të kombinuara më së miri me vajin e kokosit - lexoni këtu: Rigoni - antibiotik natyral ose përdorni informacionin tonë në lidhje me një antibiotik natyral që e bëni vetë.


Përveç kësaj, argjendi koloidal mund të aplikohet nga jashtë pas pastrimit të zonës intime. Idealshtë ideale të spërkatni argjendin koloidal në labia me një atomizues pompë dhe ta shpërndani me kujdes me duar të pastruara me kujdes në zonën hyrëse të vaginës. Pastaj duart lahen përsëri me kujdes.


Një opsion tjetër do të ishte futja e një tamponi të njomur në argjend koloidal gjatë natës dhe lëni të veprojë. (Përdorimi i një tamponi është joproblematik për qëllime mjekësore. Vetëm për menstruacionet (nëse jeni të prirur për mëllenjë vaginale) nuk duhet të përdorni tampona).


Vaj kokosi kundër kërpudhës vaginale


Efektet e një infeksioni të majave, të tilla si kruajtja, djegia ose shkarkimi, gjithashtu bëjnë që lëkura në zonën e jashtme vaginale të sulmohet. Stimujt e vazhdueshëm i bëjnë ata të lënduar dhe mund të shfaqen çarje të vogla, të dhimbshme.


Vaji i kokosit përshpejton shërimin e plagëve, si dhe strukturën e shëndetshme të lëkurës. Por vaji i kokosit ka veti të tjera që janë veçanërisht të vlefshme në lidhje me infeksionet kërpudhore.


Nga njëra anë, acidi laurik i përmbajtur në sasi të mëdha shkatërron muret qelizore të kërpudhave, kështu që ata përfundimisht vdesin. Nga ana tjetër, acidi laurik tregon një efekt të fortë antibakterial. Kjo do të thotë që vaji i kokosit eliminon kërpudhat dhe zvogëlon inflamacionin.


Vaji i kokosit është gjithashtu jashtëzakonisht i kujdesshëm për lëkurën, kështu që mund të rekomandohet si një produkt optimal i kujdesit të lëkurës për zonën vaginale - si parandaluese ashtu edhe për ankesat akute.


Merrni një pjesë të lugës së vajit të kokosit në dorën tuaj, prisni disa sekonda derisa të jetë shkrirë dhe pastaj aplikoni vajin e kokosit si në labia ashtu edhe në zonën hyrëse të vaginës - ashtu siç bëni me një locion për kujdes ose vaji i higjienës intime do.


Çaj rockrose kundër kërpudhës vaginale


Cistus incanus është trëndafili i shkëmbit, një bimë lulëzuese rozë shumë rezistente ndaj thatësirës nga malet mesdhetare. Konsiderohet si një bar medicinal që ishte tashmë shumë i popullarizuar në kohët e lashta. Dhe kjo nuk është çudi, sepse çaji i trëndafilit është një tregtar i të gjithëve kur bëhet fjalë për shëndetin.


Si një antioksidant i fuqishëm, rockrose ndihmon për të kapur radikalet e lira të rrezikshme në trup. Ai parandalon përhapjen e baktereve inflamatore dhe lufton shumë lloje të kërpudhave - përfshirë Candida albicans.


Prandaj çaji Cistus është një pije ideale gjatë një infeksioni kërpudhor, por gjithashtu në përgjithësi në një kohë të një sistemi imunitar të dobësuar. Bestshtë mirë që të përdorni çajin Cistus çdo ditë për një periudhë prej 4 deri në 6 javë. Gjatë kësaj kohe ajo mund të zhvillojë potencialin e saj të plotë.


Përgatitja e çajit është shumë e thjeshtë: Vendosni 2 lugë çaji barishte në një filxhan të madh, derdhni ujë të valë mbi të dhe lëreni të piqet për të paktën 5 minuta.


Për të erëzuar shijen e çajit Cistus, mund të shtoni 2 kërcell nenexhik të freskët ose 2 deri në 3 lugë çaji nenexhik të thatë para se të gatuani.


Revendosja e florës vaginale


Siç u shpjegua më lart, me një infeksion të majave, zorrët zakonisht kontaminohen gjithashtu me kërpudha. Prandaj, rehabilitimi i zorrëve duke përfshirë ndërtimin e florës së zorrëve është një masë e rëndësishme holistike, madje edhe me mëllenjë vaginale.


