top of page
  • Qendra e Shëndetit

Kanceri - Koncepti i përgjithshem i trajtimitDiagnoza e kancerit shkakton ankth Çdo ditë një numër i madh i njerëzve përballen me diagnozën e kancerit.Shumicën e kohës, të prekurit dhe të afërmit e tyre nuk janë të përgatitur për këtë dhe lajmi vjen si një tronditje. Për shumë njerëz, sëmundja është e ngarkuar me frikë jashtëzakonisht negative, të cilat shtypi dhe televizioni i transmetojnë pa pushim. Si rezultat, të prekurit kalojnë nëpër terapi mjekësore konvencionale si në një ekstazë dhe shpesh ndihen të lënë vetëm. Mjekët nuk kanë kohë, nuk janë të informuar për metodat alternative, bëjnë gjykime gjithëpërfshirëse dhe njerëzit janë pak a shumë në mëshirën e kësaj procedure. Mjekët shikojnë vetëm vlerat laboratorike! Nëse pyesni mjekun për problemet, ju jepen vetëm numra telefoni nga "specialistët" me të cilët kaloni orë të tëra në dhomën e pritjes, duke treguar historinë tuaj për të mijëën herë, duke përjetuar vazhdimisht shkaqe të reja dhe të ndryshme dhe duke ndjerë faj. Sidomos gjate kesaj kohe te veshtire mjekësia ju lë të vetem! E vetmja gjë që profesionistët mjekësorë shikojnë janë vlerat laboratorike, fotografitë ose statistikat. Mjekët shpesh nuk shikojne në fytyrë, bëjne disa telefonata dhe u japin urdhra ndihmësve të tyre. Megjithëse ka pasur shumë përparime dhe suksese në fushën e mjekësisë, të njëjtat metoda përdoren sot në mjekësinë e kancerit si 40 vjet më parë.A e eliminon kjo shkakun e kancerit?- Jo, sigurisht që jo - sepse metodat trajtojnë vetëm manifestimet lokale të sëmundjes. Si mund të shërohet ose përmirësohet një sëmundje nëse shkaku nuk trajtohet dhe trupit gjithashtu i jepen sasi masive toksinash?A nuk është logjike atëherë që kanceri duhet të kthehet? Mund të mos kthehet në vendin ku është trajtuar, pasi operacioni, rrezatimi masiv ose kemotoksinat kanë shkatërruar vendin e shfaqjes, por kanceri do të gjejë një vend të ri. Kanceri nga një këndvështrim alternativ Çfarë është kanceri nga një këndvështrim alternativ?Kanceri është një çrregullim metabolik kronik, degjenerues me hipoksi (mungesë oksigjeni).Shkaqet e kancerit janë një shumë e larmishme e faktorëve që largojnë njerëzit nga ekuilibri. Sëmundja bëhet e dukshme në trup, por nuk lind atje. Qenia njerëzore ka tre nivele energjie (trup-mendje-shpirt) që janë të lidhura me njëra-tjetrën. Në trajtimin e kancerit, mjekësia konvencionale merret ekskluzivisht me nivelin fizik, ndërsa mjekësia alternative i jep gjithashtu një rol të rëndësishëm psikikës dhe shpirtit. Sipas mendimit tim, kanceri mund të shfaqet vetëm kur ekuilibri prishet në të paktën dy nga këto tre nivele, ku shpirti përfshihet në secilin rast. Në një nivel fizik ose qelizor, shkaqe të ndryshme të brendshme dhe të jashtme shkaktojnë një shqetësim në metabolizëm dhe qelizat nuk mund të gjenerojnë më energjinë e tyre me oksigjen.Për shkak të mungesës së oksigjenit, qelizat detyrohen të kalojnë në metabolizmin anaerobe (përmes fermentimit). Ky gjenerim joefikas i energjisë kompensohet nga përhapja e qelizave.Përveç kësaj, ka gjithnjë e më shumë produkte metabolike që dobësojnë trupin dhe bllokojnë mekanizmat e riparimit të qelizës. Në një nivel shpirtëror ose psikologjik, kanceri ndikohet nga traumat dhe konfliktet që janë grumbulluar gjatë jetës dhe nuk janë përpunuar.Kjo është arsyeja pse këto energji delikate materializohen në trup, pasi përvojat perceptohen gjithashtu fizikisht dhe ankorohen në kujtesën e qelizës. Për shkak të emocioneve të ndryshme, tumori reflektohet në inde ose organe të ndryshme.Këto konflikte mendore çojnë në stres të përhershëm dhe ndryshojnë ekuilibrin. Niveli shpirtëror ose kozmik është i vështirë për tu kuptuar për shumë shkencëtarë dhe mjekë.Ajo na lidh me energjitë që rinovojnë dhe forcojnë fuqitë tona vetë-shëruese dhe kontrollojnë sistemet tona të rregullimit, rigjenerimit dhe kontrollit më të lartë.

