top of page
 • Qendra e Shëndetit

Pastrimi holistik i mëlçisë


Mëlçia është organi ynë detoksifikues numër 1. Mëlçia detoksifikon dhe pastron trupin - ditë pas dite, pa pushime apo festa. Dieta moderne dhe mënyra e jetesës shpesh mbingarkojnë mëlçinë. Megjithatë, mëlçia nuk mund të pushojë, kështu që në shumë njerëz organi funksionon vetëm me përpjekje dhe përpjekje të mëdha. Lodhja, dhimbjet e shpinës, kolesteroli i lartë, ndjenja e ngopjes, rritja e ndjeshmërisë ndaj infeksioneve dhe ndonjëherë kruarja e lëkurës janë pasojat e një mëlçie të mbingarkuar. Më mirë parandaloni dhe bëni një pastrim holistik të mëlçisë rregullisht!


Mëlçia - e gjithanshme në trup

Mëlçia është një organ shumëfunksional. Kjo do të thotë: Detyrat tuaja janë jashtëzakonisht të ndryshme. Për shembull, mëlçia konverton kolesterolin në acide biliare për tretjen e yndyrës. Pra, rregullon nivelin e kolesterolit. Pa acidet biliare, ne nuk do të ishim në gjendje të tretnim as pjesën më të vogël të Sacher Torte ose copën më të vogël të djathit. Tretja e yndyrës dhe për këtë arsye edhe përthithja e vitaminave të tretshme në yndyrë janë të mundshme vetëm nëse mëlçia funksionon siç duhet.


Mëlçia është menaxheri ynë i yndyrës

Në fakt, mëlçia është qendra kryesore e kontrollit për tretjen e yndyrës. Kjo do të thotë që mëlçia jo vetëm që furnizon acidet biliare për tretjen e yndyrës, por vendos edhe nëse yndyra digjet për energji apo ruhet në formën e jastëkëve të proshutës. Mëlçia gjithashtu mund të kontrollojë nëse shtojmë apo humbim peshë.


Mëlçia si qendër enzimë

Mëlçia prodhon gjithashtu hormone dhe enzima të shumta.


Mijëra sisteme enzimatike, të cilat janë përgjegjëse për pothuajse të gjitha aktivitetet e trupit, janë ndërtuar në mëlçi, shkruan Dr. Karl Maret, M.D. për rëndësinë e funksionit të mirë të mëlçisë.


Funksioni i duhur i syve, zemrës, gonadave, nyjeve dhe veshkave varet nga funksioni i mirë i mëlçisë. Nëse mëlçia pengohet të krijojë vetëm një nga këto më shumë se një mijë sisteme enzimë, i gjithë funksioni i trupit është i shqetësuar dhe personi vuan nga stresi i konsiderueshëm metabolik.


Detoksifikoni mëlçinë me organin detoksifikues nr. 1

Ne krye te kesaj. Mëlçia është adresa e parë për çdo gjë që hamë dhe pimë. Të gjitha vaktet dhe pijet - të tretura - arrijnë në venën porta përmes mukozës së zorrës së hollë dhe, me qarkullimin e gjakut, direkt në mëlçi. Megjithatë, toksinat që janë përthithur përmes lëkurës ose sistemit të frymëmarrjes kalojnë gjithashtu në mëlçi.


Detyra e pandërprerë e mëlçisë tani është të filtrojë të gjitha toksinat nga gjaku dhe t'i bëjë ato të padëmshme. Vetëm atëherë toksinat e neutralizuara mund të ekskretohen nëpërmjet veshkave ose zorrëve. Për sa kohë që mëlçia është efikase, ne ndihemi mirë, aktivë dhe të shëndetshëm.


Mëlçia ndikon të gjithë organizmin

Por nëse mëlçia tani është e mbingarkuar për shkak të stresit ose ekspozimit të tepërt ndaj toksinave që rrjedhin në trup, kjo ka një efekt të menjëhershëm në të gjithë organizmin. Imagjinoni që tani e tutje deponimi i plehrave do të hiqte vetëm gjysmën e mbeturinave. Një situatë e tillë jo vetëm që do të kishte një efekt të pafavorshëm në kapacitetin e koshit tuaj të plehrave, por së shpejti i gjithë oborri juaj dhe në një moment e gjithë rruga do të mbushej me mbeturina.