Probiotikët me cilësi të lartë, të cilët përdoren për të ndërtuar florën e zorrëve, gjithashtu shërbejnë për të ndërtuar një florë të shëndetshme vaginale - dhe është pikërisht kjo që është plotësisht jashtë ekuilibrit me një kërpudhë vaginale.


Dihet se flora vaginale mund të drejtohet në drejtim të shëndetshëm nga supozitorët vaginalë Döderlein të përmendur më poshtë. Sidoqoftë, studimet shkencore kanë treguar gjithashtu se marrja me gojë e kulturave bakteriale probiotike gjithashtu mund të ketë një efekt pozitiv në mjedisin vaginal.


Megjithëse është dyshuar gjithmonë se bakteret probiotike mbijetojnë në sistemin tretës, studiuesit në Institutin Alfred Fournier në Paris, për shembull, vërtetuan në vitin 2012 se marrja e probiotikëve për katër javë çon në kolonizimin e mukozës vaginale me kulturat bakteriale të gëlltitura.


Në studimet e lartpërmendura, dy shtame të Lactobacillus ishin provuar të ishin veçanërisht të dobishme: Lactobacillus reuteri dhe Lactobacillus rhamnosus. Pra, kur blini probiotikë që merren me gojë, sigurohuni që jo vetëm të jenë të paketuara në kapsula rezistente ndaj lëngut të stomakut, por edhe që ato të jenë të përbëra nga probiotikët në fjalë dhe që përmbajnë nivele të larta të dy shtameve të Lactobacillus të përmendura.


Gjatë një rehabilitimi të zorrëve, megjithatë, jo vetëm që është ndërtuar flora e zorrëve dhe ajo vaginale. Përveç kësaj, ndotësit dhe helmet që mbingarkojnë sistemin imunitar gjithashtu treten, lidhen dhe më pas ekskretohen. Këta ndotës gjithashtu përfshijnë kërpudhat e vrara (nga masat e mësipërme ose gjithashtu nga ilaçet konvencionale mjekësore) dhe toksinat e kërpudhave të lëshuara prej tyre.


Nëse ato mbeten në zorrë, do të ishte e vështirë të rivendoset një mjedis i shëndetshëm i zorrëve.


Rehabilitimi i zorrëve bëhet me ndihmën e të paktën tre përbërësve:

Bentonite, lëvore psyllium dhe një probiotik.


Deacidifikimi


Rehabilitimi i zorrëve tashmë do të sigurojë një përmirësim të ndjeshëm në mjedisin e brendshëm dhe gjithashtu do të sigurojë që shumë acide të tepërta të hiqen për herë të parë.


Nëse një deacidifikim specifik është i nevojshëm më pas, vendoset rast pas rasti.


Gjatë pastrimit të zorrëve, megjithatë, nuk duhet të kryeni gjithashtu një program deacidifikimi, pasi kjo mund të çojë në një mbingarkesë të organizmit.


Prandaj, duhet të vazhdoni hap pas hapi dhe të trajtoni deacidifikimin shumë ngadalë - për momentin në veçanti me një dietë që është tepër alkaline, e cila mbështet shkëlqyeshëm pastrimin e zorrëve dhe gjithashtu rigjenerimin e mukozës vaginale.


Meqenëse një dietë bazë e tepërt është e lirë nga sheqernat industriale, ajo përshtatet në mënyrë të përkryer në çdo program anti-fungale.


Dietë alkaline dhe pa sheqer


Një dietë alkaline e kursen organizmin jo vetëm nga sasitë e tepërta të sheqerit, por edhe nga ngarkesat dhe acidet e tjera të dietës së zakonshme.


Në të njëjtën kohë, ajo furnizon në mënyrë optimale organizmin me të gjitha lëndët ushqyese dhe substancat vitale.


Në rastin e një diete me përmbajtje të tepërt alkaline, sigurohuni që të shmangni ushqimet me sheqer (përfshirë frutat e ëmbla) dhe pijet, shmangni ushqimet e gatshme dhe eliminoni produktet e miellit të bardhë, mishin, kafen dhe alkoolin.