Këtu gjejmë gjithashtu lidhjen me Krijuesin tonë.Në mendjen time, kanceri mund të lindë dhe të shfaqet vetëm kur ky nivel të ndahet nga ne. Terapia e pergjithshme (holistike) e kancerit Për këto arsye, vetëm një terapi gjithëpërfshirëse, holistike në nivelin fizik (detoksifikimi, deacidifikimi, rregullimi metabolik), në nivelin mendor (zgjidhja e konflikteve, menaxhimi i stresit) dhe në nivelin psikologjik (puna e shpirtit, aktivizimi i sistemeve rregullatore) mund të trajtojë shkaqet e kancerit. Kanceri nuk eshte shkaku se pse njeriu semuret, por eshte semundja e njeriut qe e shkakton kancerin. Se pari eshte me rendesi te kuptohet qe kanceri nuk vret! Eshte shume e gabueshme shprehja “Lufta kunder kancerit”. Nuk luftohet kunder kancerit. Te luftosh kunder kancerit don te thote te luftosh kunder trupit tend. Nuk duhet asnjehere te harrohet se eshte me lehte te luftohet kunder nje ushtrie te tere se sa te luftohet kunder trupit, pra kunder vetevetes e ne kete rast edhe “kunde” kancerit. Vete flaja “Luft” eshte e trishtueshme dhe krijon stres ne trup. E dihet qe nder tjera edhe stresi eshte njeri nga faktoret qe qon te kanceri. Stresi shkakton acid ne trup dhe ben qe qelizat e trupit te mos ndihen mire ne brendesi. Kanceri nuk eshte semundje Si pasoje e menyres jo te mire te te ushqyerit (ushqime te koncentruara dhe te industrializuara, sheqer, miell, qumsht shume produkte shtazore) dhe te jetuarit (stres ne pune e familje, konflikte te brendshme shpirterore, joaktivitete sportive, mungesa e diellit etj) me kohe vjen deri te mbiaciditimi i trupit,mungesa e oksigjenit ne qelizat e trupit, mbirngarkimi i zorres se trrashe, si dhe faktoreve tjere qe e pengojne trupin te funkcinoje sic duhet. Deri tek kanceri eshte nje rruge shume e gjate. Trupi me pare dergon shume sinjale tjera te cilat fatkeqesisht ignorohen nga njerezit dhe ne fund trupi eshte i detyruar te perdor nje mekanizem te pazakonte per tu vetembrojtur. Kanceri nuk eshte semundje por eshte nje mekanizem i pazakonte mirpo shume efikas i trupit per te mbijetuar dhe per tu vetembrojutur. Si pasoje e toksinave te medha ne trup Qelizat kancerogjene jane te detyruara te rriten per ta mbrojut trupin. Nese qeliza kancerogjene nuk do te ishin atehere masa e madhe e ketyre toksninave do ti shperthente kapilaret e mureve te eneve te gjakut dhe do te kalonin ne sistemin e qarkullimit te gjakut duke shkaktu keshtu vdekjen e njeriut branda disa oreve apo diteve. Shume njerez nuk jane te vetedishem qe shumica e tumoreve (90 dei 95%) formohen dhe zhduken vetevetiu pa pas nevoje per ndonje intervenim mjekesor. Miliona njerez kane qeliza kancerogjene dhe nuk e dijne fare. Nuk ka asnje trajtim tjeter ndaj kancerit, i cili as per se afermi nuk mund ti afrohet mekanizmit vetesherues te trupit, qe ne fatkeqesisht e identifikojme si semundje! Te gjendet shkakatari e mos te trajtohen simptomet Per trajtimin e suksesshem ndaj kancerit eshte e nevojshme qe pacienti te behet NJE ne te gjitha rrafshet, te trupit, shpirtit dhe mendjes. Kur te identifikohet shkaktaret e kancerit atehere behet e qarte se cfare duhet bere per te arritur sherimin e plote. Eshte nje fakt mjekësor, qe cdo njeri me cdo kohe ka qeliza kancerogjene ne trupin e tij. Mirpo keto keto qeliza kancerogjene jane jo te zbulueshëm, deri athere kur keto te jane shumur me miliona. Kur mjeket pas trajtimit te kancerit ju japin lajmin pacienteve te tyre se terapija me sukses ka eliminu qelizat kancerogjene, atehere ata i referohen vetem metodave te cilat mund te konstatojne madhesin e qelizave kancerogjene. Metodat standarte per trajtimin e kancerogjenit mund te ulin numrin e qelizave kancerogjene ne