Kjo jo vetëm që do të dukej jo tërheqëse, por gjithashtu do të kishte efekte të mëdha shëndetësore për të gjithë banorët. Përveç shqetësimit të përhershëm të erës, parazitët e të gjitha llojeve do të vendoseshin së shpejti. Bakteret dhe parazitët do të përhapeshin, do të sillnin sëmundje të rënda dhe herët a vonë do të kishim sërish gjendje si në epokën e errët.


Një mëlçi e sëmurë çon në sëmundje

Por kjo është saktësisht se si duket në trupin tuaj kur mëlçia juaj punon vetëm me forcë të reduktuar dhe mund të neutralizojë vetëm disa nga toksinat që rrjedhin brenda. Si rezultat, gjaku është i ndotur me toksina, nuk mund të furnizojë më oksigjen të mjaftueshëm dhe nuk mund të largojë plotësisht produktet e mbeturinave metabolike.


Helmet dhe produktet e mbeturinave më pas ruhen përkohësisht në indin lidhor (të ashtuquajturat inde fascia). Megjithatë, një ind lidhor i ngjeshur dhe i ngjitur parandalon furnizimin dhe asgjësimin optimal të çdo qelize individuale. Janë krijuar parakushtet për sëmundje të të gjitha llojeve. Mos e lini të shkojë kaq larg!


Simptomat më të zakonshme të një mëlçie të mbingarkuar përfshijnë: B.


 • Probleme me tretjen (fryrje, gazra - veçanërisht pas vakteve me yndyrë të lartë)

 • Nivelet e larta të yndyrës në gjak (kolesteroli)

 • Lodhja dhe mungesa e lëvizjes

 • Dhimbje të çuditshme shpine

 • Kruajtje misterioze

 • Lëkurë me njolla

 • dhimbje koke


Mëlçia mund të rigjenerohet

Mëlçia, megjithatë, është një organ jashtëzakonisht shpërblyes. Fuqia e tyre rigjeneruese është e pashembullt. Po, mëlçia është aq e fortë sa ju nevojitet vetëm një pjesë e mëlçisë donatore për transplantime (p.sh. për fëmijët). Kjo do të thotë që edhe pjesa e dhuruar edhe pjesa e mëlçisë që mbetet tek dhuruesi të dyja kthehen në një mëlçi të plotë dhe funksionale.


Përdorni fuqinë rigjeneruese të mëlçisë tuaj!

Përdoreni këtë fuqi rigjeneruese të mëlçisë tuaj dhe jepini organit tuaj të lodhur të detoksifikimit një pastrim holistik të mëlçisë. Do të ndjeni menjëherë suksesin e pastrimit holistik të mëlçisë. Do të ndiheni më mirë, tretja juaj do të harmonizohet dhe do e përballoni jetën tuaj të përditshme me më shumë fuqi dhe përqendrim dhe efikasitet më të lartë.


Pastrimi holistik i mëlçisë për detoksifikim

Pastrimi holistik i mëlçisë ka të bëjë më shumë me mbështetjen, lehtësimin dhe aktivizimin e mëlçisë gjatë një periudhe prej disa javësh deri në disa muaj (në varësi të gjendjes së mëlçisë) në mënyrë që ajo të mund të rigjenerohet dhe të rikuperohet në mënyrë të pavarur në afat të gjatë.


Vetëm atëherë ai do të jetë në gjendje të detoksifikohet përsëri plotësisht, të bëjë aktivitetin e tij enzimë në mënyrë perfekte, të kontrollojë metabolizmin dhe, si rezultat, të fillojë proceset shëruese të të gjitha llojeve.


Pastrimi holistik i mëlçisë përbëhet nga komponentët e mëposhtëm:


 • Dietë e tepërt alkaline

 • Pastrimi i zorrëve

 • Probiotikët

 • Substancat e hidhura

 • Kurkumin

 • Ekstrakti i gjembaçit të qumështit

 • Ekstrakti i Angjinares

 • Kapsaicina nga speci djegës

 • Ushqimet për pastrimin e mëlçisë


... dhe dy ose tre nga këto pika janë jashtëzakonisht të mira për mëlçinë! Kështu që ju nuk keni nevojë të filloni programin e plotë menjëherë. Për një program të shkurtër, përzierjet e veçanta të bimëve të mëlçisë si p.sh. Kapsula për mbrojtjen e mëlçisë dhe detoksifikimin e mëlçisë, të cilat janë ideale për ata që nuk kanë kohë për një program holistik të pastrimit të mëlçisë.


