top of page
  • Qendra e Shëndetit

Planifikuesi i pastrimeve trupore - në çfarë rendi të pastroni trupin tuaj

Aktualisiert: 13. März 2022


Planifikuesi ynë i pastrimit trupor ju tregon rendin më të mirë me të cilin duhet të vazhdoni nëse dëshironi të kryeni disa metoda detoksifikimi.


Planifikuesi i pastrimit për të pastruar në rendin e duhur

Meqenëse ka shumë kura të ndryshme pastrimi, ndonjëherë nuk dini se me çfarë të filloni. Prandaj, ne paraqesim një planifikues detoksifikimi më poshtë, i cili ndihmon në kombinimin dhe përdorimin e saktë të kurave më të njohura të detoksifikimit.


Ne kemi përshkruar tashmë në detaje këtu se çfarë ndodh saktësisht gjatë një procesi pastrimi, si përfitojnë metodat e pastrimit për të gjithë trupin dhe pse ato japin një ndjenjë kaq të madhe mirëqenieje: Pse pastrimi ka kuptim


Shpjegimet e metodave individuale të detoksifikimit mund t'i gjeni këtu: Të gjitha metodat e pastrimit me një shikim


Cila metodë pastrimi për kë?

Shumë njerëz e dinë që absolutisht duhet të pastrohen, por nuk e dinë se si dhe jo cila metodë pastrimi është e përshtatshme për ta.


Fatkeqësisht, nuk ka një përgjigje të përgjithshme për këtë pyetje, sepse sigurisht të gjithë janë të ndryshëm, sepse të gjithë kanë një shkallë të ndryshme të skorjeve, të gjithë kanë probleme të ndryshme shëndetësore, të gjithë ushqehen ndryshe, kanë zakone të ndryshme, etj., etj.


Pra, nëse keni fryrje, për shembull, do të preferoni pastrimin e zorrës së trashë dhe nuk dëshironi të deacidoni më parë. Nëse dëshironi të shpërbëni mëlçinë tuaj të yndyrshme, fillimisht duhet të shkoni për një pastrim të mëlçisë. Dhe kushdo që vuan nga ekspozimi ndaj metaleve të rënda do të dëshirojë të detoksifikohet drejtpërdrejt.


Së pari lironi bllokimin e qelizave

Por nga pikëpamja e natyropatisë tradicionale, ka edhe disa veçori që duhen marrë parasysh. Në disa raste, qelizat nuk janë më në gjendje të heqin toksinat e ruajtura gjithashtu. Ky është rasti kur ka një bllokim të qelizave. Megjithatë, kjo mund të ndryshohet me një deacidifikimi ndërqelizor, kështu që shpesh ka më shumë kuptim këtu që fillimisht të deacidohet dhe më pas të detoksohet.


Kontrolloni ekspozimin e metaleve të rënda në Candida

Kushdo që ka simptoma të qarta si pasojë e një infeksioni Candida do të dëshirojë të fillojë me një kurë anti-mykotike. Në rastin e një infeksioni të fortë dhe ndoshta kronik Candida, megjithatë - sipas një teze të disa naturopatëve - duhet menduar edhe për ekspozimin ndaj metaleve të rënda. Sepse kërpudhat Candida duhet të jenë në gjendje të thithin metalet e rënda dhe në këtë mënyrë mund të mbrojnë edhe personin në fjalë nga efektet negative të metaleve të rënda. Nëse dikush do të shkatërronte kërpudhat me masa antimykotike, metalet e rënda do të çliroheshin në mënyrë që tani të mund të dëmtonin edhe njerëzit.


Prandaj, në rastin e kontaminimit nga Candida që nuk mund të ndrydhet me masa të thjeshta, në disa raste këshillohet që fillimisht të përjashtohet kontaminimi me metale të rënda ose të kryhet një detoksifikimi i metaleve të rënda përpara se të përdoret artileri më e fortë kundër kërpudhave.


Por nëse nuk keni arsye për një metodë shumë të veçantë pastrimi dhe thjesht dëshironi të bëni një për t'u ndjerë më mirë, për t'u rinovuar plotësisht dhe për të parandaluar sëmundjet, atëherë ekziston një sekuencë e rekomanduar që mund ta përdorni si udhëzues. Por kjo sekuencë është gjithashtu absolutisht fleksibël dhe mund të përshtatet me dëshirat dhe qëllimet tuaja personale në çdo kohë:


Të gjitha metodat e pastrimit në rendin e duhur - planifikuesi juaj i detoksifikimit

Sigurisht që ka shumë metoda të tjera detoksifikimi përveç atyre të listuara më poshtë. Për shembull, mund të merrni një ditë agjërimi çdo javë ose të merrni regjimin e lëngut të limonit. Ju mund të zgjidhni një metodë detoksifikimi Ayurvedic (Panchakarma), të provoni agjërimin alkalik ose t'i nënshtroheni hidroterapisë së zorrës së trashë.