nje nivel te matshem, mirpo ato nuk mund te eliminojne te gjitha qelizat kancerogjene. Perderisa nuk trajtohen shkaqet qe kan qu te kanceri dhe keto shkaqe jane arsy se pse qelizat kancerogjene rriten, atehere kanceri mund te zhvillohet perseri ne cdo kohe. Kjo sëmundje dhe shumë të tjera mund të vijnë shumë mirë nga qëndrimet negative të jetës, nga stresi si rezultat i gjendjeve shpirtërore të tilla si xhelozia, frika, urrejtja, shqetësimi, zhgënjimi dhe keqpërdorimet e tjera të papërcaktueshme. Këto shkaqe duhet të zgjidhen dhe të dëbohen. Sidoqoftë, ushqimi i gabuar është padyshim një shkak kontribues. Sherimi i kancerit ka shume pak te bej me eliminimin e e disa grupeve te qelizave kancerogjene. Trajtimi me Hemoterapi dhe rrezatim jane sigurisht ne gjendje te zhdukin shume qeliza kancerogjene, mirpo keto trajtimi shkaterrojne edhe qeliza te shendosha ne palcen kurrizore, ne traktin e tretjes (lukth-zorre), ne melci, ne veshka, mushkeri etj. Prandaj nuk mund te kete sherim te vertete ne krah te shkaterrimit te pjeseve tjera vitale te trupit. Mbaj gjithmonë në mend! Siptomat apo problemet shëndetësore gjithmonë duhet të trajtohet me shkaqet e saj - kjo është thelbësore! Vetëm atëherë është i mundur rikthimi i shëndetit! Vetëm trajtimi i simptomave të problemeve shëndetësore nuk mund të jetë kurrë zgjidhja. Sherimi mund te arrihet vetem atehere kur te eliminohen apo ndalohen SHKAQET qe kane qu ne rritjen e tepert te qelizave kancerogjene. E kjo eshte e mundshme permes trajtimit me nje koncept te pergjithshem - ndryshe i quajtur edhe koncepti i shtate shtyllave per trajtimin e kancerit. Kanceri — Kush e kuron atë? Ata që kanë sheruar kancerin dhe kanë mbetur të lirë prej tij janë gjithashtu kandidatët më të mundshëm për të zbuluar mekanizmat që shkaktojnë dhe kurojnë kancerin. Anne ishte 43 vjeç kur u diagnostikua me një formë të limfomës së pashërueshme dhe iu dha vetëm një kohë e shkurtër për të jetuar. Eshtë rekomanduar fuqimisht që ajo të ketë rrezatim dhe trajtime kimioterapie, dy metodat më të përdorura për të luftuar qelizat kancerogjene. Anne ishte e vetëdijshme që trajtimet jo vetëm që mund të rrisin ndjeshëm rrezikun e kancerit sekondar, por gjithashtu kanë efekte anësore potencialisht të rënda. Ajo refuzoi trajtimin, duke argumentuar se nëse kanceri ishte gjithsesi i pashërueshëm, pse ta trajtojmë atë dhe të pësojmë efekte anësore të dhimbshme. Pasi pranoi që ajo kishte një sëmundje të pashërueshme, që do të thoshte se ajo u pajtua me vdekjen, Anne u ndje e lirë të kërkonte mënyra alternative për ta bërë më të lehtë "tranzicionin". Në vend që të pranonte pasivisht fatin e saj, ajo vendosi të përqendrohej në ndjenjën e mirë dhe filloi të merrte një rol aktiv në përmirësimin e mirëqenies së saj. Ajo provoi gjithçka, nga akupunktura dhe ilaçet bimore deri te meditimi dhe vizualizimi, të cilat ishin të gjitha sinjale të caktuara të vëmendjes së kujdesshme dërguar qelizave të trupit të saj. Kanceri i Anne kaloi në sherim disa muaj më vonë. Brenda një viti të gjitha shenjat e dukshme të kancerit ishin zhdukur, për habinë e onkologut të saj. Tani, mbi dy dekada më vonë, ajo jo vetëm që nuk ka asnjë gjurmë të kancerit, por gjithashtu ndjen se nuk ka qenë kurrë më e shëndetshme dhe më vitale si tani. Linda u diagnostikua me një melanomë malinje (forma më agresive e kancerit të lëkurës) kur ishte vetëm 38 vjeç. Pas disa operacioneve të pasuksesshme, ajo u informua se kanceri i saj kishte përparuar deri në atë pikë sa ishte “terminal” dhe se i kishte mbetur vetëm rreth një vit. Linda gjithashtu refuzoi trajtimin me kimioterapi dhe rrezatim dhe, në vend të kësaj, u përqendrua në qasjet më