Pastrimi i mëlçisë me dietë të tepërt alkaline

Dieta e duhur miqësore ndaj mëlçisë është baza e çdo pastrimi të mëlçisë. Sa më cilësore të jetë ushqimi ynë, aq më pak mëlçia duhet të detoksifikohet dhe aq më mirë qelizat e mëlçisë furnizohen me antioksidantë që mbrojnë qelizat dhe substanca jetike ushqyese. Mëlçia lehtësohet nga një dietë natyrale me tepricë të bazës nga njëra anë dhe nga ana tjetër e furnizuar në mënyrë optimale me lëndë ushqyese në mënyrë që t'i përkushtohet plotësisht detyrave të saj.


Përveç kësaj, dietat alkaline të tepërta plotësohen me ushqime speciale për pastrimin dhe aktivizimin e mëlçisë, të cilat do t'i gjeni në pikën 8.


Pastrimi i mëlçisë me një pastrim të zorrëve

Siç u shpjegua më lart, gjithçka që hamë dhe pimë së pari hyn në zorrë dhe prej andej përmes venës porta në mëlçi.


Si rezultat, sa më e keqe të jetë gjendja e sistemit tretës, aq më shumë punë bën mëlçia. Nëse flora e zorrëve është e shqetësuar, për shembull, mukozat e zorrëve nuk mund të mbrohen më në mënyrë optimale. Kërpudhat ose bakteret e dëmshme mund të kolonizohen. Toksinat fungale dhe bakteriale futen në mëlçi dhe e dobësojnë atë.


Flora e trazuar e zorrëve gjithashtu pengon tretjen e duhur. Proceset e fermentimit zhvillohen dhe mbetjet toksike metabolike, si dhe grimcat e tretura jo plotësisht, migrojnë në mëlçi dhe e mbingarkojnë atë. Prandaj, pastrimi holistik i mëlçisë duhet të shkojë gjithmonë paralelisht me pastrimin e zorrës së trashë.


Pastrimi i mëlçisë me probiotikë

Tani mund të ndodhë që tashmë keni bërë pastrimin e zorrës së trashë një çerek ose gjashtë muaj më parë ose jeni të mendimit se nuk keni nevojë për pastrim të zorrës së trashë ose thjesht nuk keni kohë. Në këtë rast, përveç përbërësve të pastrimit të mëlçisë, duhet të merrni të paktën një probiotik të cilësisë së lartë. Sepse bakteret probiotike jo vetëm që kanë një efekt pozitiv në zorrët dhe shëndetin e përgjithshëm, por edhe mbështesin drejtpërdrejt mëlçinë.


Prej kohësh dihet nga studimet se marrja e probiotikëve nxit dhe përshpejton masivisht regresionin e mëlçisë së dhjamosur – dhe atë pas vetëm 30 ditësh. Probiotiku duhet të përmbajë të paktën tre shtamet bakteriale të mëposhtme: Lactobacillus paracasei, Bifidobacterium breve dhe Lactobacillus rhamnosus


Pastrimi i mëlçisë me substanca të hidhura

Substancat e hidhura kanë një efekt gjithëpërfshirës në të gjithë organizmin dhe veçanërisht në funksionet e fshikëzës së tëmthit, pankreasit dhe mëlçisë.


Substancat e hidhura stimulojnë çlirimin e tëmthit, sekretimin e enzimave pankreatike dhe aktivitetin e përgjithshëm të mëlçisë. Kjo nxit shumë tretjen. I gjithë metabolizmi stimulohet, pesha e tepërt shpërbëhet më lehtë dhe kapsllëku i përket së shkuarës.


Rezultati është një mëlçi e lehtësuar dhe në të njëjtën kohë e aktivizuar, e cila tani mund të përballojë sërish më mirë detyrat e saj. Substancat e hidhura mund të merren shumë mirë në formën e ekstraktit të rrënjës së luleradhiqes, pluhurit bazë të hidhur, eliksirit bimor joalkoolik dhe/ose pluhurit të gjetheve të luleradhiqes. Substancat e hidhura zakonisht merren 15 deri në 30 minuta para ngrënies dhe siç rekomandohet nga prodhuesi.


