top of page
 • Qendra e Shëndetit

Koncentrati bazë - sekreti i deacidifikimit të saktë

Aktualisiert: 25. Okt. 2021


Deacidifikimi nuk është aq i lehtë. Sepse nëse acidet janë tashmë brenda qelizës, qeliza shpesh nuk është më në gjendje t'i heqë ato përsëri. Acidet mbeten në qelizë - pavarësisht se cila metodë e deacidifikimit përdoret. Qeliza është plotësisht e bllokuar dhe deacidifikimi, por edhe çdo detoksifikim, bëhet i pamundur. Sepse brenda qelizës nuk ka vetëm acide, por edhe helme (p.sh. metale të rënda). Sidoqoftë, një koncentrat bazë mund të heqë bllokimin e qelizave. Vetëm tani është i mundur deacidifikimi i vërtetë dhe vetëm tani metalet e rënda mund të shkarkohen.


Deacidifikimi me një koncentrat bazë

Me deacidifikimin dikush dëshiron të largojë sa më shumë nga acidet dhe produktet e mbeturinave të grumbulluara në trup nga organizmi. Dhe me një detoksifikim doni të heqni qafe toksinat e të gjitha llojeve, si p.sh B. Metalet e rënda.


Opsione të ndryshme janë në dispozicion për këtë. Shumica e tyre, megjithatë, nuk funksionojnë sepse qelizat nuk mund të lëshojnë të gjitha toksinat për shkak të një bllokimi. Dhe kështu ju shpesh pyesni veten pse deacidifikoni dhe detoksifikoni dhe pastaj deacidifikoni dhe detoksifikoni përsëri, por thjesht mos u ndjeni më mirë.


Disa koncentrate të aktivizuara alkaline të ujit - të quajtura edhe koncentrate bazë - si p.sh. B. Bazat aktive mund të ndikojnë në qeliza në atë mënyrë që kanalet e tyre jonike të hapen përsëri dhe vetëm tani acidet, produktet e mbeturinave dhe toksinat mund të dalin jashtë qelizës. Deacidifikimi me koncentratet bazë është pra metoda e vetme që mund të çojë në sukses terapeutik në rastin e mbi-acidifikimit të brendësisë së qelizës (mbi-acidifikim ndërqelizor).


Po kështu, ky lloj deacidifikimi është hapi i parë që duhet t'i paraprijë çdo detoksifikimi. Sepse deacidifikimi ndërqelizor me koncentratet bazë e bën të mundur në radhë të parë detoksifikimin pasues.


Vetëm një dietë alkaline nuk deacidifikon

Shumë njerëz besojnë se vetëm me një dietë të përshtatshme alkaline mund të deacidifikoni dhe detoksifikoni shumë mirë. Por ky është vetëm rasti nëse nuk ka hiperaciditet brendaqelizor. Nëse, megjithatë, jo vetëm mjedisi i qelizave (acidifikimi jashtëqelizor), por edhe pjesa e brendshme e qelizave tashmë është tej-acidifikuar (acidifikim ndërqelizor), atëherë ka një bllokim qelizor, i quajtur edhe akumulim acidi.


Në këtë rast nuk është më e mundur të deacidifikoheni vetëm me një dietë alkaline - të paktën jo në një periudhë të parashikueshme kohore. Edhe përgatitjet e zakonshme minerale për deacidifikim nuk janë më efektive.


Sigurisht, një dietë me bazë të tepërt dhe shtesa minerale janë të rëndësishme për ruajtjen e shëndetit të mirë. Por sapo shëndeti të ketë humbur, vetëm këto masa të thjeshta nuk janë më të mjaftueshme për ta kthyer trupin në ekuilibër.


Asnjë mineral nuk mund të hyjë në një qelizë të mbiaciduar

Në rastin e grumbullimit të acidit të lartpërmendur, metabolizmi i qelizës funksionon vetëm në një masë të kufizuar. Metabolizmi do të thotë që qeliza thith lëndë ushqyese dhe shkarkon materiale të mbeturinave (përfshirë helmet dhe acidet). Nëse metabolizmi funksionon pa probleme, qeliza është e pastër, efikase dhe e shëndetshme.