pozitive të shërimit, duke përfshirë yogën, lutjen, dietën vegjetariane, meditimin dhe vizualizimet e përditshme. Sot, 22 vjet pasi i kishte mbijetuar dënimit me vdekje, ajo është aq e shëndetshme sa mund të jetë pa asnjë gjurmë të një irritimi të lëkurës. Të dy Anne dhe Linda kanë ndryshuar të gjithë qëndrimin e tyre ndaj jetës nga të qenit viktima pasive të një sëmundjeje "invazive" të pakontrollueshme, në të qenit pjesëmarrës aktivë në krijimin e një trupi dhe mendjeje të shëndetshme. Marrja e vetë-përgjegjësisë ishte hapi i tyre i parë për të hequr fokusin nga kanceri dhe për ta drejtuar atë drejt krijimit të shëndetit me vetëdije. Të quash faljet "shërime mrekulli" sigurisht që nuk është e saktë. Sot ka një dokumentacion të bollshëm të rikuperimeve të jashtëzakonshme me çdo lloj kanceri dhe pothuajse çdo çrregullim tjetër, nga diabeti te lythat dhe madje edhe AIDS. Fakti që një sherim spontan i kancerit mund të ndodhë edhe në fazat e fundit të sëmundjes tregon se sistemi imunitar nuk ka vetëm potencial për të pastruar shpejt dhe në mënyrë efektive trupin nga tumoret ekzistuese, por edhe për të parandaluar formimin e të rinjve, me kusht që adresohen shkaqet. Një zhvendosje në qëndrim nga "detyrimi" për të sulmuar dhe vrarë qelizat kancerogjene në lënien e tyre në paqe dhe eleminimin e ndikimeve që shkatërrojnë energjinë në jetë mund të jetë një stimulues mjaft i fortë që sistemi imunitar të heqë dorë nga simptoma (tumori kanceroz). Pa shkaqet e tij rrënjësore, kanceri është aq i padëmshëm sa një ftohje e thjeshtë. Njerëz si Anne dhe Linda nuk duhet të jenë përjashtim, ata mund të jenë rregull. Kur Michalis, një biznesmen qipriot, erdhi tek unë me kancer në veshkë, ai më tha se mjekët e tij i kishin dhënë vetëm një muaj jetë. Ata tashmë i kishin hequr njërën nga veshkat dhe besuan se e dyta "as nuk do ta zgjaste aq shumë". Megjithatë, një muaj ishte i mjaftueshëm që Michalis të hiqte toksinat e mjaftueshme nga trupi i tij për të ndaluar rritjen e kancerit. Procedurat e pastrimit të përshkruara në kapitujt 6 dhe 7 dolën të jenë shumë efektive për të. Më parë një pirës i rëndë duhani, ngrënës i mishit dhe argëtues natën vonë, ai vendosi të ndalonte shterimin e energjisë së tij nga një ditë në tjetrën. Kam parë pak njerëz të vendosur për të ndryshuar stilin e jetës së tij si Michalis. Vizita tjetër në klinikën e tij të kancerit në Gjermani tre muaj më vonë (për habinë e mjekëve, pasi nuk prisnin ta shihnin gjallë) nuk zbuloi asnjë gjurmë të kancerit të veshkave ose ndonjë sëmundje tjetër, dhe pas 14 vitesh ai është aq i shëndetshëm dhe aktiv si kurrë më parë. Sherimet spontane rrallë ndodhin spontanisht ose pa ndonjë arsye të dukshme. Trupi e konsideron kancerin si një pengesë emocionale dhe fizike që mund të kapërcehet përmes një krize shërimi dhe pastrimi në të gjitha nivelet e trupit, mendjes dhe shpirtit. Pjesëmarrja aktive në procesin e shërimit dhe marrja e vetë-përgjegjësisë (një shprehje e dashurisë për veten) është një domosdoshmëri absolute në trajtimin e çdo lloj çrregullimi, përfshirë kancerin. Të kesh kancer nuk barazohet me të qenurit një viktimë e pafuqishme që është në mëshirën e onkologëve ose kirurgëve. Këshilla të dobishme për të hequr nevojën për kancer Pasi shqyrtova një numër të madh të pacientëve me kancer në praktikën time evropiane gjatë viteve nëntëdhjetë, zbulova se të gjithë ata, pavarësisht nga lloji i kancerit, kishin grumbulluar sasi të mëdha gurësh në tëmth në mëlçi dhe fshikëz e tëmthit. Duke hequr të gjithë gurët nga mëlçia dhe fshikëza e tëmthit përmes një sërë pastrimesh të mëlçisë, dhe pastrimin e zorrës së trashë dhe veshkave para dhe pas çdo pastrimi