Në të njëjtën kohë, rrisni konsumin tuaj të sallatave, perimeve, bajameve dhe lakërve. Këto janë ushqime që formojnë bazën dhe janë të domosdoshme për rivendosjen e një ekuilibri të shëndetshëm acido-bazë.


Përveç kësaj, pini të paktën 30 ml ujë të gazuar për kilogram të peshës trupore (përafërsisht 1.5 deri në 2 litra) në ditë në mënyrë që acidet e lëshuara të ekskretohen në urinë sa më shpejt të jetë e mundur.


Për më tepër, mos u ngatërroni nga deklaratat që pretendojnë se një dietë pa sheqer industrial ose e ulët në karbohidrate nuk do t'ju ndihmojë me infeksionet vaginale të majave. Meqenëse një dietë industriale pa sheqer jo vetëm që mund të frenojë infeksionet kërpudhore, por gjithashtu ka shumë përparësi të tjera, thjesht provojeni.


Ju shpejt do të jeni në gjendje të konfirmoni se kjo masë është e përshtatshme për të parandaluar shumëfishimin e kërpudhave vaginale. Do të ndiheni shumë më mirë shumë shpejt.


Forcimi i sistemit imunitar


Përveç dietës së duhur, duhet të merrni edhe masa për të forcuar sistemin tuaj imunitar.


Prandaj, shmangni stresin dhe argumentet. Të dyja rrjedhin dhe ju bëjnë të ndjeshëm ndaj infeksioneve kërpudhore.


Bëni një gjumë të mirë dhe shkoni në shtrat herët.


Sigurohuni që të bëni mjaft stërvitje në ajër të pastër dhe mos harroni furnizimin e duhur me vitaminë D dhe sigurohuni që keni mjaft vitaminë C dhe zink.


Supozitorët vaginalë me baktere të acidit laktik kundër kërpurdhave vaginale


Përdorimi i të ashtuquajturve supozitorë vaginal është gjithashtu një masë shumë efektive për të parandaluar efektet anësore të pakëndshme të një infeksioni të majave vaginale.


Supozitorët përmbajnë baktere të acidit laktik që gjenden normalisht në mukozën e shëndetshme vaginale. Për shkak të pranisë së tyre, vlera e shëndetshme e pH në zonën vaginale ruhet dhe mukoza mbetet e mbrojtur nga sulmi nga mikrobet e tjera.


Nëse vagina është e infektuar, supozitorët Döderlein, sipas studimeve të shumta shkencore, mund të ndihmojnë në rivendosjen e kolonizimit të shëndetshëm të mukozës, në mënyrë që kruajtja dhe ndjesia e djegies e bezdisshme, si dhe shkarkimi të qetësohen shpejt. Ky është një lehtësim i madh për të gjitha gratë e prekura.


Bakteret që ai përmban rrumbullakosin në mënyrë perfekte paketën holistike të masave për infeksionet vaginale të majave. Ato janë në dispozicion pa recetë.


Silicium kundër kërpurdhave vaginale


Meqenëse mukoza vaginale gjithashtu vuan shumë nga një infeksion i majave, një program holistik kundër infeksioneve të majave duhet gjithashtu të përfshijë masa që promovojnë rigjenerimin e mukozës vaginale.


Përveç ushqimeve të pasura me vitaminë A, silikoni është gjithashtu një element gjurmë i rëndësishëm - i cili ka një efekt të veçantë në lëkurë dhe mukozën. Siliconi mbështet dhe përshpejton proceset e shërimit të të gjitha llojeve, ndihmon në mbylljen e çarjeve në mukozën vaginale dhe kështu promovon rehabilitimin e florës së zorrëve dhe vaginës.


Siliconi mund të përdoret brenda dhe jashtë. Kur merret brenda, duhet t'i kushtoni vëmendje një doze që ju siguron përafërsisht 75 mg silikon në ditë dhe kështu mbulon nevojat e një të rrituri.


Aplikimi i jashtëm për mëllenjën vaginale mund të bëhet duke spërkatur me koncentrat silikoni të holluar. Një variant tjetër është përzierja e përqendrimit të silikonit organik në vaj të lëngshëm të kokosit (vaji i kokosit shkrihet në temperatura mbi 25 gradë). Përzierja e silikonit-vajit të kokosit pastaj ngurtësohet përsëri në një temperaturë nën 25 gradë dhe tani mund të përdoret si një vaj ushqyes për zonën intime ose si një lubrifikant.