Metabolizmi ndodh përmes membranës qelizore. Këtu ndodhen kanalet jonike të përmendura tashmë. Mineralet thelbësore hyjnë në qelizë përmes këtyre kanaleve.


Mineralet përbëhen nga jone të ngarkuar pozitivisht. Në mënyrë që ato të kalojnë nëpër kanalet jonike, qeliza duhet të ngarkohet negativisht. Përndryshe, të dy zmbrapsin njëri -tjetrin (si një magnet) dhe qeliza kurrë nuk merr mineralet e nevojshme urgjentisht - as mineralet nga ushqimi dhe as mineralet që përbëjnë shumicën e agjentëve deacidifikues ose përgatitjet bazë.


Mineralet më pas ekskretohen me urinë, në rastin më të mirë të gjërave të papërfunduara, por në një mjedis tepër acid mund të grumbullohen edhe në organizëm në formën e depozitave ose gurëve.


Qelizat e shëndetshme janë negative - qelizat e sëmura janë pozitive

Si lind një ngarkesë e shëndetshme negative në qelizë? Qeliza është e shëndetshme dhe e ngarkuar negativisht nëse përmban një tepricë të joneve OH të ngarkuar negativisht (jone hidroksid).


Në ditët e sotme, megjithatë, qelizat shpesh janë acidike. Ata pastaj ngarkohen pozitivisht për shkak të një tepricë të joneve të ngarkuar pozitivisht H + (jonet e hidrogjenit) dhe si rezultat nuk janë në gjendje të thithin minerale.


Me qelizat e ngarkuara pozitivisht, metabolizmi është i kufizuar. Ekziston një mungesë e substancave dhe lëndëve ushqyese vitale dhe në të njëjtën kohë ka një akumulim të mbeturinave, acideve dhe toksinave brenda qelizës.


Përveç kësaj, ngarkesa e gabuar e membranës e qelizës do të thotë që qelizat nuk mund të komunikojnë më dhe komunikimi qelizor nuk funksionon më. Si rezultat, informacioni i rëndësishëm nuk mund të transmetohet dhe perceptimet nuk regjistrohen. Edhe ilaçet homeopatike mund të humbasin efektivitetin e tyre në këto rrethana.


Ngarkesa pozitive çon në dhimbje kronike

Kjo situatë së shpejti rezulton në inflamacion kronik, dëmtim të organeve dhe sëmundje të të gjitha llojeve.Po, mund të supozohet se 95 përqind e të gjitha sëmundjeve (veçanërisht sëmundjet kronike) mund të gjurmohen në hiperaciditetin ndërqelizor.


Nervat, për shembull, reagojnë ndaj tensionit pozitiv të qelizave me dhimbje. Nëse situata përmbyset dhe qelizat furnizohen përsëri me tension negativ, dhimbja gjithashtu do të largohet.


Si lind një ngarkesë patologjike pozitive në qelizë? Po në lidhje me tepricën e joneve H + dhe kështu me acidifikimin ndërqelizor?


Shkaqet e Acidifikimit

Acidet nuk janë asgjë e veçantë për organizmin. Ata vijnë në trup çdo ditë me ushqim dhe, për më tepër, krijohen vazhdimisht përsëri në rrjedhën e metabolizmit. Meqenëse një tepricë e acidit (ashtu si një tepricë e bazës) është e rrezikshme dhe madje fatale nga një dozë e caktuar, trupi ka aftësinë të neutralizojë acidet me zgjidhjet tampon alkaline të trupit. Në këtë mënyrë ajo në mënyrë të pavarur mban një ekuilibër të shëndetshëm midis acideve dhe bazave - qoftë në gjak, në indin lidhës ose në organe. Njëri pastaj flet për një ekuilibër të balancuar acid-bazë.