të mëlçisë, ju krijoni parakushtet fizike që shumica e çdo lloji të kancerit të kalojë në sherim spontane. Kjo vlen edhe për kanceret që konsiderohen se janë përfundimtare. Nëse një dietë dhe mënyrë jetese e shëndetshme ruhet që këtej përpara, shërimi ka të ngjarë të jetë i përhershëm. Ka mjaft dëshmi se pemët dhe perimet kanë veti shëruese dhe parandaluese të kancerit. Kërkimet e kryera në Institutin Britanik të Kërkimit të Ushqimit kanë zbuluar se perimet si lakrat, lakra jeshile, brokoli dhe lakrat e Brukselit përmbajnë përbërje antikancerogjene, duke stimuluar qelizat kancerogjene për të kryer vetëvrasje. Këto perime kanë efekte të forta pastruese në indet dhe gjakun. Ngrënia e tyre rregullisht zvogëlon shumë toksicitetin e përgjithshëm dhe eliminon nevojën e trupit për qelizat kancerogjene. Në këtë kontekst, njohuritë e Dr. Warburg rreth dëshirave për sheqer të qelizave kancerogjene janë shumë të dobishme. Qelizat kancerogjene nuk janë në gjendje të shumohen shpejt pa të. Nëse keni kancer, është e rëndësishme që të ndaloni së ngrëni sheqer të rafinuar dhe të përpunuar menjëherë. Nga ana ushqimore, sheqernat e rafinuar nuk përmbajnë asnjë nga lëndët ushqyese të nevojshme për asimilimin e sheqerit të gëlltitur. Ngrënia e këtyre sheqernave zbraz rezervat trupore të lëndëve ushqyese dhe energjisë (nëse ka akoma të pranishme), duke lënë më pak (ose asnjë) për detyra të tjera. Kanceri kurrë nuk e vret një person; harxhimi i indeve të organeve bën. Kanceri dhe humbja shkojnë dorë për dore. Ngrënia e sheqerit të rregullt ushqen qelizat kancerogjene, por urinë e qelizave të shëndetshme. Embëlsuesit natyralë si stevia dhe xylitol nuk grabisin lëndët ushqyese dhe energjinë e trupit. Stevia ka zero kalori, kështu që nuk mund të shërbejë si ushqim për qelizat kancerogjene. Xylitol, përmban kalori (rreth 40% më pak se sheqeri), por çlirimi i ngadaltë i tij në gjak i jep asaj një indeks glikemik shumë më të ulët. Nëse merret me moderim, xylitol nuk ka gjasa të paraqesë problem. Sidoqoftë, karbohidratet e rafinuara, të tilla si makaronat, buka e bardhë, ëmbëlsirat dhe ëmbëlsirat ndahen shpejt në glukozë dhe veprojnë ashtu si vepron sheqeri i rafinuar. Natyrisht, ushqimet dhe pijet e pasura me sheqer, të tilla si çokollata, akullorja dhe pijet e gazuara duhet të shmangen. Qumështi, kosi dhe djathi gjithashtu duhet të shmangen. Qelizat kancerogjene lulëzojnë me sheqerin e qumështit (laktozë). Lëngu i karotës së papërpunuar ka provuar të jetë një ilaç i mrekullueshëm. Lëngu i freskët i karotës së papërpunuar është i efektshëm në trajtimin e kancerit. Indet që vuajtën nga ky shkatërrim tinëzartë konsumuar, mund të kthehen në një gjendje më të mirë duke pirë shumë lëng karrote si një shtesë për një ushqim të papërpunuar të zgjedhur me kujdes dhe të përgatitur. Koncepti i shtate shtyllave per trajtimin ndaj kancerit Gjithsesi eshte vendim i secilit qe te vendose per menyre e trajtimit. Mirpo nuk duhet harruar asnjehere qe kanceri nuk mbyt njeri dhe qe eshte esenciale zbulimi i shkakut qe kane qu deri te formimi i qelizave kancerogjene. Mund te jete shume e demshme per trupin nese trajtohen dhe zbutem vetem simptomet e semundjes per pa i eliminu shkaktaret e semundjes. Per shumicen e problemeve shendetesore mjafton me rregull pastrimi i melcise, veshkave dhe zorres se trrashe si dhe ndyshimi i menyres se te ushqyerit dhe te jetuarit. Gjithsesi nese pacienti vendose per hemoterapi dhe rrazetim atehere do te ishte e domosdoshme qe gjate trajtimit paralelisht te merret parasysh edhe koncepti i terapise se pergjithshme per trajtim ndaj kancerit. Ne nje koncept te tille bejne pjese se paku keto shtate shtylla:

  1. Lirimi i konflikteve te brendshme shpirterore duke zbulu faktoret qe ngarkojne shpirtin dhe duke i liruar ato. Kjo do te ishte e mundshme permes punes me nje psikollog te afte (si p.sh. Daut Dermaku)

  2. Detoksifikimi i trupit dhe pastrimi i zorres se trrashe. Per kete do te ishte mire puna e perbashket me nje nutrocionist te zotin i cili kupton shkaqet te cilat kane qu deri tek kanceri dhe i cili nuk trajton simptomet po shkaqet.

  3. Ndryshimi i te ushqyerit duke integru ne ushqimet ditore edhe te ashtuquajturat Superfoods (bajamet, farat cia, sallatat, frutat, lengjet e perimeve etj). Poashtu edhe eliminimi strikt i ushqimeve qe shkaktojne acid ne trup si p.sh. mielli i bardh, sheqeri, qumshti dhe produktet e qumshtit, produktet e tepruara shtazore, ushqimet tjera te industrializuara etj. Poashtu kjo pike eshte mire ndihma e nje nje nutrocionisti.

  4. Levizjet trupore. Te kujdeset per levizje te lehta trupore, si ps.sh ecje cdo dite per 30 min.

  5. Drite diellore apo preparate te vitamines D

  6. Përveç kësaj mund te perdoren edhe terapi tjera si p.sh, terapija me MMS - Miracle Mineral Supplement (sipas Jim Humble)

  7. Keshillim per suplimente tjera speciale si p.sh. Kurkuma me ekstarkt piperi, Omega 3, Antioksidant, enzyma etj.

Por, pavarësisht nga të gjitha masat mjekësore, nuk duhet të harrojmë armën më të madhe në ndaj kancerit. Kjo është dashuria - fuqia e zemrës, modestia, respekti i thellë në të folur dhe në veprim, integriteti, dhembshuria dhe mirësia, mungesa e gjykimit, pa sarkazëm, kritikë, gjykim me vlerë, për tu fajësuar, plot besim, qetësi të brendshme dhe forcë, durim, vëmendje, me të cilin ne si terapistë mund të ndihmojmë njerëzit dhe pacientët në rrugën e tyre të vështirë për t'u kthyer në ekuilibrin e tyre.


Pa këtë "ilaç" nuk mund të kemi sukses.


Si te gjithe mund te ndihmojne?

Shërimi i të sëmurit nuk është çështje vetëm e pacientit dhe e shëruesit, por e të gjithëve. Gjithkush duhet të ndihmojë, përmes dhembshurisë dhe shërbimit, përmes jetesës së drejtë, mendimit të drejtë dhe veçanërisht përmes lutjes.


Miqtë e pacientit, familjaret etj kanë një përgjegjësi të veçantë, dhe ndikimi i tyre, si për të mirë dhe për të keq, është i menjëhershëm dhe i fuqishëm. Në sa raste të sëmundjes, rezultati varet kryesisht nga bashkëpunimi i prindërve, miqve ose fqinjëve mbi të sëmurin e pafuqishëm!

 

Burimi i artikullit:

  • Arikull nga libri “The Amazing Liver and Gallbladder Flush”, A. Moritz

  • Artikull nga Zentrum der Gesundheit "Kanceri nga një këndvështrim alternativ"

141 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page