Së fundi, si gjithmonë, natyrisht që nuk mund të zbatoni të gjitha këshillat në të njëjtën kohë. Gjëja më e rëndësishme është të ndryshoni dietën tuaj (shënimi 6) dhe të forconi sistemin imunitar (shënimi 7). Nga aplikacionet lokale (shënimet nr. 1, 2, 3, 8 dhe 9) ju mund të zgjidhni atë që ju pëlqen. Së shpejti simptomat tuaja do të ulen dhe do të humbasin vetitë e tyre kronike.

 

Burimet e artikullit:

 • Scheidenpilz – Neun ganzheitliche Tipps - ZDG

 • Krajewska-Kułak E et al., "Effects of 33% grapefruit extract on the growth of the yeast--like fungi, dermatopytes and moulds." Wiad Parazytol. 2001;47(4):845-9. (Effekte von 33%-igem Grapefruitkernextrakt auf das Wachstum von Hefe-Pilzen, Dermatophyten und Schimmelpilzen.)

 • Bergsson G et al., "In vitro killing of Candida albicans by fatty acids and monoglycerides." Antimicrob Agents Chemother. 2001 Nov;45(11):3209-12. (In-vitro-Abtötung von Candida albicans durch Fettsäuren und Monoglyceride.)

 • Takahashi M et al., "Inhibition of Candida mycelia growth by a medium chain fatty acids, capric acid in vitro and its therapeutic efficacy in murine oral candidiasis." Med Mycol J. 2012;53(4):255-61. (Hemmung des Wachstums der Candida Myzelien durch mittelkettige Fettsäuren und Caprinsäure sowie ihre therapeutische Wirksamkeit in vitro bei murin-oraler Candidiasis.)

 • Bouamama H et al., "Antibacterial and antifungal activities of Cistusincanus and C. monspeliensis leaf extracts." Therapie. 1999 Nov-Dec;54(6):731-3. (Antibakterielle und antimykotische Aktivitäten von Cistusincanus und C.monspeliensis Blattextrakten.)

 • Matromarino P, Brigide P, Macchia S et al., “Characterization and selection of vaginal Lactobacillus strains for the preparation of vaginal tablets”, Journal of Applied Microbiology, 2002, (Charakterisierung und Auswahl von Lactobacillus Stämmen für die Herstellung von Vaginaltabletten)

 • Verdenelli MC, Coman MM, Cecchini C, Silvi S, Orpianesi C, Cresci A, “Evaluation of antipathogenic activity and adherence properties of human Lactobacillus strains for vaginal formulations”, Journal of Applied Microbiology, Mai 2014, (Bewertung der antipathogenen Aktivität und Adhärenzeigenschaften menschlicher Lactobacillusstämme für Vaginalrezepturen)

 • Bohbot JM, Cardot JM, “Vaginal impact of the oral administration of total freeze-dried culture of LCR 35 in healthy women”, Infectious diseases in obstetrics and gynecology, 2012 Juni, (Vaginale Wirkung einer oralen Verabreichung von gefriergetrockneten LCR35-Kulturen (LCR = Lactobacillus casei rhamnosus) bei gesunden Frauen)

 • Kovachev S et al., “Effect of Lactobacillus casei var rhamnosus (Gynophilus) in restoring the vaginal flora by female patients with bacterial vaginosis – randomized, open clinical trial”, Akusherstvo i Ginekologiia, 2013, (Wirkung von Lactobacillus casei var rhamnosus (Gynophilus) in Bezug auf den Wiederaufbau der Vaginalflora von weiblichen Patienten mit einer bakteriellen Scheidenentzündung – eine randomisierte, offene klinische Studie)

 • Falagas M, Betsi GI, Athanasiou S., “Probiotics for the treatment of women with bacterial vaginosis”, Clinical Microbiology and Infection, Juli 2007, (Probiotika in der Behandlung von Frauen mit bakterieller Scheidenentzündung)

 • Abad CL, Safdar N, “The role of lactobacillus probiotics in the treatment or prevention of urogenital infections – a systematic review”, Journal of Chemotherapy, Juni 2009, (Die Rolle von Probiotika mit Lactobacillus bei der Behandlung und Vorbeugung von urogenitalen Infektionen – ein systematischer Review)

302 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page