Bilanci acid -bazë, megjithatë, mund të shqetësohet nga ndikime të ndryshme - të njohura prej kohësh - dhe të humbasë ekuilibrin e tij. Acidizimi ndodh, z. B. nga:


 • Dietë e papërshtatshme - shumë ushqime që formojnë acid, si sheqeri, produktet e qumështit dhe mishit, dhe produkte me aditivë artificialë të ushqimit

 • Ushqime luksoze si alkooli, nikotina dhe ëmbëlsirat

 • Elektrosmog, smogu i trafikut, përdorimi i vazhdueshëm i ilaçeve, ekspozimi ndaj rrezatimit (celular)

 • Stresi mendor nga zemërimi në punë, në familje, etj.


Zakonisht, këta faktorë gjithashtu prodhojnë sasi të mëdha të radikaleve të lira, të cilat dobësojnë mbrojtjen imune të trupit, nxisin inflamacionin kronik dhe kontribuojnë në grykjen e joneve H + të ngarkuar pozitivisht. Këto tani futen brenda qelizës përmes kanaleve jonike, acidifikojnë qelizën dhe ndryshojnë ngarkesën e saj.


Hidroksipatia - Mënyra për të dalë nga acidifikimi ndërqelizor

Kur bëhet fjalë për dhënien e një qelize të sëmurë, tepër acid dhe të ngarkuar pozitivisht përsëri me një ngarkesë negative të shëndetshme, shpesh përdoret termi hidroksipati. Përbëhet nga tre pjesë:


 • Hidro hidrogjeni (= hidrogjen (jonet H +))

 • Oxy nga Oxygenium (= oksigjen)

 • Hidroksid (= OH - jonet)

 • Pathie (= shkaktuese e sëmundjes)


Hidroksipatia përshkruan efektet patogjene të hidrogjenit, oksigjenit dhe përbërjeve të tyre - jonet hidroksid - në trupin e njeriut.


Sidoqoftë, meqenëse substancat që mund t'ju sëmuren gjithashtu mund të shërohen - kjo varet gjithmonë nga doza përkatëse - hidroksipatia kuptohet gjithashtu si një mënyrë për të diagnostikuar ndryshimet patologjike në metabolizmin e qelizave dhe, për më tepër, duke qenë në gjendje t'i trajtoni ato përmes përdorimit të saktë të hidroksidit jonet.


Diagnoza: Koncentratet bazë tregojnë shkallën e aciditetit tuaj!

Hidroksipatia nënkupton diagnozën dhe terapinë në të njëjtën kohë. Diagnoza sepse koncentrati bazë i përdorur duket se ka shije të ndryshme për çdo person. Nga ndjesia e shijes individuale mund të dalloni se cilat organe preken veçanërisht nga acidifikimi ndërqelizor.


 • Nëse merrni koncentratin bazë (p.sh. Bazat Aktive) dhe ai ka shije neutrale ose pak të kripur për ju, atëherë padyshim që nuk keni ndonjë dëmtim të organeve të shkaktuar nga mbivlerësimi.

 • Nëse koncentrati bazë ka shije të kripur për ju, atëherë indi lidhës dhe muskujt tuaj preken veçanërisht nga acidifikimi. Koncentrati bazë heq jonet H + nga acidet në zgavrën me gojë. Uji dhe kripa krijohen. Pastaj shijoni këtë të fundit. Sa më pak kripëra të shijoni, aq më pak acide treten dhe aq më i ulët është aciditeti juaj.

 • Një shije e hidhur ose metalike tregon një veshkë tepër acid.

 • Një shije peshku tregon një mëlçi të dëmtuar nga acidi.

 • Nëse tëmthi juaj është prekur, koncentrati bazë mund të shijojë squfur (vezë të kalbura).

 • Nëse pankreasi preket, koncentrati bazë mund të duket i ëmbël.