Pastrimi i mëlçisë me kurkumin

Shafrani i Indisë është një nga ushqimet më të fuqishme për të mbajtur një mëlçi të shëndetshme. Erëza e verdhë nxirret nga një rrënjë dhe ndihmon mëlçinë në shumë nivele.


Substanca kurkumin që përmban shafrani i Indisë vepron si një antioksidant dhe mbron mëlçinë nga dëmtimet nga pothuajse të gjitha llojet e toksinave.Së ​​dyti, madje mund të rigjenerojë qelizat e dëmtuara të mëlçisë. Së treti, kurkumina gjithashtu nxit prodhimin natyral të biliare, tkurret kanalet e fryra dhe përmirëson funksionin e përgjithshëm të fshikëzës së tëmthit.


Kurkuma sigurisht që mund të përdoret për erëza. Megjithatë, është e vështirë të arrihen sasi efektive me të. Prandaj, shafrani i Indisë mund të pihet edhe si çaj, mundësisht i përzier me piper, pasi kjo mund të rrisë ndjeshëm efektin e shafranit.


Përzierja e shafranit të Indisë dhe piperit është gjithashtu e disponueshme në formë kapsule të quajtur Curcuperin.


Pastrimi i mëlçisë me gjembaç qumështi

Gjembaku i qumështit nuk duhet të mungojë në asnjë pastrim të mëlçisë. Ai përmban silymarin - një përzierje bimore e substancave që stabilizon membranat e qelizave të mëlçisë në mënyrë që substancat që janë toksike për mëlçinë të mos mund të depërtojnë më.


Gjembaku i qumështit gjithashtu aktivizon rigjenerimin dhe formimin e ri të qelizave të mëlçisë dhe gjithashtu përmirëson qarkullimin e gjakut në mëlçi. Kur blini preparate për gjembaçin e qumështit, sigurohuni që një kapsulë të përmbajë të paktën 70 mg silymarin ("llogaritur si silibininë" - siç thuhet në paketimin). Doza e marrjes ditore mund të arrijë 200 deri në 400 mg silymarin.


Pastrimi i mëlçisë me ekstrakt të angjinares

Angjinarja është një bimë tipike e mëlçisë. Veçanërisht ekstrakti i gjetheve të tij ka një efekt shumë pozitiv në mëlçi. Nga njëra anë, përbërësit aktivë të angjinares rinisin rrjedhën e tëmthit dhe zvogëlojnë toksicitetin përmes një efekti të drejtpërdrejtë detoksifikues, d.m.th., një efekt helmues. Të dyja këto lehtësojnë dukshëm mëlçinë.


Angjinarja konsiderohet gjithashtu një agjent mbrojtës i mëlçisë, sepse mbron qelizat e mëlçisë dhe stimulon rigjenerimin. Merreni angjinarin në formë kapsule ose si lëng të freskët bimore.


Pastrimi i mëlçisë me kapsaicin nga speci djegës

Kapsaicina është substanca që siguron që specat djegës të kenë shije të nxehtë. Kapsaicina është një pastrues shumë i fuqishëm! Në të njëjtën kohë, kapsaicina mbron mëlçinë nga substancat e dëmshme dhe fillon rigjenerimin e shpejtë të organit tonë më të rëndësishëm të detoksifikimit.


Edhe fibroza (vraga progresive e indit të mëlçisë) mund të ndalojë kapsaicinën dhe në këtë mënyrë të zvogëlojë rrezikun e cirrozës dhe kancerit të mëlçisë.


Kapsaicina mund të përthithet përmes rritjes së konsumit të specit djegës ose me ndihmën e kapsulave të kapsaicinës me dozë të mirë.


Mund të lexoni më shumë për këtë këtu: Kapsaicina mbron mëlçinë


Pastrimi i mëlçisë me ushqime të veçanta

Ushqimet e mëposhtme duhet të përfshihen rregullisht në dietën tuaj gjatë pastrimit të mëlçisë, pasi secila prej tyre ka efekte shumë pozitive në mëlçi.


Pastrimi i mëlçisë me hudhër

Hudhra përmban shumë substanca sulfurore. Këto mund të aktivizojnë pikërisht ato enzima të mëlçisë që janë veçanërisht përgjegjëse për largimin e toksinave nga trupi. Por hudhra mbështet mëlçinë edhe në mënyra të tjera.