Në këtë pikë, ne kufizohemi në - sipas mendimit tonë - metodat më efektive dhe në të njëjtën kohë më të lehta për t'u zbatuar të pastrimit, pra në të gjitha metodat e pastrimit që çdokush mund t'i zbatojë lehtësisht në shtëpi.


Planifikuesi i pastrimit me rendin e saktë të të gjitha këtyre metodave të pastrimit duket kështu:Distanca midis metodave individuale të pastrimit

Natyrisht, nuk duhet t'i bëni të gjitha metodat e detoksifikimit njëra pas tjetrës (dhe sigurisht jo në të njëjtën kohë), sepse atëherë do të detoksifikoheshit dhe detoksifikoheshit përgjithmonë për gjashtë muaj. Është më mirë t'i jepni trupit tuaj një pushim prej disa javësh (2 deri në 6 javë) midis metodave individuale të detoksifikimit.


Sigurisht, një pushim nuk do të thotë që ju duhet t'i ktheheni zakoneve tuaja të vjetra gjatë kësaj kohe dhe të jetoni përsëri me çokollatë, qebap dhe pica. Pushimi është vetëm pa suplemente ushqimore dhe çajra bimorë që merren për pastrim. Suplementet ushqimore që ju nevojiten përgjithmonë (p.sh. magnez, vitaminë D3, disa antioksidantë për sytë, etj.) dhe çajra të lehta bimore alkaline sigurisht që konsumohen edhe gjatë pushimeve.


Vetëm mes deacidifikimit dhe detoksifikimit të nevojshëm urgjentisht nuk duhet të bëni një pushim - dhe gjithashtu jo midis pastrimit të zorrës së trashë dhe limfës, të cilat mund të kombinohen shumë mirë.


Plani i mostrës - pastrimi me të gjitha metodat e pastrimit

Për një kurë pastrimi gjithëpërfshirës për parandalimin e përgjithshëm të shëndetit, të gjitha metodat e pastrimit të sipërpërmendura mund të kombinohen si më poshtë:

​Deacidifikimi

​4 javë

Pushim

4 javë

Pastrimi i zorrëve me pastrim limfatik

4 javë

Pushim

4 javë

Pastrimi i mëlçisë

4-8 javë

Pushim

4 javë

Pastrimi i veshkave

2-4 javë

Pushim

4-8 javë

Detoksifikimi

Në varësi të programit të zgjedhur, toksinat që duhen hequr dhe stresi individual

Ushqimi i duhur gjatë pastrimit

Sigurisht, ju mund të deacidoni vetëm në pranverë, për shembull, dhe më pas t'i kushtoheni pastrimit të zorrës së trashë ose një metode tjetër pastrimi në vjeshtë. Sepse edhe një metodë e vetme detoksifikimi çon në një përmirësim të konsiderueshëm të gjendjes tuaj shëndetësore dhe mirëqenies së përgjithshme.


Thjesht vazhdoni sipas ritmit tuaj dhe sipas mënyrës se si ai përshtatet në jetën tuaj të përditshme, sepse në realitet nuk ka dy planifikues detoksifikimi të njëjtë.


Ju mund të gjeni sugjerime dhe informacione mbi dietën e duhur gjatë detoksifikimit këtu:Ju urojmë një kohë të suksesshme detoksifikimi me ato metoda detoksifikimi që ju gëzojnë dhe shëndet të mirë gjatë gjithë kohës!


Ekipi juaj nga qendra e shëndetit


Shënim për të sëmurët gratë shtatzëna dhe gjidhënëse:

Gratë shtatzëna dhe nënat që ushqehen me gji nuk duhet t'i nënshtrohen asnjë metode detoksifikimi. Në vend të kësaj, planifikoni një detox pas ushqyerjes me gji. Më shumë informacion mbi temën e detoksifikimit gjatë shtatzënisë dhe ushqyerjes me gji mund të gjeni në linkun e mëparshëm. Ne rekomandojmë urgjentisht të sëmurët që të diskutojnë pastrimin duke përfshirë një ndryshim të planifikuar në dietë me mjekun përkatës ose mjekun alternativ. Bashkëbisedues shumë të mirë këtu janë edhe mjekët agjërues.

 

Burimet e artikullit:

Ähnliche Beiträge

Alle ansehen

Commentaires


bottom of page