 • Nëse vuani nga problemet me sistemin tretës, stomakun dhe mukozën, koncentrati bazë shpesh ka shije të thartë ose të kujton klorin.

 • Nëse e ndjeni përqendrimin bazë si të djegës dhe pothuajse të djegur, atëherë diçka nuk është në rregull me sistemin kardiovaskular.


Sa më intensivisht të vëreni shijen e pazakontë, aq më e fortë është ngarkesa juaj e acidit dhe aq më e dobët aftësia vetë-rregulluese e qelizave tuaja. Sidoqoftë, intensiteti i shijes bëhet më i dobët gjatë marrjes alkaline, sepse natyrisht acidi i tepërt gjithashtu zvogëlohet gradualisht.


Terapia: Koncentratet bazë sigurojnë deacidifikim dhe ngarkesë negative të qelizave

Koncentratet bazë si Aktiv Basen Plus kanë një vlerë të lartë pH. Me Aktiv Basen Plus është një vlerë pH prej 11.4. Koncentratet bazë hollohen me ujë (25 ml Aktiv Basen Plus me 40 ml ujë) në mënyrë që vlera e pH të bjerë në 11.


Koncentratet bazë përbëhen nga një pjesë e madhe e joneve OH dhe furnizojnë qelizat me ngarkesën e nevojshme negative. Jonet OH - migrojnë në qelizat acidike dhe kombinohen atje me jonet acid + H. Uji neutral (H2O) krijohet nga teprica e joneve H +. Në të njëjtën kohë, ekziston një tepricë e joneve OH - dhe kështu një qelizë e ngarkuar negativisht dhe e deacidifikuar përsëri.


Përqendrimet e bazës hapin kanalet e joneve, i bëjnë ato të lira dhe në këtë mënyrë aktivizojnë metabolizmin.


Përqendrimet bazë mund të përdoren për të gjitha sëmundjet kronike dhe inflamatore. Sepse pikërisht atëherë kanalet jonike shpesh nuk funksionojnë siç duhet ose madje bllokohen nga ilaçet e marra posaçërisht kundër sëmundjes në fjalë.


Koncentratet bazë të përmendura janë gjithashtu antioksidantë shumë të fortë (pastrues radikalë), pasi kanë 100,000 herë më shumë elektrone të lira se uji neutral.


Përdorimet e mundshme të koncentrateve bazë

Terapia me koncentrate bazë natyrisht nuk është ilaç. Por në radhë të parë siguron që terapitë e tjera mund të hyjnë në fuqi dhe të funksionojnë. Deacidifikimi me koncentratet bazë duhet të përdoret gjithashtu para ose në të njëjtën kohë me çdo terapi tjetër.


Për të gjitha ankesat:

Meqenëse terapia me koncentrate bazë në thelb nuk bën asgjë tjetër veçse e kthen trupin në ekuilibrin e tij të shëndetshëm dhe i kthen aftësitë e tij vetë-rregulluese, tregohet për të gjitha ankesat që sugjerojnë mungesë të fuqisë vetë-shëruese të organizmit.


Dhimbje kronike:

Siç u përmend më lart, dhimbja kronike lehtësohet pas deacidifikimit me koncentrate bazë. Ngarkesa negative e qelizave parandalon stimulimin e nervave. Si rezultat, nuk ka asnjë raport dhimbjeje në tru. Përdorimet e mundshme janë kështu z. B. dhimbjet kronike të shpinës, osteoartriti, artriti, reumatizmi dhe fibromialgjia.