I afërmi me bulbozë i qepës përmban gjithashtu selen, një element gjurmë që tani është mjaft i rrallë që mund të mbrojë mëlçinë nga dëmtimi i helmeve dhe ta ndihmojë atë në proceset e detoksifikimit.


Këshillë: Ju mund ta gjeni kurën tonë të hudhrës këtu


Pastrimi i mëlçisë me çaj

Çaji jeshil përmban fitokemikale të quajtura katekina. Këto janë substanca të veçanta antioksidante që largojnë akumulimet e yndyrës në mëlçi dhe nxisin funksionin e shëndetshëm të mëlçisë.


Çaji bimor i mëlçisë është pothuajse edhe më i mirë për pastrimin e mëlçisë, sepse përmban një përzierje të bimëve të ndryshme që sjellin edhe shumë përfitime shëndetësore për mëlçinë në të njëjtën kohë. Bimët e mëlçisë përfshijnë z. B. Gjethet e jargut, kopër, rrënjë jamballi, gjethe luleradhiqe dhe, për shije, disa gjethe xhenxhefili, limoni ose menteje. Meqenëse çajrat alkaline zakonisht kanë në mendje edhe shëndetin e mëlçisë, pirja e çajrave alkaline mund të arrijë disa qëllime në të njëjtën kohë: Të lehtësojë dhe rigjenerojë mëlçinë, të pastrojë veshkat dhe gjakun dhe të furnizojë veten me baza.


Prandaj, pini dy deri në tre filxhanë çaj bimor alkalik çdo ditë dhe herë pas here një filxhan çaj jeshil.


Pastrimi i mëlçisë me perime me gjethe jeshile

Perimet me gjethe jeshile si raketa, gjethet e luleradhiqes, spinaqi, Gartenmelde, Guter Heinrich, çikorja, por edhe sallatat me gjethe jeshile përmbajnë një mori përbërësish pastrues që mund të neutralizojnë metalet e rënda që janë shumë të dëmshme për mëlçinë.


Perimet me gjethe jeshile ndihmojnë gjithashtu në pastrimin e pesticideve dhe herbicideve nga trupi dhe mund të stimulojnë prodhimin dhe qarkullimin e pastrimit të biliare. Perimet me gjethe jeshile janë më mirë të hahen rregullisht në formën e smoothies jeshile.


Pastroni mëlçinë me avokado

Me sa duket, avokadot mund të rindërtojnë një mëlçi të dëmtuar. Frutat në formë dardhe, të cilat janë të pasura me yndyrna të vlefshme bimore, aktivizojnë vetë prodhimin e glutationit nga trupi.


Glutathione është një substancë që prodhohet pothuajse në të gjitha qelizat e trupit, por veçanërisht në qelizat e mëlçisë dhe mund të mbrojë organizmin nga radikalet e lira të të gjitha llojeve. Në këtë mënyrë, avokado mund të mbrojë në mënyrë indirekte mëlçinë nga ekspozimi i tepërt ndaj toksinave dhe të stimulojë fuqinë e saj pastruese.


Është treguar gjithashtu se konsumimi i vetëm një ose dy avokado në javë për një periudhë prej vetëm 30 ditësh mund të riparojë një mëlçi të dëmtuar.


Pastrimi i mëlçisë me arra

Arrat përmbajnë tre substanca që janë veçanërisht të rëndësishme për mëlçinë: aminoacidin L-arginine, glutathione dhe acidet yndyrore omega-3. Të gjitha këto substanca ndihmojnë mëlçinë të detoksifikojë amoniakun e dëmshëm që do të prodhohej gjatë zbërthimit të aminoacideve të tepërta.


Megjithatë, sigurohuni që t'i përtypni shumë mirë arrat para se t'i gëlltisni. Arrat blihen më së miri në lëvozhgën e tyre dhe të çahen fllad. Nëse e keni vetë një pemë arre, mund të ruani vetëm arrat që i keni tharë shumë mirë më parë. Përndryshe ju jeni të prirur për rritjen e mykut.


Pastrimi i mëlçisë me lakër rrepkë, rrepkë dhe brokoli

Rrepka, si brokoli, përmban glikozide të vajit të mustardës. Këto substanca bimore dytësore stimulojnë aktivitetin e mëlçisë dhe të tëmthit. Po, ato mund të shpërndajnë edhe fazat e para të gurëve të tëmthit, të njohur si bollgur biliar.