Supi (krahu) gëlqeror

Supi gëlqeror shoqërohet gjithashtu me dhimbje të forta dhe shpesh kronike. Këtu depozitat e kalciumit janë formuar në tendinat e muskujve të shpatullave. Meqenëse acidifikimi lokal është vërtetuar se është i pranishëm në indet përreth, masat deacidifikuese janë gjithashtu të dobishme për shpatullën gëlqerore. Sigurisht, duhet mbështetur heqjen e depozitave gëlqerore të lidhura me shpatullat me mjete të tjera, të cilat i kemi përshkruar këtu: Trajtoni shpatullën gëlqerore në mënyrë natyrale


Osteoporoza:

Administrimi i koncentrateve bazë ka kuptim edhe në rastin e osteoporozës, pasi kjo zvogëlon aktivitetin e osteoklasteve (qelizave që zbërthejnë kockën).


Problemet e tretjes - sindromi i zorrëve të irritueshme dhe intolerancat:

Çrregullimet funksionale të sistemit tretës përfshirë sindromën e zorrëve të irritueshme ose intolerancën ndaj ushqimit janë shpesh pasojat e qelizave të ngarkuara pozitivisht dhe mbi-acidike, kështu që një deacidifikim bazë është i nevojshëm edhe këtu.


Kanceri:

Sigurisht, kanceri është gjithashtu një shenjë se ekuilibri i trupit është i shqetësuar. Koncentratet bazë mund të zvogëlojnë përmbajtjen e acidit laktik të indeve këtu. Pasojat janë prodhimi dhe shfrytëzimi më i mirë i energjisë, ngadalësimi i ndarjes së qelizave të kancerit dhe parandalimi i formimit të metastazave.


Rritja e performancës në sport:

Në atletët e qëndrueshmërisë, ndryshimi i ngarkesës së qelizave dhe deacidifikimi ndërqelizor çojnë në një rritje të performancës, pasi parandalohet mbipërcidifikimi i muskujve.


Detoksifikim me koncentrate bazë

Gjithashtu, para çdo detoksifikimi të planifikuar dhe heqjes së metaleve të rënda, është jashtëzakonisht e rëndësishme që së pari të kryhet një deacidifikim me koncentrate bazë. Përndryshe zona jashtëqelizore detoksifikohet (hapësira jashtë qelizave), por jo vetë qeliza.Koncentratet bazë i mundësojnë qelizës të detoksifikohet në radhë të parë. Ata hapin kanalet jonike dhe qeliza mund të heqë qafe toksinat e dëmshme dhe metalet e rënda.


Koncentratet bazë - Aplikimi

Marrja e koncentrateve bazë varet nga simptomat ose terapia e përshkruar nga mjeku / praktikuesi alternativ.


Normalisht, merren 25 ml të koncentratit bazë (Active Basen Plus) një herë në ditë të holluar me 40 ml ujë të paktën 20 deri 30 minuta para mëngjesit. Nëse dëshironi ta merrni dy herë në ditë, merrni dozën e dytë para darkës.


Shtimi i 40 ml ujë çon në një vlerë pH prej 11. Nëse shtoni 400 ml ujë, kjo rezulton në një vlerë pH prej 10. Ju zgjidhni vlerën më të lartë ose më të ulët të pH në varësi të aciditetit. Si fillestar, gjithmonë filloni me pH 10 dhe rriteni p.sh. B. në javën e dytë në pH 11.


Përqendrimet bazë duhet të merren gjithmonë me stomak bosh, përndryshe mund të rezultojë në tretje.


Koncentrati bazë i holluar nuk mbahet në gojë, por gëlltitet pas një maksimumi prej 2 sekondash.


Përqendrimet bazë mund të mirren si kur- p.sh.. 4 javë - por gjithashtu mund të përdoret përgjithmonë për profilaksi. Kështu që ju mund të kontrolloni marrjen individualisht.


Për përdorim profilaktik, merrni 25 ml / ditë 2 deri 3 herë në javë.


Nëse merret në mënyrë terapeutike (si një kurë dhe shoqërohet nga një praktikues ose mjek alternativ), 25 ml koncentrat bazë mund të merren deri në 5 herë në ditë. Për të parandaluar një rënie të performancës gjatë sportit, merrni 25 ml shtesë para stërvitjes ose para konkursit.


Rekomandim: Gjithmonë merrni përqendrimin bazë në dozën që është e rehatshme për ju dhe shmangni efektet anësore duke e përshtatur gjithmonë dozën me gjendjen tuaj. Pra, është më mirë të filloni me vetëm gjysmën e dozës (një herë në ditë) dhe ta rrisni dozën sipas nevojës dhe vetëm ngadalë. Përndryshe ju mund të deacidifikoheni shumë shpejt, gjë që mund të çojë në siklet.


Koncentratet bazë - Efektet anësore të mundshme

Efektet anësore të koncentrateve bazë lindin vetëm në lidhje me marrjen e pasaktë ose si tregues të kullimit të rëndë (dhimbje koke, marramendje, skuqje, diarre, etj.).


Nëse nuk i merrni koncentratet bazë me stomakun bosh, siç rekomandohet, por me ose pas ngrënies, mund të ndodhin çrregullime të tretjes.


Një ndjesi e mundshme djegieje në faring, nga ana tjetër, është për shkak të ngarkesës acidike në mukozën e gojës të përshkruar më sipër, kështu që varet tërësisht nga shkalla e acidifikimit dhe zvogëlohet gjatë deacidifikimit.


Akumulimi i ujit mund të ndodhë edhe në rast të acidifikimit të fortë, pasi acidet që janë grumbulluar në qelizë shndërrohen në ujë gjatë procesit të deacidifikimit dhe uji - në varësi të gjendjes shëndetësore - nuk mund të ekskretohet gjithmonë aq shpejt sa ndodh. Nëse është e nevojshme, mund të përdorni kullimin limfatik për të përshpejtuar kullimin e ujit.


Një shkarkesë e mbeturinave, toksinave dhe acideve mund të çojë në një mbingarkesë të organeve të kullimit (zorrët, veshkat) dhe shfaqet gjithmonë përmes simptomave të lëkurës (skuqje dhe / ose kruajtje), pasi në këtë rast produktet e mbetjeve të liruara derdhen përmes lëkurës Me


Prandaj është jashtëzakonisht e këshillueshme që të përdoren tokat minerale shtesë adsorbuese si p.sh. B. për të marrë bentonite ose zeolite. Të dy thithin sasi të mëdha të toksinave të lëshuara dhe produkteve të mbeturinave në mënyrë që ato të mund të ekskretohen përmes zorrëve pa asnjë problem.


Programi intensiv i deacidifikimit

Bazat aktive të koncentratit bazë janë komponenti kryesor i programit intensiv të deacidifikimit të përshkruar këtu. Përveç Active Bases Plus dhe bentonite, kjo përfshin përbërës të tjerë që sigurojnë që trupi të mund të deacidifikohet në disa nivele në të njëjtën kohë, p.sh. një pluhur bazë i hidhur për të stimuluar prodhimin e bazës së vetë trupit ose një përgatitje minerale për të rimbushur rezervat minerale të trupit.


Testi acid-bazë para çdo terapie bazë

Nëse dëshironi të përcaktoni shkallën tuaj të acidifikimit para deacidifikimit (terapia bazë), mund ta bëni këtë me testin acid-bazë Sander. Në kontrast me metodën e testimit me shirita provë, testi Sander acid-bazë kryhet në laborator dhe ju tregon saktësisht se si po ecën me balancën tuaj acido-bazë. Ne e kemi përshkruar testin dhe si kryhet këtu: Terapia bazë - për parandalimin dhe trajtimin e ankesave kronike


Deacidifikimi nga pikëpamja shkencore

Disa mjekë shkollor dyshojnë në dobinë e deacidifikimit. Prandaj ne kemi bashkuar disa nga studimet shkencore mbi temën e acidifikimit, deacidifikimit dhe ushqyerjes alkaline që janë botuar në revistat shkencore vitet e fundit: Acidoza nga perspektiva e shkencës

 

Burimet e artikullit:

12 Ansichten0 Kommentare

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Comments


bottom of page