Në të njëjtën kohë, ato nxisin një simbiozë të shëndetshme të florës së zorrëve dhe në këtë mënyrë përmirësojnë të gjithë mjedisin në sistemin tretës.


Të tre perimet mund të konsumohen në mënyrë ideale në formën e filizave të freskëta dhe enzimatike aktive. Thjesht merrni farat organike të filizave dhe rritni filizat tuaja të rrepkës, filizat e rrepkës dhe filizat e brokolit në një makinë filizash dhe futini ato në menunë tuaj rregullisht. Mëlçia juaj do të kënaqet!


Pastrimi holistik i mëlçisë - programi i detoksifikimit

 • Ushqehuni me një dietë alkaline

 • Bëni një pastrim të zorrëve për një periudhë prej katër javësh. Përndryshe: merrni një probiotik dy herë në ditë - çdo herë me një vakt. Ju mund ta merrni probiotikun për më shumë se katër javë.

 • Përveç kësaj, merrni substanca të hidhura sipas dëshirës tuaj gjatë gjithë kohëzgjatjes së pastrimit të mëlçisë (d.m.th. edhe gjatë pastrimit të zorrëve), p.sh. pluhur bazë e hidhur, një eliksir bimor pa alkool ose pluhur gjethe luleradhiqeje

 • Bëni një kurë - p.sh. katër javë - me kurkumin dhe, nëse mund të toleroni substanca pikante, kapsaicin.

 • Përfshini në dietën tuaj lakër rrepkë, rrepkë dhe brokoli.

 • Hani dy deri në tre avokado në javë.

 • Erëzoni me hudhër.

 • Hani arra rregullisht, p.sh. në formën e një sallate selino me arra apo puro

 • Pini një smoothie të gjelbër çdo ditë.

 • Pini dy deri në tre filxhanë çaj alkalik, i cili gjithashtu përmban barishte të mëlçisë, dhe një filxhan çaj jeshil çdo ditë.

 • Pas pastrimit të zorrëve ose pas regjimit tuaj të kurkuminës dhe kapsaicinës, merrni një preparat me cilësi të lartë të qumshtit të gjembaçit (për të paktën 6 javë) dhe ekstraktin e angjinares.


Përmbledhje e pastrimit të mëlçisë

Më poshtë do të gjeni një pasqyrë se cilat përgatitje janë marrë për çfarë kohëzgjatjeje.


Java 1 deri në 4

 • Probiotik

 • Substancat e hidhura

 • Çaj alkalik me barishte të mëlçisë

 • Mbirje për mëlçinë

 • Kurkumin

 • Kapsaicina (nëse erëza tolerohet)

Java 5 deri në 10

 • Probiotik

 • Substancat e hidhura

 • Çaj alkalik me barishte të mëlçisë

 • Mbirje për mëlçinë

 • Ekstrakti i gjembaçit të qumështit

 • Ekstrakti i Angjinares

Ju urojmë shëndet të mirë të mëlçisë


Ekipi juaj nga qendra e shëndetit

 

Burimet e artikullit:

 • Leber entgiften: So funktioniert es mit der Leberreinigung (zentrum-der-gesundheit.de) - Zentrum der Gesundheit

 • Dr. Edward Group „14 Foods That Cleanse the Liver“ Global Healing Center 06/24/2010 (14 Lebensmittel, die die Leber reinigen)

 • Murase T et al., „ Beneficial effects of tea catechins on diet-induced obesity: stimulation of lipid catabolism in the liver.“ Int J Obes Relat Metab Disord. 2002 Nov;26(11):1459-64. (Die positiven Effekte von Tee-Catechinen auf ernährungsbedingtes Übergewicht: Stimulierung des Lipid-Abbaus in der Leber)

 • Kawagishi H et al., „Liver injury suppressing compounds from avocado (Persea americana).“ J Agric Food Chem. 2001 May;49(5):2215-21. (Leberschäden verhindernde Inhaltsstoffe aus Avocados (Persea americana))

 • ScienceDaily „Avocados Contain Potent Liver Protectants“ Dec. 20, 2000 (Avocados enthalten potentielle leberschützende Stoffe)


543 Ansichten0 Kommentare

Comments


bottom of page